МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Бандити і хористи демократії.

07/19/2001 | Максим’як
Бандити і хористи демократії. О.Максим’як

26 квітня 2001 року голова комітету ОБСЄ з питань демократії Герт Вайскірхен сказав на прес-конференції, що Ющенко «повернеться сильнішим лідером нової країни». Також Вайскірхен висловив думку, що день відставки уряду В.Ющенка - це початок нового етапу в житті України. За його словами, депутати, що проголосували за відставку В.Ющенка, "дивляться назад", у той час коли, на його глибоке переконання, найголовніше для України - це дивитись вперед і бути готовою для проведення реформ.

Хто ж дивиться в Україні назад? А це комуністи, злодії, бандити та корумповані чиновники.
За комуністів якось не має підстав дивуватися, бо куди ще мають дивитися комуністи, як не в бік 1917 року. Зовсім інша справа із кримінальним прошарком злодіїв, бандитів та корумпованих чиновників, які прикриваючись демократичними гаслами, облудними словами та підкупом дорвалися до Верховної Ради, ніколи не маючи наміру дійсно сповідувати принципи демократії. Гроші і вбивство ось принципи, які вони сповідують. Створивши кримінальну більшість у Верховній Раді, вони нагло стверджували, що вони представляють інтереси більшості в країні. Добро, яке творив Ющенко для простих людей, перетворилося в тяжкий удар для цієї банди. Для керівного члена партії СДПУ(о) Григорія Суркіса виявляється є нонсенсом те, що Ющенко спираючись на меншість, провадив політику, яка абсолютно була непрозора для більшості. Тому і не дивно, що він розцінює 26 квітня «як історичну віху в українській політиці, яка реально і логічно підвела уряд Ющенка до відставки». Авжеж, то була «логіка» обливання брудом в пресі і телебаченні, істеричного завивання на всіх рівнях про приватне життя Ющенка. «Логіка», яка випливала із тривалого підкупу депутатів, чиновників і президента на всіх рівнях, щоб хоч як-небудь зупинити поступ справжньої демократії в Україні. А думку народ свою висловив - зовсім протележну, принісши три і пів мільйона підписів на підтримку Ющенка, які були зібраних не азарівськими чиновниками, а дійсно самим народом.

В Україні відкрито, як про звичайне явище, розповідається про з’язок депутатів із збройними бандами. В якій європейській країні це можливо сьогодні? Свіжа інформація про збройну банду, очолювану громадянином Росії Шагіним, скромно замовчує про причетність депутатів від “Партії Зелених” та “Яблука” до цієї банди. Але, напевно, можна пригадати, коли після нападу на голову районної податкової інспекії, відбулися арешити працівникві “Топ-сервісу” і як забігали депутати по різних інстанціях і давали інтерв”ю в пресі, що це все інтриги конкурентів. Виправдання депутатів під слідством, можна тільки пояснити чесністю, відомої далеко за межами країни, української прокуратури, яка відкриває справи, щоб отримувати хабарі, бо інакше, як можна пояснити, панічну втечу з України спочатку Звягільського і Рабіновича в Ізраїль, а потім, наче нічого не трапилося, повернення їх в Україну. Наша славна прокуратура спочатку шелестіла паперами і грозила вдогін пальчиком, а через рік – вже жодних коментарів.

Висновки голови ОБСЄ очевидно спираються на європейське бачення демократії, а не трактування її на власний розсуд. За час прем’єрства Ющенко дійсно зумів демократизувати діяльність уряду, навіть на фоні загальної загрози демократичним процесам, які відбувалися в Україні. Бо це перший уряд, який справді не на словах, а на ділі поставив перед собою турботу про народ. Сам уряд став відкритим інформаційно для всього суспільства, мало не щодня в пресу поступала числова інформація про кількісні показники стану економіки, про виплати заборгованостей по зарплатах, на наших очах запрацювала атомна енергетика, газова і нафтова галузь. Нинішній уряд є слабшим від уряду Ющенка. Все менше і менше інформації ми отримуємо, а деколи просто загадкова інформація доходить, як оця: ”Поступлення в бюджет від обленерго в грошовому відношенні впали порівнянно з минулими періодами, але в процентному відношенні зросли”. Попри всі добрі, сподіваємося, наміри Кінаха, він не зможе встояти проти наполегливості бандитських кланів.

