МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Новини: Кінах - прем"єр

05/29/2001 | DevRand
ВЕРХОВНА РАДА 239 ГОЛОСАМИ ПОГОДИЛАСЬ НА ПРИЗНАЧЕННЯ КІНАХА ПРЕМ'ЄРОМ

Київ. 29 травня, УНІАН. Верховна Рада України дала згоду на призначення
Анатолія КІНАХА на посаду прем'єр-міністра України.

Як передає кореспондент УНІАН, за таке рішення проголосувало 239 депутатів
з 279 зареєстрованих у залі, проти - 2, утримались - 12, не голосували -
26.

Не брали участі у голосуванні фракції КПУ, "Батьківщина", "Реформи-Конгрес"
(2 депутати висловились "за"), НРУ (2 "за"), УНР (1 "за").

Відповіді

  • 2001.05.29 | obs

    Мороз затвердив Кінаха...

    239 - 16 = тільки 223!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.29 | Ростислав

      Мороз перешкодив планам Президента

      Судячи з усього, для Президента був би найкращий варіант з виконуючим обов'язки. А СПУ цьому перешкодила - БРАВО!
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.29 | Наивный

        Чем слабовато-олигархический премьер лучше Ющенка-и.о.? Для Украины?

        Плюс - в перспективе. Ющенко не связан более с действующей властью, его достижения остаются навеки с ним в памяти народной, прекрасные шансы на парламентских и президентских выборах и т.д.

        Минус - экономическая ситуация будет ухудшаться? Прихватизация олигархами, экспансия России на Украину. Что ОНИ успеют "прихватить" за год? Не разденут ли за год Украину до трусов и превратят в Бело- сорри в Мало-россию.

        Примерчик в тему:
        "СЕВАСТОПОЛЬСЬКА МІСЬКРАДА ПРОСИТЬ КУЧМУ ВИЗНАТИ НЕДІЙСНИМ ПРОДАЖ "СЕВАСТОПОЛЬЕНЕРГО" СЛОВАЦЬКІЙ КОМПАНІЇ"
        Как это понять? Что значит "просит"? Они нарушения нашли? Или их уже Черномырдин "попросил" от имени Газпрома?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.29 | Shooter

          Мінуси

          Найсуттєвіший - доступ бандюків до адмінресурсу і державних грошей в переддень парламентських виборів.

          Тепер залишається тільки спостерігати, яким чином бандюки будуть ділити згаданий пиріг.

          Мороз діє як істинний інструктор райкому КПСС: все для майбутнього послаблення Ющенка - свого потенційного конкурента на виборах 2004 (та й на 2002 частково також). Розігнати ВР Кучма би міг аж після 3-ої невдалої спроби (якщо я не помиляюсь) затвердження ПМ, що дозволило би голосувати "за" аж в 3 колі і тим самим тримати бандюків ще як мінімум 2 тиждні "поза межами корита".

          Не здивуюсь, якщо Соцпартії зробили фінансову пропозицію, від якої вона не змогла відмовитися вибори грядуть. ЗНівці кивали на УНР, згадуючи подібний варіант. Проте УНР дещо багатші, ніж соціалісти - видать, не повелися.

          Останні ж...?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.29 | Shooter

            P.S. від Костенка

            Ю.Костенко также заявил, что уже сегодня рассматривается вопрос передачи неприватизированных облэнерго одной из парламентских фракций, в связи с чем сократятся поступления в Госбюджет, не будут выплачиваться пенсии и зарплаты.

            Тут я комусь намагався втовкмачити для чого потрібна приватизація обленерго. Ще й таким чином, щоб власниками стали відомі енергетичні західні компанії...

            Всьо нє просто, а ну очєнь просто...
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.29 | trick

              Re: P.S. від Костенка

              A chy mozhe opozycija zajavyty pro neprypustymist takogo g...na, abo ogolosyty pro nedijsnist takyx ugod i ix pereglyad, jaksho vony budut pidpysani, , jak takyx sho e proty ekonom. interesiv Ukrainy, z podannyamy "bomag" do GPU, SBU i takdali?
          • 2001.05.29 | Михайло Свистович

            ДАЙТЕ СЛОВО ОЧЕВИДЦЮ!

