МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СТВОРЮЄМО СТРУКТУРУ!

07/23/2001 | Мирослава Свистович
Панове, дуже сумно читати, вибачте на слові вашу тріпологію, і спостерігати скільки інтелектуального потенціалу, скільки енергії пропадає даремно. По всьому видно, що ви однаково далекі від практичної політики, як і розумні. Теоретичне переливання з пустого в порожнє навряд чи принесе багато користі для України.

Пропоную створити віртуальну структуру, яка буде діяти в реальному світі, і спрямувати ваш, без сумніву, високий потенціал у більш конструктивне русло. Визначити шляхи і засоби , якими ви будете робити все те, про, що так багато говорите (теорія без практики мертва) і кожен в міру своїх можливостей зробить крок другий "у тисячу літ". Впевнена, що в процесі реальних кроків ви не тільки збагатитеся новим корисним досвідом та ідеями, але й побачите світло в кінці тунелю.

Наївно сподіватися, що ваші, сформовані у віртуалі ідеї, почнуть матеріалізовуватися самі по собі, або, що їх зможе реалізувати Свистович, який уже, бідний, так зашився у вашому сайті, що не бачить світу білого, бо не сидить в інтернеті тільки по ночах і то , впевнена тому, що у нього в дома не має інтернету.

Структура могла б діяти наступним чином:
1. Ставиться реальна проблема.
2. Обговорення.
3. Виробляється план дій.
4. Розподіляються завдання, обов’язки між членами віртуальної організації.
5. Кожен робить реальні кроки в реальному світі згідно розробленого плану.
6. Звіти про виконання, ділення досвідом, пропозиції щодо наступних конкретних дій.

Я знаю, що робити реальну роботу по "розбудові громадянського суспільства", "для перемоги демократії", "для зламу системи" тощо набагато важче ніж займатися інтелектуальним онанізмом.

Але у нас є досвід і певні наробки, якими ми із задоволенням поділимося.

Відповіді

  • 2001.07.23 | Сергій Кабуд

    Давайте. Повна підтримка.

    От шукаю по вашому завданню про комунариків. Нічого поки не знаходжу.
    Але ще не все обшукав.
    Буду звітувати.
  • 2001.07.23 | viktor viktor viktor

    Re: СТВОРЮЄМО СТРУКТУРУ!

    po pershe ce pravda - odna balakanyna - yak i na bud' jakomu inshomu forumi.

    vsi forumy odnakovi: chytayesh-chytayesh, pyshesh-pyshesh, vse ostogydlo - perestav i te i druge.

    ya osobysto uzhe ne chytayu.

    tilky malyuyu malyunky, logo, pravda, v maidanu nema resursiv jih publikuvaty abo y vzahali pro nyh dumaty.

    mabut', i v mene vse bude ok - ostopyzdylo - perestav.

    yidu na 2 tyzhni v dominkansku respubliku zahoraty.

    PS.

    ale z inshogo boku tak i povynno buty - forumy dlia balachok. dlia sprav ye inshi zasoby, tipa email, telefon.
  • 2001.07.23 | Ihor

    Та ми вже це починали. От зайдіть в Драфти і побачите скільки там проектів...

    Драфти якраз і почалися з того що на форумі було багато тріпанини а мало конкретних проектів.
    Тоді ми почали збирати корисні на нашу думку проекти в одному місці, і завели окремий форум який чомусь досі називається Драфти.
    Зайдіть туди і перечитайте дискусії, щоб не починати з нуля.
    Одразу скажу які на мою думку ми зробили проколи.
    1. Ми не зробили форум Драфти(Проекти) головним форумом, а поставили його десь на узбіччі сторінки.
    2. Почали дискутувати нереальні проекти замість маленьких але конкретних проектів.
    3. Не надіслали листа з запрошенням до роботи на усі відомі для нас електронні адреси. Погляньте, ми навіть розпочали здається що практичну тему "Що робити якщо вас затримала міліція?", і то не змогли продвинутися бо немаємо юристів та осіб з досвідом спілкування з ментами.

    Якщо хочете щоб народ заходив на Проекти, то це слово має бути дуже виразним, можливо навіть блимати, можливо навіть іншого кольору, і бути розташованим на сторінці там де є розташованим - Обговорюємо Маніфест.
    Також треба збільшити кількість відвідувачів в 10-100 разів.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.23 | Пані

      Внимательно слушаю ваши предложения (было: Також треба збільшити кількість відвідувачів в 10-100 разів)

      Ihor писав(ла):
      > Одразу скажу які на мою думку ми зробили проколи.
      > 1. Ми не зробили форум Драфти(Проекти) головним форумом, а поставили його десь на узбіччі сторінки.

      Народ всегда будет трепаться в-основном на "общие темы" нравтися это вам или мне или нет. Примиритесь.

      > Також треба збільшити кількість відвідувачів в 10-100 разів.

      Внимательно слушаю ваши предложения КАК. А уж как Свистович, Майдан и Технарь слушают... Так и Родина-мать не слушала - я вам лично гарантирую.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.24 | Ihor

        Якщо уважно слухаєте то я ще раз напишу ...

        Деякі істини.

        1. Спочатку треба показати що ми маємо потенціал і бажання працювати над проектами. Для цього
        -- не треба гнатися за великими проектами, а треба реалізувати невеликі, прості але потрібні проекти. Наприклад - як поводити себе при арешті? Або зібрати інформацію про губернаторів.
        -- зовнішній вигляд web сторінки або як я люблю називати прив'язі, мусить кричати про те що тут головною діяльністю є необхідні для українського суспільства проекти.
        -- професіоналізм та дбайливість модераторів важлива також. Якщо відвідувач заходить перший раз на сторінку то мусить одразу побачити що його поради не пропадуть, а що є модератор який збирає усі ідеї.

