МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Україна єдина!!!

06/30/2001 | Пастор
Скажіть будь ласка чи потрібна нам єдина світова релігія, або єдина українська релігія. Як на вашу думку - чи привело б це до консолідації?
Дякую

Відповіді

  • 2001.06.30 | Dmytro

    Про Глобус України і Україну як Пуп Землі. Ющенко як пророк Панукраїнства. Було: Україна єдина!!!

    Пастор писав(ла):
    > Скажіть будь ласка чи потрібна нам єдина світова релігія, або єдина українська релігія. Як на вашу думку - чи привело б це до консолідації?
    > Дякую

    А чому б ні? Чим погано запрограмувати себе на якусь світову місію? Через віру відбутись самим, а потім запалити інших, довести свою богообраність?

    Власне спроби робилися - довести, що Ісус ніякий не єврей, а з галілеян чи самаритян, які вважаються за первісних українців. Легенда про пращурів самарів (Сам-Арів - високо-благородних), від яких навіть самураї походять (річка Самара, прізвища Шамрай і села з назвою Шамраївка в Україні). Що Палестина споріднена з палами-полянами, Трипілля-Халеп'я з Тріполі у Лівані - Алепо (Халеб) у Сирії.

    Кам'яна Могила має перші письмові пам'ятки датовані 11 тисячоліттям до нашої доби з протошумерським письмом, отже історія почалась не в Шумері. Заявка на першу цивілізацію і перше письмо!

    Індоєвропеські (або арійські) мови започаткувались - як доводить сучасна наука - в Причорномор'ї з первісної бореальної спільністі.

    Тур Хейєрдал доводить, що пращури норвежців прийшли з Причорномор'я-Приазов'я. Вони, вікінги, перші з європейців "відкрили" Америку, назвали її виноградною землею - Вінланд. Існує припущення, що була й назва Омреіка, яка випадково співпала ще з прізвищем Амеріго і тому витіснила назву "Колумбія" або "Вест-Індія". "Омреіка" наче тлумачиться як "земля за морем", проте цікаво, що і з української мови так само витлумачити можна (або "омріяна").

    В південній Америці - зображення Тризуба розміром 150 метрів на скелі з боку моря в місцевості на декілька десятків кілометрів північніше місцевості Наска з іншими велетенськими малюнками.

    Отже існує певний набір фактів ще достатньо не систематизованих і не поширених через освіту та засоби інформації, який дає підстави мовити про Україну як "пуп землі".

    Минає стара епоха і йде нова з іншими засадами. Нова епоха викличе до життя нові релігії-світогляди-ідеології-етики. Минула епоха була матеріальною-соціальною, добою створення націй-держав. Релігії руйнували попередній лад і виконували соціальний контроль в державних утвореннях. Нема ні елліна, ні іудея - один з принципів християнства. Нова епоха зменшує ролі держав, починається з группування економічних суб'єктів за культурно-релігійним принципом, раніше нівельовані культури, етноси, нації проявляються і виходять вперед.

    Висновок: в нових обрисах Світу бути центром культури, історії, релігії - важливо для власного майбутнього.

    Що цікавить народ? Невже науки і строга реальність? Від реальності народ тікає - дивиться телевізор (який скоріше дебілізатором назвати можна), вирішує кросворди, розслабляється пивом-горілкою-наркотиками, попадає в наркотичну залежність від компа, займається сексом, йде до церкви (але нецивілізований вигляд попів відштовхує, шукає інших - місіонерів), вірить в асторологію, відьмаків, ворожок тощо. В світле майбутнє не вірить ніхто. Тож дайте людям нову оптимістичну міфологію - і нове народження, нова пасіонарність забезпечена. Ющенко трохи почав говорити про панукраїнізм і свою священну місію, але його затюкали. А так і треба робити. Як сказав в останньому слові Ющенко - скоро вони пожалкують.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.30 | ВАСЯ ПУПКІН

      Нормально! Наш чоловік !

