МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Нотатки на дивані

06/14/2001 | Роман Свій
“Цікаво, чи поміняли знаменитий диван в кучмівському кабінеті?”

* В Словаччині Леонід Кучма вирішив скинути тягар з душі та зробив кілька актуальних заяв, немов врешті-решт зрозумів, що "Политразборки будоражат общество". "Оголення" перед журналістами Кучмі, чесно кажучи, вдалося. Ми знову побачили справжнє, вже не розгублене обличчя. Висновок один: Президента "дістали", Президент знову злий, Президент пішов в "контратаку". Відкинувши "іграшку-демократію" вбік, без апеляцій Кучма заявив:
1) "Я считаю, что на нынешнем этапе вообще должна быть президентская форма правления";
2) також, що його "избирали люди" і що у відставку він не піде;
3) "кассетный скандал является провокацией, которая, тем не менее, привела к кризису в стране";
4) що Україна ніколи не порушала обсягів поставок газу та "никакой кражи газа не было…я могу привести примеры обратного" (тобто Росія у нас газ викрадала?).
А тепер українцям слід чекати реального втілення "словацьких" заяв Кучми та бути готовими до можливих, навіть антиконституційних дій Президента. Момент настільки серйозний, що не хочеться жодних іроній… Зле на душі! А хто ж це, як його прізвище, ратував, коли був головою уряду, що, мовляв, "я - за парламентську Україну! я - за парламентську Україну!". Мутант - матюкальник…

*Доки Президент грає в Івана Грозного за кордоном, на рідній землі знову починаються масові зворушення. Шахтарі славнозвісного Первомайська починають новий похід на владу за своїми кровними зарплатами. Досі влада не може вгамувати дружин загиблих краснодонських гірників. "Киевские ведомости" відгукнулись по-шакалячі: "Вдовы докопались до истины". Слідкуйте за мовою - "докопались". В тих простих людей, яких ваші засновники розглядають як електорат, - справжня біда! "Докопались". "Дописались", бо дожились…

*Пікет біля СБУ на захист політв'язнів в рамках акції під гаслом "Стоп - політичним репресіям" відбувся в столиці . Ні "Факти", ні "КВ", ані "Сегодня" події не "помітили". Політична близькозорість, шановні колеги, чи безнадійна неволя?

*Кінах хоче, щоб його "віце-" "була людина, відома не тільки в Україні, а й у світі своїми поглядами стосовно необоротності ринкових структурних реформ…". От буде смішно, коли цією людиною стане Кравченко, про ймовірність призначення якого останнім тижнем йдуть чутки та пишуть "Столичные новости".

*Продовження теми "СБУ проти "грибників": невдахам - "заколотникам" "світить" "покарання…до 15 років позбавлення волі". Взагалі, цей процес має неабиякий сучасний контекст. Невже влада "тренується на кицьках", невже ми є свідками "обкатки" "рішучого ставлення влади до ворогів народу"?

*Знову заарештували Мазура. Тані Чорновіл загрожує до 4-х років позбавлення волі. Бундючна влада, якій та ж Юля "не по зубах", грає у владу. Жалюгідний карнавал, заправляє Петрушка - златоуст…

*Серед кандидатур на "віцека" - Порошенко, "трудовик" Коктусєв та екс-кандидат в президенти В.Лановий… Де особистості, пане Кінах, великого формату?! Миші комірні…

*Юлю Тимошенко визнали другим за впливом представником бізнес-еліти СНД. Отак вона опинилася між двох нехилих мужичків - Алєкперовим та Чубайсом. Ну, це хоч традиційна форма… А якби між ними опинився Суркіс або Пінчук?

*До загального інформаційного поля прийшов вірус під назвою "спростування чистої правди шляхом "жовтого" подання серйозної інформації". Суспільство стає носієм зневажливого ставлення до важливих політично-суспільних процесів, і це в часи, коли чимало інших хвороб нишкають знесилиним тілом української держави.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".