МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ВЕРХОВНИЙ ГОЛОВНОКОМАНДУЮЧИЙ, -- ще один замах на ПРАВДУ?

05/29/2001 | Рoман ShaRP
Перепрошую в Шановної Громади Майданівців,
якщо моя інформація буде зайва, застаріла чи не в тему.

У 1998 році виборче об*єднання "Ми" випустило один з номерів газети (два розвороти) під "шапкою" "Верховний головнокомандуючий" де йшлося про то, що Кучма "сотоваріщі" розікрали-розпродали військового майна на 30 МІЛЬЯРДІВ гривень (певно що при тодішньому курсі). Я тоді так собі подумав, що навіть якщо панове прибрехали 99% , сума вседно виходить величенька. Оригіналу не маю -- "зачитали", але може хто згадає, якщо не має і побоїться.
А на 3-тій день в іншій газеті ("Столічниє новості", здається) прочитав, що редактора "Ми" "невідомі бандити" (певно що при спробі пограбування) підстрелили кулею в коліно. Більше газети "МИ" у своїй поштовій скрині я не бачив. Якщо хтось знає про той випадок більше -- прошу мене повідомити.

Відповіді

  • 2001.05.29 | АВ

    Re: Гривень?

    Если бы...

    Вот Червоненко, командир не мелкого и не бедного концерна "Орлан" - взял, да и пошёл по призыву Кучмы командовать "Держрезервом"...И чего?

    Госрезерв - это не только десятки тысяч танков типа Т64 в консервации (самолёты давно превратили УкрВторМетом в аллюминиевые чушки, да экспортировали), госрезерв это настолько огромные запасы сахара, муки, и пр. (ежегодно), цветных металллов в слитках, шпал, леса, рельс и пр., что в госрезерв СССР не пускали даже сотрудников КГБ, чтоб у них "крыша не сьехала"... Там не миллиарды гривень, там миллиарды иные, стратегические. Но если эту структуру, "закрома родины" - постигла участь флота...

    То нужно осмотреться, может быть ныне на экспорт идут чернозёмы - последний резерв...Упс! Предпоследний, остались ещё наша кровь и внутренние органы...Да, личные органы, а не правохоронительные...
  • 2001.05.30 | МихайлоСвистович

    Re: ВЕРХОВНИЙ ГОЛОВНОКОМАНДУЮЧИЙ, -- ще один замах на ПРАВДУ?

    Я вчився разом з Сергієм Одаричем, якому прострелили ногу, в Київському університеті імені Т. Шевченка. Він у нашому вузі очолював тоді Рух (наприкінці 80-х - початку 90-х).

    Про той випадок. До Сергія підійшов чоловік, спитав, чи він Одарич і почав казати, щоб той більше нічого не писав. Сергій послав його і пішов далі, а той вистрелив йому в ногу і втік. Нікого, звичайно, не знайщли.

    А до скриньки газета перестала Вам приходити через брак коштів на її випуск. Але під час президентських виборів об"єднання "Ми" випустило багато антикучмівських листівок формату А2, А3, А4.
  • 2001.05.30 | Сергій Кабуд

    Na mij погляд інхвормація необхідна, актуальна і всім цікава.

    А ще було б добре проінтервіювати пана Одарича ексклюзивно для Майдану.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.30 | Майдан

      В Одарича була тоды певна криза...

      Розмовляв з ним через рік після цих подій- він був злий і розчарований, сказав що йде з політики, буде займатися бізнесом.

      Слід сказати що об"єднання "Ми" в часі виборів 1998 року показало себе дуже добре на міських і районних виборах. Однак зусиллями влади всіх рівнів було розгромлено, оскільки на той час вони були :

      - єдиною правою опозиційною структурою до Кучми;
      - єдиною правою структурою яка не опиралася на Західну Україну.
      - єдиною правою і демократичною структурою , яка мала певний час добру опору в середньому бізнесі.

      Кучма особисто контролював всі довибори по мажоритарних округах, де висувалися кандидати від обєднання "Ми". Особливо помітним було протистояння особисто Кучми з кандидатом Оробцем. Останній два чи три рази фактично одержував перемогу у Києві , однак всі ці рази результати виборів анульовувалися.

      В обєднання "Ми" була потужна база антикучмівського компромату, базованого на реальних фактах.

      Прохання до всіх у кого збереглися газети і листівки обєднання "Ми" - відскановуйте ці матеріали і відсилайте нам на пошту, ставте на форум чи у бібліотеку якщо маєте пароль.

      Прохання до тих, хто має ці матеріали, зокрема і до членів цього обєднання - пердайте їх нам, ами помістимо це все у бібліотеку.

      Стосовно - бібліотеки - надсилайте нам не тільки самі матеріали , але й пропозиції та назви того що варто було б туди поставити.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".