            Про те, що соціалісти (та й ще дехто з опозиції) можливо голосуватимуть за Кінаха, мені було відомо давно. Проте я не виносив це на публіку з метою конспірації, оскільки ці питання обговорювалися в закритому режимі і в опозиційних партіях, і на Форумі національного порятунку.

            Тому можу з впевненістю сказати, що пан Shooter помиляється. Я взагалі, не переходячи на особистості, порадив би всім не висувати голосних звинувачень без хоча б найменших доказів.

            Звичайно, в призначенні Кінаха є багато мінусів, але я не про те. Я хочу відкрити всім передісторію цього голосування.

            По-перше, ніякої фінансової пропозиції соціалісти не отримували.

            По-друге, до чого тут Костенко та приватизація обленерго? Невже соціалістам запропонували їх приватизувати? Смішно! (До речі, моя позиція та позиція пана Shootera щодо необхідності в нинішніх умовах приватизації обленерго західними компаніями повністю співпадають).

            По-третє, Костенко взагалі говорить нісенітниці: “Гадаю, що в новому уряді вже все поділено між тими фракціями, які сьогодні підтримали А. Кінаха”. Невже й соціалістам дадуть міністерські пости? Це також смішно!

            По-четверте, не треба думати, ніби Мороз спить і бачить, як нашкодити Ющенку. Більше того, сьогодні Мороз заявив привселюдно: “Для України було б краще, якщо б уряд Ющенка продовжував діяти, однак цього не хотів Президент". Голосування СПУ за Кінаха абсолютно не було пов”язано з прагненням зробити щось хороше чи погане для Ющенка.

            По-п”яте, розігнати Верховну Раду Кучма не міг би ні після третьої, ні після десятої спроби. Конституція цього не передбачає. Пан Shooter переплутав українську Конституцію з російською. Але, хоч незалежна Україна, на жаль, і йде у фарватері Росії, часто мавпуючи її законодавство, все ж таки між законами двох держав існують деякі розбіжності.
            А тепер по суті.
            Якщо подивитись на підсумки голосування за Кінаха, то впадає в очі, що, окрім соціалістів, за нього проголосували й інші діячі опозиції. Як ліві, так і праві. Це Олександр Єльяшкевич, Михайло Сирота, лідер “Українського комсомолу” Олександр Старинець, члени партії “Собор” Анатолій Єрмак та Григорій Омельченко (голова партії Анатолій Матвієнко перебував у своєму окрузі і був відсутній сьогодні у Верховній Раді). Так що насправді всьо нє просто.
            Я особисто був свідком роздумів опозиції щодо голосування по кандидатурі Кінаха, в тому числі при обговоренні цього питання на Раді Форуму національного порятунку. Справа в тому, що до опозиційних кіл надійшли дані, що Кучма зовсім не прагне затвердження Кінаха прем”єр-міністром. Тому і не проводить потужної роботи в цьому напрямку. Так вже було з Ющенком, коли на словах Кучма казав, що бажає, щоб Віктор Андрійович залишився на своїй посаді, а насправді мало що робив для цього. Адже ні для кого не секрет, який потужний пресинг вмикає наш гарант, коли бажає проштовхнути своє рішення.
            Більше того, були свідчення, що призначення Кінаха не хоче і фракція “Трудова Україна”, яка планувала проштовхнути Тигипка після сьогоднішнього провального голосування. Для цього планувалося задіяти потужні фінанси задля домовленості з комуністами. Проте, голосувати проти Кінаха вони не могли, оскільки прямо пояснити свою позицію в цьому випадку було б тяжко (Кінах ніколи з ними не конфліктував, і ідеологічних розбіжностей в них з ним немає). Вони були впевнені, що кандидатура Кінаха провалиться, і тут соціалісти поламали їхні плани.
            І ще одна суперважлива інформація: ОЛІГАРХИ ПЛАНУЮТЬ СКИНУТИ КУЧМУ. Їх не влаштовує криза в Україні, втрата іміджу на Заході, війна компроматів. Але вони не можуть домовитися про його наступника. Тому Волков, Медведчук, Азаров і задоволені з того, що Кінах пройшов. Для них це краще ніж конкурент Тигипко.
            Плани олігархів (в тому числі і громадянського зятя гаранта Пінчука) відомі Кучмі, а він знає, раз вони так вирішили, то робитимуть це. Тому їм потрібно якось протиидіяти. А для цього будь-який прем”єр не підходить. ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБЕН В.О., який не може виконувати обов”язки Президента в разі відставки останнього. Отже, при в.о. імпічмент неможливий. А, згідно роз”яснень Конституційного суду, в.о. може бути вічним, якщо Верховна Рада не може затвердити прем”єра.
            Тому на Раді ФНП серйозно обговорювалась пропозиція поламати олігархам та особливо Кучмі всі плани, скориставшись ситуацією. І ніхто проти не висловлювався, хоча всі й казали, що голосування за Кінаха негативно відіб”ється на іміджі опозиції.
            І Мороз проявив себе з кращого боку. Він просто пішов під танк, підставивши себе під удар нищівної критики (про це з повагою говорили сьогодні опозиціонери в кулуарах парламенту).