        Тобто пункт 1. потрібен для того щоб до нас поставилися серйозно. Ми мусимо показати на ДІЛІ що щось зроблено і що воно зроблено якісно.

        2. Якщо вже є декілька опрацьованих проектів тоді ми можемо почати полювання за інтелектом якому небайдужа Україна. Тут постає питання - Як за тим інтелектом полювати?
        Ви себе запитували чому ви на цьому форумі а не на іншому? Запитайте і може ще одну ідею віднайдете.
        Ідеально я би хотів щоб професори 30-50%оцінки давали за результатами активності студентів в необхідних практичних проектах. Таким проектом могли б бути Майданівські проекти. Професору легко перевірити чи його студент брав участь чи не брав. Очевидно що тут треба умовити якогось одного або декілька знаменитих професорів, таких щоб на них було важко наїхати. Кінець кінцем є ж на Україні професори які можуть на хуй послати декана, ректора та Кучму.
        Є українські студії і на Заході, можна побалакати і з Західними професорами.

        Іншим джерелом збільшення учасників є звернення до існуючих організацій за допомогою та порадами. Наприклад є ж правозахисні організації, тощо. Треба відкривати під них проекти, так щоб прямо в девятку. І тоді висилати їм листа, мовляв ... що ми розпочали такий-то і такий-то проект і ми би були дуже вдячні почути вашу пораду та консультацію. Очевидно що вони зайдуть і перевірять сторінку, мусять же вони якось відбрехатися. А якщо вони захочуть пораду дати то треба обовязково фіксувати і разом з поновленою чернеткою подавати імена тих хто робив ту чи іншу пропозицію. Наприклад коли я зібрав докупи усі поради з приводу англійських термінів, то я не написав імена тих осіб хто зробив пропозиції. Це була моя помилка.

        Ще приклад проекту. Наприклад зараз перед виборами, треба розпочати проект обвішування України листівками. Але для цього ж треба щоб скрізь на Україні про нас знали. Тобто ми можемо розробляти листівки, а разом з тим це дає нам право висилати електронні листи в усі відомі адреси на Україні.
        Мовляв ... ми тут розробляємо листівки і будемо робити їх доступними на цілу Україну. Якщо ви знаєте когось хто би міг роздрукувати у вашому місті а також розклеїти або пороздавати то ви б сприяли перемозі демократії на Україні. Також якщо ви маєте певні ідеї щодо листівок або взагалі виборів то Україна чекає на ваші поради... і тут подаєте посилання на сторінку та розділи Майдану.

        Тобто інший спосіб заманювання це під проекти.

        3. В лоб висилати листи знайомим або потрібним особам з проханням підключитися. Це можуть бути навіть україномовні Західні професори, які полюбляють дискусії.

        Окей, поки що вистачить. Висилаю поки рахун на завис.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.24 | Чучхе

          Cлухайте мою думку!

          По-перше, мені здається, що цілком можна було б зреалізувати ідею яка тут час від часу висить в повітрі: зустрітися, принаймні киянам. Якщо у нас є гроші платити за інтернет, то думаю знайдеться на закуску. Я можу притягнути на таке діло ящик горілки або 100 грн (це в принципі одне й теж, хоча горілка по нинішній спеці небажана). По-перше, це буде чудовий карнавальний ефект, як в пекінському аеропорту, коли, наприклад, на Пішоходному мосту будуть шукати одне одного мовчазні люди з табличками на грудях "Пані" "Шутер" "Ілля" і т.д. Особливо я хочу побачити Августо і доказати йому, що я не такий вже й антиукраїнський елемент.

          Що можна робити крім пиятики? Потрібно для початку відкинути глобальні проекти порятунку України і кари на горло Кучмі і хоча б подивитися, чим взагалі займається кожен з нас. Адже ми самі реалізовуємо постійно ті чи інші маленькі проекти, які звуться роботою. Може виявитися, що хтось комусь зможе допомогти і це нас найкраще зцементує в реалі. Наприклад (реальні пропозиції), якщо хтось із майданівців зараз будує будинок, я б міг би запропонувати йому будівельні блоки за низькими цінами. Можу ще поставити неміряну кількість корейських картин і вишивки. Хтось може ще з кимось в якихось справах скооперується. А майдану віддамо гроші, як посереднику.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.24 | zinc

            Re: Cлухайте мою думку!

            видно сергію кабуду сьодні не до майдану, а то ви б вже почули лекцію про здоровий спосіб життя...
            параноїки теж щось мовчать :) ніхто ще не сказав, що це -- провокація гестапо щоб переловити майданівців
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.24 | Сергій Кабуд

              Шо це все таке?

              Шановні, чого ви такі зашугані?
              Найнебеспечніший тут п.Свистович і той працює відкрито. От ще п. Мартинюк теж майже такий самий небеспечний і активний для влади – те/, я розумію не ховає справжнє ім'я.
              Сайт Майдан все ж таки здебільшого функціонує завдяки п.п. Технареві, Свистовичу та декільком іншим. Форум то добре, але не вирішальне.

              З чого можна зробити висновок, що носії ників на форумі мабуть не дуже когось цікавлять.
              Так шо не бачу великих перешкод зустрічі в реалії.
              Я б сам хотів познайомитися з панами та панянками що живуть поблизу і толочутся на майдані.

              Хоча більшість таких мабуть на Озері, а я – на річці Гудзон.

              А пиво в обмеженій кількості не зле.
              Сам я не пью, але людей розумію.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.25 | Михайло Свистович

                Re: Шо це все таке?

                До речі, в Америці вже стільки Майданівців, що ви б могли там зустрітися і багато про що поговорити.
          • 2001.07.25 | Рoман ShaRP

            Re: Cлухаємо, слухаємо, товаришу ....

