МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Слона Ющенка розпачливо пробують загнати в удовенківський загон.

07/17/2001 | Мартинюк
Цікаво спостерігати зворушливу метушню різноманітного дрібного люду з числа "політпрацівників" та "пастухів ідей", яка вчинилася внаслідок давно очікуваної події - вступу Ющенка у виборчу кампанію.

Істерично засуєтилася всяка дрібнота яка не можучи суттєво змінити курс Ющенка, старається принаймі відігнати від нього побільше всілякого народу.

Реакція деяких форумних "ющоїдів" підтверджує підозру в тому що вони стирчать на ньому не через Кучму, який тут ніколи не буває, а скоріше ізза небезпеки обєднання опозиції і (не дай боже) її обєднання з Ющенком. Елементарний кількісний підрахунок ключових фраз та слів у текстах цих "пастирів нікчемності нашої" показує що саме їх насправді цікавить, на що вони моментально реагують і що найбільше пропагують.

З другого боку влада з усіх сил намагається утримати ті канати, які ще не порвав політичний "слон" Ющенко, аби не дати йому надто далеко відійти від клітки "РУХ -УНР -КУН -ПРП" в яку вона намагається його загнати та знешкодити, "заізолювавши" в ній надовго.

Ющенко зрушив з місця. Не треба звертати уваги на хлопчиків із хворостинками, не треба слухати злісне шипіння прокучмівських піарівців, не треба звертати уваги на "барикади", яку насипали між нами і Ющенком з уламків колись єдиної опозиції майстри з Адміністрації Президента .

Ющенко сказав чітко та однозначно - повинен бути широкий блок, в якому місце і правим і лівим, він сказав що влада повинна перестати бути бізнесом, він сказав що завданням його блоку буде створення нормальних умов для існування української нації ( в широкому, "політичному" розумінні цього слова).
На все інше можна не звертати уваги.

Ющенко не номенклатурник, він не повязаний з із золодійократичною верствою колишніх інструкторів та секретарів КПРС, він довів що може працювати не для себе а для суспільства, він не демагог і те, що він часом говорить не вельми приємні і не вельми корисні йому речі тільки це підтверджує.

Тому слід збиратися навколо Ющенка навіть якщо нас будуть переконувати що він того не бажає. Ми прийдемо до нього не самі, а з нашими ідеями і з нашими лозунгами
Певний що він того все таки бажає...

Всі розмови про те як краще поділитися "заради перемоги" є брехнею. Ті хто це говорять - брехуни, або й гірше . "Ділителі" зараз є найбільш небезпечними ворогами. Можна вважати що то демонічні втілення втілення самого Кучми, які спокушають нас залишитися в тому огидному стані розєднаності та безсилля, в якому ми перебували всі роки його правління.

Нема ніяких перепон для обєднання окрім нашої дурості, гордині, марнославства та інших поганих рис, яких конче потрібно позбуватися. Об"єднання навколо Ющенка в цьому нам допоможе.

Врешті ми можемо вимагати від Ющенка потрібних дій та зобовязаннь. Ми їх вимагали у брехуна Кучми який нас ненавидить, то чому ми не можемо вимагати цього в Ющенка який не бреше і відноситься до опозиції цілком спокійно?

Відповіді

  • 2001.07.17 | Спостерігач

    Згоден

    Не на 100%, але то дріб'язок.
    Якби ж то тільки Ющенку вистачило сил на балансування між "правими" і опозицією.
  • 2001.07.17 | НеДохтор

    Згоден і ще раз цитата: "Ділителі" зараз є найбільш небезпечними ворогами. (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.18 | ilia25

      Я згоден, що треба об'єднуватись. Об'єднуватись навколо опозиційних до злочинного режиму політиків.

      Але я проти об'єднаня навколо політиків, яких ви тільки хочете бачити опозиційними. Хочете так сильно, що не звертаєте уваги на суворі факти, що суперечать вашим сподіванням.
  • 2001.07.17 | Наливайко

    Re: Слона Ющенка розпачливо пробують загнати в удовенківський загон.

    Отож. Особисто в мене є орієнтовно біля сотні зауважень до Ющенка, починаючи з нацбанківських його часів. Але сталося так, що він (нехай частково від "на безриб'ї...", нехай частково навіть сам до того непричетний), став об'єднавчою постаттю, причому, що характерно, нерідко навіть на рівні підсвідомості. А в котрих свідомо - з зовсім різних мотивів: для мене одне, для когось - що він ображений владою (щоб не Богом), ще комусь - через червону хустинку на чорному тлі і разюче спотворений інтелектом фейс. It depends, і нехай. Але чи багато знайдеться чинників, би реально (реально, а не так, як би я, наприклад, бажав) об'єднати?
    Звичайно, хотів би поставити Богові свічку (пудову) за його об'єднання з опозицією.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.17 | Shooter

      Re: Слона Ющенка розпачливо пробують загнати в удовенківський загон.

      > Отож. Особисто в мене є орієнтовно біля сотні зауважень до Ющенка, починаючи з нацбанківських його часів. Але сталося так, що він (нехай частково від "на безриб'ї...", нехай частково навіть сам до того непричетний), став об'єднавчою постаттю, причому, що характерно, нерідко навіть на рівні підсвідомості.

      Отож бо і воно. Що особисті політичні уподобання (в т.ч. і мої) пасують перед політичними реаліями. Головна з яких на сьогодні - без Ющенка успіх "патріотичних" сил на виборах 2002 неможливий.

      Щодо "ділення і об'єднання". Мені, знову ж таки, смішні деякі твердження дописувачів форуму, котрі твердять, що С.Ю.+ФНП+СПУ до виборів є більшим, ні ж та сама комбінація після виборів. Це прекрасно розуміють хоча би ті ж політики з ФНП і СПУ. Це прекрасно розуміє і Ющенко, і "канонічні" праві (де, зауважу, окрім Удовенка є набагато більше кого згадувати, ніж, скажімо, окрім Мороза в СПУ).

      Але це чомусь ну ніяк не доходить деяким місцевим радикалам.

      Котрі так і не змогли запропонувати жодного реального сценарію розвитку подій в "їхньому баченні".
  • 2001.07.17 | Програмознавець

    Повинен бути об'ємний блок, де повинні бути ліві і праві, передні і задні, верхні і нижні

    Мартинюк писав(ла):
    Ющенко сказав чітко та однозначно - повинен бути широкий блок, в якому місце і правим і лівим.

    Треба йти далі -повинен бути об'ємний блок, де повинні бути ліві і праві, передні і задні, верхні і нижні.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.17 | Майдан-Інформ

      Чи ви претендуєте на рубрику "Гумор"?

      Всякий блок є таким , хочуть того чи не хочуть . Хто у списку, ті передні і верхні. Хто не в списку- ті в інших місцях. таке ділення цілком природнє. Багатьох дурнів переконуватимуть протим розширення Ющенківського блоку тим , що в такому разі іхнє місце в "низу" виборчого списка буде зайняте новоприбульцями.
      Ця нижня публіка чесно кажучи готова бути в бцдь якому, навіть програшному списку, лиш би пару місяців покрасуватися перед родичами своїм прізвищев в низу цього списку.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.17 | Програмознавець

        Виборчі списки -це параноя!

        Майдан-Інформ писав(ла):

        > Ця нижня публіка чесно кажучи готова бути в бцдь якому, навіть програшному списку, лиш би пару місяців покрасуватися перед родичами своїм прізвищев в низу цього списку.

        Виборчі списки -це параноя!

        Таке враження, що в виборах беруть участь хворі на голову люди....
        Яке діло персічній людині до тих "блоків" ?

        Вам не здається, що на вибори ніхто не прийде ?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.18 | Мартинюк

          На цей раз гадаю прийдуть.

          Цы вибори обіцяють бути надзвичайно гострими і драматичними. Та й "фаза" активності підспіла.
          Так що народ буде вести себе трохи по іншому.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.18 | Програмознавець

            Не зрозуміло, чому люди взагалі ходять голосувати за касту "недоторканих"

            Мартинюк писав(ла):
            > Цы вибори обіцяють бути надзвичайно гострими і драматичними. Та й "фаза" активності підспіла.
            > Так що народ буде вести себе трохи по іншому.

            Не зрозуміло, чому люди взагалі ходять голосувати
            Це якийсь мазохізм - вибирати тих, хто мав тебе на увазі.
            Пародокс також в тому, що люди ДОБРОВІЛЬНО голосують
            за інших людей, переводячи їх у касту "недоторканих"
            Після виборів депутати живуть на широку ногу, а виборці "пролітають"
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.18 | Мартинюк

              Низька явка на вибори полегшує маніпулювання.

              Фактично це основний "секрет" адмінресурс - чим більше народу на вибори не піде, тим легше купити чи обдурити тих, які все таки прийдуть ( як правило пенсіонери та "пільговики")
    • 2001.07.18 | Михайло Свистович

      А ось і ні.

      Не буду довго розписувати, почитайте Шутера. Він майже в кожному постингу пише, що єдиний блок НУ+ФНП+СПУ набере менше, ніж, коли ці сили будуть йти на вибори окремо, але не поборюватимуть одне одного та домовляться про співпрацю в майбутньому парламенті.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | Мартинюк

        Стара передвиборча казка..

        Подібні солодкі пісеньки наспівували кучмівські "політолухи" з приводу "геніального" рішення правих розділитися аж на чотири блоки - РУХ, "Національний Фронт", "Вперед Україна" та особливо "НЕП" Яворівського. Вославлялася політична мудрість, патріотична ітуїція та громадянська сміливість Чорновола, Лукяненка,Яворівського та Мусіяки яка проявилася в тому що вони "прийняли непросте але єдино правильне рішення - йти до одної мети але різним дорогами."

        Соціологи твердили що правого електорату вистарчить на всіх з лишком. Особливо захоплювалися "мудрістю" Яворівського , який кинувся в степи України базуючись на популярності назви "Демократична партія" замінивши її однак на загадкове словосполучення "НЕП".

        Те що зараз діється є абсолютно тим самим - розколу вже досягнуто, тепер втішають народ як це добре. Насправді здійснюється класична військова операція . Оточення і розділення ( на три частини) вже відбулося. Наступною стадією - знищення !

        Обєднання завжди дає кумулятивний ефект - хоча б за рахунок того що у такі великі конгломерати вишиковується черга потенційних спонсорів і пербіжчиків.

        Так зараз дуже важко переборювати наявне "розтроєння" демократичного табору. Так не все в наших силах змінити. Але від того все це не перестає смердіти фекальним піаром та перспективою чергової поразки...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.18 | Сергій Кабуд

          От про комулятивний ефект я не згадав.

          Так що ж краще?
          З одного боку наче праві, Ющенко, опозиція–
          всі прохідні і інтереси спільні.
          З іншого боку окремо вони не виглядають серьозною силою.

          Ось вам приклад непростої політологічної задачі.

          Я не заню що краще. Навіть опитування не дадуть точної цифри.
          А ще все різне по регіонах буде.

          Пам'ятаєте як Ющенко казав що піде через мажоритарний округ?
          Збудує блок, а сам піде окремо, що забеспечити ще одне місце За Україну.
        • 2001.07.18 | Михайло Свистович

          Re: Стара передвиборча казка..

          Так то ж правих розділили на чотири блоки, а тут трьома блоками йдуть на вибори різні сили, в яких різний електорат.

          Якби акція "Україна без Кучми!" і досі мала таке напруження як взимку та ще й дійшла б до кожного міста та села, тоді можна було б досягти кумулятивного ефекту: ось ми, відкинули всі суперечності між лівимии та правими, об"єдналися разом в один блок проти бандитів. Це було б щось нове, незнане і могло б справити враження на суспільну свідомість, якось змінити її. Але ж більшість людей цього не розуміють. Навіть в нас на форумі багато хто любить пройтись по Морозу тому, що він лівий, колишній комуніст і т.д., намагаючись відшукати в кожному його кроці чи слові щось таке, щоб можна було "замочити". Причина "мочиловки" одна - це Мороз. І щоб він не робив, все одно він це робить нещиро, з каменем за пазухою, у змові проти України тощо.