Молода українська демократія стала інструментом особистої наживи в руках злочинців, авантюристів, партійної номенклатури та просто вбивць. Ті, хто сьогодні говорить, що в Україні є недостатньо демократії і потрібно міняти Конституцію, закони, міняти всю політичну систему, просто відробляють гроші, отримані від тих, кого називають в цілому світі не олігархами, в мафією, тобто, злочинним кланом бандитів і чиновників. Для країни, в якій укорінилося таке зло, потрібні закони, які помістять цю всю зраю за грати, а їхнє майно і кошти, награбовані в народу, повинні бути повернуті назад народу. Воно і так буде. Маємо приклад Югославії, де зовсім недавно прийнятий був закон про конфіскацю майна і коштів на рахунках клану Мілошивича. Але ці закони можуть бути прийняті тільки тоді, коли в Україні дійсно запанує народновладдя, коли народ поставить заслон мафії на шляху до законодавчої влади. І це розуміє сама мафія, яка знову почнає одягати овечі шкури і бекати перед народом про демократію, щоб протягнути свою вовчу суть до Верховної Ради.

Останні опитування, проведені Інститутом політики показують, що тільки за голу назву блоку Ющенка «Наша Україна», який наповнений поки що тільки символічним змістом, готові вже сьогодні проголосувати 22-27 відсотків виборців, а якщо б у липні ще й проходили президентські вибори, то, за даними Томенка, новим главою держави став би Віктор Ющенко, за якого б проголосувало 32,4% виборців. Може це президент Кучма, який зовсім недавно піддав Ющенка критиці, зацікавлений в такому рейтингу, як дехто намагається доказати?!
Так проти чого і за кого борються глаштаї демократії?!
Більше того в своїй злобі, оглядачі та аналітики від бандитів наполегливо доказують, що Ющенко підтримуваний народом, ніколи більше влади не отримає, скоріше його разом із пасікою знищать. Що ж і таке може бути, але тоді вже українському народу прийдеться знехтувати основними засадами демократії.

“Сліпий, - як казав один номенклатурник, - не може побачити”, що проблеми України її добробуту і щастя народу, залежать не від того, яку ми систему будемо обирати, не від того, чи ми усунемо одиного заржавілого гвинтика - Кучму, а від того, чи переможе народ на виборах 2002 року українську мафію.

Шлях до народовладдя єдиний – ВЛАДА НАРОДУ, А НЕ БАНДИТАМ.