            Ну. Я киянин. Свистович мене вже бачив кілька разів- - мабуть скоро ще побачить (раз він знову в УРП).

            За Інтернет я не сплачую, за телефон теж (лишилися ще в Києві такі місця і в мене друзі) , то на закусь не маю але якщо хтось наливатиме -- рукавом занюхуватиму, та водою запиватиму. Хто вчився в КПІ -- не звикати. Тільки чи буде з того толк? В кого багато грошей -- то краще додаткової пам*яті в компа купити (вона зараз дешева) чи (від скромності не помру) , я б на модем позику взяв би (внутряк до 150 грн. а насправід дешевше ) , бо в мене може не бути скоро , а колись би та відробив.

            Проблема, як на мене, інша -- що робити ] та який з того буде толк. Сподіваюся, що адреси що я їх перегнав нарешті в The Bat! форму ( не стільки важко , стільки нудно та довго через неструктурованість інформації) таки допоможуть. Знаю точно , що якщо люди знатимуться -- хтось комусь якось та допоможе (200 разів перевірено життям -- "не май сто рублів")

            Ну а коспірологи та конспіратори ... що поробиш , -- знайдуться й такі. Але в принципі я. песимістично , такі вірю , що "кому треба -- ті знають". Тож великого сенсу ховатися не бачу.

            Я за себе знаю, що я людина реальна.

            Був сьогодні в одній нацдемівській "точці" (офіс партії). Довів до ладу один комп*ютер на якому хтось вбив систему ("нечаянно") , і на два поставив поставив MSOffice (вони були до такого стану доведені, що він ставитися не хотів ... ). Обіцяли підробіток, особливо на виборах.
            Поставили пиво.

            Живіть реальним життям?
          • 2001.07.25 | Михайло Свистович

            А без п"янки не можна?

            А то як на п"янку, зайві гроші завжди знаходяться, а як для протестних акцій опозиції - ні фіга. Он твій кум знайшов секонд-хенд, дн продають простирадла по 4 гривні. На наше величезне гасло (5х10 м)потрібно простирадл гривень на 60-80. Решта б пішла на фарбу. А треба ж ще дошки і зробити з них дерев"яний каркас для гасла.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Чучхе

              "Пиятика" - то поняття узагальнююче.

              Шановний Михайло!
              По перше, не тре так буквально розуміти про ящик горілки. Це можуть бути, наприклад, тістечка з чаєм, вареники чи на крайній випадок "Ркацителі". Я усвідомлюю, що нинішньої спеки пити горілку (крім хіба що якщо її заїдати морозивом) небезпечно для здоров"я\життя. До того ж у мене хворе серце і зловживання (ба навіть просто вживання) міцного м"яко кажучи мені не рекомендоване. І взагалі мова йшла не про пиятику, а про той самий ВИХІД У РЕАЛ про який ми стільки поговорили. Хай навіть у такому вигляді, у вигляді зустрічі, якщо іншого ми ще не придумали, а якщо й придумали, то не реалізували.

              По-друге, прошу мене розглядати як невеличку донорську організацію окцидентального типу, що у розподіленні свого єдиного гранту виходить лише із власної концепції. Ви ж не підете з проектом правової реформи в екологічну фундацію Айсар, а "Відродження" не прийме у вас проект пропаганди дзен-буддизму. І ніхто не вимагає щоб в ім"я неньки-У. ці фонди змінили свою перепрошую орієнтацію. Так само прошу розглядати мене як хундацію спрямовану на закупівлю тістечок та "Ркацителі". Може хтось надихнутий моїм прикладом розщедриться і на щось іще.

              По третє про простирадла. Оскільки хтось із учасників тут нещодавно вжив вираз "українська еліта типу нас", то, мабуть наше зібрання буде чимось на ктшталт елітарного клюбу. А в усьому світі так прийнято, що вступаючи до елітарних клюбів, новачки роблять вступний внесок. В клюб любителів "майдану" внеском хай буде простирадло (обов"язково біле). Кожен приходить на зустріч зі своїм простирадлом, хто буде без той не отримає канапок. Я сам обіцяю пошукати дома, хоч мені здається всі старі простирадла я перекроїв дітям на пелюшки. До того ж порядні донорські організації (як ото я) невитрачену частину коштів залишають грантовзявцеві на його розвиток. Тобто, якщо залишиться якась здача, я її заофірую на секонд-генд-простирадла. А якщо нас збереться дуже багато - розживемося й на дошки. Я знаю одну будову, де їх можна вкрасти (жарт)

              По-четверте, головне. Я так розумію, що ти обговорював мою пропозицію з нашим спільним знайомим - моїм кумом. Так як ти ставишся до того, щоб таки дійсно зібратися наступного вівторка десь в УРП чи коло нього? Для певности можу передати тобі гроші через цього нашого знайомого.

              Михайло Свистович писав(ла):
              > А то як на п"янку, зайві гроші завжди знаходяться, а як для протестних акцій опозиції - ні фіга. Он твій кум знайшов секонд-хенд, дн продають простирадла по 4 гривні. На наше величезне гасло (5х10 м)потрібно простирадл гривень на 60-80. Решта б пішла на фарбу. А треба ж ще дошки і зробити з них дерев"яний каркас для гасла.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.25 | Михайло Свистович

                Збираємося в УРП, але не у вівторок.

                У вівторок засідання УБК та Ради УРП. В понеділок ФНП, хоча, після того, як його очолила Юля, там ніколи ннмає ні самої Юлі, ні кворуму.

                Тому пропоную середу. Час визначайте самі. Вступний внесок - простирадло або 4 гривні (це ціна одного простирадла).

                Можливо, цю тему варто запостити окремою темою, але не від мене, а від тебе.
        • 2001.07.24 | Augusto

          Я, мабуть, чогось не розумію, але одна ідея мені дуже сподобалася!

