МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЭТО ВАЖНО!

05/26/2001 | Valery
Как стало известно (сообщила www.antenna.com.ua) состояние здоровья голодающих членов УНА-УНСО - узников СИЗО СБУ в настоящий момент крайне тяжелое, а в некторых случаях критическое. Сотрудники спецслужбы скрывают истинное пложение дел в казематах, отказывают заключенным в оказнии необходимой квалифицированной медицинской помощи. К голодающим применяются меры физического воздействия. Против воли их насильно кормят, применяя специальные приспособления, ставят питательные клизмы, внутривенно вводят раствор глюкозы. Это лишь некоторые эпизоды “героического следствия”. Напрашивается вопрос – что же совершили такого страшного эти арестанты? Что заставляет СБУшников упорно содержать их в застенках? Они кого-то убили или покалечили? Ответ прост – СБУ в очередной раз оскандалилось и не желает признавать свое поражаение, как всегда скрывает результаты своего гароического труда. Сегодня появилась информация о том, что п крайней мере один человек находится уже ежва ли не вприсмерти.

Да что же это сволочи творят-то? Где бывшие политические соратники УНСО? И почему эта проблема сегоднязаботит большей частью однопартийцев? Где вы социалисты и соборовцы? Веть эти ребята сегодня умрают в застенках в том числе и за вас!!!

Відповіді

  • 2001.05.26 | Майдан

    Чому переслідують унсовців.

    1. Спроба покарання когось наугад аби "іншим неповадно було"

    2. Покарання за спроби силою ( до речі без доведеного порушення законів з боку УНСО) протистояти силовим діям та провокаціям проти наметового містечка та маніфестацій опозиції.

    3. З дві букви "У" в назві - загалом в СБУ зберігаються традиції українофобії, особливо дратують такі прояви українства які не асоціюються з лякливістю, продажністю та безпринципністю.

    4. Запобігання перед Росією та виконання російського ідеологічного "замовлення" - помста за реальну чи мниму участь УНА-УНСО у ченських подіях.

    Загалом всі перелічені мотиви не мають нічого спільного з дотриманням законності, захистом державного ладу і всім іншим, що має бути предметом і метою діяльності СБУ.
    Окрім того в самому процесі репресивних дій СБУ ( а так зване "слідство" і "попереднє затримання" насправді є неприкрикритими репресіями) повністю порушуються принципи і норми цивілізованої юстиції та судочинства, зокрема принцип перзумпції невинності.

    З огляду на все це виникає очевидне питання -
    Чи відповідає функціонування, ідеологія та практика діяльності СБУ потребам сучасної цивілізованої держави якою прагне стати Україна, чи це просто релікт репресивного апарату, який випадково уцілів з часів тоталітарного комунізму?.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.27 | Гура

      Видимо без Нины Корпачевой здесь опять не обойтись (-)

  • 2001.05.26 | сергій

    Чи є офіційна інформація від адвокатів та правозахисників про це?

    Якщо є то де вона?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.26 | сергій

      Знайшов в Новинах(–)



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".