            До останнього моменту всі опозиціонери вичікували, хто ж з них проголосує за Кінаха, оскільки голосувати з наведених у попередньому абзаці причин не хотів ніхто. Не хотіли цього робити і соціалісти. Вони ж теж не лицарі, а політики, їм теж іти на вибори. Але, коли стало ясно, що не проголосує ніхто, і варіант Кучми дістане можливість втілитись (Тигипко все ж навряд би пройшов), вони “скріпивши серця” натиснули кнопку “За”.

            Тому слова Волкова про те, що ліві у підсумку цього голосування програли, можна трактувати подвійно. Адже одні ліві (комуністи та вітренківці) голосували проти Кінаха, а інші – соціалісти та комсомолець Старинець – за.
            Мені зрозуміла з цього приводу радість Костенка, який стверджує, що це призведе до розколу опозиції (а цього не дочекаються! Якщо колись і буде розкол, то тільки не з причини голосування за Кінаха). Костенко вже заявив, що праві (він чогось вперто не помічає, що в опозиції також є праві) будут підтримуватимуть законодавчому закріпленню реформ та протидіяти їх згортанню, хоча після відставки Ющенка вони оголосили про свою опозиційність. А ще він видав такий перл: "Олександр Олександрович, як дійсно мудрий політик, сьогодні показав, що ті чи інші інтереси йому набагато важливіші, ніж інтереси України, чи реформ". Виходить, що для Костенка або мудрість є чимось поганим, або є інтереси, вищі за інтереси України та реформ. Тобто, фактично, він схвалив Мороза, адже визнав, що той мудрий, бо зумів показати, який він (Мороз) є поганий. Що ж і цьому мудрого? Нонсенс. Зовсім вже заговорився Юрій Іванович.

            Мені зрозуміла стурбованість Кучми діями рухівців та порядних реформаторів, хоча вони й проголосували так, як він хотів (тобто, проти Кінаха). Тут для Кучму турбує не підсумок їхнього голосування, а те, що вони не завжди грають в його гру, тобто відверто суперечать деякими своїми офіційними заявами деяким його офіційним заявам, часто розкриваючи цим карти Президента.
            До речі, ще одним доказом, що Кучма не хотів Кінаха є його схвальні слова на адресу комуністів: «Вони послідовно відстоюють свою позицію. А грати з власним народом і власною країною - це не робить честі депутатам, які голосують "проти". Щодо послідовності комуністів (згадайте їхнє неголосування за недовіру Потебеньку та за створення спеціальної слідчої комісії з приводу побиття депутата Семенюк), то можна посміятися. А от як поєднати схвалення позиції комі та засудження позиції інших, хто голосував проти? Це вже сумно.
            Мене лише дивуютьє (скорше навіть не дивують, а обурюють) сьогоднішні заяви Турчинова. Як можна бути на обговоренні питання про підтримку Кінаха на Раді ФНП (в тому числі і роздуми Мороза з цього приводу), не виступати проти цього, а потім заявляти, що Мороз спрацював на інтереси режиму? При цьому висуваючі абсурдні аргументи, що Мороз голосував так само, як оточення Президента. В такий самий спосіб Турчинова можна звинуватити в тому, що він та його фракція «Батьківщина» голосували разом з комуністами?

