МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

адвокація Ющенка

06/18/2001 | zinc
вступ. як стверджують деякі, близькі до психології науки, свідомість людини функціонує на різних рівнях (типу як інтернет), а рівні приблизно (по пам'яті) такі:
1. реакція на безпосереднє оточення
2. неусвідомлена поведінка
3. стратегії поведінки базовані на практичних моделях світу
4. переконання
5. ідентичність (identity), особистість людини, її *я*

про ющенка. нікуди правди діти -- він зробив деякі вчинки, які ми не можемо схвалювати, деякі вчинки, яких ми від нього не очікували, і, навпаки, не зробив та не робить дещо з того, що ми від нього очікували.
дехто робить з цього висновки, що ющенко -- "погана людина", з якою нам не подорозі. тобто вважає джерелом такої поведінки рівні 5 та 4 свідомості ющенка.
як на мене, так це не дуже схоже на правду. є всі підстави вважати, що на найвищому рівні 5 ющенко входить до числа тих людей, які є "хорошими" для нас. на рівні 4 він також не проявив ніяких аморальних чи "відсталих" переконань.
а от на рівнях 1 та 2 він знаходиться в дуже складній, часом протирічній та парадоксальній ситуації з точки зору рівнів 4,5. звідси й його конфузії та невизначеності на рівні 3. схоже він це й сам усвідомлює, але виходу знайти поки-що не може.
тому, як ви вже й здогадались, я не прихильник "гнобіння" ющенка за деякі аспекти його поведінки.
треба радше думати як допомогти йому гідно вийти з нинішньох ситуації та принести користь україні, ніж витрачати час на "викриття" "справжньої личини" "підступного кучміста", "могильщика опозиції з гарантією" ющенка.
от.

Відповіді

  • 2001.06.19 | Сергій Кабуд

    Дай Боже Ющенку не втратити той імідж який він має.

    Як не крути а він все ж таки найприваблівіший політик.
    Скажімо так – Ющенко в середньому найменш противний з усіх політиків високого рівня в Україні, має досягнення, про які всі знають,
    втілює ту саму толерантність, яка всім подобається, є хороший дипломат.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".