Відповіді

  • 2001.07.19 | Realist

    Сліпий не може побачити

    Максим’як писав(ла):
    > Бандити і хористи демократії. О.Максим’як
    > За комуністів якось не має підстав дивуватися, > бо куди ще мають дивитися комуністи, як не в бік > 1917 року.
    Правда Ваша! Кляті комуняки!
    > “Сліпий, - як казав один номенклатурник, - не > може побачити”
    І то правда! Ось дивіться:
    Источник http://www.kpu.kiev.ua/Arhiv/itogi.zip
    ...
    … Кабинет Министров во главе с В.Ющенко ..., начал тотальную "борьбу" со льготами, которыми пользовались социально незащищенные слои населения, ликвидировал бюджетные дотации в сферу здравоохранения и образования и свел к нулю выплаты из социальных фондов.
    ...
    В то же время налоговые льготы только за 2000 год выросли на 25% и "съели" 21,5 млрд.грн., или 60,2% к полученным доходам Государственного бюджета Украины. Поныне действует закон по налогообложению материальной помощи, НДС на телефонные разговоры, отопление, санаторные путевки, электроэнергию, чтобы потом была возможность возместить этот налог "экспортерам".
    ...
    Правительством В.Ющенко в нарушение Закона Украины "О Государственном бюджете Украины на 2000 год" недофинансированы расходы:
    на социальную защиту - 124 млн. грн.;
    образование - 84 млн. грн.;
    здравоохранение - 56 млн. грн.;
    культуру и искусство - 18 млн. грн.;
    сельское и лесное хозяйство - 142 млн. грн.
    Реальная заработная плата в 2000 году (с учетом индекса потребительских цен) упала на 7,7%.
    ...
    Правительство В.Ющенко докладывало, что погашена задолженность по выплате пенсий. … погашена только ее номинальная часть. С того времени, как она возникла, уровень инфляции достигал от 19 до 25,8% в год. То есть задолженность погашена с "экономией" приблизительно в 1,5 млрд. грн., при средней пенсии 73 грн. и прожиточном минимуме 271 грн. индекс пенсий в реальном исчислении по сравнению с предыдущим годом составлял 88,2%.
    ...
    Уровень бедности за 2000 год увеличился до 28,9% при 27,4% в 1999 году, о чем красноречиво свидетельствует рост в 1,4 раза (17,7 млн.грн.) задолженности по выплате помощи семьям с детьми при "профиците" бюджета.
    ...
    Кабинет Министров во главе с В.Ющенко был инициатором очередного существенного повышения цен и тарифов на проезд в городском транспорте, на жилищно-коммунальные услуги, телефонную связь (от 70 до 100%). Задолженность населения за жилищно-коммунальные услуги достигла 6,5 млрд. грн.
    ...
    Не действует … программа … жилищных субсидий. Задолженность местных бюджетов по ним за 2000 год составляла 532,5 млн. грн. Кроме того, мизерное повышение пенсий существенно ударило по субсидиям. Средняя субсидия на одну семью составляет 47 гривен.
    ...
    Задолженность по заработной плате на 10 февраля 2001 года составила 4,9 млрд. грн. Своевременно не получали заработную плату 6,1 млн. рабочих, или 46,6% от занятых на крупных и средних предприятиях.
    Правительство не выполняло Закон Украины "Об индексации денежных доходов населения". Заработная плата и пенсии за 1999-2000 годы не индексировались при индексе потребительских цен соответственно 119 и 125,8%. Почти четвертая часть работников отраслей экономики получала зарплату ниже черты бедности, а 70 % - меньше прожиточного минимума (271 грн.).
    Правительство ничего не делало для создания новых рабочих мест. Количество безработных продолжало увеличиваться и на 1 марта 2001 года оно составляло 1157,4 тыс. чел. (официальные данные). Каждый шестой работающий в экономике, в т.ч. каждый третий в промышленности, находятся в административных отпусках.
    Численность населения в Украине катастрофически падает. Организацией Объединенных Наций Украина отнесена к вымирающим странам. За 2000 год численность населения сократилась на 382 тыс. чел., а за три месяца 2001 года еще на 100 тыс. человек.
