МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УКРАЇНА – КОМУНІЗМ, ХТО – КОГО?

06/14/2001 | Я
(Стор. 1)
«ЗАТВЕРДЖУЮ»
Заступник Генерального прокурора
України - прокурор міста Києва
державний радник юстиції 1-го класу
Ю.О.Гайсинський

ОБВИНУВАЛЬНИЙ ВИСНОВОК
по кримінальній справі №61-1169….

(ПРОСТИ МЕНЕ МОЯ МАМО, Я РОБЛЮ ЗАРАДИ МОЇХ СПІВВІТЧИЗНИКІВ, ЗАРАДИ МОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ, МОЄЇ ДОЛІ.)

(Стор. 3)
На протязі лютого-березня 2000 року Башук О.Г., …об’єднав для скоєння злочинів виконавців: Красника Д.В., Дідовця A.JB., Нємчинова А.В., Нємчинову Н.В., Лобаса В.І., Дідовця Ю.В., Москальця В.П., Меглея М.Т., Неділька С.В., Задворного Я.М., Кисіля В.В., у групу, назвавши її "Самостійною Україною", яка офіційно не зареєстрована, головною метою якої ставив захват будинку Центрального комітету Комуністичної партії України з метою ПЕРЕШКОДЖЕННЯ нормальній роботі вказаної громадської організації.

(Стор. 5)
Приблизно о 12 годині 20 хвилин 9 березня 2000 року злочинне угрупування у складі … діючи спільно та узгоджено, згідно з заздалегідь розподіленими Башуком О.Г. ролями, будучи поінформованими про дії кожного з учасників, усвідомлюючи, що кожен з них своїми діями спільно з іншими вчиняє єдиний злочин, бажаючи настання злочинних наслідків - захвату державних будівель з метою
(перешкодження нормальній роботі громадської організації, здійснило захват державних будинків … якими на правах оренди користується комуністична партія україни)
(Стор. 4)
Для розробки плану захвату Башук О.Г. використовував комп"ютерну та копіювальну техніку, зокрема, були роздруковані план-схеми місце розташування будинку ЦК КПУ, на яких зазначені шляхи підходу та відходу, листівки зі зверненнями від гурту "Самостійна Україна" для того, щоб придати злочину політичне забарвлення.

(ОТЖЕ ЯК, ВІРНО, ЗРОЗУМІВ, Я, ПАНА Ю.О. ГАЙСИНСЬКОГО З ЙОГО ОБВИНУВАЧЕННЯ, ЩО МЕТА ГУРТУ БУЛА ПОВТОРЮЮ: ПЕРЕШКОДЖЕННЯ НОРМАЛЬНІЙ РОБОТІ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ, … КОМУНІСТИЧНА ПАРТІЯ УКРАЇНИ ЧИ УСВІДОМЛЮЄ ВІН ЩО ТАКЕ ПОЛІТИЧНА ДІЯ? ЧИ ВІН РОЗУМІЄ ЩО НАПИСАВ? ЧИ ЙОМУ ВСЕ ОДНО, ЩО НАПИСАНО? ЯК МОЖНА ЗРОЗУМІТИ ВАШІ СЛОВА :ВИ ОБВИНУВАЧУЄТЕСЬ У СКОЄНІ ПОЛІТИЧНОЇ АКЦІЇ ПРОТИ КОМУНІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ, ВИ НАМАГАЄТЕСЬ ДАТИ ПОЛІТИЧНЕ ЗАБАРВЛЕННЯ СВОЇМ ДІЯМ. ЯК ВИ МОЖЕТЕ КОГОСЬ ЗВИНУВАТИТИ ЯКЩО ВИ НЕ ВИРІШИЛИ, У ЧОМУ САМЕ ЗВИНУВАЧУВАТИ.)