      Мені все дуже сподобалося. назвіть першоджерело.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.02 | Чучхе

        Центр Всесвіту знаходиться в Україні. Це великий жовтий стовп. Я сам його бачив. (+)

        ВАСЯ ПУПКІН писав(ла):
        > Мені все дуже сподобалося. назвіть першоджерело.


        Таку медитацію можна вести і без джерела, почитавши лише книгу Братка-Кутинського "Феномен України" та деякі числа часопису Академії оригінальних ідей "Ідея". Я там зокрема зустрічав тезу про те, що Троєщина (це той мікрорайон де ринок) походить від Трої. Там же аргументовувалось, що український тотемний птах - курка, відповідно підлі жиди мають не просто багато страв із курей а - "традиції ритуального офірування та поїдання тотемного українського птаха" (цитата дослівна).
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.02 | Чучхе

          Знайшов джерело!

          Безліч подібного марення є на http://ideya.uazone.net/

          Кому лінь лазити - даю колоритний приклад:

          Нашу Праукраїну автор "Слова о полку Ігореві" називає "Землею Трояна", шлях на полудень - "Тропою Трояню".

          Це - просторові координати. Часова координата одна-єдина, та й то невизначена, туманна: "часи Трояні".

          Можна тільки здогадуватися, що "Даждьбожі внуки" сумують за тими давніми часами, за тією колись квітучою "Землею Трояню", столиця якої стоїть на "Тропі Трояній". Тропа - це Шлях, Дорога, як земна, так і небесна. З півночі на південь тече шумководий Дніпро-Словутиць. Водна тропа, по берегах якої -тропа звірина, тропа людська, тропа кінна, волова, коліснична... З півночі на південь проходить і небесна тропа - Чумацький Шлях, Молочна Ріка Космосу. Де ж, як не під нею, бути Тропі Трояній, Землі Трояній і Столиці Трояній?

          Ще однією крайньою водною тропою виступав Дністер. Серединою Землі Трояньої протікала річка Бог (нинішній Південний Буг) - стародавній первісний Ганг, званий у ті часи Гіганісом (Гіпанісом).

          Ріки Бог, Словутиць і Десна утворюють ґеоґрафічне Світове Дерево України і геродотової Гіллеї, званою також Гівлеєю, Івлією: іва - головне дерево, яхим обсаджені не тільки ці ріки Праукраїни. Сьогоднішня Вкраїна ще якось дихає саме завдяки своєму священному дереву, яке має здатність очищати болота, воду рік, ставків, джерел і повітря. Навіть лісники, біолоґи та ботавіки про це майже нічого не знають, а ще менше роблять. Це ж стосується й еколоґів.

          Бог-Тато (Отець) та дівиця Десна народили Сина і назвали його Словутицем... Майже за Івангелією від Івана, написаною на івових дощечках, злегка покритих бджолиним воском.

          Отже, і столиця цієї загадкової Землі Трояньої має бути десь на Тропі Трояній, тобто на шляху, який веде на Полуденну Україну, куди все тече. А все не тільки тече, але й міняється...

          Колишні столиці - величезні протоміста, яких не знало ані Дворіччя, ані Єгипет, ані навіть Індія, - нині покриті землею, глиною, піском. Особливо міняються назви. Так, нинішня Керч -це давньоруський Корчев. А скитський Пантікапей, Панті й Гакті, Боспор - столиця Боспорського царства, названого античними письменниками Спартою.

          Ще більше іменних перетворень зазнала наша знаменита Ольвія. У часи Геродота це Олівіон, у часи Ефора - Бористен, у часи Гомера - Іліон або Троя. Так-так: знаменита, тисячекрот шукана та так і не знайдена святоруїнна Троя - столиця Землі Трояньої, розташована на Тропі Трояній "з варяг у греки". Це той тризубий ключ, яким відкривались усі торгові і морські шляхи.