    Валовой внутренний продукт за 2000 год вырос на 6,6%. Но это не заслуга Правительства, а результат благоприятной внешнеэкономической конъюнктуры, увеличения экспорта продукции черной и цветной металлургии, химической промышленности, то есть энергозатратных отраслей. Доля продукции черной металлургии в структуре производства достигла 27,4% при 11% в 1999 году.
    ...
    Прирост промышленного производства на 12,9%, о чем сказано выше, достигнут за счет экспорта энергоемких товаров. Можно назвать отдельные виды промышленной продукции, производство которых в 2000 году возросло в сравнении с 1999 годом, но в натуральном выражении находилось на уровне производства: железная руда - 1952 года, марганцевая руда - 1960 года, готовый прокат - 1962 года, трубы стальные - 1955 года, грузовые автомобили и автобусы - 1949 года, легковые автомобили - 1963 года, кальцинированная сода - 1950 года, каустическая сода - 1964 года, химическое волокно и нити - 1962 года, чулочно-носочные изделия - 1930 года, обувь - 1931 года.
    Продолжало уменьшаться производство станков металлорежущих, кузнечно-прессовых машин, тракторов, сахара-песка, которое и так упало до уровня 1930-1939 гг. Хроническим осталось падение объемов производства в топливной промышленности (4,1%), в промышленности строительных материалов (11,6%) и т.п.
    ...
    В 2000 году средняя урожайность зерновых составила 19,4 центнера с одного гектара (1940 год). Поголовье скота уменьшилось на 10-15 %, а его продуктивность на 8-10 %.
    В 1999 году валовое производство зерна составляло 24,6 млн. тонн, а в 2000 году оно уменьшилось до 24,4 млн. тонн (1990 г. - 47,4 млн. тонн). Производство сахарной свеклы отброшено на 45 лет, в 2000 году ее производство по сравнению с 1999 годом уменьшилось на 6,4%. Производство мяса уменьшилось соответственно на 1,8% молока - на 5,3%.
    Уровень инфляции в 2000 году составил 25,8% при прогнозируемых 19%. Каждая четвертая гривна бюджетных поступлений прошлого года имела инфляционное происхождение. Это значит, что финансирование в реальных ценах, в том числе и социальной сферы, имело отрицательный результат.
    Количество убыточных предприятий в промышленности в 2000 году выросло до 56 %. Нерентабельные предприятия понесли ущерб на сумму 14,5 млрд. грн., что на 48 % больше, чем за соответствующий период 1999 года.
    ...
    Общий уровень дебиторской и кредиторской задолженности увеличился за прошлый год на 8,8% и 12,7% и составил соответственно 185,3 и 258,4 млрд.грн.
    ...
    государственные долги достигали 75 млрд.грн.
    ...
    … государственный долг Украины, внешний и внутренний, на конец 2001 года будет составлять 100,9 млрд. грн. (без учета 132 млрд. грн. украденных сбережений граждан в учреждениях Сбербанка и Госстраха Украины). Профицит сводного бюджета за 2000 год составлял 1,2 млрд.грн.
    Коэффициент обновления основных фондов в 2000 году составил 2,4% при 5,9 % в 1995 году. Износ основных фондов … составляет 50,1 %.
    ...
    При Правительстве В.Ющенко продолжает сужаться внутренний рынок при расширении внешнего, что является серьезной угрозой превращения Украины в сырьевой придаток развитых стран. Если в 1999 году доля внутреннего рынка к ВВП составляла 47 %, то в 2000 году - 40 %.
    ...
    … при принятии Закона Украины "О Государственном бюджете Украины на 2001 год" предполагалось получить за счет приватизации почти 22% доходов, то есть 9 млрд. гривен. Парламент снизил эту цифру до 6 млрд. гривен, а за первый квартал получено только 700 миллионов гривен.
    ...
    … проданы три самые лучшие облэнерго, за которые получено всего 100 млн. долларов США. … основным условием купли было повышение цен на электроэнергию для юридических лиц - на 12 % и для физических лиц - на 20%.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.19 | Максим’як