          Ihor писав(ла):

          -- не треба гнатися за великими проектами, а треба реалізувати невеликі, прості але потрібні проекти. Наприклад - як поводити себе при арешті? Або зібрати інформацію про губернаторів.
          !!!!

          Треба тільки об'єднати:"Практичні поради як поводитися губернаторові(Задриснянської губернії?) при арешті", разом з ідеями хто його, бідолаху, має заарештувати (найреальніший сюжет: німецько-український розмовник для аеродрома в Франкфурті:Halt, pidar, blya, roga poodbivayu! Sehr gut, kaziol! Ty zaareshtovanyj, kydaj gamanec na zemlyu, a to...!!! ).
        • 2001.07.24 | Antifriz

          Re: Якщо уважно слухаєте то я ще раз напишу ...

          І з чого ви, шановний, збираєтесь почати? І коли саме?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.24 | Ihor

            Re: Якщо уважно слухаєте то я ще раз напишу ...

            Antifriz писав(ла):
            > І з чого ви, шановний, збираєтесь почати? І коли саме?

            Почну з того що пораджу вам навчитися читати цілу гілку повідомлень перед тим як задавати йолупуваті запитання.

            а саме читайте спочатку
            Повідомлення від Мирослави 23-07, далі від Іhor 23-07, Пані 23-07, Ігор 24-07
            а потім питайте...
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Antifriz

              Re: Якщо уважно слухаєте то я ще раз напишу ...

              Дорогенький мій!

              Якщо я в вас спитаю що ви думаєте з того та іншого приводу, то ви відразу солов'єм розільєтеся гілками повідомлень та розумними балачками.

              А от коли я в вас питаю що ви збираєтесь робити, ВИ - робити, ЩО саме робити, КОНКРЕТНО робити, РОБИТИ, а не розказувати про те що "треба робити", то це вже йолопуваті питання?

              Дуже вам дякую за вашу чергову розумну пораду, і таку ж корисну, як і розумну. Але пробачте вже йолупа - може ви все-таки розкажете що ви будете робити?

              Я маю на увазі практику, бо ці всі теорії вже остогидли, і не тільки мені. Якщо хочете, я вам сам напишу десяток теорій і бізнес планів, може знудить.

              Що до ваших пропозіцій - це навіть бізнес планом назвати не можна, це чергова спроба звести все до дискуссій, та ще і підключити до цього "ініземних професорів, що люблять дискуссії".

              От тоді ми вже точно так надискусуємося, що нудити буде цілими днями.

              Скільки вже можна пояснювати що пора вже робити а не пиздіти про те "що треба робити", як той долбойоб Чернишевський?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.25 | Ihor

                Re: Якщо уважно слухаєте то я ще раз напишу ...

                Antifriz писав(ла):
                > Дорогенький мій!
                >
                > Якщо я в вас спитаю що ви думаєте з того та іншого приводу, то ви відразу солов'єм розільєтеся гілками повідомлень та розумними балачками.
                >

                1.Якщо я відчуваю що ви потребуєте моєї думки а не просто так запитуєте
                2. Якщо я маю якусь думку
                то тоді може і розільюсь салавьом.

                > А от коли я в вас питаю що ви збираєтесь робити, ВИ - робити, ЩО саме робити, КОНКРЕТНО робити, РОБИТИ, а не розказувати про те що "треба робити", то це вже йолопуваті питання?
                >

                Питання було йолупувате, тому що моє перше зауваження стосувалося того що - ми вже намагалися створити структуру, але з того нічого не вийшло.
                Ви би не задавали мені запитань якби слідкували за дискусією з кореня тобто від повідомлення Мирослави.


                > Дуже вам дякую за вашу чергову розумну пораду, і таку ж корисну, як і розумну. Але пробачте вже йолупа - може ви все-таки розкажете що ви будете робити?
                >

                Та невже я не зрозуміло написав.
                Ми не зможемо такою кількістю людей опрацьовувати великі проекти. Треба починати з дуже маленьких проектів, та здобувати досвід. Одночасно треба дбати про те щоб збільшити кількість відвідувачів в 10-100 разів. І навів деякі методи тому що пані Пані попросила. Навів їх для дискусії. Може хтось подивиться з іншої сторони, побачить щось інше.
                А що я отримую у відповідь
                Один зовсім не по темі пропонує зібратися на пянку, другий також не по темі про конспіраторів, третій робить незрозумілий коктейль і хоче радити як губернаторам поводится під час арешту, четвертий(тобто ви) запитуєте з чого я хочу починати? незважаючи що я чітко дав зрозуміти що вже починали і ні фіга не вийшло, потім пятий теж не по темі моїх пропозицій каже що ніхто не працює над його проектами, а Пані на запит якої я це писав взагалі десь злиняла.
                А на остаток найдовшою під-дискусією вийшла - пити чи не пити коли київські майданівці зберуться разом.
                От вам і поговорили.
                А тепер аналізуйте.


                > Я маю на увазі практику, бо ці всі теорії вже остогидли, і не тільки мені. Якщо хочете, я вам сам напишу десяток теорій і бізнес планів, може знудить.
                >

                Напишіть, може і не знудить.
                Коротко пишіть.


                > Що до ваших пропозіцій - це навіть бізнес планом назвати не можна, це чергова спроба звести все до дискуссій, та ще і підключити до цього "ініземних професорів, що люблять дискуссії".
                >

                Усі люди які знають відповіді на запитання нам потрібні. В тому числі і іноземні професори.


                > От тоді ми вже точно так надискусуємося, що нудити буде цілими днями.
                >

                Не переживайте якби вони любили дискутувати то давно б приєдналися до Майдану.