            Бідний Мороз, то одні його звинувачують, що він поганий, бо голосує разом з комуністами (імпічмент Кучмі), то інші, що він голосує не так, як комуністи.

            Вже очікую звинувачень, що я знову захищаю Мороза, а він лівий і такий неукраїнський і т. д.

            Я не Мороза захищаю, а порядність. Я все розумію, що між Тимошенко та Морозом іде прихована боротьба за лідерство в опозиції, що «Батьківщина», заявляючи про підтримку Ющенка, не могла голосувати за Кінаха, що фракція чесно про це сказала, прийнявши й оголосивши таке рішення заздалегідь. Але ж соціалісти не спекулювали на тому, наприклад, факті, що Юлія Тимошенко незадовго до голосування по Кінаху побувала на прийомі в Кучми. Вони ж не висували всіляких версій щодо підкилимних переговорів та неприпустимості такої поведінки. До речі, про що говорила Юлія Володимирівна з Леонідом Даниловичем і досі ніхто не знає, але нікому з опозиції і в голову не прийде звинуватити її в зраді. Я б першим виступив проти Мороза, якби він це зробив.

            Я не погоджуюсь з соціалістичною ідеологією, але мені імпонують чисто як людині їхні дії, які ніколи не виходять за рамки пристойності. А Турчинов, між іншим, віруюча людина. Хіба це по-християнськи?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.29 | Фарбований Лис

              не чіпайте Мороза, він танцює як уміє...

              Пане Свистович, ну що ви знову взялись за адвокатуру Мороза?
              Простота, простота...
              Мороз поступає наче з кулею в голові і з надією, що ви його віддуватимете...
              Справа не в Кінаху. Але не варто в кожній дії Мороза вишукувати велику мудрість державного діяча, бо її там немає.
              Можливо, що Кінах сьогодні краще ніж Тагіпко завтра, але дай нам, Боже, сьогодні стільки розуму, скільки Морозу завтра...
              І ще мене цікавить, хто говорить неправду, ви, чи Мороз, бо Мороз ще того тижня заявив коли прийматимуть рішення в СПУ по Кінаху.
              А ще мені цікаво чи сам Мороз розуміє свої слова про оцінку Ющенка і як це відповідає його відношенню по довірі Ющенку?
              Це вже смішно. Інтерпретація дій Мороза все більше нагадує пресреліз Славянской партіі, яка кожен пук Базілюка подає як "Шанель №5".
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.29 | МихайлоСвистович

                Re: не чіпайте Мороза, він танцює як уміє...

                Не треба шукати найменшого приводу дошкулити Морозу, то я й не буду його захищати. Мені це самому неприємно, бо я правий, але "Платон мій друг, та істина дорожча" або "Мороз мій опонент, та правда понад все".

                Далі. Мороз не знає, що я його захищаю, бо не читає наш сайт. На жаль, як і інші політики.

                А в кожній дії Мороза я й не шукаю велику мудрість державного діяча (хоча в багатьох його вчинках вона є). Мороз достатньо хитрий і теж часто робить так, щоб мати з цього політичну користь. Та сьогодні Мороз, як і ми всі, в опозиції проти Кучми. І, як Ви помітили, я уникаю критики будь-кого з опозиціонерів, тому критикую їх у виключних випадках лише тоді, коли вони перші дозволяють собі нападки на інших опозиціонерів. Я ж не винен, що нападають в основному на Мороза. Нападали б на Чорновола, то я б захищав і його.

                Конкретизуйте,будь-ласка, що Ви мали на увазі, коли писали про рішення СПУ щодо Кінаха. Я не зрозумів, про яку заяву Мороза йдеться.

                А слова Мороза по Ющенку нормальні. Він сприймає його як не свого, але як менше зло. І за недовіру уряду соціалісти не голосували, як Ви пам"ятаєте. Вони за два дні до цього голосували за негативну оцінку уряду, а це різні речі. Бо голосування за негативну оцінку не тягне за собою жодних наслідків, на відміну від голосування за недовіру.

