МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Шефу радіо "Свобода" заборонили в'їзд до України

06/16/2001 | Englishman
Шефу радіо "Свобода" заборонили в'їзд до України

УП, 15.06.2001, 19:52

версія для друку

Персоною нон-грата оголошено Романа Купчинського. Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну директору Української служби американської радіостанції "Свобода", повідомляє ВВС.

В п'ятницю Купчинський повернувся з Києва до Праги. В інтерв'ю британській радіостанції він сказав, що під час перебування в Києві його викликали до СБУ за день до його від'їзду і без пояснення причин поінформували про заборону на в'їзд до України.

Сам пан Купчинський вважає, що це рішення продиктоване виступами на радіостанції колишнього охоронця Кучми Миколи Мельниченка, який кілька років вів записи у президентському кабінеті. Українська служба радіо "Свобода", окрім інтерв'ю з майором Мельниченком, випускала в ефір і уривки із зроблених ним записів.

Пан Купчинський також сказав, що, за його інформацією, адміністрація президента Кучми готує звернення до американської сторони з проханням, аби Романа Купчинського було звільнено з роботи.

Сам він каже, що радіостанція "Вільна Європа/Радіо Свобода" готує протест проти дій українських правоохоронних органів. Купчинський поки що відмовляється коментувати цю подію іншим засобам масової інформації до остаточного рішення штаб-квартири радіостанції "Свобода".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".