          Відрадно те, що за об"єктивне ставлення до лівих виступають також праві, бо лівих в нас на Майдані я взагалі давно не бачу. Полеміка ведеться між правими, які все ще залишились у часі на початку 90-х, і правими, які зрозуміли, що часи змінилися.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.18 | Мартинюк

            А що заважає ФНП-ДО увійти в "Нашу Україну"?

            У зверненні Ющенка немає ні слова про недопущення опозиційних партій у свій блок.
            Єдина перешкода - неприйняття Удовенка чи когось іншого. Так це блок не Удовенка , а Ющенка.

            Врешті нічого не мішає прийняти в цей блок і Мороза з "командою" . Для України це було б дуже непогано, тому що дозволило б у процесі погодження спільної платформи позбутися деяких дуже спірних та сумнівних маргінальних догм як зліва так і зправа.

            Те що єднає всіх -це ставлення до демократії та встановлення пріоритету права в українському суспільстві та державі. А економіка тим краще рохзвивається, чим менше за неї проголошують пустих слів.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.18 | Михайло Свистович

              Вони (ФНП) хочуть, але Ющенко їх поки що не бере (-)

              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.18 | Мартинюк

                Агов журналісти!

                Нехай Ющенко сам це підтвердить у відповідь на запитання журналістів.

                Маю великий досвід того що верхи часто спускають вниз спотворену інформацію - часто спроби контакту насправді відсутні взагалі ,а при настирливому докопуванні до істини як правило неохоче відповідають -"Ми ось чекаємо поки до нас звернуться першими", або "До нас зверталися, але потрібно було по іншому" і так далі.

                Часто виявляється що розмови таки велися, але зовсім про інше .
              • 2001.07.18 | zinc

                Re: Вони (ФНП) хочуть, але Ющенко їх поки що не бере (-)

                може Ющенко висуває якісь неприйнятні умови, чи від нього хотять чогось неприйнятного....
                видається, що навіть, як бажання буде з обох сторін, спільний формат буде знайти непросто (майданівські дискусії - добра ілюстрація).
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.18 | Мартинюк

                  Можливе розходження із за референдуму.

                  Однак це можна обійти - ФНП-ДО далі займається своїм референдумом, але у виборах всі його партії бертьь участь як члени "Нашої України"
                • 2001.07.19 | Михайло Свистович

                  Ніхто ніяких умов не висуває.

                  Ні Ющенко ФНП, ні ФНП Ющенкові. Лідери партій, що входять до ФНП, ще до створення блоку з ніг збилися, бігаючи за Ющенком. Не безуспішно. На контакт він ішов, хоч і не дуже охоче (може, в нього часу не було, тут я не знаю).

                  Вони ж всі не дурні, розуміють, що рейтинги Ющенка та Тимошенко неспівставні, тому просто просили Ющенка взяти їх у блок. Він не відповів їм ні так, на ні, обмежившись обтічними фразами на кшталт "Я очолю блок об"єднаних демократичних сил".

                  Так виглядає, що те саме він каже і рухівцям. Тому я для себе вже вирішив, що не сушитиму голову над розгадкою того, що думає Ющенко, а робитиму своє. Прийде час, і все стане ясно, де правда, де брехня, хто є хто і т. д.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.19 | zinc

                    фарбований ющенко

                    схоже, він хитрує і говорить лише те, що провокує іншbх на якісь рухи, слова і т.д. Не знаю чи здатний на таке Ющенко, але при вмілому використанні такої тактики можна досягти того, що нікого не треба буде поучати чи силувати, а всі ті, хто й справді хочуть добра Україні самі зрозуміють чим варто пожертвувати і як об'єднатися. Хоча це так догадки.
                    Випадково потрапила на очі фраза

                    У успіху є два секрети:
                    1. Ніколи не розповідай всього, що знаєш.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.07.19 | Сергій Кабуд

                      запевняю вас що Ющенко з його чи то штабом чи командою можливо на разі є найвитонченійший політичний мозковий трест(–)

                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.07.19 | Михайло Свистович

                        Я знаю декого з його команди.

                        І запевняю Вас, що це - мозковий нуль. Боюсь, що вказаний Вами трест складається лише з самого Ющенка та його дружини. Інші ж нічого корисного просто не порадять. Немає в Ющенка іміджмейкерів, немає технологів.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.19 | Сергій Кабуд

                          А чи не варто запропонувати йому допомогу. В нас і професіонали і таланти і навіть де в кого досвід та ресурси є(–)

                          А те що він та пані Ющемко є серьозна команда то я теж про це думав.
                          Можемо попрацювати разом з ними.
                        • 2001.07.19 | Максим’як

                          Re: Він має свою голову, а віх інших потрібно, як вишколених секретарів(-)

                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.07.20 | zinc

                            брейнстормінг...

                            ... з вишколеними секретарями не влаштуєш. Те, що ви описали, добре для Ющенка-керівника-стабільно-функціонуюючої-організації. На нинішньому ж, *творчому* етапі потрібно мати "думальню", "могучую кучку".

                            Цікаво, чи це Ющенко сам собі створив таку само-блокаду, чи порадив хто ?
                            Чи може й правда в нього є якись великий секрет?... не схоже....
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.07.21 | Майдан

                              Найкращу блокаду забезпечать друзі.

                              Всі структури по звязках з громадськістю Кабміну посіла ПРП. Як відомо з того періоду ці звязки були абсолютно нульовими. Деякі лідери ПРП, при всій солідності цієї партії, однак розглядають Ющенка з його "політичний капіталом" як об"єкт приватизації "аба наш, або нічий!" . До певної міри це підтверджує вчорашнє інтерв"ю Гриніва ( здається голова секретаріату ПРП) на ТРК "ЕРА" - Гринів постійно плутав "Нашу Україну" і "ПРП".

                              Як підтвердження цього можу привести спробу домовитися про привітання Ющенка з"їзду УРП у жовтні минулого року. Ющенко, який у свій час майже щотижня бував на заходах УРП напевне не відмовився підписати яке небудь хоча б формальне і донічого не зобовязуче привітання. Однак ця ідея намертво потонула у структурах, кординованого членом ПРП Соболєвим управління по звязках з громадськістю.
                              Потім всередені УРП деякі особні дуже занудно намагалися використати цей "факт" для поширення ющенкофобії.

                              Можна припустити що подібні речі ставалися і з іншими партіями які намагалися достукатися до Ющенка.

                              Слід сказати що Ющенко зараз все таки старається дистанціюватися від конкретних партій . Навіть для сходження на Говерлу Ющенко вибрав іншу сторону гори, аніж та по якій піднімалися члени відомого блоку РУХів -КУНу та ПРП.
                        • 2001.07.20 | zinc

                          а вдома у нього ?

                          пане Михайле, чи якщо ще хтось може знає,
                          ну не віриться мені, що в такої прогресивної людини як Ющенко немає вдома інтернету, і що він не переглядає час від часу якісь новини, в т.ч. і що про нього пишуть... ну не можу повірити, що в нього й імейлу нема....
                          чи то я дуже добре про нього і його американську дружину думаю, чи існує спосіб дати знати йому про майдан -- хай хоч таємно читає, але може якусь користь йому принесе...
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.07.20 | Фарбований Лис

                            Re: а вдома у нього ?

                            Колись на балачках так базікали і базікали і враз появився Лесь Подерев*янський. І то так спокійно, з легким нальотом мату чи без нього подав художній вельми цікавий твір про балачки. АВ назвав хлопцем абрамоподібної зовнішності. Також про Тупорилого з Каліфорнії гарно написав...
                            Так і зараз можна уявити собі що появиться Ющенко і почне лаятись з "25-тим", чи запропонує Шутеру роботу іміджмейкером в "Нашу Україну"..., позаштатним.
                            Ото було б цікаво.
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.07.20 | zinc

                              прохання !!!

                              нікому не користуватись всує ніками з класу Ющенко !!!
                              може чудеса бувають .... :)
                            • 2001.07.20 | Максим’як

                              Re: а вдома у нього ?

                              Стосовно Майдану, то він читається важко. Тому, більшість обмежується тільки читанням титульних повідомлень. А щоб вловити полеміку і настрої, то потрібно просто жити на Майдані.

                              Треба врахувати, що багато просто не знає про існування Майдану. В інтернеті є багато сторінок для за вподобаннями. Виставлений заклик "Україна без Кучми" не є застарілий, але він відображає вже дость вузький діапазон поглядів. Тому, якщо тут і буває хтось із Ющенків, то дуже рідко. Хоча, якщо є бажання протестувати погляди і думки і силу власних аргументів, то кращого за Майдан сьогодні не має.

                              Я рідко заходжу на сторінки, які не відображають моїх поглядів, де я повинен сперечатися і доказувати чи отримувати негативні емоції. Це трата часу.
                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                              • 2001.07.20 | Сергій Кабуд

                                Розумних людей взагалі одиниці, а таких в кого можна чомусь навчитися зовсім мало.

                                А в інтернті те саме як і житті.
                                Існує купка цікавих сайтів. Я не враховує сайти
                                які є бібліотеки.
                                Цікавих авторів, яких можна читати взагалі важко знайти.
                                Газети, журнали не мають зовсім ніяких авторів.
                                Найкращі (так звані) журналісти в українській пресі, як Мостова і т.і., не цікаві, не вміють думати , абсолютно тривіальні.
                                І це не дивно, бо за роки писання щоденних текстів людина виписується повність.

                                Майдан то такий острів в морі бездарності, нудоти, совкізму, ідіотизму та всілякої порнографії.

                                МОжна стверджувати що на Майдані збираються дійсно найкращі українські люди, які достатньо прогресивні, щоб розумітися в сучасних технологіях, які освітчені і розумні, щоб не читати безліч порталів типу дурень.ру, срана.ру, лента.ру.....
                                і які шукають відповідей на важкі питання а також хочуть поділитися своїми , знайденими відповідями.

                                Мене дивиє і завжди дивувало, як наші "лідери" не бачать сірость, тупість і недолугість свого оточення?
                                Чому їх не нудить від цих довбаків, яких вони зібрали навколо себе?

                                Єдине пояснення– любов до сраколизання, притамання цим горе–лідерам.
                                Ім просто і грубо лижуть сраку всі ці падли з оточення.
                                І вже думати не хочеться і не треба.
                                А Україна нікому не потрібна...
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.07.21 | Михайло Свистович

                                  Роблю Вам комплімент.

                                  Ви побачили з Америки істинну картину, яка є в українському політикумі. Краще і не скажеш: дійсно, в нас панує суцільне сраколизання і любов до нього.
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.07.21 | Сергій Кабуд

                                    Отож....:)(-)

                            • 2001.07.20 | Сергій Кабуд

                              А звідки в вас гарантія що то саме був пан Лесь?

                              Він наче не компютерний чувак.
                              Та і тут.
                              Давайте будемо реалістами– Ющенку вже за 40...
                              тому 95% даю що він не дуже спритний користувач компютером, хоча десь в інтервью коли йшлося про його мільйонний маєток, було що інтернет є, мабуть для дитини.
                              Клята монополія майкрософта приклалася серьозно до того щоб користуватися компютерами було важко, і щоб компютер не міг стати звичайним побутовим приладом.
                              Тому люди старші навіть в америці не вчатся цьому
                              Я знаю декілька осіб у віці між 30 та вище, до 60, які можуть там мило замилити і теоритично інтернет знають, але для них це великий психологічний стрес.
                              Це так само як покоління за 30 не розуміє нової техномузіки, чи скажімо у 70і батьки не розуміли дітей, що слухали рок там чи ролл якійсь.