                До того ж, порівнювати Мороза з Базилюком неетично. Базилюк вже давно висловився за Кучму.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.05.30 | Фарбований Лис

                  Re: не чіпайте Мороза, він танцює як уміє...

                  Чесне слово, мене не Мороз дошкуляє, а його вічновчорашність та вічна мудрість після подій.
                  А про рішення СПУ було відомо, що вони вирішать все в останню хвилину. І існує протиріччя і нестиковки між рішенням опозиції і СПУ. Оскільки одні іншим не підзвітні, то і пов*язувати їх не варто.
                  До речі, по суті і я їх підтримую в виборі Кінаха, і давно тут говорив, що варто буде підтримати найменше зло, якщо більше зло в разі неучасті гарантоване.
                  Але для чого з Мороза мученика вдавати?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.05.30 | МихайлоСвистович

                    ТАК В ЧОМУ Ж МОЯ БРЕХНЯ?

                    Рішення опозиції по Кінаху не було. А про те, що Соцпартія вирішить все в останню хвилину, здається, я написав, що вони до останнього не хотіли голосувати за Кінаха, щоб не зашкодити своїй передвиборчій кампанії, яка, по суті, вже розпочалась.

                    Я й не кажу, що Мороз мученик. Але чомусь найбільші нападки на нього почались саме тоді, коли він почав говорити правду, боротись з режимом та потроху (хай, можливо, і не настільки, як нам би хотілося) відходити від ортодоксального комунізму та відверто проросійської позиції.
            • 2001.05.29 | Сергій Кабуд

              Коментар здалека

              Мені бачится що найкращім розвитком подій було б не вибирати ніякого прем"єра доки це можливо.
              Ющенко лишаєтся ВО. І добре. Може більше зробити різних вельми корисних речей.

              Щодо імпічменту – то він навряд чи станется, а якщо і станется, то на дострокових виборах президента найкращій шанс все одно у Ющенка.
              Тому це не аргументація за Кінаха.

              За голосування можна сказати лише те що в мутній воді парламентської політики скоріше за все зберегти сітуацію "не призначення" нового прем"єра навряд чи вдалося б.

              Чи я маю рацію з цим?

              Підсумок все одно не зважаючи на патріотізм Мороза
              сумний– Ющенко віддалений від влади ще більше ніж вчора. Але їбібко не пройшов.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.30 | Косарик

                Re: Коментар здалека

                А я погоджуюся зі Свистовичем. Кучма - мастак мутити воду, і ситуація з в.о. - це найкращий варіант для нього. Прем'єри і так не можуть вільно дихнути без дозволу Кучми, то що вже казати про в.о. Нічого корисного Ющенко не зміг би зробити, а навпаки, як весільний генерал змушений був би відповідати за те, за що він не відповідає.

                І соціалісти правильно роблять. Годі й чекати, щоб одне нещасне голосування щось змінило суттєво. Іде тривали позиційна боротьба на виснаження. І маючи Кінаха прем'єром, опозиція хоч і поступилася трохи своїми позиціями, але не сильно. Бо ж удар по Ющенку був ого-го який! Я б сказав, що в порівнянні з іншими варіантами цей кращий за інші.
              • 2001.05.30 | МихайлоСвистович

                Re: Коментар здалека

                Сергію!

                В тому то і справа, що в.о. планувався не Ющенко, а Кінах. А Ющенко, до речі, офіційно до голосування по Кінаху залишався діючим прем"єром, а не в.о.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.05.30 | НеДохтор

                  Re: Коментар ...

                  Крім в.о. / не в.о. відбулася ще одна подія
                  запровадження держ.секретарів в Кабміні.

                  Кучма набаламутив всіх.
                  Які з цього приводу думки?

                  Там скоро може і до генсека доживемо :-)
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.05.30 | МихайлоСвистович

                    Re: Коментар ...

                    Тема держсекретарів обговорюється в постингу "Узурпація продовжується".
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.30 | НеДохтор

                      Re: Дякую. Вже побачив (-)

            • 2001.05.30 | Shooter

              Re: ДАЙТЕ СЛОВО ОЧЕВИДЦЮ!

              > Тому можу з впевненістю сказати, що пан Shooter помиляється. Я взагалі, не переходячи на особистості, порадив би всім не висувати голосних звинувачень без хоча б найменших доказів.

