МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ющенку не потрібно ні до кого приєднуватись

05/27/2001 | VN
Ющенку зовсім не потрібно ні до кого приєднуватись. Досить створити партію з назвою, щось на зразок "Ющенко та Реформи", цього буде досить, щоб перемогти на виборах. Народ голосує не за партійні ідеі (за виключенням комі та соці), народ голосує за особистості. Партія Суркіса та Медвечука (о), партія Волкова, партія Азарова, партія Тимошенко, таке інше. Потрібна партія Ющенка. Створювати коаліцію, тобто запрошувати когось туди неминучу буде породжувати питання:"А з ким він об"єднався?" Саме це питання принижує значення Ющенка. На питання :"Хто з ним?" мусить бути відповідь:"Команда Ющенка, його команда". Всі ті деталі: З ним Рух, з ним той об"єднався, до нього той приєднався... Все це зайве. Йому потрібно його газета, його Вебсайт, його партія. Народ вірить в Ющенка, не має значення кого він подасть у список до Виборчоі Комісіі. Головне це люди, що будуть на боці Ющенка. Це все, що народу ( в тому числі і мені) треба знати.

Відповіді

  • 2001.05.27 | Сергій Кабуд

    Ось це і є коротко сформульована квінтесенція політики поточного моменту

    Браво! Молодець! Приєднуюсь до такої точки зору.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.28 | Остап

      Ця ідея стара.....Нова така - "Партія трьох" -КПЮ

      Ця ідея стара.....Нова така - "Партія трьох" -КПЮ
      Кучма, Плющ, Ющенко і всі "державницькі" сили, що згуртувались навколо...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.28 | Shooter

        Трьох, та не тих

        Юшенко, Плющ, Омельченко.

        "Партія цивілізованих хохлів" (за духом її електорату).

        Згоде з паном ВМ - Ющенкові об'єднуватися з правими перед виборами - зайве. Східноукраїнська бабця, котра боїться "бандєровцов" (все життя ж лякали), руки готова Ющенкові цілувати за вчасне платіння пенсій. Її син роботяга оцінюю те, що Ющенко - "не ворує".

        А в парламенті Ющенкові з правими діяти разом.

        Отож на сьогодні 4 сили (головні): комуняки, бандюки, праві і Ющенко.
  • 2001.05.28 | МихайлоСвистович

    Re: Ющенку не потрібно ні до кого приєднуватись

    За соці теж не голосують. Голосують за партію Мороза. В соці більше половина електорату - це електорат, готовий голосувати за комі. Це не лише моє особисте враження. На цьому сходяться всі без винятку політологи.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.28 | Майдан

      Ющенка женять, а йому не до того....

      ЮЩЕНКО ПРОДОВЖУЄ СТАЦIОНАРНЕ ЛIКУВАННЯ В "ФЕОФАНIЇ" -
      ПРЕС-СЕКРЕТАР ПРЕМ'ЄРА

      2001.05.28


      Київ. 28 травня, УНIАН. Як щойно стало відомо, обстеження стану здоров'я
      прем'єр-мiнiстра Вiктора ЮЩЕНКА засвідчило необхiднiсть подальшого
      його лiкування в стацiонарному режимi. Таким чином, В.ЮЩЕНКО продовжуватиме
      лiкування в лiкарнi "Феофанiя". Про це повiдомила прес-секретар прем'єр-мiнiстра
      Наталія ЗАРУДНА.

      Як повiдомляв УНIАН, В.ЮЩЕНКА в суботу виписали з лікарні. В суботу
      ж вранцi планувалося, що вiн вiзьме участь в урочистому вiдкриттi злiтної
      смуги в аеропорту "Бориспіль", але на цю урочисту подiю вiн не прибув.


      Як повiдомила УНIАН Н.ЗАРУДНА, вчора В.ЮЩЕНКО перебував дома, а сьогоднi
      поїхав до лiкарнi, щоб завершити всi "формальностi", пов'язанi з випискою
      з лiкарнi. Але лiкарi наполягли на продовженнi лiкування в стацiонарному
      режимi.

      На думку Н.ЗАРУДНОЇ, В.ЮЩЕНКО навряд чи буде присутнiй завтра в парламентi
      пiд час голосування кандидатури нового прем'єр-мiнiстра, оскільки його
      захворювання не дозволяє сидiти.

      В.ЮЩЕНКО з 17 травня перебував на стаціонарному лікуванні в лікарні
      "Феофанія", де проходив курс лікування у зв'язку із загостренням хвороби
      хребта.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.29 | Мартинюк

        Феофанія як місце примусової ізоляції.

