МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПРО НАШ САЙТ НАПИСАЛА ГАЗЕТА "УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО" (www.ukrslovo.kiev.ua)

05/24/2001 | Майдан-Інформ
Про статтю Вадима Галиновського "Політичний Інтернет під час всенародної відпустки" мені сказали молоді члени партії "Батьківщина".

Політичний тайм-аут, взятий Президентом у зв'язку із неможливістю швидко вирішити питання про кандидатуру нового Прем'єра, обернувся для простих громадян двома тижнями вихідних. Такі ж вихідні, схоже, взяв і український політичний Інтернет. Більше того, чимало віртуальних "партійних вікон" "відпочивають" уже кілька тижнів, а то й місяців.

З опозиційних сайтів, як завжди, найактивніший "Майдан" (http://www.maidan.org.ua/): щоденно поновлювана інформація, "велелюдний" форум. До речі, відвідувачам останнього вже набридло дискутувати у віртуальному просторі - зараз "форумісти" обговорюють першу спробу виходу в "реал": поширення на рок-концерті віддрукованих з постів форуму листівок. Інші опозиційні сайти - Форум національного порятунку (http://fnp.faithweb.com/) та Громадський комітет опору "За правду!" (http://www.ii.org.ua/giya/), на жаль, не можуть похвалитися такою оперативністю. Так ФНП ще споруджує квітневі барикади біля Адміністрації Президента. Комітет "За Правду!" (все ж таки студенти, молодь) уже у травні. Новини з'являються, але нечасто - раз на тиждень (саме такою є періодичність віртуальної газети цього сайту). Натомість, схоже, остаточно згинув Інтернет-проект "Щита Батьківщини" "Хроніка невдалого повстання" (http:// users.i.com.ua/~maydan/) - дата останнього повідомлення 7 лютого.

Сайти опозиційних партій також доволі активні. Мало не щоденно поновлюється інформація на сайті УНА (http://www. geocities.com). Головна тема - захист ув'язнених однопартійців: остання інформація про заплановане на 16 травня голодування протесту в'язнів. Планується також поновлення наметового містечка у Києві за участю представників інших організацій. Досить оперативна і УНП "Собор" (http://www.sobor.org.ua/) - на її сайті також уже травневі новини, а саме - заява з приводу передачі до ЦВК документів для реєстрації ініціативної групи з проведення референдуму.

На сайті "Батьківщини" (http://fatherland.freeservers.com) ще "новина" за березень - протест з приводу арештів членів УНА-УНСО, свіжіші новини на спорідненому сайті "Юлія Тимошенко - нова сторінка України" (www.timoshenko.com.ua/), там уже розміщені питання до всеукраїнського референдуму. А ось газета "Слово Батьківщини" (slowo.cjb.net/) не оновлювалася, мабуть, з місяць - точні дані навести неможливо у зв'язку з тим, що ані дата, ані число на головній сторінці не зазначені. Взагалі сайти "Батьківщини" справляють гнітюче враження: мало інформації, практично відсутня аналітика, натомість кількість політичної реклами іноді примушує замислитися - чи не потрапив випадково на сайт рекламної агенції?

Із двох рухівських сайтів більш оперативним і змістовним є удовенківський Рух-прес (http://www.rukhpress-center.kiev.ua/), і нічого дивного - це досвідчена партійна інформагенція. Проте, судячи з розміщених матеріалів, беруть сумніви - це ще Рух-прес чи вже ПРП-прес? Редакція симпатизує рухівським опозиціонерам - остання новина стосується виходу з НРУ низки обласних організацій і початку їхнього об'єднання з ПРП.

На сайті УНР (http://www.rukh-unr.org/) останнє - заява Юрія Костенка про спробу олігархів провести з ним сепаратні переговори. З цього факту лідер УНР робить висновок, що "Ющенка просто "пішли", не роблячи навіть спроби узгодити своїх наступних кроків".

Сайти ж олігархічних партій-холдингів поновлюються не надто жваво - мабуть, їхні господарі вважають, що у них і так "всьо схвачено" Найбільш інформаційно насиченим є сайт найменшої олігархічної партії - "Яблуко". (http://www.yabluko.org.ua/): за кількістю новин і оперативністю подачі він наздоганяє "Майдан". І новини, здебільшого, політичні, хоча, звісно, й чимало самореклами - на кшталт повідомлення про подарунок ветеранам безплатного проїзду. Натомість сайт партії "Демократичний союз" (http://www.demunion.kiev.ua/) зовсім млявий - лише чотири новини за кілька місяців.

Комуністична партія України (http://www.kpu.kiev.ua/), як і слід чекати, галасує з приводу майбутнього візиту в Україну Папи Римського Івана-Павла ІІ. З нафталіну витягнуто навіть давно всіма забутого оглядача почилої в Бозі газети "Нєзавісімость", запеклого антиавтокефаліста Василя Ансімова. Тільки раніше, пригадується, він начебто був антикомуністом, принаймні Владику Філарета звинувачував у співпраці зі старою Компартією. Окрім досить дивного для марксистів-атеїстів опікування інтересами віруючих, на сайті є коментар Петра Симоненка щодо призначення Віктора Черномирдіна послом РФ в Україні. Лідер КПУ сподівається на прискорення об'єднання енергосистем України і Росії. Проте радість комуніста №1 з приводу збільшення можливостей для подальшого збагачення російського олігарха Чубайса вже не дивує. Ворон ворону…


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".