МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ДОПОМОГА ОПОЗИЦІЇ (питання третє: простирадла).

07/18/2001 | Михайло Свистович
Нарешті, як я і обіцявся, я поставлю перед відвідувачами Форуму конкретні питання. Але спочатку прочитайте невеличкий ліричний відступ (питання буде після нього в цьому ж постигну). Цей ліричний відступ я ставитиму в кожному своєму конкретному проханні, аж поки не буде належної реакції на пропозиції щодо конкретної допомоги опозиції.

Шановні відвідувачі Форуму. Питання Ющенка дуже важливе, але, обговорюючи його та лаючись один з одним, по-перше, нікого не переконаємо (наш сайт за кількістю читачів – це навіть не районна газета), по-друге, ніяк не вплинемо ні на самого Ющенка, ні на інші сили. Ми не зможемо ні допомогти, ні завадити Ющенкові.

Тому я пропоную все ж не забувати, що ми зібралися тут (я сподіваюсь) не для балачок і лайок, а заради того, щоб скинути Кучму та не допустити в майбутньому приходу до влади йому подібних.

Тому я прошу вас допомогти опозиції своїми ідеями, порадами та своєю працею на ниві пошуку інформації в Інтернеті та поза його межами.

На День Незалежності опозиція готує акції. Ресурсів – обмаль, тому розподілили завдання між собою. Я взяв на себе виготовлення величезного гасла (5 на 10 метрів). Тому мені потрібні дошки, з яких ми зробимо каркас для гасла (тут краще грошима, бо дошки є в Ірпені) та багато білої матерії. Її купляти необов’язково. Можна використати старі простирадла, виварити їх у білизні та принести нам, а ми їх зшиємо самі.

Цю тему я також поставлю в Драфти, оскільки деякі драфтисти, по-моєму, ігнорують цей форум.

Простирадла можна принести за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 27, Українська республіканська партія, 2-й поверх, Михайлу Свистовичу, Мирославі Свистович, Володимиру Паламарчуку).

Відповіді

  • 2001.07.19 | НеДохтор

    Re: ДОПОМОГА ОПОЗИЦІЇ (питання третє: простирадла).

    Відразу хочу зазначити, що цей мій допис більше побудований на емоціях, а не на логіці.

    Хочу закликати організаторів "альтернативного святкування" до почуття міри і відповідальності.
    (Для аналогії з перебільшенням: негоже на Різдво проводити мітинг проти атеїстів).
    Так само на День Незалежності своїми діями не виховати негативне ставлення до такого, ще молодого свята.
    Дії опозиції можна пояснити, але емоції діють першими і без пояснень.
    Можливо акції проводити поряд, але не в самий день свята.

    Також треба зважити на те, що акції будуть проводитись опозицією, але широкий загал дізнається про ці акції не від неї, а з масмедіа.
    По телевізору покажуть з такого ракурсу, що ніхто і не розбере, що там на дошках з простирадлами написано, а Dolby-ведучий додасть від себе: "Ось подивіться на цих невдах, котрим все не довподоби, навіть незалежність нашої держави."
    Я не майстер цього жанру, але можна уявити результат.

    Ще раз.
    Почуття міри, відповідальності і реальна оцінка обставин, в яких це буде висвітлюватись на всю Україну.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.19 | Максим’як

      Re: Боюсь, що ви із своїм зауваженням запізно.

      Думаю, що механізм є вже запущений.

      Ви праві, бо врешті-решт святкується не десять років перебування Кучми при владі, а десять тяжких років, але незалежних, в українській державі.
      Наскільки знаю, що Кучма є лев, за гороскопом, то може краще все це зробити на його день народження. Буде цілком заслужено.
    • 2001.07.19 | Михайло Свистович

      Це саме нам казали 9 березня.

      Що негоже пам"ять Шевченка засмучувати акціями.

      Я вважаю, що День Незалежності - це моє свято, бо я за неї боровся, в певний період навіть ризикуючи життям. Тому віддавати це свято вчорашнім комунякам, які присовку виступали за СРСР (Кучма, наприклад, навіть не голосував за Декларацію про державний суверенітет) я не збираюсь.

      Опозиція проведе своє свято. Якщо Ви були на святкуванні 10-річчя студентського голодування, яке проводив офіціоз, то згадаєте, як патетично промовляли вчорашні наші вороги, а самі учасники голодування стояли осторонь і плювалися (на цю тему я написав статтю в журналі "ПіК" та в газеті "Самостійна Україна").


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".