                              Базуючись на цьому можна думати що п. Ющенко скоріше за все інтернетом вільно не володіє.:((
                              може укроп читає, а може і зовсім не володіє...
                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                              • 2001.07.21 | Фарбований Лис

                                Re: А звідки в вас гарантія що то саме був пан Лесь?

                                Я не знаю чи то був Паваротті, але співав не гірше...
                                Те саме про Леся. Те що він написав не міг написати хтось інший, бо якби то був хтось замість Леся, то ми б мали двох Лесів.
                                Іноді людей видно по справах...
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.07.21 | Мартинюк

                                  Стиль був бездоганний.

                                  Щкода що не переписав собі той текст. А він же і по мені проїхався...
                          • 2001.07.20 | Спостерігач

                            Re: а вдома у нього ?

                            Щодо Інтернету, то ним користується його дружина. І вона 100відсотково читає Майдан.
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.07.21 | Михайло Свистович

                              Але навряд чи заходить на Форум (-)

                          • 2001.07.21 | Михайло Свистович

                            Інтернет в нього, напевно, є.

                            Але я не знаю адреси. Запропонувати йому нашу допомогу я не можу, бо передавачами виступатимуть саме ті, про кого більш ніж докладно і правдиво написав Майдан. А вони не хочуть інших помічників, окрім самих себе, бо бояться конкуренції.

                            От якби хтось надіслав нам мило Ющенка чи його дружини.
                • 2001.07.19 | Shooter

                  ФНП, Ющенко


                  Об'єднання ФНП і НУ зараз - шкідливе.

                  Насмперед тому, що в 4кутнику вагомих гравців - "наші", бандюки, комуняки і Кучма, - до двох відкритих ворогів (бандюки - відносно) відразу додається третій.

                  Головне - сформувати "наш" уряд. Щоб це зробити, треба не тільки мати більшість в парламенті, але й не знаходитися в стані відкритої конфронтації з папіком.

                  Варіант відмови ФНП від гасла "Геть Кучму (вже і негайно!" відкидається як нереальний. Та й не потрібно їм це робити - бо тоді значна частина потенційного електорату ФНП проголосує за комуняк або, найшвидше, за дурнувату Наташу.

                  Набагато кориснішою бачиться "тиха" (і ефективна) співпраця НУ і ФНП в парламенті.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.19 | Мартинюк

                    Ага, сидіть як є по кутках і нічого не робіть.

                    А бо ще поділіться на кілька частин. Тоді Шутер "арифметично" розкаже наскільки це корисно для майбутньої "перемоги".

                    Ви нічого не робите, але ви такі розумні, баю -баю , все буде гарно ( правда лише для Кучми), спи дурненький український Буратіно в солодких мріях , заривши свої три золоті в електоральній Країні Дурнів імені Леоніда Даниловича Кучми. А лис Азаров та кіт Рябець вже знають як зробити так , аби з цих трьох золотих у кращому випадку залишився маленький уламок з портретом Ющенка.

                    Всі ці колискові я чую вже чи не пятий раз - на президентських виборах 1991 року, на парламенських виборах 1994 і особливо 1998 року і навіть наперкір логіці - на президентських виборах 1999.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.07.19 | Фарбований Лис

                      Re: Ага, сидіть як є по кутках і нічого не робіть.

                      Мені здається, що все таки Шутер правий з периводу невеликого дроблення. І арифметика дійсно показує, що якщо є не один опозиційний блок, а два, чи три (не більше), то у опозиції появляється більше парламентських голосів в сумі. Це абсолютно неприйнятно для президентської гонки.
                      Я маю вплив на приблизно 30 людей. Але як я не рахував, я не можу всіх їх схилити за один блок, але абсолютно легко схилити 20-х на сторону Ющенка, і по чотири на ФНП та СПУ.
                      Нікуди дітись від того, що є люди які ну ніяк не можуть змиритись з Морозом чи з РУХом, чи ще з кимось.
                      Пане Мартинюк, ну признайтесь, що якби Ющенко очолив блок, в якому верхні щаблі займають люди з Удодського РУХу, то це вас відштовхне від блоку. (Мене теж). Але це ніби теж об*єднання.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.07.20 | Shooter

                        Re: Ага,


                        Згоден.

                        Крім того, передвиборна арифметика в значній мірі овпливнить "алґебру" розподілу влади після виборів-2002.

                        Єдиний фонт (єдино, під чиїм керівництвом), але під радикальним антикучмівськими дозунгами робить його участь у владі неможливим. Що, в свою чергу, веде на підтримках всіма нами на виборах-2004 у другомі турі мєдвєдчука чи ще якогось тігіпка...
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.21 | Мартинюк

                          "Наша Україна! може обійтися і без радикальних гасел.

                          Радикальні гасла для широкого блоку не можливі і не потрібні.
                          Рейтиг довіри до Ющенка первалює за 50%, а рейтинг довіри до партій відомого "протоблоку" правильніше булоб назвати рейтингом недовіри.

                          Берем 50% рейтингу Ющенка і для зручності підрахунку округливши до нуля 4-6% рейтингу партій четвірки одержуємо усереднений сумарний результат - 25%. Однак це лише тоді коли довіра до Ющенка персилить відразу та розчарування багатолітньою неміччю партій четвірки. А якщо відраза до Бойка та Удовенка все таки переважить , то дивись і менше 10% вийде.

                          Подібне було з поділом на РУХ - Національний Фронт-Вперед Україна. Дехто навіть на початку прогнозував цифри, подібні до теперішніх прогнозів щодо УбК-ФНП-Наша Україна.
                          Однак чим ближче до виборів, тим більше почали знижувати ці цифри, допоки не залишився лише РУХ з Чорноволом. Виглядало що що Рух з Чорноволом ніби переміг, однак 26 берзня 1999 року виявлося що це зовсім не так.
                      • 2001.07.21 | Мартинюк

                        Приєднання кожної нової партії до блоку Ющенка зменшить відсоток удовенківців

                        Нормальна процедура приєднання - кожній новій партії пропонується якась частина місць у верхній частині списку. Участь у виборчому блоці "Наша Україна" не забороняє цій партії входити в політичний блок, який окрім виборів змагає ще за щось ( наприклад ха проведення референдуму).

                        Очевидно що функціонери Рухів Удовенка чи Бойка будуть саботувати прийняття нових членів у блок педалюванням пропозицій на зразок -" Ну ви звичайно у блок входьте, а ваші кандидати хай ідуть у списку після 375 номера..." Однак тут вже є розбіжність між думкою рядових членів цих РУКХів та недавніми рішенням їх зїздів, де члени цих партій безальтернативно висловилися за об"єднання всіх національно-демократичних сил.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.21 | Фарбований Лис

                          О! Це саме те!

                          Іменно! Якщо в блок попадає Юдовенко з претензіями на верхні щаблі, то такий блок нафіК мені здався.
                          І блок не з чотирьох партій а з п*яти теж фікція.
                          І ви добре кажете, що блок має мати з півтора десятка партій різної вагової категорії з відповідним рейтинговим списком, тоді не РУХ в*їздитиме на Ющенкові в парламент.
                          Ідеально, коли Ющенко просто збере всіх бажаючих, всі підпишуть якийсь меморандум, а потім Ющенко на основі грунтовних соцдосліджень складе оптимальний список. Не виклюсчно, що туди попадуть деякі мери міст від руху чи і просто рядові, але відоми члени РУХу, але не попаде Удовенко, який на останніх виборах грав на Пахана і в Тернополі взяв ту ж кількість голосів, що і Вітренко.
                          Можливо, на час виборів в блоці має панувати щось, що нагадуватиме абсолютний авторитаризм.
                          Мені трохи здається, що до цього і йде. І Ющенко ще не дає підстав РУХам розслабитись, як би вони не волали на всіх кутах про монополію на Ющенка.
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.07.21 | Мартинюк

                            Re: О! Це саме те!

                            Дійсно створюється враження що Ющенко на разі не є під контролем "четвірки".
                            І ваша модель формування виборчого списку виглядає дуже продуктивною- виборчий список ( принаймі його верхівку) приводити у відповідність з виборчими рейтингами політичних діячів. Однак при цьому Удовенко , хоча й не попаде на найперші місця, але все таки буде десь біля верхньої частини списку. В цьому нічого погано нема - реальний рейтиг - реальне місце.
          • 2001.07.19 | Augusto

            А чому це тільки праві?

            Ніколи не був дуже правим, просто прогресивний рух дещо ширший за підручник з історії КПСС! Інколи треба приймати досить ліберальні рішення, щоб досягти мети будь-якого руху - добробут народу! Ось вам перше рішення: якщо починати реформу української влади, хочеш, не хочеш, а треба подрізати існуючу бюрократію (досить неоліберальне рішення ВТW). А мета і в лібералів, і в соціалістів одна - добробут народу, засоби відрізняються.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.19 | Михайло Свистович

              Ви мене не зрозуміли.

              Або я Вас не зрозумів. Я ж ніде не писав, що тільки праві. Що Ви маєте на увазі, тобто, яке моє речення викликало у Вас таке запитання.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.20 | Augusto

                Та не зрозумієш тут!

                Михайло Свистович писав(ла):
                > Відрадно те, що за об"єктивне ставлення до лівих виступають також праві, бо лівих в нас на Майдані я взагалі давно не бачу. Полеміка ведеться між правими, які все ще залишились у часі на початку 90-х, і правими, які зрозуміли, що часи змінилися.

                Я, зазвичай, відкидаю міфологичні та еcxатологичні трактування та читаю, як написано!
                Я вважаю себе лівим, тільки я не влітаю з червоним прапором та цитатником Леніна і не починаю співати Інтернаціонал, бо я трохи не комуніст.

                П.М. А анaрхісти - ліві чи праві, бо я тут зустрів деяких?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.21 | Михайло Свистович

                  Re: Та не зрозумієш тут!

                  Тоді Ви - єдиний лівий. Анархісти - це теж ліві, але вони на Форумі беруть участь лише в дискусіях по своїх ідеологічних темах (наприклад, про бібліотеку українського марксизму).
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.21 | Augusto

                    Але і правих тут обмаль!

                    Через одного апеляція до держави, тощо! Трагедія, однако:):

                    П.М. Щодо анархістів, то на драфтах ще є трохи! Дуже популярно серед програмістів, еніхау! Ось Заграва ще лівий!
  • 2001.07.17 | Майдан-Інформ

    МОРОЗ ПОЗИТИВНО ОЦІНЮЄ ЗАЯВУ ЮЩЕНКА ПРО УТВОРЕННЯ ВИБОРЧОГО БЛОКУ

    МОРОЗ ПОЗИТИВНО ОЦІНЮЄ ЗАЯВУ ЮЩЕНКА ПРО УТВОРЕННЯ ВИБОРЧОГО БЛОКУ
    "НАША УКРАЇНА"

    2001.07.16

    Київ. 16 липня, УНІАН. Голова Соціалістичної партії України Олександр
    МОРОЗ позитивно оцінює проголошення екс-прем'єр-міністром Віктором
    ЮЩЕНКОМ заяви про утворення виборчого блоку "Наша Україна". "Добре,
    що блок створюється", в цілому це буде корисним для суспільства, зазначив
    він в інтерв'ю УНІАН.

    На думку О.МОРОЗА, утворення блоку сприятиме політичній структуризації
    суспільства, яка відбуватиметься за рахунок інтеграції політичних сил.
    Водночас О.МОРОЗ зауважив, що сподівався на інший хід подій - він особисто
    думав, що В.ЮЩЕНКО дасть згоду очолити блок "Форум національного порятунку"
    (10 липня 7 партій - "Батьківщина", УНП "Собор", Українська республіканська
    партія, Українська консервативно-республіканська партія, Українська
    соціал-демократична партія, Патріотична партія України, Українська
    християнсько-демократична партія оголосили про створення широкого виборчого
    блоку демократичної опозиції - Форуму національного порятунку - УНІАН).
    Туди б невідворотно приєдналися партії, які хочуть "мати В.ЮЩЕНКА своїм
    прапором, бо їм ніде було б дітися", - сказав О.МОРОЗ. (Йдеться про
    блок Народного руху України, Українського народного руху, партії "Реформи
    та порядок", Конгресу українських націоналістів - УНІАН). Крім того,
    у цьому випадку рейтинг В.ЮЩЕНКА працював би в подальшому на згуртування,
    зауважив голова СПУ. Але тоді екс-прем'єру треба було б заявляти про
    свою опозиційність - до чого, схоже, він ще не готовий, сказав О.МОРОЗ.