                > Скільки вже можна пояснювати що пора вже робити а не пиздіти про те "що треба роб....

                Треба дивитися на розмови про те що треба робити як на виправлення стилю методу та форм дискусій, (щоб вони були плідні) та організацій проектів.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.25 | Пані

                  Ну слушаю, ну написал, ну И ЧТО?

                  Во-первых. Не ваше дело, куда и зачем я пропала. Это раз и навсегда.

                  То же ИМХО относится ко всем остальным, кто почему-то не отвечает на ваши постинги. Это их ЛИЧНОЕ дело отвечать или нет. Хоть к правилам добавляй - "настоящим удостоверяю, что добавляя этот постинг на формум я не жду и не требую ответа, прочтения, реакции." Хотя с меня пример берите.

                  Во-вторых.
                  Ваша трогательная забота о цензуре дискуссий меня умиляет

                  Ihor писав(ла):
                  > те що треба робити як на виправлення стилю методу та форм дискусій, (щоб вони були плідні)

                  Если это не цензура, то что????

                  Ну и так далее.

                  Ответ на ваш вопрос ко мне "почему я тут, а не где еще" уже дал Августо. Это единственное место, где ведется ОТКРЫТАЯ дискуссия об украинской политике. От себя добавлю, что наличие модераторов с количеством извилин больше одной позволяет ей не спуститься до уровня укр.политикс (аминь).

                  А вы мне так и не ответили, впрочем. Я задала вам вопрос КАК УВЕИЛИЧИТЬ ЧИСЛО ПОСЕТИТЕЛЕЙ. В ответ было что-то про студентов и профессоров и личные реконедации. Так можно добавить одного "заклятого" участника форума в месяц. При этом убив трех, бо они умрут со скуки от академичеких споров.

                  Тут нужна МАССОВОСТЬ. Из потока в 100 человек найдется один профессор статистически. И на драфты пойдет и про губернаров ответит (как может) и не спросит зачем.

                  Это все без стеба и с уважением к вашей точке зрения.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.26 | Ihor

                    Якась песимістична фантазія у вас сьогодні ...

                    Пані писав(ла):
                    > Во-первых. Не ваше дело, куда и зачем я пропала. Это раз и навсегда.
                    >

                    Та мене ніколи і не цікавило. Я давав приклад Антифризу щодо продуктивності дискусії на форумі. Де одна особа запитує інша відповідає а спільнота несе бозна-що у відповідь, аби лише не по темі.


                    > Во-вторых.
                    > Ваша трогательная забота о цензуре дискуссий меня умиляет
                    >

                    Ага, фантазії починаються тут....

                    > Ihor писав(ла):
                    > > те що треба робити як на виправлення стилю методу та форм дискусій, (щоб вони були плідні)
                    >
                    > Если это не цензура, то что????
                    >

                    Чи ви української мови не розумієте чи що?
                    Написано ж, щоб дискусії були ПЛІДНІ тобто - пладатворниє.

                    Наприклад це означає що можна удосконалити формат форуму. Щоб зменшити кількість непорозумінь, щоб кожне повідомлення містило чітку ідею, і коротке пояснення, обмежувати повідомлення певною кількістю стрічок.
                    Щоб було видно логіку розвитку думки, звідки ідея прийшла, тощо. Можливо Форум має бути у вигляді графу а не дерева.
                    і так далі і так далі....


                    > Ну и так далее.
                    >
                    > Ответ на ваш вопрос ко мне "почему я тут, а не где еще" уже дал Августо. Это единственное место, где ведется ОТКРЫТАЯ дискуссия об украинской политике. От себя добавлю, что наличие модераторов с количеством извилин больше одной позволяет ей не спуститься до уровня укр.политикс (аминь).
                    >

                    Не знаю чи ви добре продумали свою відповідь, але ваша відповідь означає що ви не є оптимістичні що Майдан здатний вирішувати важливі проблеми.

                    > А вы мне так и не ответили, впрочем. Я задала вам вопрос КАК УВЕИЛИЧИТЬ ЧИСЛО ПОСЕТИТЕЛЕЙ. В ответ было ч....

                    Ну то ж я подав деякі ідеї. Якщо вони вам не подобаються то напишіть чому, якщо бачите як їх вдосконалити то напишіть як. А якщо хочете про щось інше балакати то відкривайте нову тему.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.07.28 | Пані

                      Пессимист это хорошо информированный оптимист - помните?

                      Игорь

                      Ну не сможете вы заставить всех участников ходить строем и выражаться по форме. Академический стиль ведения дискуссий, который вы предлагаете, может и имеет смысл в науке, но уж точно не в Инете. Представив гипотетически, что вам удалось дисциплинировать всех и заставить высказывать по одной мысли-идее на постинг, я вам гарантирую падение траффика сайта. Часть людей умрет от скуки.

                      Майдан читают в том числе и для развлечения, пишут в том числе и ради упражнения в словесных перепалках. И чем больше будет читателей и писателей, движимых чем угодно, хоть бы и приказом начальства - тем лучше. Потому как открытая и свободная дискуссия распространяет идеи, снимает апатию и стимулирует мысль. Мне лом продолжать писать тривиальности.

                      Плодотворность дискуссий - кто и чем мерять будет? Тут вот мне одна бабка сказала, что драфты половина киевского политикума передирает друг у друга и выдает за свои гениальные наработки. Это мы будеи считать плодотворностью или нет? По мне - да, так как оно точно в духе идей манифеста и МПЗ. Вы же можете считать иначе.

                      Если б у меня самой был ответ на вопрос, как увеличить число посетителей в 10-100 раз, я б вас не спрашивала. Я не уверена, что ваши соседи, у которых поголовно есть интернет, пойдут на майдан при любых условиях. Большинству из них оно до лампочки в любом виде. А тем, кому не до лампочки, форма ведения дискуссии не есть определяющий фактор.

