МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Кучма свою справу зробив. Тепер черга за референдумом?

05/23/2001 | Максим”як
Перше, до чого прагнули і чого добилися – усунути Ющенка, зроблено успішно. Ніхто не відчув якогось переляку чи загрози від народних мас. Всі протести і високі рейтинги показали, що на них Кучмі плювати, як і на весь свій народ. На цьому і Кучма і його бандюківське оточення і Москва сходилися повністю.
Трохи несподіваною була реакція заходу на «звичайну зміну прем’єра», тому і є ця вся пауза. Час іде і до тупих доходить, що інакше, як продовжувати роботу Ющенка нічого не залишається, бо, з одного боку, всі бандюки і Кучма попали під лупу, а з іншого - перед виборами, дуже дорого може обійтися для цих сил навіть легке погіршення економічного становища в країні. Народ не простить їм свого улюбленця – Ющенка.

Азаров тільки блефує, він ніколи не віддав би своє крісло головного митаря на сумнівну течку. А хто фінансуватиме вибори і перекриватиме джерела фінансування опозиції? От і залишилися такі особи, як Кінах і Тигипко, які без діла тиняються і готові кожному служити і, зрозуміло, що то може не обов’язково бути Кучма. Кучма вже себе не реанімує ніяк. Несподіванок не буде на політичному фронті і цю нинішню дружбу злодія старого і злодія молодого бережливо пронесуть до самих виборів, коли скоріше всього, неформальне об’єднання бандюків із комуністами почнуть ділити забитий електорат комуністів.

Прогресивне українство надто далеко відсунуте від всякої влади, треба відчути ту насолоду і кайф, який отримують бандюки і Кучма: ніхто не заважає, не дивиться під руку, що хочу – те й роблю. Схочуть виберуть когось на прем'єра, а схочуть - то обійдуться. Уряд є, роботу робить, можна ще погратися в кота і мишки, потягнути час, поки на заході народ по Канарах не роз’їдеться і під руки ніхто не дивитиметься. Он з Гонґадзе покійним скільки тягнули, поки емоції всі в народу не видохлися. Знаєте, коли ще соціалістів можна поскубати чи удовенківців – може, хтось там прозріє від доброго слова, то бандюків критикувати, це все одно, що вищу міру замінити на умовне ув”язнення.

Отож, зразу згадуються ті моменти, коли казалося, що не потрібно референдуму. А воно випливає, навіть, з того, що на форумі не має, що обговорювати, хіба на провокації відгавкуватися, а в реальному політичному житті референдум то суттєве пожвавлення. Але мало інформації з місця подій. Провокативні дописи на Майдан йшли і йтимуть, чим ближче до референдуму та виборів, тим більше такого появлятиметься на форумі, як “білі брати”, “грюні за гріни”, “ортодокси”, філософія підземних переходів і т.д. ( в СБУ, там теж не дурні сидять, щоб присилати на форум осіб, які відстоюватимуть комуністів, бандюків чи їхнього тата). Ці теми в Україні не є забороненими, більшість газет перейшла давно на бульварну тематику, як самоцензуру, в доказ власної лояльності до режиму. Зате, як розвиваються події з референдумом і що робить антикучмівська коаліція ні телебачення не покаже, ні районні та обласні газети не пишуть, хоч це всі шукають, бо це є заборонена тема. Думаю, що майдан-інформ це врахує. Чи будемо осені чекати?

Відповіді

  • 2001.05.23 | сергій

    Ну от маємо відмову в реєстрації на процедурній основі.

    А до того ж коментар про незаконність питання на референдум.
    Вважаю доцільним зробити в розділі ексклюзів підбірку з нашіх з вами найкращіх думок про референдум.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".