    На його думку, перспективи у блоку В.ЮЩЕНКА на сьогодні "не дуже великі",
    однак це краще, ніж коли б НРУ, УНР, ПРП та КУН йшли б на вибори кожен
    окремо. У такому разі вони б здобули по 3-4% голосів виборців, а так
    вони можуть отримати 9-10%. "Це вже щось", - констатував голова СПУ.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.17 | Майдан-Інформ

      ІНСТИТУТ ДЕРЖАВНИХ СЕКРЕТАРІВ Є ВТІЛЕННЯМ КОЛИШНЬОЇ ІДЕЇ "НЕЙТРАЛІЗАЦІЇ" ЮЩЕНКА

      ІНСТИТУТ ДЕРЖАВНИХ СЕКРЕТАРІВ Є ВТІЛЕННЯМ КОЛИШНЬОЇ ІДЕЇ
      "НЕЙТРАЛІЗАЦІЇ" ЮЩЕНКА Ч МАТВІЄНКО

      2001.07.16

      Київ. 16 липня. УНІАН. Голова партії "Собор", заступник голови виборчого
      блоку "Форум Національного Порятунку" (ФНП) Анатолій МАТВІЄНКО вважає,
      що створення в Україні інституту державних секретарів є результатом
      колишньої ідеї влади "нейтралізувати будь-який вплив колишнього прем'єр-міністра
      Віктора ЮЩЕНКА на адміністративний і фінансовий ресурс" під час виборчих
      процесів. Про це А.МАТВІЄНКО сказав сьогодні під час прес-конференції
      в УНІАН.

      Як передає кореспондент УНІАН, А.МАТВІЄНКО уточнив, що це його "версія".


      Він, зокрема, зазначив, що оточення Президента Леоніда КУЧМИ, "все-таки
      побоюючись залишення В.ЮЩЕНКА в якості "виконувача обов'язків", розробляло
      схему його "нейтралізації". І тому, на думку А.МАТВІЄНКА, як "запасний
      варіант" була народжена ідея створення інституту державних секретарів.


      Але, за словами А.МАТВІЄНКА, оскільки новий прем'єр Анатолій КІНАХ
      "стовідсотково виконує вказівки Президента", то потреба утворення інституту
      держсекретарів "такими темпами" відпала. Проте, вважає він, "те, що
      Кучма заявляє, що ці люди "підуть із Президентом", говорить про те,
      що вони є "його колонною в Кабінеті Міністрів" (Згідно з указом Президента,
      держсекретар Кабінету Міністрів, його перший заступник і заступники,
      держсекретарі міністерств, його перші заступники і заступники призначатимуться
      главою держави на термін повноважень Президента України. Відставка
      уряду або окремих представників уряду не викликатиме відставки держсекретарів
      - УНІАН). Відтак, вважає А.МАТВІЄНКО, Президент "не довіряє прем'єрові,
      якого рекомендував, і продовжує свою політику "розділяти і володарювати".


      Довідка УНІАН: 29 травня ц.р. Президент України Леонід КУЧМА підписав
      Указ "Про чергові заходи щодо подальшого здійснення адміністративної
      реформи в Україні". Згідно з указом, запроваджуються посади держсекретаря
      Кабінету Міністрів і держсекретарів міністерств.

      Прем'єр-міністр України, перший віце-прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністр
      і міністри згідно з указом є політичними фігурами і не підпадають під
      закон про державну службу. Вони забезпечують організаційне і політичне
      керівництво, а всі інші повноваження передаються державним секретарям
      уряду та міністерств.

      14 липня Президент України Леонід КУЧМА своїм Указом затвердив Примірне
      положення про державного секретаря міністерства, згідно з яким державний
      секретар міністерства є посадовою особою, на яку покладається забезпечення
      діяльності міністра та організації роботи з виконання завдань міністерства.
      Державний секретар підзвітний і підконтрольний міністрові. Згідно з
      положенням, державних секретарів призначає на посаду за поданням прем'єр-міністра
      та звільняє з посади Президент України. Перших заступників та заступників
      держсекретаря призначає на посади за поданням прем'єр-міністра та звільняє
      з посади Президент України.

      Державні секретарі, їхні перші заступники та заступники призначаються
      на посади на термін повноважень Президента України.
    • 2001.07.17 | Фарбований Лис

      Re: МОРОЗ ПОЗИТИВНО ОЦІНЮЄ ЗАЯВУ ЮЩЕНКА ПРО УТВОРЕННЯ ВИБОРЧОГО БЛОКУ

      Ну тут Мороз трохи загнув. І то не вперший раз. Він розуміє, що Ющенко в нього забирає хліб от і кепкує...
      Блок Ющенко - це не 10%, так само як і той блок де буде Мороз без Ющенка - не більше 10%.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | Мартинюк

        Позитивний рейтинг Ющенка - "мінус" негативний рейтинг бантустану ім. Удовенка.

        Якщо Ющенко дозволить себе "замурувати" в згаданий бантустан ім. Геннадія Удовенка та Леоніда Кучми то його теперішній щонайменше 40% персональний рейтинг буде суттєво обрізаний негативним рейтингом прокучмівської правиці, якими по суті є теперішні претенденти на приватизацію рейтингу Ющенка. Хоча ПРП та Костенківський УНР виглядають трохи краще, однак фізії удовенківців стійко асоціються з кучмізмом , причім найбільше роздратування вони викликають саме в середовищі правих, тобто потенційних прихильників Ющенка. Сумний досвід невдалого блокування з НРУ чи наприклад з КУНом мають майже всі праві партії . Мистецтво удовенківців відганяти від себе народ під гаслом "об"єднання" давно всім відоме і нещодавно було ефектно продемонстроване "неоудовенківцями" з РУХу (є) пана Бойка.

        Якщо Ющенко не зможе поставити себе в якості "диктатора" цього "бантустану" то "племінні вожді" із стопроцентною вірогідністю заблокують будь які спроби прилучення до цього блоку інших партій.Поцедура буде вже відомою всім тим хто вже колись мав необережність пробувати зблокуватися з РУХами - під гучну словесну тріскотню будуть поставлені принизливі умови - типу "Ваші гроші вперед, а ваших кандидатів в зад ..."

        Найцікавіше , що сам Ющенка ще ні слова не сказав ,що блок "Наша Україна" це саме (і тільки лише) НРУ, КУН, ПРП та УНР.

        Однак про це трублять абсолютно всі - тобто всі видають бажане за дійсне. Ющенка таки дійсно бояться майже всі і таки дійсно тішаться перспективою загнати цього небезпечного електорального слона у глухий правий кут. Навіть Мороз, хоча й сам прекрасно розуміє що найосновніші політичні завдання його та Ющенка майже ідентичні, не рискує активно іти на обєднання - що ж в середовищі Мороза є такі самі закляти пропагандисти ющенкофобії, як і ті хто в середовищі правих будь фразу доповнють словами "А Мороз-кака!"

        Бійтеся тих хто розділяє народ наш і не слухайти їхніх рад нечестивих!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.18 | Shooter

          Re: Позитивний рейтинг Ющенка - "мінус" негативний рейтинг бантустану ім. Удовенка.

          Мартинюк писав(ла):
          > Навіть Мороз, хоча й сам прекрасно розуміє що найосновніші політичні завдання його та Ющенка майже ідентичні, не рискує активно іти на обєднання - що ж в середовищі Мороза є такі самі закляти пропагандисти ющенкофобії, як і ті хто в середовищі правих будь фразу доповнють словами "А Мороз-кака!"

          Тут справа не в особистостях, а в поглядах і ідеології. Крайні ліві і правоцентристи не можуть йти на вибори одним списком. Тай в парламенті не можуть ефективно працювати в одній фракції - відбудеться "відторгнення органів". Але можуть дуже навіть успішно співпрацювати.

          (Прим. Комуняки - то не ліві, а лєві).
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.18 | Ростислав

            А Мороз - _крайній_ лівий??!?!

            Он Симоненко принизливо називає його проамериканськім соціал-демократом.

            До речі, а хто з українських лівих партій - не крайній лівий? З реальних, звичайно, партій, а не паперових...
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.18 | Shooter

              А Мороз -крайній


              Я ж писав, що комуняки і дурноватонаташівці - лєві.

              За європейськими параметрами Мороз - крайній лівий. Українські ж праві заледва дотягують на соціал-демократів (тут: про абрєзаних ні слова).
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.18 | Мартинюк

                А якщо від Карла 12 почати відлік.

                Все таки варто використовувати ті координати до яких народ привик. А за ними Мороз-2001 -лівоцентрист.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.18 | Програмознавець

                  Груба системна помилка! Повинна бути більшість!

                  Ну добре, об єдналися всі патріотичні сили, ліві і парві.
                  Домовились.
                  І перемогли.
                  І пройшли до парламенту.

                  Ми радіємо.

                  А що далі?

                  Які рішення прийме такий парламент ?

                  Право-ліві.... ?

                  Гадаю, що навіть голову не обере.

                  Який зиск людям від того, що такий конгломерат політиків стануть депутатами.

                  Це буде недієздатний парламент!

                  Має місце груба системна помилка, в тому, що не обговорюються подальші дії "блоків" після виборів, а всі сили направлені на те, щоб ПРОЙТИ в парламент.

                  Що це за така САМОЦІЛЬ ?

                  І цивілізованому світі до влади приходять правоцентристи або лівоцентристи.

                  І ведуть, відповідно, СВОЮ політику.
                  А не політику суперника.

                  Якщо політика невдала, то вибирають протилежну політичну силу.

                  Але не буває щоб зразу дві сили прийшли до влади.
                  Бо не буде більшості в парламенті.
                  Він буде недієздатним.
                  Навіть, якщо всі - "здорові патріотисні сили"

                  Повинна бути більшість!
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.18 | Мартинюк

                    Популярне пояснення для любителів простих схем.

                    Критерії право-ліво в європейському значенні для України не підходять.Тобто така вісь існує, але все що на ній діється не важлим для суспільства ( на жаль).Більше того , справді цивілізований світ давно має як наших "лівих" так і наших "правих" за повних ідіотів.

                    На даний час більш важливі осі це - демократія-тоталітаризм та право-беззаконня. Без наведення належного "елементарного" порядку на цих двох осях неможливе досягнення абсолютно нічого на осі ліво-право. Ну які можуть бути "соціальні гарантії" та "Ринкові свободи" коли закони не виконуються а влада робить абсолютно все що забажається?

                    Чи ви далі пропонуєте продовжувати гру у пісочок - приймати соцільні гарантії, яких ніщо не гарантуватиме та проводити економічні реформи за формулою "Бардак-Кидок-Хапок" з обовязковим збіднінням населенням, збагаченням номенклатури та занепадом решток промисловості.

                    Національним завдавням є усунення бандократії та колишньої номенклатури від влади і від розпорядження національним багатством.

                    Ющенко показав що він це може робити економічним важелями. Тому для нього потрібна найширша опора. В цьому випадку позитивні безповоротні зміни пройдуть найбільш безболісно.

                    Їхня загальна ознака - схильність вирішувати свої справи шляхом порушення чи пародіювання принципів демократії, вибіркового виконання законів (хочу виконую, не подобається - не виконую).Тому створення в протидію їм широкої демократичної опозиції абсолютно логічне і доцільне.