                      Круг людей надо расширять прежде всего здесь в Украине. Это нужно и для выхода в реал в том числе.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.07.28 | Ihor

                        Re: Пессимист это хорошо информированный оптимист - помните?

                        Пані писав(ла):
                        > Игорь
                        >
                        > Ну не сможете вы заставить всех участников ходить строем и выражаться по форме. Академический стиль ведения дискуссий, который вы предлагаете, может и имеет смысл в науке, но уж точно не в Инете. Представив гипотетически, что вам удалось дисциплинировать всех и заставить высказывать по одной мысли-идее на постинг, я вам гарантирую падение траффика сайта. Часть людей умрет от скуки.
                        >
                        > Майдан читают в том числе и для развлечения, пишут в том числе и ради упражнения в словесных перепалках. И чем больше будет читателей и писателей, движимых чем угодно, хоть бы и приказом начальства - тем лучше. Потому как открытая и свободная дискуссия распространяет идеи, снимает апатию и стимулирует мысль. Мне лом продолжать писать тривиальности.
                        >

                        Не маю нічого проти, але я би добавив що в цьому випадку багато роботи переноситься на плечі модераторів. Вони тоді повинні перечитувати дуже і дуже ретельно кожне повідомлення і складати докупи подані ідеї, а також аргументи - за та проти, і подавати оновлену версію щодня.
                        Якщо модератори цього не будуть робити то багато цікавих ідей залишаються непоміченими і дискусії повторюються знову і знову.


                        > Плодотворность дискуссий - кто и чем мерять будет?

                        Почнемо хоч би з такою мірою.
                        Плідність дискусії це - кількість ЗАНОТОВАНИХ модератором ідей та агрументів висловлених під час дискусії.

                        Я роблю спеціально наголос на слові ЗАНОТОВАНИХ бо якщо ідеї не зібрані в окремий файл і не подані знову то це не рахується, тобто плідність дискусії = НУЛЬ.

                        Oчевидно це досить сире визначення бо не враховує кількість альтернативних ідей, тощо. Тобто це лише перший крок дати визначення. Другого кроку немає сенсу робити бо невідомо чи взагалі це визначння комусь потрібно. Зараз Свистович прибіжить і запитає - Де матеріал про губернаторів? :)

                        Пішов я розбиратися з губернаторами.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.28 | Михайло Свистович

                          Re: Пессимист это хорошо информированный оптимист - помните?

                          Ihor писав(ла):
                          >
                          > Не маю нічого проти, але я би добавив що в цьому випадку багато роботи переноситься на плечі модераторів. Вони тоді повинні перечитувати дуже і дуже ретельно кожне повідомлення і складати докупи подані ідеї, а також а....

                          А де ж взяти цих модераторів?
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.07.28 | Пані

                            А для этого и модераторов не надо, просто добрая воля авторов. ПРЕДЛОЖЕНИЕ

                            Михайло Свистович писав(ла):
                            > Ihor писав(ла):
                            > >
                            > > Не маю нічого проти, але я би добавив що в цьому випадку багато роботи переноситься на плечі модераторів. Вони тоді повинні перечитувати дуже і дуже ретельно кожне повідомлення і складати докупи подані ідеї, а також а....
                            >
                            > А де ж взяти цих модераторів?

                            Каждый автор того, что считает гениальной идеей, дублирует ее в виде дайджеста в специальную тему на Драфтах (или как там они теперь называются). Не думаю, что люди, у которых есть больше одной идеи в голове, обломятся.

                            А модераторы драфтов будут вытирать графоманию. Вытирать легче, чем собирать.

                            Если никто не опередит, я сама начну такую рубрику на драфтах.
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.07.31 | Мирослава Свистович

                              Re: А для этого и модераторов не надо, просто добрая воля авторов. ПРЕДЛОЖЕНИЕ

                              Повністю підтримую!
                              "Инициатива наказуема" - повинно стати гаслом наших розробок.

                              Кому як не "генераторам" ідей стати їх модератором? Хто як не вони найкраще розуміють суть і алгоритм втілення в життя запропонованого ними?

                              Ось нехай вони і "переварюють" їх формують конкретні завдання і оформляють результати.

                              Кожен "генратор"-ініціатор автоматично стає координатором проекту, а ми його підлеглими.
                • 2001.07.25 | Antifriz

                  Re: Якщо уважно слухаєте то я ще раз напишу ...

                  Слухайте, чудовий ви мій, ну яка різниця як там треба організовувати проекти якщо ніхто їх не збирається організовувати? Всі ці ваші поради можна віднести до графи "поліпшення". Та як ви збираєтесь поліпшити те, чого ви не робите? Я вас питаю конкретно і вже не перший раз - що ВИ збираєтесь робити?

                  > Ми не зможемо такою кількістю людей опрацьовувати великі проекти. Треба починати з дуже маленьких проектів, та здобувати досвід.

                  Ну то де ті ваші проекти чи маленькі чи великі чи які там ще? Що ви саме пропонуєте? Чи ви пропонуєте поліпшити процес поліпшення процесу розробки проектів?

                  >Одночасно треба дбати про те щоб збільшити кількість відвідувачів в 10-100 разів.

                  Так, треба. Але є велика аудіторія, яка не охоплена Інтернетом. До цих людей можна донести інформацію тільки в друкованому вигляді. Для цього потрібні гроші. То може краще поговоримо про те, де нам ці гроші взяти?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.26 | Ihor

                    Чому б я мав відповідати на ваші запитання, якщо ви демонструєте нездатність вести дикусію та скачете з теми на тему...

                    Чому ви постійно відхиляєтеся від теми балачки? Невже там на китайській мові написано?
                    Ідеї ж там прості. Висловіть свою думку з приводу тих ідей, а потім пропонуйте іншу тему розмови.
        • 2001.07.25 | Михайло Свистович

          І я напишу деякі істини.