          Первісно столиця називалася Мелітополісом (Меліоополісом.) - від назви племені, яке також йменувалося мелітамт-мелісами. Їхній етнонім походить від найулюбленішої квітки бджіл -меліси. Мелісою називали також і саму бджолу. Отже, це було "бджолине" племено. Головне їхнє заняття, освячене небом, -бортництво, бджільництво, торгівля медом, вощиною, скорою, іншими предметами солодкого промислу, званого нашими предками "промислом божим".

          Може виникнути запитання: а що говорить з цього приводу археолоґія? Ця наука (напевне, за аналоґією до предметів, викопаних із землі) зберігає нейтралітет. Не біда! Самі матеріальні знахідки наших археолоґів говорять, промовляють за себе краще, ніж офіційна археолоґічна наука, з її академікам, інститутами, теоріями.

          З-під уламків стародавньої плінфи й цегли ними вівдобуті дорогоцінні докази Трої, оспіваної кімерійцем Гомером. Зокрема, шматки пергаменту з уривками "Іліади". Хоча й "Одісея" також не раз повертається до Іліону-Олівіону. Це ще один доказ того, що вже від часів кімерійців та скитів колесо історії крутиться навколо Трої:


          "Музо, повідай мені про бувалого мужа, що довго
          Світом блукав, священну столицю троян зруйнувавши..."
          Так розпочав свою другу поему божественний Кімер, ім'я котрого пізніші античні письменники і тлумачі передавали як Гомер. А події і першої, і другої поем Гомера відбуваються саме на території Древньої України. Це видно з того, хто гнав Одісея після того, як вік вистругав підступного егейського коня. Ще й досі в нас, на Україні, ходить такий вислів: "встругнути коника", тобто придумати і здійснити якусь погану витівку. Так хто ж той господар краю, котрий примусив блукати "відважного" грецького героя?

          Тоді всі богове йому співчували, Крім Посейдона, - гнівом його Одісей богорівний Вічно був гнаний...

          А Посейдон із тризубцем - володар рік і морів є, до речі, за античною традицією охоронцем Аркадії, тобто земель Північночорноморської акваторії. Ще раніше, за Платоном, він виступає як головний бог-покровитель (можливо Архангел-захисник), розкішного допотопного краю блаженства - славнозвісної східної Атлантиди. Вона містилась у Гіпербореї - країні Атланта та його доньки Атлантиди. Красуня, зустрівши Одісея, прагне ласками та хитромудрим словом привернути його на бік переможеного народу:


          "Згубного донька Атланта, що глиб увесь знає у морі
          Й сам міцними плечима тримає стовпи височенні -
          Ті, що й небо навколо, і землю усю підпирають.
          В смутку затримує там бідолаху Атлантова донька..."
    • 2001.06.30 | Пастор

      Відповідь

      Дякую за відповідь! Але мені цікаво - якими джерелами ви користувались і якщо можна вийдіть зі мною на зв'язок, бо я пишу вам литси, а вони приходять назад, бо невірна адреса.
      Дякую ще раз.
  • 2001.06.30 | :)

    Хай живе Українська Автокефальна Мусульманська Церква! (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.30 | Пастор

      Re: Хай живе Українська Автокефальна Мусульманська Церква! (-)

      хай живе собі. Хто забороняє вам жити
    • 2001.07.02 | Аятолла Коломенский и Волоколамский.

      Накладаю анфему !!!

      Нет и біть не может!
      Єсть только єдиная Украинская Мусульманская церковь. Никаких автофекалов поганых!!!
  • 2001.07.02 | Олег Хавич

    Україна єдина ? Потіште себе надією...

