МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

!! проти єресі, ортодоксії та безбожництва # 0.1 (відрихтовано -- 28-05-00) !!

05/22/2001 | mchno
шановні добродії та злодії !!

ця тілєга з'явилася свого часу як наша відповідь на шкідливі спроби вирішити, хто кому рабінович, і може_навіть_виперти_з_майдану_всіляке_типу_brainware,_бо_ж_це_сайт_опозиції_без_кучми, перетворивши нашу спільноту на щось яке завгодно але тільки не порядно самоорганізоване. тут я пропоную вам дещо з мого особистого досвіду аби добре над тим подумати.

я -- анархіст.
і на майдані я тільки через те, що на ньому відбувається. бо для мене всі політики, починаючи з якоїсь межі -- однакові: вони -- заручники логіки влади. просто часи такі, що втрачати нема чого.

так от, я цікавився, як побудована діяльність мені подібних у світі, ну на тому ж таки заході. бо у світі анархісти і всякі такі -- це реальний досить потужний рух, а не парадесят студентів і ще кількадесят панків, як тут у київську.

і знаєте, де співбаку зарито?

вони там -- відкрита структура !!

тобто:

-- є, наприклад, вчений пол карл феєрабенд -- той, що написав серйозну і бездоганну наукову дада-працю "проти методу : нарис анархістської теорії пїзнання" (я коли закінчував універ, це було джерело # 0 до мого диплому -- і це справжній космос !!);

-- є, наприклад, ґлуп'єристи, яких ви всі добре знаєте завдяки біллу ґейтсу, коли йому влучно влучили тортом по пиці;

-- є люди, яким ближчі інші методи боротьби -- активісти й не дуже, яких можна спостерігати на демонстраціях, пікетуваннях, а часто й у вуличних сутичках -- з поліцією, фашистами, тощо. або ж часто в природі трапляються їхні маніакальні видання. от, наприклад, була така класична class war;

-- або ж люди, що чинять зовсім дорослий, збройний, спротив -- наприклад, сапатисти. інші без варіантів підтримають, їх, морально чи не тільки, бо це -- свої;

-- є всілякі сквоттери й автономи, що живуть в окупованих будинках / на автономних територіях -- і найімовірніше що не знають, хто такий феєрабенд, однак вони однозначно свої;

-- є анархістський чорний хрест, що допомагає своїм, які вигрібають правосудія за все вищезгадане (крім анархістської теорії пізнання, звичайно :-) ); вони абсолютно нормально співпрацюють з тією-таки міжнародною амністією і при цьому в них немає жодної потреби з'ясовувати, хто кому рабінович;

-- є reclaim the streets, що, наприклад, влаштовують street party -- несанкціоновані гоцалки з несанкціонованим перекриттям автомобільного руху, бо ці нераціональні дрібнобуржуазні засоби пересування справді страшенно дістають;

-- є chumbawamba, що радує народ, і особисто мене зокрема, справді класною якісною музикою з дуже правильним і позитивним змістом;

-- є просто багато анархо-рейверів, панків, etc., etc., etc -- носіїв цієї (суб)культури, які в основній своїй масі не чули про феєрабенда, і чумбавамбу не любить багато хто, і про анархістський чорний хрест не всі (поки що :-0 ) знають...

... але хіба це так важливо ??!!
важливіше, що це ще не все:

-- є джон перрі барлоу, про якого мені невідомо нічого, крім того, що він створив декларацію незалежності кіберпростору -- але з того однозначно зрозуміло, що він свій;

є g n u -- той, що 's not unix -- стовідсотково свої;

etc. etc. etc.

так я це до чого:

розбіжності в поглядах ? -- так, скільки завгодно.
недолуге brainware ? -- неміряно. я особисто часто лаюся за високі технології (бо чимало технофобів), за фемінізм - атеїзм - etc. взірця позаминулого століття (традиція, однак), тощо.
ккд ? -- як на нас, просто неймовірний. котам не те що не так просто знущатися, у якій-небудь країні швейцарисі вони взагалі кажуть: "сквот легалізувати ? будь ласка ! культурний центр хочете ? будь ласка ! демонстрацію влаштували несанкціоновану ? та біс із ним. от банків наших тільки не чіпайте, будь ласка."