                    Злодій він і при капіталізмі злодій , скільки б він себе не називав бізнесменом, чиновником чи навіть червоним директором. Для нормального функціонування цього капіталізму ( чи наприклад того ж шведського соціалізму) необхідно аби ці злодії сиділи в тюрмі.

                    Їх ніколи не зможуть посадити, якщо уряд для цього покликаний не буде мати абсолютної більшості у парламенті.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.07.18 | Програмознавець

                      Не видно зміни системи влади....

                      Ви мене майже переконали.
                      Щодо того, що незлодії кращі від злодіїв.
                      Але, хто сказав, що ті, що прийдуть до влади, не почнуть красти з утроєною енергією?
                      Не видно зміни системи влади.
                      Яка унеможливить крадіжки.
                      От сьогодні пан Л.Лук"яненко виступав на "Свободі". І сказав:" Виберемо чесного президента, він набере собі міністрів...."
                      Де зміни системи?
                      Нема, навіть у проекті...
                    • 2001.07.19 | ilia25

                      Нічого Ющенко не показав!

                      Мартинюк писав(ла):
                      > Національним завдавням є усунення бандократії та колишньої номенклатури від влади і від розпорядження національним багатством.
                      > Ющенко показав що він це може робити економічним важелями.

                      Що він показав? Що економічні реформи в принціпі можливі? Це є очевидним і без доказів.

                      Насправді Ющенко прекрасно показав, що ніякі остаточні зміни в економіці неможливі без політичних змін. Вся заслуга Ющенка в тому, що він з дозволу Кучми був прем'єром, коли Юля відкручувала яйця вибраним олігархам. Коли цю дуже локальну задачу було виконано, Ющенка мали відправити у відставку ще в листопаді, але касетний скандал завадив. Тому Ющенка тимчасово кинули на дискредитацію опозиції, а Юлю спочатку звільнили а потім посадили, бо вона вже на донбаське вугілля розігналася. А після того, як стало очевидно, що з касетного скандалу нічого страшного не вийде, Ющенка самого звільнили.

                      І так буде з кожним, хто тішить себе мріями, що систему можна змінити зсередини. Тим більше з тим, хто готовий пійти на політичне самогубство, щоб тільки щоб "папу" не прогнівить.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.07.19 | Anti-illia

                        зато Горбачев...

                        вы свои сказки расскажите тем, кто десятками лет против совковой власти боролся и умирал, аж пока эта власть сама себя (Горбачевым изнутри) неутавошкала
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.19 | ilia25

                          Ты еще вспомни как Брут Цезаря зарезал.. Тоже, кстати, за демократию :)

                          Могу себе представить Ющенко с ножом, загоняющего Кучму под диван...
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.07.20 | SG

                            Що Ющенко зробив...

                            Форум Українських Студентів у Америці і Європі

                            Вельмишановні Промисловці і Підприємці України !

                            Ми - студенти і молоді спеціалісти, що навчаються і працюють у США, Канаді, і країнах Європи. Як громадяни України, ми з увагою спостерігаємо за подіями, що відбуваються в нашій державі. Із глибокою стурбованістю ми сприйняли відставку уряду Віктора Ющенка, ініційовану та реалізовану силами деяких фінансово-політичних груп. Такий їх крок відверто суперечить національним інтересам України та потребам нашого народу. Адже усунення від влади уряду, який став найефективнішим у нашій новітній історії, загрожує подальшим економічному та демократичному прогресу України.

                            Тому, вважаємо своїм громадянським обов’язком закликати Вас до всебічної підтримки правоцентристських партій коаліції демократичних сил під час підготовки і проведення виборів до Верховної Ради, зокрема: партії "Реформи і Порядок", Українського Народного Руху, Народного Руху України, Української Народної Партії Собор, партії "Батьківщина" і Української Республіканської Партії. Кожна з них послідовно підтримувала економічну програму "Реформи заради добробуту," яку реалізовував український уряд в період, коли його очолював Віктор Ющенко.

                            Контрасти минулого десятиліття

                            Упродовж перших восьми років незалежності в Україні проводились вибіркові реформи, які не мали системного характеру. Що більше, збереження радянських методів управління в державному секторі та криміналізація економіки спричинили довготривалу кризу в Україні. Водночас, українські урядовці виявились неспроможними зупинити стрімкий розвиток кризи в економіці країни, а деякі з них навіть сприяли її поглибленню своєю безвідповідальною і неефективною політикою.

                            Отже, очоливши уряд наприкінці 1999 року, Віктор Ющенко, на відміну від своїх попередників, обрав орієнтирами діяльності уряду не вузькі інтереси впливових кланових угрупувань, а забуті потреби "маленьких українців".

                            Дотримуючись відкритої і виваженої економічної політики, уряд Віктора Ющенка досяг вражаючих результатів. Лише за півтора роки його діяльності, згідно даних Державного комітету зі статистики:

                            Економіка зросла на 6 відсотків у 2000 році, вперше з часів здобуття незалежності, і на 8 відсотків у першому кварталі 2001 року;

                            Промислове виробництво зросло на 13 відсотків у 2000 році і на 20 відсотків у першому кварталі 2001 року;

                            У сільському господарстві виробництво зросло на 10 відсотків у 2000 році;

                            Інвестиції зросли на 11 відсотків;

                            Державний бюджет зріс на 40 відсотків;

                            Доходи населення зросли на 6 відсотків;

                            Банківські кредитні ставки зменшилися удвоє;

                            Рівень інфляції у 2000 році був удвоє нижчим ніж у попередній рік.

                            Ніколи за свою новітню історію Україна не досягала таких успіхів!

                            Ніколи ще не було створено кращих передумов для Ваших підприємств стати успішними, процвітаючими компаніями світового рівня!

                            Ніколи ще не було такого шансу для народу України вирватися з прірви бідності!

                            Ми переконані, що цей успіх є прямим результатом політики уряду Віктора Ющенка, заснованої на ідеології прогресивних національно-демократичних сил нашої країни. Це також була довгоочікувана можливість, щоб чітко показати: Україна здатна і повинна розвиватися як незалежна і демократична держава.

                            Вибір майбутнього

                            Демонстративно ігноруючи ці позитивні результати його роботи, у квітні цього року комуно-олігархічна більшість в парламенті висловила недовіру Віктору Ющенко і відправила його уряд у відставку. Оскільки більшість міністрів зберегли свої посади й у новому уряді, таке рішення парламенту стало проявом невдоволення перш за все лідерів потужних олігархічних кланів прозорими та принциповими методами роботи, які впровадив Віктор Ющенко. Адже саме такий стиль роботи уряду зламав тіньові схеми обкрадання бюджету і почав створювати рівні умови для всіх учасників економічного життя. Тому, своїм рішенням ці сили хочуть позбавити Вас права на справедливу конкуренцію у цивілізованих ринкових умовах, а отже й надії, що Ваша праця буде належно винагороджена.

                            Ми віримо, що майбутнє України у значній мірі буде визначатися чесною і принциповою позицією власників і управлінців українських підприємств, а також малих та середніх підприємців, які є у прямому виграші від економічного поступу країни, здобутого направду прогресивною політикою Уряду Ющенка.

                            Ми впевнені, що з наближенням виборів до Верховної Ради, ваш вибір відіграє провідну роль у відновленні принципів прозорої та професійної економічної політики України після наступних парламентських виборів.

                            Отже, як громадяни України, закликаємо Вас надати всебічну моральну і матеріальну допомогу правоцентристським партіям коаліції демократичних сил у підготовці до парламентських виборів 2002 року, зокрема партії "Реформи і Порядок," Українському Народному Рухові, Народному Рухові України, Партії Батьківщина, Народній Партії Собор, і Українській Республіканській Партії !

                            Ми переконані, що їх успіх на парламентських виборах 2002 року сприятиме утвердженню реформаторського курсу Віктора Ющенка, розвитку норм справедливої економічної конкуренції, а отже -- запорукою успіху й Вашої справи. Ці політичні сили довели, що мають у своїх командах професіоналів, які вміють провадити ефективну громадську політику заради суспільного добробуту.

                            З повагою і вірою у Ваш вибір!

                            Члени Форуму Українських Студентів у Америці і Європі
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.07.20 | ilia25

                              Знову маю цитувати себе любимого

                              В попередньому пості я писав:
                              "Що він показав? Що економічні реформи в принціпі можливі? Це є очевидним і без доказів."

                              Я знаю, що Ющенко зробив багато добра для економіки. Але ці реформи не могли, і не зможуть стати незворотними, без політичних змін. Що відставка Тимошенко, а згодом і Ющенка прекрасно продемонстрували.
                  • 2001.07.19 | Михайло Свистович

                    А якщо більшості не буде?

                    Всі знають, що повинна бути більшість. Але
                    Ви що, не бачите, що її не буде. Ніхто не набере 50% + 1 голос. І коаліцію за ідеологією не утворять, якщо Ющенко набере 30%.

                    В гіршому варіанті більшість створять бандити, а націонал-демократи чи ліві не зможуть набрати 50% + 1 ні за яких розкладів.

                    А ліво-право коаліція хоча б почистила трохи Україну від бандитів. Потім виникла б парламентська криза (після того, як з бандитами б розібрались) через необрання голови, неприйняття рішень, парламент би розпустився, і нові вибори пройшли б вже за ідеологічним суперництвом. Тоді б хтось і набрав більшість.

                    На мою думку, на цих виборах всіх некучмістів (і Ющенка, і ФНП, і СПУ) чекає поразка. Вони не наберуть всі разом 50% + 1, бо по мажоритарці пройдуть бандити.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.07.19 | Shooter

                      Її таки не буде


                      Доречі, за сьогоднішої системи влади 50% +1 нічого не вирішує. Потрібно мати 66 %.

                      Тому ризикну спрогнозувати, що "в околі 50%" НУ+ФНП+СПУ доведеться "плотно поработать", насамперед, з бандюками. Претендент нумер їден - 4головий Горинич зі Штірліцом-Плющем і радисткою Кет-Гладієм. Претендент нумер два - зелені (змії...тьху, суцільний террарій :): ), якщо пройдуть, звісно.

                      Слід також не забувати, що кандидатури ПМ і ключових міністрів вносить гражданін кучмА. І шукати нитчоки, за котрі його можна смикати.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.07.19 | Михайло Свистович

                        Re: Її таки не буде

                        Боюсь, що саме бандюки попрацюють з цією більшістю чи меншістю, а не вона з бандюками. На жаль, серед депутатів буде багато страхополохів та продажних.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.20 | Shooter

                          Re: Її таки не буде


                          Все залежатиме, насамперед, від політичної (кількісної) ваги фракції Ющенка після закінчення "торгів ліцьом мажоритарників".
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.07.21 | Михайло Свистович

                            І я про це.

                            Після цих торгів відсоток блоку Ющенка в загальній кількості депутатів буде меншим, ніж той відсоток, що він набере по партійних списках.
                    • 2001.07.19 | Сергій Кабуд

                      Дозвольте заперечити вам, п. Михайло–

                      Якщо Ющенко і його люди серьозно візьмутся за мажоритарну частину і поведуть компанію–
                      ЮЩЕНКІВЦІВ в мажоритарні округа!!!!
                      тоді все ж таки вирвемо у номенклатури багато депутатських крісел.
                      Але треба діяти в першу чергу керівництву ющенківського штабу.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.07.19 | Михайло Свистович

                        Re: Дозвольте заперечити вам, п. Михайло–

                        Це якщо... Але вони так не зроблять. Побачите.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.19 | Сергій Кабуд

                          треба пояснити. 2 рази, три рази, чотири рази. скільки треба. Це ж війна і стратегія. (–)

        • 2001.07.18 | Сергій Кабуд

          Взагалі якщо Наша Україна буде блоком партій це не буде найкращім варіантом

          Тут вже писали що партії більш меньш вже мають постійний електорат в суспільстві.
          Це стосується РУХів, ПРП, комуністів, соціалістів Мороза. Ці партії більш меньш справжні, а не грошові мішки чи одна особа "впливу".

