МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Гумор: загадка майданівцям

06/08/2001 | Косарик
Для любителів загадок, ось вам приблизний переклад статті з веб-сайту Бі-Бі-Сі, де одну країну я поміняв на Росію, а іншу - на Україну, і відповідно замінив імена президентів. Більше змін не було. Здогадайтеся, про що йдеться.

================================

Friday, 8 June, 2001, 10:41 GMT 11:41 UK
Тяжкі альтернативи зовнішньої політики
© Переклад з англійської Косарика

<ФОТО> Він збирається зберігати гарні відносити з Європою і Росією.

Зовнішня політика не була в центрі цих виборів - тільки питання Європи використовувалось політичними партіями. Однак, за лаштунками, президент Кучма є повністю свідомий того, що деяки питання зовнішньої політики стає все важче тримати в руках - зокрема "трикутні" відносити України з Європою і Росією.

Поки що пан Кучма уникав кошмарного сценарію в українській зовнішній політиці, коли його змусили з зробити явний вибір між партнерами країни в Європейському Союзі та Росією. В той час, як він мав дуже тісні стосунки з колишнім президентом Росії Борисом Єльциним, навіть поява більш консервативного Володимира Путіна в Кремлі не похитнула віри Кучми у те, що так звані особливі відносини між Києвом і Москвою можуть продовжувати безхмарне плавання. Адже, тісні зв'язки базуються не на персоналіях, а на об'єктивних інтересах.

Неспокійний час

Росія і Україна мають тісні зв'язки в сфері торгівлі і оборони. Україна все ще є найбільш імовірним союзником Росії, який погоджується на здійснення спільних військових операцій.

Для України, тісний зв'язок з Кремлем допомагає визначити особливу роль країни в світі, і це така роль, яку жодний з українських урядів не полишить. Однак, попереду можливий неспокійний час.

Напруга між Європою і Росією зростає. В сфері безпеки, є відмінності по європейській обороні, пов'язані з амбіційними планами протиракетного захисту президента Путіна; а також фундаментальні розбіжності по ключовим угодам по контролю за озброєннями.

Напруга також зростає і в кількох інших сферах, від торгівлі до прав людини. Важко знайти таку гарячу точку на планеті, від Близького Сходу до Азії, де б росіяни і європейці бачили їхні інтереси точнісінько однаково.

Вибір

Новий український уряд може бути все більше змушений обирати між конфліктуючими європейськими і російськими поглядами. Скоро, наприклад, пан Кучма має вирішувати, чи він збирається дозволити ключову російську радарну станцію в Україні використовувати для російської протиракетної програми.

Однак, зміна влади в російській Думі означає, що ця протиракетна програма буде просуватись значно повільніше, даючі Кучмі більше часу щоб перевірити реакцію Європи на будь-яке політичне рішення України.

===========================

Здогадались? Оригінал на
http://news.bbc.co.uk/vote2001/hi/english/newsid_1377000/1377669.stm

Відповіді

  • 2001.06.08 | Мартинюк

    Можете мене повітати...

    Таки вгадав "підстановку"
    А взагалі вправа дуже корисна - багато проблем України не є унікальними, і корисно подивитися як з цих проблем хтось виплутується набагато успішніше аніж це робить наша верхівка.

    Хоча вона і ці проблеми якраз і створює.
  • 2001.06.08 | Shooter

    Re: Ще гумор

    Приходит Виктор Степанович (ЧВС) к другу Леониду Даниловичу и говорит: "Ну и трудный ваш украинский язык, пока фразу слепишь – не выговоришь".

    А тот со вздохом: "Это ты мне рассказываешь?.."
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.08 | Shooter

      Re: І ще гумор

      Виявляється, Деркач-старший - шваґро Кучми!!

      Оце так. Тоді який "родинний зв'язок" у Андрющі Дєркача і йобаря (тут - чистий термін) дочки Кучми Пінчука?

      Є серед нас специ в ґенеальоґії?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".