МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Після закінчення дії "перехідних положень" не повинно бути депутатської недоторканості

07/18/2001 | Програмознавець
Після закінчення дії "перехідних положень" не повинно бути депутатської недоторканості.
Без рішення суду, ніхто не може заарештувати депутата, як і недепутата.
Для чого тоді недоторканість.
Може не буде такої метушні навколо депутатства, якщо буде доторканість.

Всіх депутатів в СІЗО ! На 3 дні... Потім суддя їх відпустить.

Відповіді

  • 2001.07.18 | Спостерігач

    Повністю з Вами згоден!

    Тоді навіть у майданівців з'явиться шанс потрапити у Парламент. Завдякі спонсорські допомозі якогось з олігархів - бо їм будуть потрібні розумні лоббісти.
  • 2001.07.18 | Михайло Свистович

    А кого забиратимуть в СІЗО?

    Ви так пишете, ніби в нас вже настало громадянське суспільство. Якщо зараз скасувати депутатську недоторканість, то перед будь-якою акцією всіх опозиційних депутатів забиратимуть в СІЗО на три дні за крадіжку пиріжка з лотка. Потім суддя їх відпускатиме, але будь-який спротив буде паралізовано.

    Хіба Ви не розумієте, що у Волкова чи Тигипка недоторканість буде і без офіційного її затвердження?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.18 | Програмознавець

      Всіх депутатів у СІЗО !

      Михайло Свистович писав(ла):
      > Ви так пишете, ніби в нас вже настало громадянське суспільство. Якщо зараз скасувати депутатську недоторканість, то перед будь-якою акцією всіх опозиційних депутатів забиратимуть в СІЗО на три дні за крадіжку пиріжка з лотка. Потім суддя їх відпускатиме, але будь-який спротив буде паралізовано.

      Один раз буде паралізовано, другий, третій.
      І депутати, накінець-то візьмутьсяза судову реформу.
      Як відчують весь жах СІЗО на собі.

      Бо вони живуть у видуманому світі, де нема кримінального переслідування.
      А ми у реальному.
      От їм і наплювати на нас.

      Всіх депутатів у СІЗО !
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | Михайло Свистович

        Re: Всіх депутатів у СІЗО !

        Це набридне лише тій жменці, яких забиратимуть у СІЗО. А у Верховній Раді 450 депутатів. Тому більшість не підтримає судової реформи.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.18 | SG

          Verhova Rada je Parlament!!!

          a ne "zhmenka"! Ce predstavnyky!

          http://www.radiosvoboda.org/programs/democracy/2001/07/20010712061826.asp

          Прага, 12 липня 2001 – Одним з найбільш важливих способів заангажованості громадян у демократичному процесі в країні є їх безпосередня участь у формуванні влади, вплив на визначення політичного курсу останньої через політичні вибори. Сучасні вибори вважаються демократичними, а їхні наслідки правомірними, коли вони проводяться відповідно до існуючого права та головних принципів Загальної декларації прав людини, у якій наголошується, що вибори мають проводитися періодично, без фальсифікації, при загальній і рівній участі в них громадян і таємному голосуванні. Але складніше це виглядає в нинішній передвиборчій ситуації в Україні.

          Згідно з ідеєю республіканізму, котра ще лише усвідомлюється пересічними українськими виборцями, народові належить реальний мандат влади, котрий громадяни періодично вручають, делегують обмеженому і довіреному колу людей. Тобто, кожен виборець володіє у демократичній системі владними повноваженнями і від його вміння ними розпоряджатися, передавати їх, залежить і рівень демократії в країні.

          І як передача владних повноважень, голосування, і як відмова від участі у виборах, не бажання передавати свої повноваження діючим претендентам, все це є обгрунтованими і цивілізованими формами участі громадян у демократичному процесі.

          Залежно від предмету обрання розрізняють вибори президентські, парламентські й муніципальні \ місцеві \. З огляду на причини їх проведення вибори можуть бути черговими \ у зв”язку із закінченням терміну повноважень вибраного органу\, позачерговими \ їх проводять внаслідок дострокового припинення виборним органом своєї діяльності, смерті або відставки президента країни\ і додатковими \ на місце достроково вибулих обранців\.

          Згідно з тим, за яким принципом формується на виборах виборчий орган, виборчу систему визначають як змішану \ поєднання мажоритарного і пропорційного принципів\, чи пропорційну \ за партійними списками\ , чи мажоритарну \ на основі відносної більшості голосів за окремі особистості\. Нині в Україні йде широка дискусія з приводу того, за яким принципом проводити наступні, навесні 2002 року, парламентські вибори. І якщо до цього часу в Україні діяла змішана система, як, наприклад, в Німеччині чи Росії, то нещодавно парламент ухвалив нову редакцію закону про пропорційну систему виборів до Верховної Ради, а після відхилення її президентом доопрацював у пропорції 75 до 25 відсотків, тобто, знову ж таки, більший відсоток місць на партійні вибори. Але президент не схильний підписувати і ці зміни Верховної Ради до закону про парламентські змагання в державі.

          Виглядає так, що в умовах відсутності структурованих і впливових політичних партій в країні, пропорційна система влаштовує певні клани, котрі вже визначилися з особливостями формування їх партійок і розраховують при переважанні пропорційній системі набрати більшість у парламенті. Президента, котрий ніяк не бажав дуже вже зближуватися з котроюсь з існуючих партій, пропорційний підхід не влаштовує, можливо, з тієї простої причини, що він розраховує на відомих в країні мажоритарників зі стажем у поєднанні з деякими, ближчими до нього, партійними списками. І це дає гарантові Конституції більше шансів управляти майбутньою Верховною Радою. А як вважають деякі політологи, Леонід Кучма не проти того, щоб якось залишитися і на третій термін. Про це свідчить і його небажання називати політичного спадкоємця та думка про те, що в державі поки-що немає нормальної політичної еліти, окрім президентської, звичайно…

          Але народ при таких розкладах, який ніби-то й має у своїх руках реальний мандат влади але не знає, як дати йому раду, залишається осторонь і найбільше від цього відсторонення страждає.
    • 2001.07.18 | Shooter

      Згоден


      Що там пиріжок...легко можуть за згвалтування, наприклад. Чи за півкіля героїну.

      Благо подібних "наработок" ще з радянських часів - що собак нерізаних.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | Програмознавець

        Не згоден. Депутати такі самі як ми!

        Shooter писав(ла):
        >
        > Що там пиріжок...легко можуть за згвалтування, наприклад. Чи за півкіля героїну.
        >
        > Благо подібних "наработок" ще з радянських часів - що собак нерізаних.


        Не згоден. Депутати такі самі як ми!

        Тому ми і тупцюємся на місці, бо маємо касту "неприкасаемих". Їм то не болить, от вони і не переймається.

        А нам попадає.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.18 | Shooter

          такі самі як ми!


          Гвалтуєте і по півкіля героїну кожен день в куточку ханирите? ;):


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".