    Власне, заголовок стосується як того державного утворення, яке іменується "гасударством Украіна" (і яке деякі екзальтовані українці готові визнати Українською державою), так і єдиної території, де ще є шанс цю державу збудувати - Західної України (адже тільки там україномовні громадяни складають переважну більшість). Проте культурне розмаїття Західної України (Буковина, Волинь, Галичина, Закарпаття, Поділля) все ж є УКРАЇНСЬКИМ РОЗМАЇТТЯМ. Зате на схід від Збруча ми, як не дивно, спостерігаємо ЄДНІСТЬ, яка при уважному погляді виявляється ЕДИНСТВОМ. І от дехто у "горадє Кієвє" дуже хоче перетворити західноукраїнське роззмаїття в "украінскую єдність" - чи "Єдність", це вже у кого на що грошей вистачає. Процес пішов: в центрі Львова ввечері небезпечно співати українською - адже більшість перехожих ВЖЕ російськомовні. Проте "професійні українці" з Кієва та еміґрації цього воліють не помічати - адже мрія стати "провідниками 50-мільйонної нації" майорить на виднокраї, і ніхто не хоче признаватися, що з ясної зірки вона давно вже перетворилася на моркву, яку на СХОДІ вішають перед носом віслюка...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.02 | Аятолла Коломенский и Волоколамский.

      І ти тут, Брут поганий!!!

      Тільки мусульманство зможе обєднати многостраждальную Україну, вирішити сексуальні проблеми її громадян та дозволить відкрити родовища нафти, які як і належить , Аллах дарує кожній мусульманській країні. Як де іслам - там зразу ж і нафта!!!
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.02 | пан Ляпсус

        Воістину цивілізація перекроює історію! Турки! Налітай!

        Запорожцям нафта не треба була, то вони з турками боролися і Україну захищали. А зара - цінності інші. І йде ненька з молотка, як не в Росію за газ, так у Турцію за нафту! Налітай, турки, греби, що погано лежить (а тут усе лежить погано)!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.02 | Пастор

        відповідь турку

        Слухайте, шановний пан турок!!!
        Ви взагалі то яке маєте відношення до України. Я розумію Ваше бажання бути з нами однієї крові, але турецька кров українській не родня. Ми можемо з вами тільки сповідати одну релігію - єдине українське християнство, бо ви ж так мрієте стати українцем. Ми вам не заборонюємо, але майте гідність (чи ви не знаєте такого слова ??? ваш менталітет цього не розуміє - чи не так?) Ви мабуть гідні лише до своїх. Україна приймає кожного до своїх, але будь ласка віддавайте і ви стількі Україні, скількі вона віддає кожного дня вам (це земля по якій ви ходите, мова, якою розмовляєте та культура серед якої ви живете і яка дала вам право жити серед неї).
        Дякую. Пастор Церкви Єдиного Світу (КИЇВ)
    • 2001.07.02 | Пастор

      Відповідь О.Хавичу

      Шановний Олег Хавич!!!
      Я розумію ваше бажання бути сепаратистом, ваші амбіції та інші ваши погляди, бо все це вже пройдений етап. Кожна нація, якщо ми торкнулись цього питання, потребує консолідації, як ви знаєте з всесвітньої історії, якщо ви її вивчали. Таким чином, саме для людей, які настроєні амбіційно та агресивно, я пояснюю - Україна буде єдиною, з єдиною мовоб - українською, з единою церков'ю - україно-християнською.... Як бі ви цьому не протистояли... Сепаратизм карається законом.
      Дякую. Пастор Олексій (КИЇВ)
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.02 | Олег Хавич

        Re: Відповідь О.Пастору

        Аналогічні Вашим заклинання (пояснення, гасла і т.п.) чути в Україні ось уже десятий рік. Але оскільки переробити історію за такий короткий термін неможливо (а різниця між Західною Україною та рештою "гасударства Украіна" тягнеться з глибин історії), то з них нічого не виходить, навіть якщо вони є щирою молитвою. Безумовно, без віри нічого не вийде, але треба ще й на реалії зважати, а не ображати тих, хто про ці реалії відверто пише.
        P.S. Ну а стосовно уповання до закону, то для Вас, Пастора (?), повинна існувати лише кара Божа і Бог як вищий суддя. Так що не судіть - і не судимі будете !
  • 2001.07.02 | Сергій Кабуд

    Нам потрібна повна релігійна свобода і свобода проповіді для всіх релігій.