          Поява на сцені ФНП та УБК(доречі чи буде таке зареєстроване і хто ввійде?)–
          ця поява є новим фактором і додає новий елемент, перетягує на себе і т.д. Це є цікаво.

          Поява Нашої України Ющенка як окрамої організації, що НЕ БУДЕ блоком існуючих прохідних до парламенту партій ще більше вносить нового в процес і перетягує традиційно віддаваємі іншим голоси.

          То було б найкраще щоб Ющенківський список йшов окремо. Може так і буде, бо п.Ющ шифрується просто знаменито і це добре і корисно Україні.

          Але виникає запитання, – хто ж ввійде в його нову партію?

          Якщо вирвати лідерів з ПРП, КУН і так далі, то чи багато втратять ті партії голосів?

          З іншого боку якщо до Ющенка ввійдуть не знайомі виборцям особистості, то чи не пошкодить це об'єднанню Наша Україна?
          МОжливо що і ні і Ющенко може спокійно будувати зовсім нову партію без залучення лідерів і важливих персоналій з числа своїх союзників.
          Союзники мають йти самостійно, щоб оточувати ворога з усіх можливих боків і захопити якомого більше місць.

          Взагалі було б добре розробити детальний план по всіх виборчих округах і всіх відомих виборцям і популярних патріотичних політиків поставити на мажорітарні "рельси".
          Добре проаналізувавши росклад можна залишити популярні партії в прохідному положенні, навіть якщо їх відомі фігури йдуть мажоритарно, щоб відкинути в канаву грошові мішки і бандити.

          От така картина виборів склалася в моїй голові.

          До Нашої Україну Ющенко мають ввійти непрохідні самі по собі, але патріотичні партії і організації, меньш відомі, але кваліфіковані і порядні особи. І вуін сам, "слон" Ющенко, який і є БІЛИЙ ПІАР НУМЕРО УНО.
        • 2001.07.18 | Максим’як

          Re: Може спробуємо розгадати задум?

          Для мене заява Ющенка ще досі загадка.

          П.Мартинюк, ви все правильно кажете, але окріше оця активність і бажання загнати Ющенка на правий маргінес, походить ще від тих розробок Деркача-старого. Воно до Ющенка де прилипне там відпаде.

          Може мені досвідчені партійці підскажуть, як багато часу потрібно, щоб створити із блоку партій одну партію?
          Бо то виглядає досить нелогічно створити виборчий блок із спектром від лівих до правих через центр і якось докупи стулити різні ідеології. О.К. програма буде написана і зміст її не важко зпрогнозувати – соціально-демократично-національна. Адже багатьом потрібно чогось зректися, може, навіть поступитися місцем. Але він неодмінно хоче мати більше 50 відсотків, бо каже, що за 20 не має чого боротися. Всі вже збили блоки і ламати їх ніхто не наважиться. І п.Шутер має рацію.

          Але є така ще думка.

          Мені важко бути впевненим, але якщо би з десяток партій зліквідувалося і реально влилися в єдину, з усім своїм майном і електоратом, то сила такої партії могла би навіть не пропорційно зрости, а квадратично. Боюсь помилитися, але напевно в цьому сидить сила його задуму, така партія могла би повитягувати найпорядніших людей із інших партій, які сидять на других ролях серед списків лівих і центру.
          Можете собі уявити таке сито в суспільстві. Народ буде тішитися, як маленькі діти, коли побачить, хто там залишився, в тих блоках.
          Інакше, як набрати 51 відсотків? Всі добре розуміють, що 51 то влада, влада, а в нас той апарат так роздутий, що на 450 х n хватить. Є ще крім міністерств море теплих містечок.
          Самі розумієте, що після виборів, хто буде в меншості, буде просто поза владою, а отже, і поза життям.

          Пензеник вже колись говорив, що готовий створити одну партію із кількох. Десь ця думка витає в повітрі.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.18 | Сергій Кабуд

            Отож воно і є. Дай Боже!(–)

          • 2001.07.18 | Мартинюк

            Блок реєструється вельми швидко.

            З мого досвіду - реєстрація виборчого блоку протривала менше трьох тижнів.
            Залишається проблема узгодження кандидатур у списку - однак входження всіх в одну партію цієї проблеми не вирішує - все одно будуть гризтися і битися між собою. Та ще й партійний з"їзд потрібно буде провести, аби затвердити списки.

            Тим більше Ющенко чітко сказав - початок оформлення блоку, перша конкретика - лише у вересні.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.18 | Максим’як

              Re: Як можна позбутися цього партійного феодалізму (роздробленості) ?

              Юридично, коли центральні органи партії за злиття партій, тобто ліквідацію своїх, чи можуть, наприклад, якесь регіональне відділення, незбираючи підписів залишити право назви партії за собою?

              Я гадаю, що можна об"єднатися тільки на основі зовсім нової програми з новою ідеологією, не в розумінні лівої чи правої, а от як Ющенко і каже - програми, яка втілить в життя українську мрію. А це здійснити без злиття партій фактично не можливо.

              Я переконаний, що навіть Мороз повагавшись, зможе відмовитися від своєї партії.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.18 | Мартинюк

                Найреальніше об"єднання - через спільну дію

                Для партій такою спільною дією спільна виборча кампанія. Закон дозволяє таке робити через структуру блоку. Партії , які не встигли своєчасно оформитися у виборчий блок можуть потім долучитися у ширший політичний блок . Ефективність останнього визначатиметься здатністю партій - членів виборчого блоку пожертвувати своїми місцями у виборчому списку на користь новоприбулих.
                Питання про створення єдиної партії неодмінно стане , як в разі успішних, так і навіть неуспішних виборів. Подібним чином - як блок менших партій виникла славнозвісна Ліберальна партія Японії. До речі вона до сих пір не досягла повного обєднання - колишні складові існують у вигляді фракцій між якиими в разі пермоги потім діляться "трофеї" -місця в уряді та держструктурах.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.19 | Максим’як

                  Re: Найреальніше об"єднання - через спільну дію

                  Я чому висловлюю таку думку, бо бачу, що в багатьох партіях є посіяні "шістки", які власне і той лемент будуть утворювати, хаос і паніку. Якщо би партія утворилася за 170 днів до виборів, то в неї би влилися і існуючі партії і окремі особи, чи, навіть, депутати з інших партій (бачимо, що це досить психологічно легко, з одної в іншу переходити). Зникла би з поля зору скомпроментована (для якоїсь частини електорату) абревіатура, наприклад не стало би Рухів, не стало би "Батьківщини" чи СПУ.
                  Була би просто партія Ющенка.

                  Цей метод просто відкинув всіх горластих борців проти всіх і всього.
            • 2001.07.18 | Ihor

              Якраз зараз треба подумати про "правила гри" щоб уникнути гризні та бійок в майбутньому...

              Мартинюк писав(ла):
              > Залишається проблема узгодження кандидатур у списку - однак входження всіх в одну партію цієї проблеми не вирішує - все одно будуть гризтися і битися між собою. Та ще й партійний з"їзд потрібно буде провести, аби затвердити списки.

              Я би запропонував таку систему

              Чернетка 1.

              Назвемо Новою Партією обєднання демократичних партій.

              Назвемо Крилами Нової Партії ті партії які увійшли в обєднання.

              1. Розібємо округи в 2 групи.

              Група А: Округ в якому народним депутатом вже є представник Нової Партії

              Група Б: Округ від якого народним депутатом НЕ є представник Нової Партії.


              2. Першочергове право бути видвинутим в окрузі групи А, має представник Крила Нової Партії, яка має там народного депутата. Хай то крило вирішує кого вони будуть там видвигати.

              3. Тепер про групу Б. Усі округи групи Б розбити на 2 рівні частини : Б1 та Б2.
              Частина Б1 розподіляється однаково між Крилами Нової Партії.
              Частина Б2 має бути під повною відповідальністю Ющенка, бо якщо партії обєднуються під його іменем, то мусять йому довіряти.
              Якраз Ющенко тут призначає сам хто буде видвигатися в округах групи Б. Як він то буде робити, чи радитися з іншими чи сам брати рішення, то нікого не повинно цікавити. Жодних балачок і коментарів представники партії не мають права давати з цього приводу, ні в пресі ні в приватних балачках. УСІ КОМЕНТАРІ ЛИШЕ ПО ЗАКІНЧЕННЮ ВИБОРІВ!!!

              Тепер короткий підсумок

              О - кількість округів
              ОА - кількість округів групи А
              ОБ - кількість округів групи Б

              Очевидно що КО = КОА + КОБ

              К - кількість крил, тобто кількість партій які увійдуть в Нову Партію

              Крила партії видвигають своїх представників в округах де вони мають депутатів.


              Група ОБ ділиться на 2 частини ОБ1 та ОБ2
              Додатково кожне крило видвигає депутатів в кількості округів яке дорівнює числу

              ОБ1 поділити на К

              Ющенко видвигає депутатів в кількості округів яке дорівнює числу - ОБ2
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.19 | Сергій Кабуд

                Ігоре, поясніть детальніше, бл, якщо взяти 15 партій у блоці а далі скільки в Україні округів?

                450?
                і як по мажоритарним буде?
                Було б добре якби ви пояснили, бо багато хто цього не розуміє і фактів не знає...

                те саме КО, АО...
                але візьміть за приклад партій 10 в блоці і точну кількість округів.
                Наперед дякую.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.19 | Ihor

                  Припустимо 450 округів, та 10 партій в Блоці ...

                  Тобто 10 крил в Новій Партії.
                  Припустимо що
                  Соціалісти зараз мають 21 народний депутат.
                  Республіканська партія має 7 народних депутатів.
                  і так далі.

                  Тепер усі крила мають 143 депутати.
                  450 - 143 = 307 - це кількість депутатів які не належать до Нової Партії.
                  З цих 307 округів половина розподіляється між усіма блоками пропорційно.
                  А щоб ділилося на десять хай буде не половина 153.5 а 160.

                  Правила гри такі,

                  1. Соціалісти на наступних виборах мають право видвигати своїх в 21 + 160/10 = 21+16 = 37
                  2. Республіканці мають право видвигати своїх в 17+ 160/10 = 7 + 16 = 23
                  3. і так далі

                  Ті округи які залишилися 307 - 160 = 147 Ющенко призначає кандидатів.
                  То хай буде його вибір. Чи він захоче порівну поділити, чи на пропорційній основі, чи за власною довірою, чи хоч усі кандидатури віддасть якомусь одному крилу, це буде його відповідальність, і ніхто не має права його за це критикувати під час передвиборчої кампанії.


                  Очевидно що цю систему можна змінити наприклад не 160 + 147 = 307 а
                  200 + 107 = 307.
                  І взагалі переробити, аби лише по правилам грали і не тринділи на другорядні теми.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.19 | Сергій Кабуд

                    Хто зна скільки в дійсності округів?

                    І як саме росподілено на пропорційні/мажорні?

                    Чи є доцільним поставити всіх відомих і впливових на мажоритарні, водночас заявивши що вони все одно будуть часткою Нашої України?

                    Як я зрозумів, Ігоре, ваша схема діє, якщо партії залишаються такі самі.

                    А яка маю бути схема, якщо Наша Україна виходить як нова партія а старі лишаються союзниками?
              • 2001.07.19 | Майдан-Інформ

                БЛОК ФНП МАЄ НАМІР СПІВПРАЦЮВАТИ З БЛОКОМ "НАША УКРАЇНА" ЮЩЕНКА"

                БЛОК ФНП МАЄ НАМІР СПІВПРАЦЮВАТИ З БЛОКОМ "НАША УКРАЇНА" ЮЩЕНКА"

                2001.07.19
                Київ. 19 липня, УНІАН. На засіданні Ради виборчого блоку демократичної
                опозиції "Форум національного порятунку", яке відбулося 18 липня під
                головуванням Юлії ТИМОШЕНКО, було схвалене рішення "поставити перспективу
                співробітництва з блоком "Наша Україна" Віктора ЮЩЕНКА в залежність
                від його політичної позиції".