(Стор 3.)
Ведучи підготовку до скоєння злочинів, члени угрупування за ініціативою Башука О. Г.зібрали кошти по 25 гривень з кожного, а основну частку грошей надав особисто Башук "О.Г. На вказані кошти в послідуючому Нємчиновою Н.В., Нємчиновим А.В., Мєглеєм М.Т., Башуком О.Г. були придбані медикаменти, синьо-жовтий прапор, засоби зв"язку, газові балончики, каністри, пальне, липку стрічку “Скотч” для звязування рук, протигаз, фарби, будівельні матеріали та інше.
(Стор. 35-36)
Всього було 8 каністр об’ємом по 10 та 20 літрів. Лобас принс (певно має бути приніс, щоб не подумали що принц) з дому для проведення акції інструменти: перфоратор, "болгарку", два диски до "болгарки", два зубила, три бура для перфоратора, молоток, кувалду, ножівку по дереву, ножиці по металу, плоскогубці, електроподовжувач та інші інструменти. 8 березня 2000 року, приблизно о 15-16 годині члени
(Де ж ви хлопці та дівчата були, я б з вами пішов, та ба навіть за плугом і граблями з’їздив до дому – це ж зброя психолого-стратегічного характеру. Певно щось п. Гайсинський Ю.О. забагато вигадав )
(Стор. 5)
Крім цього, для реалізації свого злочинного плану члени угрупування проводили навчання з метою оволодіння навиками застосування балончиків зі сльозоточивим газом, предметами індивідуального захисту та засобами ЗАХВАТУ І ОБОРОНИ ЗАХОПЛЕНИХ БУДІВЕЛЬ. (- НОВИЙ ВИД ЗБОЇ, КОТРИЙ НЕЗАБАРОМ БУДЕ ЗАПАТЕНТОВАНИЙ ГУРТОМ “САМОСТІЙНА УКРАЇНА” П. ГАЙСИНСЬКИЙ Ю.О. НАВІТЬ НЕ НАМАГАЙТЕСЯ ПРИВЛАСНИТИ СОБІ ЦЕЙ ВИНАХІД.)
(Стор. 10)
Членами злочинного угрупування умисно були знищені: 2 столи робочих моделі Р 207 на суму 463 грн. 27 коп., шафа середня моделі Р 320 на суму 208 грн. 36 коп., стіл робочий моделі Р 205 на суму 208 грн. 45 коп., 6 стільців м’яких моделі С-587 на суму 541 грн. 20 коп., 133 метри квадратних жалюзі вертикальних з полімерного білого тисненого матеріалу на суму 4689 грн. 58 коп., 5 графинів з прозорого скла на суму 48 грн., 14 склянок з прозорого білого скла на суму 5 грн. 60 коп., 6 порцелянових кавових чашок з блюдцями на суму 16 грн. 80 коп., сервіз порцеляновий чайний на 6 персон на суму 32 грн., 2 настільні лампи на суму 42 грн., а також пошкоджені : 2 шафи середні моделі Р 320 на суму 41 грн. 67 коп., шафа висока моделі Р 303 на суму 23 грн. 11 коп., 4 тумби приставні моделі Р 101 на суму 60 грн. 06 коп., стілець м’який моделі С-587 на суму 27 грн. 06 коп., стілець м’який моделі С-587 на суму 4 грн. 51 коп., стілець м’який моделі С-587 на суму 9 грн. 02 коп., шафа середня