        Мрія кожного нездорового київського обивателя - Феофанія, насправді є не просто установою для поліпшення здоров"я особливо шанованих громадян України - вона як і заведено колишньому наменклатурному спецмедзакладу має і багато інших не менш цікавих та важливих функцій.

        Одна із них це функція ізолювання від суспільсва ,від громадскості, від преси, від політичного та бюрократичного процесу. Часто це відбувається за бажанням самої "нездужої" персони , себто відбувається симуляція хвороби з метою відсидітися в затінку, перебути якийсь скандал, зібратися з думками, просто виграти час.

        Однак вельми часто все це робиться без відома і проти волі того , хто по незнанню чи по своїй легковажності погоджується віддати свій організм для "лікувати". В цьому проявляється одне мало відоме досягнення комуністичної медицини , яке полягало в тому що метою медицини у лікуванні високопоставлених і просто "цікавих" для номенклатурної верхівки осіб є не банальне підняття рівня здоровя, а утримання цього рівня таким як того бажають ЦК та відповідальні "товарісчі". В разі відповідної вказівки цей стан можна і суттєво понизити, аж навіть до рівня летального. Правда останнім не зловживалося з різних причин , в тому числі з огляду на примітивність такого методу вирішення складних державних проблем.

        Все сказане не є моєю власною і бездоказовою фантазією - про це у свій час перед більш менш широкою аудиторією говорили Іван Салій,Юлій Йоффе,Павло Мовчан і Степан Хмара. Заявами останнього , можна було б і знехтувати, але наприклад Йоффе чи Салія , який про це розповідав у прямому ефірі телеканалу "Київ", важко назвати екзальтованими фантазерами.

        Мене особисто зацікавив факт того що Ющенка "заізолювали" у Феофанії зовсім несподівано для нього самого. У звязку з цим можу розповісти повчальну історію відомого нардепа Павла Мовчана який восени 1992 року забажав стати Міністром культури в уряді новопризначеного прем'єра Кучми.
        "Юний" прем'єр ще тоді не набрався повноваженнь цинзму та безцеремонності, і шанси Мовчана, який мав підтримку з боку парламенту і тодішнього президента Кравчука були дуже великі.

        Однак в день коли Мовчан саме збирався розпочати своєрідну "передвиборчу" кампанію зустрічей, прес-конференцій, інтервю ( уявіть собі тоді все це ще грало роль!)до нього подзвонили з депутатської поліклініки і дуже настійливо умовили його завітати до них ( для залагодження всяких формальностей). В поліклініці у нього виявили нежить ( для росіян пояснюю - насморк) і при короткому обстеженні повідомили Мовчану що у нього - гайморит, який на щастя вони можуть швиденько вилікувати шляхом негайного проведення нескладної , як вони запевнили опрації по видалення гною з гайморових пазух із застосуваням найновітніших західних приладів та методів. "15 хвилин і Ви як огірочок!"- запевнили амбітного нардепа ескулами.

        Мовчан звісно погодився - який нардеп нехоче виглядати "як огірочок". Однак виявилося що потрібен ще і наркоз. Мовчан почав уже відчувати щось неладне, але його переконали ще раз, запевнивши що через півгодинки він стане зовсім іншою людиною. Коли той очуняв від наркозу він зрозумів що це дійсно так і сталося - у нього, немов у моржа , стирчали з носа дві імпозантні пластикові трубки. Про прес-конференцію та зустрічі із спілками художників та акторів вже можна було і не мріяти...

        Ескулапи невинно пояснили що вони зовсім забули про це попередити, але раз уже таке сталося то порекомендували лягти на пару днів у славнозвісну Феофанію аби безперешкодно досягти стану " повного огурчика". Мовчан, не відаючи , що він уже попав на конвейєр, який відвозить його далеко-далеко від омріяного крісла міністра культури, погодився.

        Мабуть спрацювала цікавість - про славнозвісну Феофанію чув ще з радянських часів, але там ніколи не бував. Що було далі - відомо. В лікарні Мовчану чомусь стало гірше, минув тиждень, потім другий, потім місяць, а Мовчан надалі лежав у персональній палаті та ковтав жмені таблеток які йому приносили.
        Тим часом вмовляли Івана Дзюбу. Добрий старий професор відчував що це не його справа бути міністром, однак його таки врешті вламали.

        Мовчан ,після моєї поради ( я відвідав лікарню разом одним нардепом) почав тихо викидати у смітник таблетки та сачкувати від уколів. Стан здоровя майже чудесно поліпшився настільки, що шановний депутат зміг самостійно втекти з диво-лікарні, мотивуючи це необхідністю негайної присутності у Верховній Раді. Спілкування із звичайнісінькими ( знайомими)лікарями остаточно перетворило "тяжко хворого" у нормальну людину.