          Ihor писав(ла):
          > Деякі істини.
          >
          > 1. Спочатку треба показати що ми маємо потенціал і бажання працювати над проектами. Для цього - не треба гнатися за великими проектами, а треба реалізувати невеликі, прості але потрібні проекти. Наприклад - як поводити себе при арешті? Або зібрати інформацію про губернаторів.

          Потенціал і бажання ми вже "показали". Щоденно на форумі десятки людей ставлять сотні повідомлень, а ось взятися за кілька невеличких пероектів, той же пошук компромату на губернаторів ніхто не схотів. Ось Ви, наприклад, скільки біографій нам прислали?

          > -- зовнішній вигляд web сторінки або як я люблю називати прив'язі, мусить кричати про те що тут головною діяльністю є необхідні для українського суспільства проекти.

          Ніякий зовнішній вигляд не допоможе, якщо кожен вважатиме себе щонайменше головним стратегом опозиції, якому в падло попрацювати пошуковим сервером.

          > -- професіоналізм та дбайливість модераторів важлива також. Якщо відвідувач заходить перший раз на сторінку то мусить одразу побачити що його поради не пропадуть, а що є модератор який збирає усі ідеї.

          Моя дружина, прочитавши драфти, хоче бути збирачем ідей, але де взяти час. Матеріальна допомога від закордонних читачів Майдану така "суттєва", що ми не можемо прогодувати себе, а не те що найняти людей на звичайну технічну роботу - ставити стрічку новин.

          > Тобто пункт 1. потрібен для того щоб до нас поставилися серйозно. Ми мусимо показати на ДІЛІ що щось зроблено і що воно зроблено якісно.

          Я вже писав: вже показали.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.25 | Augusto

            Михайло, чесно, ну нема і на Заході чеканки!

            Ну деж знайти вам ті гроші, дитино, ну хто зміг вже надіслав! У мене ось річний контракт закінчився, новий не дали нікому, залишилися тількі постійні робітники, наймають мало, вимоги колосальні: щоб працювати десь на фірмі старшим на підхваті гінцем за кавою треба знати Юніx, Майкрософт, Макінтош (розібрати та зібрати з зав'язаними очима за 45 сек), писати програми в С, С++, Перл, Кобол, Фортран, Бейсік, Ява, ПостСкріпт, Делфі, співати тенором (без акцента!) та мати стаж в 1,5 тисячи років! З вересня йду вчитися, платити треба $амому за навчання, книги, квиток на транспорт (мовчу за їжу, одяг, сім'ю, тощо), якщо мені відмовляють в грошовій допомозі на час навчання, ото буде сміху та вигуків з боку дружини(що працює) та сина(що вчиться в школі)! Важкий момент!
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Михайло Свистович

              Дякую за комплімент.

              Але я сам вже батько трьох дітей.

              Я ж не кажу, що допомога має бути виключно грошова. Вона може бути і віртуальна, наприклад, ось Ви відшукали карикатури і за це Вам оголошується подяка з занесенням до особистої справи.

              Інші б теж могли замість взаємних образ на форумі пошукати в Інтернеті, скажімо, біографії губернаторів.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.25 | Augusto

                Та я не тому кажу, що хочу образити! Звичка така дурна в мене!

                (___)
                OO \
                \__/\

                Це я, бик такий, вибачаюся за "дитину"!
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.25 | Михайло Свистович

                  А я і не ображаюсь.

                  Якби я був жінкою, я б тащився, що виглядаю значно молодшим за свій вік. Але оскільки я не належу до прекрасної статі, то це все дурниця.
          • 2001.07.25 | Ihor

            Re: І я напишу деякі істини.

            Михайло Свистович писав(ла):
            > Потенціал і бажання ми вже "показали". Щоденно на форумі десятки людей ставлять сотні повідомлень, а ось взятися за кілька невеличких пероектів, той же пошук компромату на губернаторів ніхто не схотів. Ось Ви, наприклад, скільки біографій нам прислали?
            >

            Та я ж те саме стверджую - Ніхто не хоче брати участь в проектах.
            Ми сперечаємося що було перше
            Курка чи Яйце.

            Єдиний проект який працює на Майдані це НОВИНИ.

            Потенціал та Бажання можливо показали Ви пане Свистович, та ваші найближчі помічники, які роблять новини та підтримують сервер.

            Потенціал інших такий самий як потенціал НАРОДУ України який має бажання змінити життя але нічого для цього не робить.

            Чому я не шукав за інформацією про губернаторів?

            Та тому що чітко не викладено ціль - навіщо це потрібно?
            Тому що вибори на носі? Чи вибори вже почалися? Чи губернатори видвинули свої кандидатури? Чи це терміново чи не терміново?
            Це якраз той професіоналізм якому нам треба навчитися.
            А якщо проект є важливим то сторінка мусить звантажуватися прямо до проекту а не до новин.
            >
            > Ніякий зовнішній вигляд не допоможе, якщо кожен вважатиме себе щонайменше головним стратегом опозиції, якому в падло попрацювати пошуковим сервером.
            >

            Якраз зовнішній вигляд допоможе. Майдан повинен одразу завантажуватися в розділ проектів, а вільний форум розмістити десь на долині сторінки.
            На мою думку в середньому особа витрачає в день 1-1.5 години на інтернеті. Якщо ця особа спочатку читає новини а потів іде в форум то часу на проекти не залишається.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Михайло Свистович

              Якщо ця людина патріот України

              то може приділити і більше годин Інтернету.

              Біографії губернаторів потрібні в зв"язку з виборами, бо всі вони будуть висуватися. А щодо всього іншого - після першого серпня.
            • 2001.07.25 | Пані

              Re: І я напишу деякі істини.

