МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Що ми не зробили.

07/14/2001 | ВАСЯ ПУПКІН
На питання - "чому ми не перемогли" - відповідь не така проста.
1) скандал зі зникненням Гонгадзе послужив детонатором до підняття опозиції. Але, з сьогоднішнього погляду , це був ФАЛЬШСТАРТ. Насправді, якби дійсно була революційна ситуація, то Qчма би вже хавав баланду. А революційної ситуації ще нема. "Верхи МОЖУТЬ управляти по-старому", просто потрібно було трішки випустити пару.
--- а народ ??? народ не хоче жити по-старому, але як він хоче жити - ніхто не знає. Ні сам народ, ні його пророки та поводирі. Народ не має своєї еліти, здатної повести народ за собою. Та "еліта", яка є на сьогодні - це дрібна буржуазія, якій кидає Qчмівська партія об"їдки зі свого столу.
--- Тому постає питання - чи можлива взагалі українська еліта ? Чи як тільки з"являється претендент на елітність, його відразу знищують, розчленовують, засилають в табори або представляють до Шевченківської премії ?
--- Чи існує прошарок людей, готових до самопожертви ? Самопожертва - не в смислі відрізати собі руку або ногу в ім"я народу України. А - хоча би відмовитися від 10-20 тисяч гривень "премії", як це зробили у свій час "Бітли", відмовившись від королівських нагород.
-----
2) а що робити ? виховувати людей вільними громадянами. Яких людей - своїх знайомих, родичів, дітей, колег по роботі. У нас є загальновизнаний духовний національний лідер - Тарас Григорович Шевченко. Є також Іван Якович Франко, Василь Стус, інші більш-менш визнані авторитети. Цитатами із їхньої творчості можна оправдати навіть крайній ультраправий тероризм. Звичайно, цього робити не слід. Тобто не слід вдаватися до ультраправого тероризму. Але треба мати на увазі про можливість застосування такого. Бо поки частина людей живе не за Біблією та Божими заповідями і не має "тормозів" у вигляді Кари Божої, їхню надмірну гординю ( наприклад гординю "вєлікоросса") повинна стримувати думка про можливу Кару Земну.
---------
Одним словом, повинна бути створена ( якщо до сьогодні такої немає) Концепція Держави Україна. А що ми маємо на сьогодні ?
Позитивні моменти :
---- Діюча Конституція України.
---- Творчість наших Пророків - Шевченка, Франка та ін.
---- Біблія, Коран, РУН-віра, Бгахавад-Гіта.
Негативні моменти :
- Звичка не виконувати Конституцію.
- Хуторянський менталітет ( "моя хата скраю")
- інші.
Як із цих кубиків скласти справжню Україну ?
3) Про гроші. Гроші треба заробляти. Вчитися у жидів , кацапів , вірмен - у кого завгодно. Треба зрозуміти, що гроші приходять лише до того, хто їх любить і щиро прагне. А ті, хто презирають гроші, багатство, ненавидять багатих - самі ніколи не стануть багатими. Будуть весь час бідними. Тому треба визначитися . Або ти хочеш бути багатим - тоді ти повинен полюбити гроші. Або ти будеш вірити заповідям класиків марксизму-ленінізму, боротися з буржуями - і бути вічно бідним.
Шлях до фінансового багатства останні два роки став легшим, як це не парадоксально, але сприяв цьому саме Qчма своїм указом про єдину форму оподаткування. Що ж, це закон діалектики - кожна медаль має дві сторони. Не будемо вигадувати про істинні причини видання такого указу, а просто його треба використовувати для власного збагачення. А вже зароблені гроші використовувати , крім всього іншого, і на побудову України.
Наша нація - нація Українців - повинна бути нацією вільних, багатих, сильних людей.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".