    До того ж потрібне справжнє відокремлення церкви від держави, але обов'язкове впровадження релігійного навчання в школах.
    Батьки самі вибирають якої релігії вчити.
    Якщо не можуть вибрати– школа вибере сама.
    Ясно шо то не без проблем, але життя це є проблема завжди. В тому і кайф.

    А от що має зробити держава так це– вигнати московську патріархія з України за зрадництво, мракобісцтво і підбурення людей до ворожої діяльності, яка наносить шкоду міжнародним відносинам України(візит Папи).

    Московська патріархія мусе податися геть з нашіх земель і повернути власність нашім українським церквам, яким не завадить об'єднатися як це роблять Автокефали і КП.

    А взагалі після вирішення справи з МП треба відокремити повністю релігію від держави.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.02 | пан Ляпсус

      Йой! Повна релігійна свобода і геть з наших земель - щось воно якось не клеїться, благословенний старцем УПЦ МП пане!

      Чи як тебе благословили, то іншим цього не тре? Жаба давить?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.02 | Сергій Кабуд

        нехай залишиться все як є але буде підлеглим КП. Розумний компроміс(–)

        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.02 | пан Ляпсус

          Ну тоді й католиків од папи одділимо. Нашо щоприїзду втрачатися на двісті тисяч зелених? Проголосимо й свого папу, київського, автокехвального!

          І далай-ламу теж не завадтило б свого мати! Чого щоразу пертися в Гімалаї?
          Імама теж непогано б. Іпапу... а краще - проголосити незалежність всіх від усіх і підпорядкувати комусь своєму... ну хоч би Кучмі! Або Кравчуку, як засновнику КП. Поголимо йому голову, одягнемо тюрбан, обов*язково червоні шаровари і назвемо українським папатріархом імамо-ламою ( і з приєднанням кожної нової незалежної релігії титул буде відповідно змінюватися). Нове євангеліє в нас уже є. Готово!
          А то чого вони нас усі в різні боки тягнуть? МП - в Маскву, КЦ - в Європу, євангелісти - в Гамерику, буддисти і кришнаїти - в Гіндокитай, а мусульмани - в Турцію. Як незалежність - то давайте по справедливості! Пане Сергію, може, ви нашим автокехвальним папатріархом будете? Така набожна людина.... Подумайте! Нащо вам та Гамерика?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.03 | Чучхе

            Не зовсім розумію проблему з патріархатами

            За великим рахунком все вже вирішено. Завдяки тому, що православ"я більш гнучке, ніж католицизм (ну тобто не таке вертикально підпорядковане і догматичне - спробуйте уявити собі "польську автокефальну католицьку церкву":)), то ж воно пристосувалося до різних національностей, творячи межи ними свої церкви. І нікого ж не дивує, що українські грузини ходять до грузинської церкви, а вірмени - до вірменської православної, греки - до грецької (між іншим, чомусь в Кореї теж грецька церква), храми всих цих церков є в Україні. Не дивно, що етнічні росіяни будуть віддавати перевагу УПЦ Володимира. Це навіть нормально. В церковних радах УПЦ можна часто побачити якихось штемпів з двоголовими орлами, але ніколи - галичменів у формі вояків УПА. Єдина проблема - що нема своєї церкви у українців і перепона в цьому у необ"єднанні КП та УАПЦ (хай хоч під вселенським омофором). А перепона до об"єднання - одіозна фігура Філарета.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.03 | пан Ляпсус

              Воно вам тре?

              По-перше, хто сказав, що в українців нема своєї церкви? Якої церкви? Коли так, то чим УАПЦ погана? Що треба було ще й Філарета, якого тепер треба з нею об*єднувати? Якщо їх тепер можна об*єднати, навіщо було тоді створювати окрему церкву? Треба було піти свіщеником в УАПЦ... Видно, влади мужику захтілося. Він і тепер не піде простим священиком, коли вже проголосив себе патріярхом. Він тепер на менше не погодиться.
              А взагалі, наскільки я пам*ятаю, ви, пане, атеїст? Навіщо вам оті релігійні чвари? :):


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".