              Це не було звинувачення - лише припущення. Виходячи з алогічності (на мій погляд) дій соціалістів.

              > По-перше, ніякої фінансової пропозиції соціалісти не отримували.

              :): Тут я дозволю собі засумніватись у Вас як в надійному джерелі інформації того, що коїться в соціалістів.

              > По-друге, до чого тут Костенко та приватизація обленерго?

              Костенко - УНР перед голосуванням пропонували ну дуже симпатичну суму за "за".

              Обленерго вже "дєрібанять" від вчора. Вірніше, "живі кошти", які там є. Як "знак подяки" від Кінаха за підтримку.

              >По-четверте, не треба думати, ніби Мороз спить і бачить, як нашкодити Ющенку. Більше того, сьогодні Мороз заявив привселюдно: “Для України було б краще, якщо б уряд Ющенка продовжував діяти, однак цього не хотів Президент". Голосування СПУ за Кінаха абсолютно не було пов”язано з прагненням зробити щось хороше чи погане для Ющенка.

              З одного боку - погоджусь. З іншого - ні. Мороз все ще мріє про булаву. І прекрасно розуміє, що якщо до 2004 не буде якихось "різких рухів", то його шанси, порівняно з Ющенком, нульові.

              І все-таки. Якщо братва планує "скинути" Кучму, а він про це знає - і нічого не робить, то це мені здається дивним. Крім того Ви пишете, що при в.о. імпічмент неможливий. Тобто, виходить, що сьогодні імпічмент - можливий. І то при умові, що в бандюків на посту ПМ - "напів своя людина".

              Також Ви твердите, що Кучма би в.о. призначив Кінаха, а не Ющенка. Навіщо йому це? Ющенко зовсім не залежний від бандюків, натомість як Кінах - набагато більше. Звідки ж впевненість в тому, що в.о. був би Кінах? Якщо Кучмі, знову ж таки, відомо про те, що бандюки його хочуть скинути?

              Дальший сценарій: після Кінаха пропонують Тигипка. Ситуація знову повторюється - без голосів комуністів і когось з опозиції він "пролітає". І Кучма з чистою совістю назначає в.о. Юшенка. Мінімум - до осені. А там вже і до виборів 2002 рукою подати.

              От і здається мені, що опозиція (ФНП/соціалісти) зробила такий крок, який зробив можливим імпічмент Кучми (хоча довести цей процес до логічного завершення сьогодні нереально). Допустивши при цьому бандюків до корита - і тим самим знизивши свої шанси на виборах 2002.

              Невже сліпа ненависть до Кучми все затьмарює?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.30 | Мартинюк

                Сліпа любов до Кучми

                яка не дає побачити того що Кучма збирався призначити ВО Прем"єра не Ющенка а Кінаха.

                Всі процедурні неувязки при цьому легко долалися б завдяки підтримці прокучмівських фракцій у парламенті та Плюща особисто.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.05.30 | Shooter

                  Зачєм?

                  Кажете, люблю я Кучму? :): Не знав, не знав...

                  Ще раз: навіщо Кучмі набагато "більш олігархічний" Кінах, ніж Ющенко на посаді в.о. прем'єра?

                  Щоб перешкодити Ющенку використати адмінресурс і бюджетні гроші на виборах 2002? Так Ющенко і так би це не робив.

                  Інша "цінність" в нього. І згадані "передвиборні засоби" були би Ющенкові тільки на шкоду.

                  Так поясніть мені, якими міркуваннями би користувався Кучма, призначаючи в.о. Кінаха?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.05.30 | Майдан-Інформ

                    Кучма сам заявив про це.

                    Ще минулого тижня, Кучма заявив про це, і це пройшло через всі інформагентсва. Окрім того Кінах - такий же "нагинабельний" як і Ющенко, лише без олігархофобії та москвобоязні. УСПП є політичною стартовою площадки Кучми, можна сказати альма-мать його. То кого ж брати як не своїх "колег"?.
                    А щодо Ющенка у Кучми позиція чітка і незмінна - "Мы его уничтожим..." (Див . Мельниченко, повне зібрання записів). Єдине що для Кучми Кінах ВО все таки безпечніший - Кінах -Премєр автоматично стає ВО Президента в разі чого. А в наш час все може бути
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.30 | AST

                      Два запитання


                      1. Де знайти ПОВНЕ зібрання записів Мельниченка?
                      2. В якому саме аудіофайлі знаходиться запис про "знищення Ющенка"?
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.30 | Shooter

                      Re: Кучма сам заявив про це.