                Як повідомили УНІАН у прес-службі блоку ФНП, також на засіданні Ради
                виборчого блоку розглянуто загальні засади проекту концепції передвиборчої
                платформи. Принципи, на яких платформа має будуватися, повинні відповідати
                потребам усього українського суспільства і не суперечити програмним
                засадам політичних партій - членів виборчого блоку.

                Центральному штабу блоку ФНП доручено активізувати роботу з підготовки
                й організації заходів до Дня Незалежності України.

                Рада розглянула проект основних функцій центрального і регіонального
                штабів і прийняла рішення після внесення поправок схвалити його на
                наступному засіданні. Заплановано до середини серпня створити штаби
                блоку у всіх регіонах України. На засіданні також затверджено регламент
                роботи Ради та ухвалено рішення підготувати пропозиції керівництвом
                партій, що входять до складу блоку, про об'єднання кадрового потенціалу,
                інформаційних та інтелектуальних ресурсів на столичному та регіональному
                рівнях.

                Як повідомляв УНІАН, 10 липня 7 партій - "Батьківщина", УНП "Собор",
                Українська республіканська партія, Українська консервативно-республіканська
                партія, Українська соціал-демократична партія, Патріотична партія України,
                Українська християнсько-демократична партія - оголосили про створення
                широкого виборчого блоку демократичної опозиції - Форуму національного
                порятунку.

                15 липня В.ЮЩЕНКО оголосив про початок формування виборчого блоку "Наша
                Україна".

                В.ЮЩЕНКО наголошує, що виборчий блок "Наша Україна" відкритий для співпраці
                з усіма партіями, громадськими організаціями, громадянами, "котрі поділяють
                наші принципи і готові чесно та самовіддано працювати разом в ім'я
                нашої України".
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.20 | SG

                  ЧИ Є В КОГОСЬ СОЦІОЛОГІЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ: ЧИ РКАЩЕ ЇМ РАЗОМ, ЧИ ПОРІЗНЬ?

                  Ткщо буде так як є, то буде три блоки: ФНП, Наша Україна, і Соціалісти. Але які можуть бути комбінації?
          • 2001.07.19 | Майдан-Інформ

            Може перестанемо гадати, а займемось більш корисними справами?

            Я маю на увазі допомогу опозиції. Наприклад, поки що жодної карикатури до нас прийшло. Звичайно, це дрібниці, якась там карикатура, ьтреба мислити глобальними масштабами. А по-моєму, краще зробити маленьку і конкретну справу, ніж вести розмови, які нічого не змінять.
    • 2001.07.17 | Englishman

      Po-moemu, Moroz vse ocinyv duzhe spravedlyvo (-)

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | Shooter

        Можливо, по Вашому (і по Морозовому) воно й так, ...

        ...але статистика заперечує Мороза. А в парі "статистичні дані"-Мороз я набагато більше довіряю першому :):

        P.S. Познайомились з Оленкою? :):
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.18 | Ростислав

          Shooter писав(ла):А в парі "статистичні дані"-Мороз я набагато більше довіряю першому

          запам'ятайте Ваші слова, Шутере. Думаю десь за кілька тижнів з'явиться инша статистика. Наприклад від Погребинського :-) І Мороз Вам буде здаватись щирим фаном Ющенка :-)))
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.18 | anti-illia

            сравнили мороза с солидными людьми

            они работают по технологиям и поэтому сразу нагло врать не будут, а будут понижать рейтинг постепенно...
            а человеку с большим эго, вечному лузеру морозу все-равно, что трындеть
        • 2001.07.19 | Englishman

          Statystyka-rich gnuchka...

          A z Olenkoju ya poznajomytysya ne vstyg- buv duzhe saklopotanyj. Ale mozhe kolys' i poschastyt' :-).
    • 2001.07.18 | Ющенко

      ЗВЕРНЕННЯ Віктора Ющенка до співвітчизників з приводу початку формування виборчого блоку

      ЗВЕРНЕННЯ Віктора Ющенка до співвітчизників з приводу початку формування виборчого блоку.


      З парламентськими виборами 2002 року ми пов'язуємо сподівання на краще.

      Випробування останнього десятиріччя не повинні посіяти в нас розпач та зневіру. У важкі часи
      важливо знайти в собі сили для єднання — щоб перемогти, щоб зберегти свою віру і духовність.
      Сьогодні — час такого єднання заради України, заради благополуччя кожної родини, заради
      майбутнього наших дітей.

      Впевнений, що тепер, коли ми побачили перші паростки економічної стабілізації, коли з'явився шанс
      сформувати моральну владу, реалізувати потенціал українського народу і зробити прорив до світової
      цивілізації, ми повинні бути рішучими і послідовними.

      Історія вчить: щоб досягти великої мети, потрібно об'єднатися. Кожен громадянин має усвідомити, що
      неможливо досягти щастя, нехтуючи інтересами ближнього. Наше суспільство потребує соціальної
      солідарності та взаємодопомоги. Межа між добром і злом проходить через серце кожного з нас.
      Щодня ми маємо робити вибір: служити справі милосердя й справедливості чи йти шляхом егоїзму і
      розбрату. Сучасна політика має бути моральною і відповідальною, забезпечувати рівність усіх перед
      законом, гарантувати безпеку життя та захищати право власності. Переконаний, що в справедливому
      суспільстві не мас бути бідності. Для мене знедолена людина — це глибокий душевний біль.
      Повернення соціальних боргів, своєчасна виплата достойних пенсій і зарплат, підтримка багатодітних
      родин, дітей-сиріт та інвалідів — такими мають бути пріоритети народної влади. Досвід уряду, який я
      мав честь очолювати, довів, що вже перші економічно виважені кроки дають реальні результати.
      Подальші реформи повинні сприяти становленню ефективної економіки, яка дозволить кожному
      впевнено дивитись у завтрашній день.

      Прагнучи кращого майбутнього, ми не повинні забувати, хто ми є. Прикро, що пошук української мрії
      губиться в багаторічних дискусіях та мандрах по чужих світах. Справжні національні ідеали були і
      залишаються на власній Батьківщині. Адже на землі святителів і великомучеників не може бути вищих
      ідеалів, аніж Божі заповіді. На землі героїв та звитяжного козацтва не може бути іншого ладу, ніж
      суверенна держава вільних людей.

      Дії влади повинні бути прозорими і зрозумілими для кожного громадянина. Лише свобода слова,
      громадський контроль за всіма державними інститутами, вплив суспільства на прийняття політичних
      рішень можуть повернути довіру до влади. Відповідальною вона може стати лише за умови створення
      незалежного суду та утвердження принципу верховенства права.

      Відокремлення бізнесу від політики зробить неможливим використання державних посад для
      досягнення вузьких кланових інтересів. Дотримання єдиних для всіх економічних правил дозволить
      уникнути зловживань, розкрадання національного багатства і сприятиме конкурентному розвитку
      підприємництва.

      Така відкрита, зрозуміла і відповідальна політика поверне кожному громадянину гідність і зробить
      нашу державу сильною.

      Вірю в щасливу долю України і хочу прискорити час, коли кожен українець з гордістю зможе сказати:
      "Так, це — моя держава. Так, це — моя Україна!". Я зробив свій вибір і приступаю до створення
      виборчого блоку "Наша Україна".

      З надією на підтримку,

      Віктор Ющенко
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | Мартинюк

        Так де ту підтримка Кучми, відмежування від опозиції і врешті де тут РУХи, ПРП та КУН ?

        У відповідь на заяву Ющенка Україну накрила хвиля брудної брехні - на всіх каналах і на всіх сайтах торочать про те чого Ющенко не говорив і майстерно уникають згадування того до чого він дійсно закликав.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.18 | Фарбований Лис

          Re: Так де ту підтримка Кучми, відмежування від опозиції і врешті де тут РУХи, ПРП та КУН ?

          А брешуть навіть УП, Кореспондент, інші...
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.18 | Мартинюк

            До речі - де надруковане звернення Ющенка ?

            Я поки що не зустрів цього тексту у жодному більш менш тиражному виданні.

            Однак всюди каламутна хвиля того ж однакового піару - Ющенко за президента, Ющенко проти опозиції, Ющенко обмежився РУХами,КУНом та ПРП.

            Прохання до тих у кого кращий трафік - закиньте пошук на ключові фрази звернення Ющенка . Таки цікаво наскільки широко воно надруковане?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.19 | ilia25

              Так це Майдан брехливий...

              Ось тут про опозицію (якщо мало його попередніх перлин):
              http://www.maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_news&key=995383555&first=995444903&last=995374145

              Хоча справді -- це не Майдан, це УНІАН бреше, та приписує Ющенку цитати, що він їх не казав. А Майдан тільки ту брехню передруковує.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.19 | ilia25

                Та й чи ви ще не в курсі, що журналісти у всьому винні? Недаремно їх за борги у ліс відвозять..

                Всі про Ющенка брешуть. А насправді, він нічого не говорив, не підписував, і ні з ким не цілувався і, взагалі, білий та пухнастий.

                А кращої характеристики (таким газетам як УП, Грані чи ЗН), ніж та, що пролунала з вуст вищої посадової особи і дати важко.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.19 | Мартинюк

                  Стадний інстинкт журналістів.

                  Журналісти часто повторюють те що вже повторено до них, не задумуючись як це сталося і хто це зробив.

                  І таких журналістів ніхто нікуди не вивозить. Ніхто нікуди не буде вивозити ні Скачка, ні Вас - тому що ви пропагуєте "полезные вещи" ( для режиму).

                  Цитатата з УНІАН про те що Ющенко бачить програму майбутнього блоку побудованою не на негативі а на конструктивних лозунгах зрозуміла з огляду побудови широкої і успішної коаліції. Знову ж таки там нічого не сказано що він створює блок на підтримку Президента та виступає рішуче проти участі теперішніх опозиційних партій у блоці "Наша Україна". Цього також і близько не має у по суті заблокованому ( його майже ніде немає) звернення Ющенка.

                  Однак із загального базару на телебаченні і у пресі всім втовкмачується ( в режимі - "так це ж всі знають!") що Ющенко ледь не головний кучміст, що він на три букви послав опозиційні партії, що "Наша Україна" це тільки Рухи, що Ющенко заперчує участь лівих і таке інше.

                  А це брехня. Велика товста кучмівська брехня...
              • 2001.07.19 | Мартинюк

                Результати пошуку в Інтернеті...

                Пошук в Інтернеті заяви Ющенка не дав жодних результатів окрім "Майдану". Звичайно цей текст є ще десь, але очевидне те що сам текст є маловідомим не тільки для громадян України, але і для багатьох політиків та журналістів. А значить свої судження вони роблять не з перших рук, а з переповіданнь, коментарів і просто із зловмисно спотвореної інформації.

                Хто може дати лінк на текст "Звернення" на сайтах більших газет чи навіть на популярних сайтах новин?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2001.07.18 | Ihor

    Браво Мартинюк, коротко і ясно. Треба вислати факсом в усі штаб-квартири партій демократичного спрямування.(-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.18 | Мартинюк

      Взагалі це ідея...

      А то стільки фекального піару по телевізору надивився - Ющенко оголосив про початок створення широкого блоку , а всі триндять про підтримку Кучми та Удовенка.

      Широкий блок під Ющенка - це гарантована пермога і гарантовані позитивні зміни в Україні вже наступного року.

      Те що зараз - свідома і несвідома спроба зберегти статус-кво ( яке нікчемне, але звичне, а тому не страшне)

      Повторюю- створенню широкого блоку нічого не мішає окрім кучмвських "політпрацівників" та нашої дурості.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | НеДохтор

        Ihor, Мартинюк це ідея +

        Також хочу повторити: "Це ідея!"