        Використання "медицини" для для "номенклатурних ігор" є важливою складовою посткомуністичної "управлінської культури". Той хто починає грати у "вищій лізі" українського політикуму ні на хвилину не повинен забувати що правила гри тут є саме ті ще.
        В ситуації з Ющенком абсолютно правдоподібноим виглядає варіант його "медичної" ізоляції від політичного процесу , преси та громадськості. В цей же ж час його імя активно використовується для доволі сумнівних політичних комбінації, одною із цілей яких є "приватизація" політичного капіталу Ющенка для потреб виживання української олігархій, і можливо чергова дискредитація самого Ющенка. А для цього потрібне лише імя Ющенка , а тіло , душа та розум нехай відлежуються у Феофанії.

        А самому Ющенку напевно не слід мати зайвих ілюзій і щодо результатів "лікування" - симуляція хвороби номенклатурними медиками дуже непомітно може перйти у її стимуляцію.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.30 | Стас

          Феофанія як місце знищення особистостей.

          Феофанійська лікарня користується недоброю славою. Кажуть, що там людину, небезпечну для влади, можуть просто залікувати. Про це говорить багато депутатів та політиків, про це писав віце-прем"єр кучмівського уряду в 1993р. Йоффе у своїх мемуарах. Тоді Кучма був в опалі, тому Йоффе були непереливки, тим більше, що він був пов"язаний з нафтовим бізнесом.

          Салій теж якось так цікаво розповідав, що покинув лікування у Феофанії. В його розповіді проглядався явний натяк.

          Валентину Семенюк також "лікували" щось занадто довго. З 9 березня ще й досі не було суду над тими, хто її побив, бо депутат не могла подати заяву.

          Чи не тримають і Ющенко навмисно подовше у Феофанії, щоб від його імені заявляти про всякі об"єдеавчі ідеї з Азаровим і подібними. Вони просто хочуть використати його ім"я, а потім викинуть як непотріб.
  • 2001.05.28 | Майдан

    Ющенко заявив про необхідність консолідації всіх демократів, в тому числі і опозиціонерів.

    ЮЩЕНКО ЗАЯВЛЯЄ ПРО НЕОБХIДНIСТЬ КОНСОЛIДАЦIЇ ДЕМОКРАТИЧНИХ СИЛ

    2001.05.26
    Київ. 26 травня, УНIАН. Прем'єр-мiнiстр Вiктор ЮЩЕНКО сьогодні у розмові
    з журналістами пiсля церемонiї вiдкриття пам'ятника Олесю Гончару в
    Києві заявив про необхiднiсть консолiдацiї демократичних сил.

    Як передає кореспондент УНІАН, вiн назвав таку консолiдацiю питанням
    номер один, у тому числi для опозицiї. "Зберемося до купи - і це буде
    по плечу", сказав вiн.

    На думку прем'єр-міністра, "митарство", яке сьогоднi переживає Україна,
    не вiд поганої економiки чи соцiальних конфлiктiв, а у вiдсутностi
    "полiтичної єдностi і полiтичного розумiння", проте це вже "матерiальна
    категорiя". "Ми втрачатимемо економiку, соцiальну динамiку, репутацiю
    лише через те, що не створили консолiдовану полiтику", сказав В.ЮЩЕНКО.

    За його словами, доки не буде збудовано демократичну полiтичну систему,
    "багато речей може бути втрачено". На переконання прем'єра, якщо людина
    подiляє тривогу за майбутнє України, "вона має бути навколо демократичних
    сил".

    Керівник уряду вiдзначив, що центристськi сили сьогоднi переживають
    "певну драму", вони через свою неструктурованість "зіткані з різних
    сил і симпатій, до яких не завжди хилиться серце". Натомiсть, за словами
    В.ЮЩЕНКА, у "правицi є люди, вiдданi iнтересам України та її громадян,
    але розсипанi бiсером". Нi центр, нi "правиця" самі не переможуть,
    переконаний прем'єр.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.30 | Остап

      А хто це - Ющенко ???

      А хто це - Ющенко ???

      Пересічний безробітний....

      Людина без політичних орієнтирів, безпартійний...

      Яка різниця, що він там заявляє.

      І як хто?

      ПМ.
      Через пів року ми забудемо, що такий Ющенко був взагалі.

      ПМ2
      Вертикаль влади АП вже майже збудовано.
      Ющенки там не потрібні.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".