МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Верховна Рада прийняла антиконституційний закон.

07/10/2001 | Михайло Свистович
Опозиція оскаржуватиме його в Конституційному суді.

Сьогодні у Верховній Раді розпочався збір підписів депутатів під Конституційним поданням про визнання неконституційною норми частини 3 розділу ІІ “Перехідні положення” Закону України “Про внесення змін до Кримінально - процесуального кодексу України” (№2533-14 від 21 червня 2001 року) щодо продовження тримання під вартою осіб, заарештованих до 29 червня 2001 року.

Як відомо, 29 червня 2001 року в повному обсязі набрала чинності стаття 29 Конституції, згідно частин 1 і 2 якої арешти та утримання під вартою можуть відбуватися тільки з санкції суду, але ніяк не прокуратури.

Але більшість депутатів Верховної Ради, щоб не переглядати велику кількість рішень щодо тримання під вартою (близько 45 тисяч осіб в Україні), не завантажувати суди “зайвою” роботою, не звільняти з-під арешту осіб, щодо яких після 28 червня не існує законних підстав для тримання під вартою без рішення суду та щоб швидше поїхати на літній відпочинок 21 червня 2001 року ухвалила Закон України “Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України”, в частині 3 розділу ІІ “Перехідні положення” якого зазначено, що “Особи, які станом на 29 червня 2001 року утримуються під вартою на підставі санкцій чи інших процесуальних рішень прокурора, продовжують утримуватися під вартою на підставі цих процесуальних рішень прокурора до закінчення визначених у них строків, або зміни чи скасування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, або до передачі справ у суди”.

Для прийняття подання до розгляду Конституційним судом потрібно зібрати 45 депутатських підписів.

Повний зміст подання читайте в розділі “ЗАЯВИ ТА ЗВЕРНЕННЯ”.

Відповіді

  • 2001.07.10 | Ihor

    Ну це вже вообше... Ті мудаки в Верховній Ради ні фіга роблять...

    Безмозглі червяки та дегенерати.
    Почутя відповідальності отсутвує повністю.
    Шоб їм та відпустка сракою вилізла.
  • 2001.07.11 | zinc

    технічна пропозиція (не по темі)

    а можна кожного разу після слів
    >Повний зміст подання читайте в розділі “ЗАЯВИ ТА ЗВЕРНЕННЯ”.

    ставити лінк на саме звернення. Щоб не треба було лізти його і шукати (або просто обламатися), а зручненько так тицьнувши пацюком :) відразу перейти куди треба
  • 2001.07.11 | Дід Карпо

    Re: Верховна Рада прийняла антиконституційний закон.

    Відпустка відпусткою, але справа не в "антиконституційному законі". Хай Вам той же Василенко дасть косультацію, як воно працює нинішній український суд. Та будь-якого суддю можна посадити за тим же звинуваченням, що й Замковенка, і причому законно. Звісно, це й провина ВР, що немає відповідних законів, але маємо те, що маємо. ЖОДЕН суд в країні зараз по-новому працювати нездатен. Апріорі.Він і по-старому ледь може - нічого ж не вистачає, абсолютно!!! Ідеальний розсадник корупції та телефонового права.
    От чим треба було займатися, зокрема (і особливо) пропрезидентським фракціям, минулі роки. А не "оксамитовими революціями", мать їх...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".