      Re: Сліпий не може побач ити, ця статистика і показує, хто довів Україну до такого стану.

      Про ті соціально незахищені шари ми добре знаємо. В Україні є більше 3 млн. Вертеранів війни в 10 раз більше ніж в Росії, це є насмішка над тими, хто дійсно воював.

      А хто створив цю заборгованість по зарплатах до 2000 року, хіба не парламентська більшість, до якої постійно належали комуністи і бандити?

      Хто винуватий в безробітті до 2000 року, як не комуністи і бандити?

      Хто винуватий, в тому що підприємства доводилися і доводяться сьогодні до банкрутста, а люди втрачають працю, ак не комуністична номенклатура, та бандити?

      Хто керував селом до 2000 року, як не червоні голови колгоспів, де комуністи ще нині мають там найбільше серед голів прихильників?

      Хто довів сільське господарстово і продавав 10 років закордон зерно і соняшник, як не ці голови колгоспів?

      Не має змісту навіть полемізувати.
      Бо виглядає, що діти мають всі недоношеними родитися, щоб покращилися негайно показники по народжуваності за один рік перебування Ющенка прем’єром.
  • 2001.07.19 | neorytor

    Re: Бандити і хористи демократії.

    Шановне панство , пропоную Вам покращити Вашу полемічну майстерність завітавши на Неориторику ( http:/neorytor.far.ru )
  • 2001.07.21 | Сергій Кабуд

    А які взагалі шанси СДПУ(о) на виборах?

    І хто за їми стоїть ?
    В яку суму оцінені їх фінанси?
    Які адмінпосади мають?
  • 2001.07.21 | Andrij

    Браво, пане Максим'як

    Дякую вам за цей допис. Читав та думав, що ж ми за народ такий, якщо й досі треба нам доводити, що ось це, дорогенькі, бандюги, а ось це, придивіться, той хто вас від тих бандюг захищав. Вважаю, що навіть 27% голосуючих за Ющенка -- це повна ганьба нам, як нації. Або дурні, або забиті, або ще щось не так. Гірко.

    Щодо Комуністів. Треба цих злодіїв виводити на чисту воду. Давати конкретні факти. Що вони зробили для України за 10 років, скільки витратили на свої виборчі компанії, де вони ті гроші взяли, скільки знедолених "врятували" , скільком злодіям "перекрили кисень", чому підтримали пана Потебенька у Верховній Раді, і т.п. Фактів цих дуже багато, але про них якось прийнято мовчати, щоб не ображати офіційних борців за соціальну справедливість в чорних мерседесах.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.21 | Максим’як

      Re: Нас хочуть звернути на боротьбу з вітряками.

      Боротьба з наслідками, то є боротьба з вітряками.
      Дякую і Вам за підтримку п.Андрію. Бо в мене вже враження давно таке, що всі борються з наслідками, а про причину просто бояться говорити. Зрозуміло чому - залякані . Але причина лежить саме в ідеологічні (вважайте духовній) єдності комуністів і бандитів. Півтори роки був Ющенко і Со при владі, а весь період до того і зараз країною правлять бандити і комуністи. Хоч вони відхрещуються один від одного, але хіба би вони могли мати стільки років владу в Україні, коли б не були єдиними?

      Недавнє усунення Ющенка відбулося завдяки черговому об”єднанню бандитів і комуністів у Верховній Раді. Бандити розуміють свою непопулярність. Тому верхівка комуністів є на їх утриманні. Чим гірше в Україні, чим більше незадоволених, не виплачених зарплат, чим вище безробіття, тим більше будуть мати прихильників комуністи, а отже, влада знову буде належати бандитам і комуністам. Без допомоги комуністів бандитам ніколи би невдалося так нагло грабувати Україну.

      Цей короткий термін перебування Ющенка в уряді показав, що є не силові чи революційні методи боротьби, а звичайні економічні методи руйнування злочинних схем в суспільстві, подібно, як ці схеми були зруйновані в ПЕК. І доказав всій Україні і її народу ефективність економічних заходів в піднятті суспільної свідомості і життєвого рівня народу.

      Але тиск злочинного комуністично-бандитського угрупування був таким сильним, що вдіяти фактично нічого не можна було, оскільки і президентська влада стоїть відкрито на стороні бандитів і комуняк.

      Щоб перемогти це зло, є один шлях - доводити людям ПРАВДУ про головну причину усіх бід.
    • 2001.07.21 | Михайло Свистович

      Ну так які проблеми?

      Пане Андрію!

      Біда в тому, що всі знають, що треба, але ніхто не робить. Хочете щось зробити проти комуністів - займіться цим. Я ось вчора поставив прохання про допомогу опозиції. Нам, окрім того, що я описав там, потрібні всі факти, що викривають підлу суть комуністів, в тому числі й ті, що Ви описали.

      Зараз ми формуємо весь список таких вчинків червоних, щоб почати діяти. Чому б Вам не взяти на себе пошук цих матеріалів в Інтернеті, і не надсилати їх нам?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.21 | Максим’як

        Re: П.Михайло, знову спроба розглядати тільки одну сторону проблеми.

