МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Гонгадзе, Олександров... Хто наступний?

07/09/2001 | технолог
Як повідомила "Свобода" в Донецькій області у офісі телекомпанії бейсбольними кийками забито журналіста Олександрова. Забито брутально та демонстративно.
В мене одне питання - коли хоча б найрозумніші з журналістів зрозуміють, що доля провини за семрть колег лежить і на них, на їхньому мовчанні, на їхніх компромісах як з владою, так і з деякими "демократичними" політиками?

Відповіді

  • 2001.07.10 | Dmytro

    Наступним має бути Кучма. Було: Гонгадзе, Олександров... Хто наступний?

    технолог писав(ла):
    > Як повідомила "Свобода" в Донецькій області у офісі телекомпанії бейсбольними кийками забито журналіста Олександрова. Забито брутально та демонстративно.
    > В мене одне питання - коли хоча б найрозумніші з журналістів зрозуміють, що доля провини за семрть колег лежить і на них, на їхньому мовчанні, на їхніх компромісах як з владою, так і з деякими "демократичними" політиками?

    Не треба шукати винних в народі, серед журналістів. Чи винити конкретних виконавців. Винна система і особисто Кучма, який її створив. В справі Гонгадзе також шукають не замовників, а конкретних "хуліганів-наркоманів", які в свою чергу вже мертві. У системи відпрацьована технологія, як переводити вину на інших і створювати винуватців. Приклад - справа "замаху" на Вітренко, де вся провокація і винуватці наперед визначені і на суспільство вилито запланований пісуар.

    Хто працює з інформацією, вільні коментатори на форумі, створюємо інформацію - ми також трохи журналісти. Маємо міркувати так - ця агресія спрямована і на кожного з нас особисто. З такого погляду далі виникає питання порахунків, помсти, легітимної чи нелегітимної компенсації, особистої боротьби з системою.

    Кучма визнаний ворог преси. Знищення продовжуються і гарантує збереження ситуації як системної особисто Кучма. Є підстави Кучму визнати своїм особистим ворогом, можливо створити організацію (скажімо "Ворог Кучми"), яка висуне обвинувачення й суспільне замовлення на знищення. Хай знає, що є такі, не буде йому спокійного життя ні тепер, ні після. Ліквідація чергової людини-проблеми (журналіста, політика тощо) - має ширити загін "кровників". Коли на місце жертви одразу ставатимуть щонайменше 5-10 нових бійців, які переходять на принцип - перемога або смерть! - система ще не встигне виробити умовний рефлекс "чіпати небезпечно" як буде знищена.

    Убий Кучмаря!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.10 | Сергій Кабуд

      Кучмі, Медведчуку, Суркісу, Пінчуку, Тигипку, продовжуйте далі....– смерть!(–)

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.10 | Чучхе

        Наступного? Будь ласка:

        На Украине убит основатель местной группы "Международной Амнистии"
        [17:43; 09.07] *УКРАИНА, Винница. В ночь на 8 июля в Виннице убит один из основателей местной группы правозащитной организации "Международная Амнистия", руководитель правления Подольского Братства беженцев Патрис Ншимьумуремьи.
        Убийство произошло в подъезде, когда правозащитник возвращался к себе домой. Неизвестный несколько раз ударил его по голове рубящим предметом, отчего Ншимьумуремьи скончался на месте.
        Патрис Ншимьумуремьи родился в Руанде, где практически все его родственники были убиты во время геноцида 1995-1996 годов. После окончания Винницкого медицинского университета он занялся активной общественной работой, выступал за отмену смертной казни в Украине. В 2001 году беженцы и искатели политического убежища, проживающие в Виннице избрали Патриса Ншимьумуремьи председателем правления Подольского Братства беженцев.
        Информационное агентство ПРИМА [293-2001-07-09-Ukr]
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.10 | технолог

          Дивні діянія твої, Господи!

          Найголовнішою новиною ще вчора у Брюселі (за повідомленням Славка Волинського) було чергове вбивство журналіста в Україні. Вбивство брутальне та демонстративне. Ви можете собі уявити, що відчуває людина, в якої знищене обличчя. Знищене пекельними ударами бейсбольних бит. Ви можете уявити цей фізичний біль, це розуміння того, що життя закінчується. Закінчується життя тоді, коли ще стільки не зроблене, коли (я впевнений), ще не виросли діти, тоді коли залишається без захисту та батьківської теплоти сім'я.

          І ці відчуття продовжуються на протязі п'ятнадцяти хвилин, поки не наступає остаточна втрата свідомості.

          В мене таке враження, що на Майдані втрата свідомості наступила набагато раніше.
          Невже нікому немає нічого сказати з цього приводу?
          Невже сюди не заходять журналісти, якщо вже своїм нічого сказати?
          Невже неможливо зрозуміти, що трапилась подія, яка викличе наслідки не менші, ніж таке ж брутальне вбивство Георгія?
          То чому ми мовчим???
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.10 | Сергій Кабуд

            Треба озброюватися. Іншого шляху немає. Слова тут не до чого(–)

            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.11 | технолог

              Re: Треба озброюватися. Іншого шляху немає. Слова тут не до чого(–)

              Сергію!
              Ти мабуть забув, що в Україні зброя не продається на кожному розі.
              А якщо серйозніше - то думай, якраз слова твої бувають дуже доречні.
            • 2001.07.11 | Andrij

              Інший шлях мусить бути(–)

          • 2001.07.11 | Andrij

            УКРАЇНА БЕЗ ЗЛОЧИНЦІВ

            Панове,

            Треба щось робити. В мене зараз дуже нехороше відчуття, що з України хтось хоче зробити другу Чечню. Два дуже гучних вбивства на протязі кількох днів -- це не випадковість.

            Треба йти до МВС, СБУ, Верховної Ради та вимагати реальних дій замість боротьби з романтичними підлітками з УНСО.

            На жаль, зброя тут не допоможе. ГеБешне стерво з Москви хоче зробити з України зоопарк на карантині. Щоби всі мачілі один ондного, а цивілізована Європа зойкувала про місцеві жахи.

            Як ми можемо цьому завадити?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.11 | Пані

              Re: УКРАЇНА БЕЗ ЗЛОЧИНЦІВ

              Andrij писав(ла):

              > На жаль, зброя тут не допоможе. ГеБешне стерво з Москви хоче зробити з України зоопарк на карантині.

              Увы, я не уверена, что это не местная инициатива. Не сомневаюсь в способностях, возможностях и желаниях ФСБ на эту тему, но нельзя не рассматривать и внутренний заказ.

              Бороться можно только гласностью. Другого реального оружия нет. Об этом деле должен знать каждый.

              Кстати, почему-то в эту тему не попало из недавних новостей Майдана

              http://maidan.org.ua/news/index.php3?site=maidan&bn=maidan_free&action=view&key=994825999

              Этот парень, конечно, не Гонгадзе, но на местном харьковском сером фоне - звезда. И хотя этот наезд на местного авторитета в законе и относится скорее к клановым разборкам, чем к посикам правды как таковой, но пострадать парень может.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".