о де екзистенція ! ©

отак люди роблять спільну справу. і в цілому виходе напрочуд ефективно -- бо кожен робе своє, а одне на всіх що ? -- правильно, солідарність!

знайдімо десять розбіжностей. тобто :

-- тут сайт опозиції ! ми прийшли скидати кучьму !! а не розробляти якийсь брейнварез !! це порожняки ! бо серйозні дядьки !! роблять серйозні справи !!! за допомогою серйозних важелів впливу на реальність !!!!!!!!!! грошей !!! влади !!! своїх добрих олігархів, які зійшлися в епічному двобої з чужими поганими олігархами !!!???!!!??? Ах, Носоріг ! Ох! Носоріг ! А! Ежен Йонеско!! Мерщій сюди, поглянь, пер. Петро Таращук! Ой! Київ! 1993! Видавництво "Основи" ! [*]

-- [ додаток технаря : ] ми прйшли сюди на сайт !!! важко й довго йшли !! але дійшли !! через всі пости ! ДАЇ !! та засідки !!! і прийшли бо вболіваємо за опозицію !! ось довідка від лікаря та лікарняний від виборчкому Чорновіла -0-0-0-0- !!! а тут пагані продані та куплені майдан (агент) та технар (агент)
while { не хочуть ділитися на правільних та неправільних !!! }
do { уууу !!! то кагебе. гестапо, цру, сбу, масони!!
ми пішли звідси негайно, бо так же неможнаааААА!!!
оце щас останній раз ...
ото останнєчкий...
тоді вже підемо зовсім... }

-- ми не приколюватися збираємося !! а робити серйозні справи !! не можна !! в bних/b !! тортами !! бо мєнти з бандюками вб'ють нафіг !! і взагалі !! не можна так !! в "кобзарі" написано про тяжку карму україни !! а не про оранжевий рух !! p! s! і щоб ніякої маріхуани !!

-- і сленг у вас огидний !! і всі ці технічні приколи незрозумілі широким масам населення з його вищою гуманітарною освітою й дрібном'якими вікнами (TM) в компютері !!!!!

-- і драфт оцей неправильний !! бо надто конкретний !! і оцей неправильний !! бо надто абстрактний !! і надто технічний !!

-- тож нумо !! досить !! вперед розбудовувати велику державу !! якої ми гідні !! бо ми трипільські арії !! що походять з єдиної теорії трьох полів -- гравітаційного, електричного й гречаного !! слава вітчизні навіки віків !!!! очистимося від [ див. спочатку ] і зосередимося на тому, що потрібно для справж... [ див. спочатку ]

... стоп.

і ви повірили, що "кожному -- своє" -- то не більш ніж напис на воротах бухенвальду ?!

так от, шановні добродії й злодії !

по-перше : будь ласка, попустіться від однозадачного режиму. це ми вже проходили -- пам'ятаєте "руководяжчую і направляюжчую роль кпсс" ?!?!

поки ми будемо такими пафосними й однозадачними -- в нас триватиме те друге_видання_совка_в_синьо-жовтій_обкладинці, що ми його маємо зараз.

по-друге : попустіться, будь ласка, від вищої гуманітарної освіти. наші драфти тощо -- не автореферати на здобуття репутації крутого цабе. вони те, чим вони є -- драфти. це пропозиції до дій. там багато пропозицій, і нехай кожен обере собі діяльність до вподоби -- і якось ми самоорганізуємося.

до речі, ви можете брати участь у процесі самоорганізації. [**] тобто:

якщо у вас є ідея -- ви можете її додати, скооперуватися з одно-, дво-, пів-, тощо -думцями, etc.;

якщо у вас воно стосується роботи з отими самими важелями впливу на реальність, з якими працюють серйозні дядьки -- ви можете щось організовувати. чи може, ви дуже добре знаєте щось про те, як таке організувати. не можете ? і знаєте щось таке собі ? а на біса ж тоді полову гнати ?

от вам найкращий спосіб зробити так, щоб з майдану ваш внесок не зникав 8-D. а від [своїх] незрозумілих амбіцій попустіться, будь ласочка.