        Ви прекрасно розумієте, що ні Кучма, ні комуністи самі собою не моглиби управляти країною, якщоб вони не вигодували бандитів, які зараз, завдяки накопиченим капіталам є набагато сильніші від перших двох. Якщо вони прийдуть в парламент, то знову куплять депутатів і від ФНП і від комуністів і т.д.

        Хіба цього не має зараз. Я розумію, що то ризковано вказувати на спражніх лідерів у державі, бо можна дістати в голову.

        Але, якщо цього не говорити і не розкривати причини, то ніколи не буде тої свободи і щастя ні у вашої родини, ні у моєї, ні в мільйонів інших.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.21 | Михайло Свистович

          Хоча б одну.

          А я хіба проти того, що Ви написали? Я по-моєму це і роблю і маю найбільше шансів дістати в голову. І комуністів я розглядаю як одну з проблем, а не головну.

          Тобто, я абсолютно з Вами погоджуюсь. Просто я закликаю не стільки РОЗГЛЯДАТИ проблему, скільки хоч щось РОБИТИ. Від нашого розгляду тут мало що зміниться, а ось мої відчайдушні волання про допомогу не знаходять відгуку. Давайте зробимо хоч одну маленьку справу в реалі, а не розглядатимемо глобальні питання на кухні.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.21 | Максим’як

            Re: Я не знав, що ви відповісте.

            Тому дав розгорнуте пояснення в "Голому королі".

            Для Вас, як журналіста, дійсно не легко боротися.
            Я не заню, хто планує ці протести тільки проти Кучми, але знаю, що противників цього шляху в передвиборчий період є достатньо саме в національно-демократичних рядах. Одні, такі, як удовенківці, свідомо відстоюють Кучму, а інші, настоєні вороже проти Тимошенко, треті не люблять соціалістів за послідовний ленінізм, але, блін, чи не варто запитатися, чи подивитися в дзеркало: Чому одні бандити, другі бандити та адміністратори борються між собою тихо і без шуму? Чому вони, як треба, то виступають єдиною силою? А ми не можемо.

            Тому, що вони мають спільну ціль - наживатися за наш рахунок, жити на нашому тілі паразитами.

            А опозиція повинна існувати саме проти цих сил інакше вона не має жодної спільної точки дотику, а отже не може вибрати єдиної цілі, яку потрібно обстоювати.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.21 | Михайло Свистович

              І я не знаю, чому ми не можемо діяти спільно.

              Ми так багато домовлялися тут на Майдані допомагати опозиції, що вже забули про що домовлялись.

              Я реально знаю, що зараз потрібно опозиції та її реальні можливості. Тому і виставляю посильні питання, бо решту вона в її нинішньому стані просто не потягне. Поки що. Але, якщо будуть акції - будуть люди, тоді можна ставити більші завдання.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.21 | Максим’як

                Re:Звичайно, кожен повинен робити свою справу.

                Але при цьому це не повинно йти врозріз з кінцевою метою. Маємо наразі дуже погане розуміння кінцевої мети.

                Чому воно так виходить, бо з дого боку є конкретна матеріальна ідея, яка дає владу і гроші - мета конкретна, а з цього боку - духовна ідея, а ії кожен розуміє по свому. Можна тільки вітати намагання Ющенка цю ідею звести до кількох зрозумілих слів.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.21 | Михайло Свистович

                  Припиняю дискусію.

                  Бо так можна продовжувати до нескінченності.

                  Я напишу окремий великий постинг на тему "Як Майдан реально може допомогти опозиції і що для цього потрібно зробити".
      • 2001.07.22 | Andrij

        Згоден

        Гаразд. Шукатемо на тих щурів цікаві факти. В мене до вас та інших питання: чи знає хтось, де в комуністів головна матеріальна база? Думаю, що в цьому й є "смерть Кощея", -- відповідь про зв'язок з Кучмолігархами.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".