                      Тобто (заява Кучми)?

                      Що стосується лейблу ММ, то його найновіші "сингли" датовані літом минулого року. Відтоді багато чого змінилось.

                      Кучма - ревнивий лох. Це правда. Тому його бикувата реакція на рейтинг Ющенка - факт. Проте на УСПП йому глибоко нас..начхать, як і на все і всіх, від яких йому "ні скіфського золота", ні "щита" проти бандюків і опозиції.
                      Кінах - якраз з тієї когорти начхатих.

                      Ющенко як в.о. сьогодні був би набагато зручніший для Кучми. Така моя думка.

                      Проте..."маємо, що маємо". (с)

                      (Через одного би послав в Жовті Води тупуватих хохлів за їх "хвілософію", продемонстровану останньою фразою. Обидва Льоні-прєзідєнти були би в "ударніках капіталістєскага труда".)
            • 2001.05.31 | СГ

              Інший погляд на призначення Кінаха

              Після призначення Кінаха, практично всі українські і міжнародні агенства представили це як "призначення центриста" або "представника бізнеса", або "премога презика"...

              1. Не треба багато думати, щоб зрозуміти що це перемога президента. Хто пам"ятає, Кінах при Пустовойтенку був одним з кандидатів на ПМ тому, що він як ніхто був прислужливий кучмі. Аж до того, як секретар, таке складалося враження. Кінах - людина кучми.

              2. Кінах - не центрист. Його коментарі з приводу комуністичних методів правління переконують що він помірно ставиться до комуністичних ідей. Можна уявити, як він буде використовувати методи, Що він вивчив на суднобудуванні, але побачимо. Якими ж тоді мають бути "не-центристи" коли Кінах центрист?

              3. Кінах - не представник бізнеса. Він представляє лобістську організацію, що торгує доступом до державних структур. Ніякі ці директори не "червоні", вони просто використовуют непрозорі шляхи вирішення своїх "питань" за рахунок інших підприємців і платників податків. Вважаю, тому і Кола і Макдональдз є в УСПП - щоб мати доступ до влади (яку потім можна підкупити?)

              4. Найголовніше - Кінах практично абсолютно не знає як керувати державою. На відміну від Ющенка, він не має навіть невеликої нормальної "західної" освіти. Достатньо почитати його виступи - це повторення слів, які він почув. Наприклад, нещодавно, він вивчив нові слова: "українські інтереси"... це ж він завчив після зустрічі з Ющенком, бо це ющенкова фраза ! А всі: "ой! Кінах сказав що він за реформи!" - О. Яка новина! Ми не знали...

              5. Виходячи з останнього, не можна аналізувати і "розчаруватися" у Кінасі, що він не буде керувати професійно, чесно і відкрито тому, що він НЕ ЗНАЄ як це робиться. Про професіоналіз Ющенка можна дізнатися не тільки з газет - можна прочитати його книжки про фінансову політику, які він писав разом зі Стельмахом. Також, про Кінаха можна здогадатися з його висловлювань і статей.
          • 2001.05.30 | Ростислав

            Вчерашний день трудно назвать удачным для президента: парламент утвердил на посту премьера внесенную Леонидом Даниловичем кандидатуру Анатолия Кинаха.

            http://www.versii.com/pol.php?pid=676

            Правительственная перестройка


            --------------------------------------------------------------------------------

            Ольга Завьялова



            Вчерашний день трудно назвать удачным для президента: парламент утвердил на посту премьера внесенную Леонидом Даниловичем кандидатуру Анатолия Кинаха. Недаром же после голосования наиболее впечатлительные депутаты пытали лидеров своих фракций: "А президент уже знает, что мы наделали?"