по-третє : ще попустіться. так, це сайт опозиції. кому ще не ясно, нагадую: проблема не в кучьмі чи кому б то не було. проблема в системі. і давайте не міняти одніх дійових осіб -- заручників певного ходу речей на інших -- таких самісіньких заручників того ж таки ходу речей. бо щось ккд замалий виходе. то може краще рихтувати хід речей ? як кажуть жебраки в метрі -- хто чим може.

давайте самоорганізовуватися в суспільство вільних людей, а не обирати, кому що нам буде лизати приємніше, інтереси кого з олігархів нам зручніше обслуговуватиметься, тощо. ну її, таку прастітуцію.

і всьо.
__________

[*] пробачте, вирвалося ...

[**] і до речі, про конструктивну роботу дуже класно виклав свистович -- тут, у драфтах, називається:
ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГА "ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?"

Відповіді

  • 2001.05.24 | Горицвіт

    Блискучий текст

    Блискучий текст.

    > тут зараз відбувається будь-що, тільки не порядна самоорганізація.
    а це не добре.

    Тут відбувається самоорганізація. І Ваш текст - її елемент. Ви ж прийшли сюди, і відчуваєте, що Ви тут - СВІЙ.

    Я за те, що здобуття СВОБОДИ має проходити РІЗНИМИ засобами, і чим їх більше, тим краще.

    Має бути і партія (-ії), і релігія (-ії), і інститути, і рухи, і окремі анархісти.

    Деякі речі вже є, ми це бачимо, бо ми вже тут, і ми ці речі представляємо, кожен якийсь напрямок.

    Але. Ще дуже недостатньо. Ще працювати і працювати. Ми маємо створити ЩОСЬ принципово нове, що різко переважатиме можливості теперішньої владної системи, з її найнятими ламерами.

    Вперед. З нами Бог.
  • 2001.05.28 | Augusto

    Концепція "Майдану" як детабейз'а!

    Я бага зловив, через якого могли влізти вороги! Я герой (якщо хто не помітив ще!)! Бо ми можемо тут самі зробити ворота, потім на них дивитись, але реальний світ заб'є нам ті ворота в ..., бо ми маємо справу не тільки з кодлою ламерів, але і з їхніми працедавцями! Я б не хотів, щоб червонопикий "прахвесор" зтанцював танець перемоги на тексті, який сам ("аn sich") іz вері гуд!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.28 | miner

      Я чо’сь не второпав (Re: Концепція "Майдану" як детабейз'а!)

      Августо, чи не можна те саме трохи повільніше... чи просто зрозуміліше? А то я щось ніх..ра не второпав. :-((
      Мабуть, не тільки я :(:
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.29 | Augusto

        Ми ж "ком'юніті", чи як?!

        Справа в тому, що між собою ми можемо називати, ну, наприклад трансформатор респіратором, чи щось таке, але ми потихеньку виходим на віртуальний майдан, де товчеться не тільки ламерська кодла! Коли йдеш в наступ, треба дивитись на свій вигляд, бо де я вибачу братові(сестрі) сімь разів сімьдесят помилок, опоненти роздмухають щось невирогідне! Так, вони дуже обмежені типово автаркичною совковою освітою, звуженим світоглядом (у найпоказовому випадку - гострим синдромом "трипєсят", поясню пізніше, бо інакше вийде офтопік), але ще одна показова риса опонентів - вони підсвідомо розуміють власну меншовартість і тому завжди, без варіянтів, роблять спробу знайти "щось" , що довело б їхню нормальність, та ба навіть - шляхетність (див. Кучма-Табачник, хохма про Клінтона - Левінські). Тому моя пропозиція - перевіряти цітати та їнше, тем більше, що я ніколи не роблю щось для власного стверження (розчавив "его", як таргана).
        Текст - блискучий, дуже стисла композиція, а одна помилка робить весь апарат дуже хитким (ІМХО).
  • 2001.05.30 | mchno

    gh. s. -- один організаційний момент

    технар, /dev/rand і, звичайно, майнер !
    ваші додатки/зауваги ви можете вбивати просто в тіло оригінального постингу -- з позначкою, хто це.
    бо ми копілефт чи хто !?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".