моделі Р 320 на суму 72 грн. 92 коп., шафа одежна висока моделі Р ЗОЇ на суму 68 грн. 27 коп., стілець м’який моделі С-587 на суму 9 грн. 02 коп., шафа одежна висока моделі Р ЗОЇ на суму 21 грн. 35 коп., тумба приставна моделі Р 101 на суму 15 грн. 02 коп., стіл офісний на суму 186 грн. 86 коп., шафа одежна висока на суму 28 грн. 32 коп., шафа висока моделі Р 303 на суму 43 грн. 35 коп., тумба приставна моделі Р 105 на суму 28 грн. 83 коп., набір кабінетних меблів ( стіл робочий на суму 933 грн. 84 коп., стіл приставний на суму 152 грн. 78 коп., 4 шафи високих на суму 188 грн. 83 коп.), 2 шафи високих моделі Р 303 на суму 46 грн.; 21 коп., шафа-полиця книжкова на суму 17 грн. 02 коп., шафа одежна висока моделі Р ЗОЇ на суму 42 грн. 70 коп., шафа одежна моделі Р ЗОЇ на суму 68 грн. 04 коп., стілець м’який моделі С-587 на суму 63 грн. 14 коп., 2 стільця м’яких моделі С-588 на суму 343 грн. 37 коп., факс-аппарат «Panasonic KX-F 130» на суму 360 грн., факс-аппарат моделі «Panasonic KX-31 RS» на суму 600 гри., 1 комп’ютер «Epson» на суму 300 грн., 5 живописних полотен: «В.І.Ленін», виконавець невідомий, на суму 14 грн., «В.І.Ленін», виконавець - Сєрков О.І., на суму 14 грн., копія з картини Й.Бродського «Ленін у Смольному», 1930 p., виконавець - Гнезділов О.В. на суму 35 грн., копія з картини С.В.Герасимова «Ленін у Горках», виконавець невідомий, на суму 35 грн., «В.І.Ленін», автор - Крилов К.К., на суму 70 грн., 2 репродукції і 1 естамп, які художньої цінності не представляють, 1 скульптура — бюст В.1.Леніна, автор - Кураєв, на суму 28 грн., які належать Центральному комітету Комуністичної партії України, чим спричинена майнова шкода на суму 10206 грн. 56 коп.
(Стор. 50)
Він також бачив, як був зірваний прапор КПУ і його кинули на землю з
(Стор. 12)
Крім того, під час утримання приміщеня ЦК КПУ членами злочинного угрупування, для проведення переговорів в будинок № 7 по вул. Борисоглібській в м. Києві неодноразово заходили народні депутати України -Ратушний, Бондаренко, Удовенко, Чорноволенко, а також Башук О.Г., який під час перебування у вищевказаному будинку ЦК КПУ викрав важливі особисті документи, а саме, посвідчення секретаря ЦК КПУ Симоненка П.М.,, під № 1, видане 12.03.1995р., та посвідчення члена ЦК КПУ Симоненка П.М., видане за № 114 від 12.10.1997р.
(ХОЧ ТРОШКИ ВІДОМСТИЛИ, ЗА ЗЛОЧИНИ КОМУНІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ. Додати список обвинувачення проти комуністичної партії???????????????????? Певно не один рік читати)