        Це могло би бути реальною дією Майдану.
        У пана Свистовича є досвід організації прес-центру.
        Стрічка новин - це важливо і дуже добре виходить, але ще потрібно випускати інформацію і назовні Майдану.
        Ідеї котрі визрівають на Форумі можна сформувати в звернення Майдану і надіслати по факсу (поштою звичайною, або e-mail) в штаб-квартири партій демократичного спрямування.

        Дійсно наша бажана аудиторія - це насамперед не вулиця, а політики і партії, журналісти, небайдужі.
        Не скромно, але треба старатися.
        Без виходу в real ми будемо марсіанськими маргіналами зі своїми хроніками.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.19 | Майдан-Інформ

          А хто буде це робити?

          Троє людей, що прирекли заради Майдану свої родини на півголодне існування, навіть не встигають наповнювати сайт. Хто слатиме факси, визодитиме в реал? Ідей багато - хто їх реалізовуватиме?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.20 | НеДохтор

            Re: А хто ...

            Я добре усвідомлюю, що набагато легше давати віртуальні поради ніж робити реальні справи.

            Але не можу зрозуміти, чому було багато бажаючих сидіти під мокрим снігом в наметах і немає бажаючих сидіти в офісі і натискувати кнопку на факсі.
      • 2001.07.19 | Пані

        "мы" - это кто?

        Мартинюк писав(ла):

        > Повторюю- створенню широкого блоку нічого не мішає окрім кучмвських "політпрацівників" та нашої дурості.

        Скромность не украшает отца украинской демокретии. См. заголовок. Ваша личная дурость мешает созданию такого блока? И моя тоже нет. Не, не вы - кто тогда это мистическое МЫ?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.19 | Мартинюк

          Не знаю як Ви, а я сам ледь не купився

          Сам ледь не купився на цей фекальний піар ( і це ж такий стріляний горобець).

          В менш критичн і вуха все це вливається як безперечна істина у стадії "так це ж усім відомо".

          Якби не почав шукати текст звернення Ющенка, тоб не виявив ознаки крутої піар -кампанії , причому в стилі "фронтовая агитация" ( інформаційна війна).

          Суспільству - і самому Ющенку намагаються навязатати думку - це буде так і лише так. Якби це було дійсно так то Ющенко не говорив ні про широкий демократичний ( зауважте не "реформаторський" ) блок ні про запрошення до участі у цьому блоці лівих партій.

          Дурість полягає у поспішному проголошенні двох опзиційних виборчих блоків. Згода Ющенка очолити наприклад ФНП-ДО була бтим самим що ізгода стати конкретним лідером конкретного блоку Удовенко-КУН-Пинзеник. Фактично Ющенко не дав згоди ні на перше , ні на друге. Він запропонував цим силам знайти спосіб обєднатися.

          Нашою дурістю є поспішне розділення опозиції на два блоки та проголошення їх. Виникає навіть підозра чи дехто не підштовхував це все "поки Ющ не проснувся".

          Нашою дурістю, причому високого класу "мультиграблі", є втішання себе байками про те,що розділ на три частини збільшить кількість демократичних депутатів у Раді. Навіть якщо всі три частини пройдуть ( що дуже сумнівно) то ці три фракції скоріше всього не зможуть ефективно співдіяти.Як це станеться - спитайте у Кучми.

          Бідний демократичний Буратіно з трьома сольдами в Країні Дурнів ім. Леоніда Даниловича...
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.19 | Сергій Кабуд

            Ніколи не піздно політикам з ФНП та інш. вийти та приєднатися до Нашої України

            П. Тимошенко в неділю, здається, чомусь вимогливо казала що Ющенко має поспішати.

            Навіть це пригорне увагу, якщо ФНП чи там УБК ввійде повністю до Нашої України і сам себе розпустить.
            Це варіант маневра.
            Може правильного в якісь момент а може й ні...
            Хай міркують
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.19 | Мартинюк

              Re: Ніколи не пізно політикам з ФНП та інших блоків вийти та приєднатися до Нашої України

              Врешті ФНП може залишатися як політичний блок зорієнтований на проведення референдуму.
              А вибори - в складі "Нашої України".

              В протилежному разі абсолютно недоцільним стає розділення на блоки УбК та ФНП
          • 2001.07.19 | Shooter

            Ви ледь не купився

            >Нашою дурістю, причому високого класу "мультиграблі", є втішання себе байками про те,що розділ на три частини збільшить кількість демократичних депутатів у Раді. Навіть якщо всі три частини пройдуть ( що дуже сумнівно) то ці три фракції скоріше всього не зможуть ефективно співдіяти.

            BTW, кінцевим завданням виборів-2002 має бути не "чиста" якнайбілша кількість демократичних депутатів у ВР, а можливість формування "нашого" (швидше всього ющенківського) уряду.

            Погодьтесь, що без досягнення 66 відсоткової +1 голос "планки" згадані мною положення далеко нетотожньо рівні.

            66 відсотків ж "нашим" - нажаль, нереально.

            Так що будем робити після завершення виборів 2002?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.21 | Михайло Свистович

              Re: Ви ледь не купився

              > Так що будем робити після завершення виборів 2002?

              Я, наприклад, буду робити те саме, що і до виборів: пробувати підняти народ на протест, робити з граждан Громадян, для яких цінності Свободи є абсолютними.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.21 | Майдан

                Все таки надіюсь зайнятися чимось іншим.

                Маю надію що тоді мені вже не потрібно буде займатися політикою

                Якщо що ті проблеми які змушують мене це робити зникнуть.
                Якщо ні -доведеться займатися цим і далі.
                Емігрувати не збираюся.
          • 2001.07.22 | Пані

            Не, я не купилась и вот почему

            Может быть потому, что ниаких надежд с Ющенко я не связываю. Он новорожденный политик и мне трудно судить о его перспективах и способностях.

            А что касается фекального пиара, то я уже давно выкидываю комментарии кого угодно про заявления и намерения третьих лиц. Только первичная информация имеет смысл (в данном случае заявление), все остальное это шум.

            Ксатаи, я считаю, что это одна из самых серьезных проблем наших масс-медиа - минимум первичной информации и максимум комментариев по поводу. Кроме пары информ-агенств основные новости на ТВ и радио представляют собой не информацию, а "размышления". Поэтому так легко туда всовывать какой-угодно пиар.
  • 2001.07.18 | Ihor

    Також хочу зауважити що обєднаними силами легше боротися з фальсифікацією виборів(-)

  • 2001.07.19 | Dmytro

    У світі тварин: спочатку зіграємо у вибори, а потім хто кого з'їсть...

    Із класики (по пам'яті):

    Слоника замучили кляті москалі
    Похилився слоник хоботом до землі -
    Прощавай же Україно, ти ж мій милий краю
    Безневинно слоник пропадає. Гей, гей...

    Мартинюк писав(ла):
    >> З другого боку влада з усіх сил намагається утримати ті канати, які ще не порвав політичний "слон" Ющенко, аби не дати йому надто далеко відійти від клітки "РУХ -УНР -КУН -ПРП" в яку вона намагається його загнати та знешкодити, "заізолювавши" в ній надовго. <<

    А ще було й про вуха, що стирчать...

    Не обговорюючи по суті, звертаю увагу на невідповідний образ слона-Ющенка. Можливо хотілося сказати про його політичну вагу - політичним тваринам як медведчуки, волкови, деркачі та інші його не зупинити.

    Але слон - неукраїнський персонаж. Росія - "родіна слонов". Байка Крилова про слона і моську, об'єднання СЛОн на минулих виборах (тепер щось подібне під назвою ЗУБР). Разом з тим певний символ як "політична марка" міг би бути. В Стейтах це слон і віслюк (між іншим слон у кого - може в республіканців?), в Росії - ведмідь. ПРП має бджолиний образ і Ющенко якимось боком є пасічник.В Русі у зв'язку з іменем Чорновола поширений образ вола. (Але віл то така спокійна робоча тварина, бо кастрована, реве лише як ясна неповні.)

    Образ вовка - обложили меня, обложили... нельзя за флажки... бьют уверенно - наверняка... я из повиновения вышел... З одного боку існує легенда про характерника Сірка, який міг на вовка обертатися. І УНА-УНСО твердить - краще померти вовком аніж жити свинею. Але існує Воков і образ для Ющенка трохи не того...

    Питання в доборі вдалого образу. У фінансах є образ - ведмеді і бики. Одні грають на пониження, інші на підвищення, хто саме куди я ніколи не намагався запам'ятати. Для Ющенка пасує підвищення, зниження - тактика Кучми і олігархів. Проте натура бика то одне, характер Ющенка більш спокійний та інтелектуальний.

    Загальне питання - який символ України з тваринного світу? Деякі країни мають такі символи інколи вони наявні в гербі (Росія - ведмідь і орел двоголовий, Стейти - орел, Китай - дракон і панда). Україна часто згадує образ сокола, одне з тлумачень тризуба - сокіл в падінні-атаці. Є ще образи Лелеки-Бусола і Журавля. Найліпша символіка - як на мене - Лелека. Він у небі над усіма земними. Гордий, красивий, інтелігентний, дбайливий, селиться поруч з добрими людьми. (І Кучмі натяк - "раждьонний ползать - лєтать нє можєт".) Також в культурній традиції існують образи Птаха, Яйця-Райця, писанок. Це для мальованої символіки.

    Для атакуючих варіантів пропагандивної публіцистики кращим буде образ Мисливця, Господаря Ферми, Кухаря. (Спочатку був написав "господар лісу", але Ліс - не дуже вдалий образ для України.)Політична боротьба - як полювання на "олігархів" (ліцензований відстріл - зменшення кількості хижаків до рівня природної рівноваги). Час від часу можна пригадувати й "Ферму" Орвела.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.20 | Фарбований Лис

      Re: У світі тварин: спочатку зіграємо у вибори, а потім хто кого з'їсть...

      А як на рахунок Лиса?
      Хоча Лелека - класний символ.
      У нас то Божий птах.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.20 | Наливайко

        Re: У світі тварин: спочатку зіграємо у вибори, а потім хто кого з'їсть...

        Найпесимістичний варіант - тотем Ющенка - заєць. Втім,коли він став підписантом в трійці, я думав про те, що, блін, навіть затиснутий в безвихідь заєць намагається вкусити вовка, а цей...

        Песимістичний варіант - синиця (та що в руках):)

        Оптимістичний варіант - Лісник. Хто не пам'ятає анекдота - нагадаю:
        Зі щоденника партизанського загону (читай - комуняк):
        Понеділок - ми вибили німців (читай - бандюків)з лісу.
        Вівторок - німці вибили з лісу нас.
        Середа - несподіваним маневром і рішучим ударом ми знов вибили їх з лісу.
        Четвер - за підтримки авіації і артилерії німці знов вибили з лісу нас.
        П'ятниця - прийшов Лісник і виженув всіх на...:))

        Так що Лісник, Господар (це йому з розрекламованою фазендою наче пасує).

        А Лелека - непогано. Жаб, знов-таки, нищить. Хоча я б взяв сокола.
      • 2001.07.20 | Shooter

        :)


        Знаю одну класну "антилисівську" пісню (нічого немаю проти Фарбованих ванз ;): )

        "Піду я до лісу, візьму свого кріса
        та й для тебе, моя мила,
        я підстрелю лиса..."

        :):
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.21 | NoName

          Одобряю!

          Є ще одна варіація. З відомого анєкдота:

          А хто буде мухлювати - будемо бити по хитрій рижій морді. :-)
        • 2001.07.21 | Михайло Свистович

          До речі, ця пісня написана в моїй гуртожицькій кімнаті.

          Її автор - Толик Сухий.

          "А я возьму кріса,
          Я піду до лісу,
          Я принесу своїй милій червоного лиса".

          Тут під "червоним лисом" мався на увазі комуніст.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".