            --------------------------------------------------------------------------------

            Леонид Данилович, конечно, узнал о случившемся через пять минут, но что тут сделаешь? Большинство фракций, которые считаются пропрезидентскими, сегодня делают вид, что не поняли намеков гаранта насчет лидера Украинского союза промышленников и предпринимателей. По сути, это первое публичное подтверждение того, что Л. Кучма не контролирует ситуацию, и "взрослые" политически игры сегодня ведутся за его спиной. Конечно, пострадали и "комми": теперь традиционно высокие цены на их услуги резко снизятся. Кто, спрашивается, будет договариваться с КПУ, когда, оказывается, есть более сговорчивые товарищи. Зато ситуативную победу, безусловно, может праздновать СДПУ(о) и "Демократический союз" Александра Волкова, для которых главным было не допустить к премьерскому рулю выдвиженца донецкой группировки Николая Азарова. Омрачает торжество лишь то, что это, по-видимому, последняя совместная победа эсдеков и демсоюзовцев.

            Волков на радостях даже высказался в том духе, что фракции, голосовавшие за Кинаха, могут принимать участие в формировании коалиционного правительства. Может даже показаться, что кто-то действительно хочет попасть в КМ. Вот один уже точно "попал": Олег Дубина "переназначен" главой государства на пост первого вице-премьера. Это слабое утешение для тех, кто рассчитывал увидеть на посту премьера Сергея Тигипко. Тем более, что свежеиспеченный первый вице-премьер, говорят, намеревался избежать такой чести и слезно просил вернуть его на родной металлургический комбинат… Остался на своем посту и Василий Дурдинец — это уже персональный ответ Леонида Кучмы эсдекам, собиравшимся "приватизировать" МинЧС .

            После того, как Леонид Данилович раздал стратегические портфели (также сохранили свои позиции силовые министры и руководитель внешнеполитического ведомства), он поставил перед новым премьер-министром задачу сформировать дееспособный, профессиональный Кабинет министров, отметив, что в этом правительстве "министрами будут политики".

            Умные люди намек поняли: какая разница, где быть политиком — в парламенте или правительстве, если основные решения зависят не от тебя? Те, кто отсидел по три года в пропрезидентских фракциях, понимают это как нельзя лучше. Поэтому самые дальновидные засунули подальше список кадровых претензий. А кто не спрятался, так Кинах не виноват. Действительно, Анатолий Кириллович предупреждал депутатов о грядущей перестройке в правительстве. Так оно и случилось. Не успели высохнуть чернила на президентском указе о назначении А. Кинаха премьер-министром Украины, как глава государства завизировал документ, которым вводятся должности государственного секретаря Кабинета министров и государственных секретарей министерств, которые будут назначаться на срок полномочий президента Украины – 5 лет. Согласно указу президента об очередных мерах по дальнейшему проведению административной реформы в Украине, госсекретари будут назначаться президентом по представлению премьер-министра. В общем, после этого министров можно будет менять как перчатки, а сам КМ превращается в филиал администрации президента. Тем более что подбором госсекретарей вроде бы занимается лично глава АП Владимир Литвин. Говорят, кураторы министров, в основном, будут "вывезены" из регионов: в глубинке сохранились люди, которым еще можно доверять. Введение института госсекретарей делает по сути бессмысленным присутствие серьезных игроков в КМ, который, как уже понятно, будет "техническим". Иными словами, лишенным влияния на политическую и экономическую жизнь страны. Это ответ Л. Кучмы тем, кто намеревался посредством Кабмина победить сначала на парламентских, а потом и на президентских выборах.
  • 2001.06.03 | Shooter

    Перші наслідки: Кінах - прем"єр

    Недарма ж торги навколо тимчасового уряду вже тепер, як кажуть злостивці, призвели до такої "легалізації" через фракцію КПУ частини коштів донецько-дніпропетровського блоку, що комуністи ніби взагалі всі вибори можуть виграти, включно з 25% мажоритарних округів... Жарт. Просто у них тепер є стільки коштів на кампанію, аби більше ні від кого не залежати, окрім власних апетитів. В тому числі, можливо, не залежати й від президента?

    Взагалі, цікава стаття. Значно цікавіша від опусу Донія.

    http://www.grani.kiev.ua/2001/text/18/pogor18u.htm


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".