МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

В УКРАЇНІ ЗАБЛОКОВАНИЙ РОЗВИТОК МОБІЛЬНОГО ЗВ'ЯЗКУ В ІНШИХ СТАНДАРТАХ, АНІЖ GSM ТА NMT-450. ОТРИМАТИ ЛІЦЕНЗІЮ НА МОБІЛЬНИЙ ЗВ'ЯЗОК НАРАЗІ НЕМОЖЛИВО

07/13/2001 | Mike
У нас є такий маразм, який взагалі не вписується ні в які ворота, і, вочевидь, слугує для ліквідації мобільного зв'язку в Україні. Доказ такий - відповідно до Наказу Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, Держкомзв'язку від 04.05.2001 N 73/72 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг радіозв'язку (з використанням радіочастот)" затверджено ліцензійні умови, які визначають кваліфікаційні, організаційні, технологічні, технічні та особливі вимоги до суб'єктів господарської діяльності, обов'язкові при наданні послуг радіозв'язку. Так вот, відповідно до пункту 1.5 цього Наказу в залежності від намірів провадити господарську діяльність з надання послуг радіозв'язку в мережах зв'язку загального користування суб'єкти господарської діяльності можуть мати право надавати послуги транкінгового, радіального, пошукового та супутникового радіозв'язку. Як бачимо стільникового зв'язку тут немає. Транкінговий зв'язок не є повноцінним мобільним (він не є дуплексним і заснований на військовому принципі "Прийом"), радіальний - це радіотелефонний радіозв'язок типу "Алтай", пошуковий - це пейджерний радіозв'язок, супутниковий - це і так всім зрозуміло. А де стільниковий (мобільний) ? Таким чином зараз на послуги мобільного зв'язку ліцензію отримати неможливо, адже цей вид зв'язку Держкомзв'язку не передбачив.

Можливо це і смішно, але такий Наказ не надає можливості отримати новим операторам ліцензій на здійснення послуг мобільного зв'язку, що порушує права інших операторів зв'язку, особливо тих, хто працює в стандарті CDMA, а старим операторам неможливо їх продовжити.

Книга маразмів України
http://marazm.hypermart.net


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".