(Певно БАШУК О. Г. – намагався видати за таку потвору, як симоненко п.м., та так як ним вже здавна лякають дітей то замаскуватися не вдалося)
(Стор. 28)
… на другому поверсі в кабінеті на столі більше ніж дві пачки купюр по 100 долларів США. Коли депутати виходили, то Башук виніс пачки з долларами США, пістолети та партійний квиток Симоненка,
(ЦІКАВО ГРОШІ МІЛІЦІОНЕРИ ДЕСЬ ЗАГУБИЛИ, А КОМІНІСТИ ЗРАЗУ ВІДХРЕСТИЛИСЯ, МОВЛЯВ ЯК НЕМА - ЗНАЧИТЬ НЕ БУЛО. МОЖЕ Й ГОЛОДОМОРУ В 1933 НЕ БУЛО?)

(Стор. 54-55)
…потерпілого Стефанова В. Ю. …Зрозумівши, що застосований газ є отруйним, він з кишені витягнув пістолет "Вальтер", з якого зробив 2 постріли в напавшого незнайомого молодого чоловіка.
В цей же час з 1-го поверху на площадку 2-го поверху вийшла незнайома дівчина, у якої в руках був газовий балончик, у зв’язку з чим, він хотів здійснити постріл в її бік, але пострілу не було … Він бачив, як двоє молодих людей та дівчина наздоганяють його Бачачи його переслідування, він запитав у дівчини, яка вийшла наперед, Що їй потрібно? (Яка галантна особа. Я схиляюся перед вашим героїчним достоїнством)
(Стор. 77)
Кононський В.В. … Пізніше він взнав, що Башук О.Г. страждає "нетрадиційним сексуальним орієнтуванням". Цей висновок він зробив з вчинків Башука О.Г., який постійно інформував про "Українську справу", ідею якої він акумулював з книг Міхновського, Дж. Лондона та інших.
(Звичайно, звичайно я б зрозумів Про Міхновського бо він пише про націоналізм це ж сексуальне відхилення яким чомусь намагаються займатися майже усі держави. Ну звичайно за винятком імперій - загабників. Ну, а чим, насолив Дж. Лондон певно певно він забагато про природу писав).
ПИТАЮ ВАС:
КОГО ВИ СУДЕТЕ?
ЧИ ВИ СУДЕТЕ БО БОЇТЕСЬ ЗА СВОЇ ЗЛОЧИНИ?
ЧИ ВАМ ЗАПЛАТИЛИ ЗА ЗРАДУ?

Відповіді

  • 2001.06.14 | Обиватель

    А графини кому мішали?

    Ну з картиною Бродського "Ленін у Смольному" в принципі ясно, а графини нафіга трощити - вони ж невинні...

    Попри все благородство даної історичної події залишаюся при думці що пацанів просто підставили в рамках якоїсь минулорічної перед-референдумної піарівської акції , яка мала на мету забавити український народ черговою виставою на теми боротьби з проклятим комунізмом та озвірілим буржуазним націоналізмом.
    На щастя вистава не вдалася , задумана трагедія вилилася у фарс ( з наступним захопленням удовенківцями за тією ж схемою офісу РУХу Костенка).

    Єдине що шкода хлопців - відсиділи намарне. Навіть Башука шкода - він хоч і старий провокатор ( твердження базується на особистому знайомстві і багатолітньому спостереженні його політактивності), однак сидить таки вже надто довго.
    Доля Башука підкреслює і свинське ставлення наших українських спецслужб до своїх же стукачів - жлопці не ходіть "заміж" до тих скурвих синів з СБУ та МВД.

    Поінформовані люди твердять що "посадка" Башука відбулася виключно внаслідок взаємної конкуренції МВД та СБУ - "засадили" людину своїх конкурентів. Дехто правда твердить що то вийшло Башукові на краще - йому ніби то хотіли "мочити" свої ж шефи, аби він не пробалакався завого...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.15 | Я

      Легко так казати?

      Звичайно конюктурна боротьба. Зміна сил впливу, боротьба за владу ...
      Але чи не гинули в Україні люди. Стільки людей - які ставши на захист вітчизни то стерли з лиця не одну Росію, Німечину, Австію, Туречину...
      Хлопців підставили, конкуренція МВД, СБУ.
      Ні - 300 юнаків під Крутами зробили помилку, - їм треба було взяти зброю, і не їти до бою, а повернутися у Київ, і зробити так, як робили москалі - загороджувальним відділами - тоді не то щоб Муравєв, а ні німці, ні поляки й близько носа не посунули.

      В Україні є свої політичні, та економічні інтереси - то певно вони є провокаційними ці інтереси. Це певно 9 травня пройшли 30 річчні ветераи ІІ світової війни. То певно ми виступали за замороження будівництва нафтопроводу Одеса-Броди.
      То певно хтось, а не ми винуваті у своїх проблемах. Бо є конюктурна боротьба сил.

      Саме тепер, тут і ніхто інший як ми не - будує своє майбутьнє. То що ми ПРОВОКАТОРИ?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".