              Ihor писав(ла):
              > Чому я не шукав за інформацією про губернаторів?
              >
              > Та тому що чітко не викладено ціль - навіщо це потрібно?

              ---это крутой сарказм--
              А вы мне бизнес план покажите! А то что я решу без бизнес плана?
              ---энд оф сарказм---
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.26 | Ihor

                Тут де я живу - кожен має інтернет,...



                Враховуючи це, тут значно більше українців які би могли підєднатися до Майдану.
                Але незважаючи на те що я їх переконував в цьому, ніхто так і не підєднався.
                Так заходили, подивилися, почитали. І на тому все закінчилося. Чому так сталося?
                Я не переконаний чи ви когось заманили на Майдан. Якщо так - то це буде сюрпризом для мене і ви мусите розповіти як це вам вдалося.
                Я гадаю що люди не приходять частково тому що проекти недостатньо мотивовані.
                З іншого боку я абсолютно переконаний що люди хочуть допомагати, але не хочуть докладати зусилля там де не видно як то воно буде впроваджено в життя. Мій товариш юрист з радістю відповів би на запитання повязані з правом. Ідеально це коли б до нього прийшов електронний лист з запитаннями, він би на них відповів і відіслав назад. На данному етапі це тяжко впровадити але ж можна хоч якось наблизити до цього.

                Пані писав(ла):
                > Ihor писав(ла):
                > > Чому я не шукав за інформацією про губернаторів?
                > >
                > > Та тому що чітко не викладено ціль - навіщо це потрібно?
                >
                > ---это крутой сарказм--
                > А вы мне бизнес план покажите! А то что я решу без бизнес плана?
                > ---энд оф сарказм---
  • 2001.07.23 | Antifriz

    Re: СТВОРЮЄМО СТРУКТУРУ!

    Тут кожен готовий сперечатися до всирачки та давати всім і кожноми розумні поради.

    Але кожен проект потребує праці і грошей.

    Що до праці - то багато хто готовий щось зробити, не піднімаючи своєї жопи від компютера, але не більше.

    А що до грошей - то коли про них постає розмова, всі порадники відразу кудись пропадають, глохнуть, сліпнуть та німіють.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.23 | Пані

      Не согласна!

      То есть как это "не отрывая жопу от компьютера"? Ни фига! Не отрывая это самое от привычных букмарков, а то еще подлый Свистович заствит куда-то лазить! Караул!!!
      Кнопка "сеарч" это не для украинского национал-демократа! Это все они, кляти москали-жидо-масоны! У-уууууу. поганые!!!!!!!!!!!
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.25 | ilia25

      Старшему меценату :)

      А слабо было перед тем, как передавать деньги, мыльнуть мне весточку? Я бы свои пару центов доложил :)

      Совсем по хорошему, в таких случаях стоит кидать клич на Майдане, но даже если дело очень срочное, вполне можно разослать письма мылом тем, кого уже знаешь.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.25 | Antifriz

        Re: Старшему меценату :)

        От ето я хуєю! Я спеціально створив YahooGroup http://groups.yahoo.com/group/antifrizus для координації фінансової підтримки. Ти хоч приєднався до неї?

        Скільки разів я вже висилав це повідомлення - приєднуйтеся, приєднуйтеся, приєдналися Косарик, та Кабуд, якись десь пощезали. Інших я навіть не рахую, бо то просто мовчазні читачі.

        Якщо спочатку від ідеї підтримки існування майдану перейшли до ідей фінансування проектів, то зараз навіть підтримкою існування ніхто не хоче займатися.

        Попизділи, випізділися, та побігли свіжих тем шукати, щоб ще попиздіти.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.25 | ilia25

          Тяжелый случай

          Ему про пересылку денег, а он охуевает от YahooGroup.. Я пока еще не понял, чем почта вдруг стала плоха? Было бы желание..
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.25 | Antifriz

            Re: Тяжелый случай

            А ти що - сам не можеш переслати чи що? Тобі допомога потрібна? Так я навіть не знаю де ти знаходишся.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.26 | ilia25

              Просто пока нет удобного механизма для пересылки

              Western Union подходит только для срочных пересылок или для больших сум, иначе слишком дорого.

              Официальный способ (wire transfer) -- это вообще неприемлемо по ценам.

              Поэтому если кто-то уже решил платить за пересылку, то ему стоит пригласить других потенциальных доноров падать себе на хвост -- хуже не ж будет. Даже если дело срочное, можно дать несколько часов на ответ. А потом уже можно будет жаловаться на форуме, что якобы деньги никто давать не хочет :)

              Вот, кстати, для выбора наилучшего способа передачи денег и твоя група на яхе может пригодиться (хотя этот вопрос уже и на форуме обсуждался). Я, кстати, к твоей групе не подключался именно потому, что мне никто не объяснил какие конкретные вопросы там собираются решать.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.26 | Dmytro

                Re: Просто пока нет удобного механизма для пересылки

                ilia25 писав(ла):
                > Western Union подходит только для срочных пересылок или для больших сум, иначе слишком дорого.

                Українська компанія MEEST вже не влаштовує? 4% від суми + 9 дол. за доставку - хіба великі кошти? Доставляють отримувачу безпосередньо в руки. Відправник, наскільки я розумію, компанії може направити чек, або з картки дозволити зняти.

                Окрім MEEST є ще аналогічні - "Дніпро", "Карпати", "Роксоляна". Це лише ті, про які мені доводилось чути.

                > Официальный способ (wire transfer) -- это вообще неприемлемо по ценам.

                Для сум понад 500 дол. банківський переказ є прийнятним. Відправник платить десь 30 дол за трансфер, по дорозі губиться в банку-кореспондентові 10-15 (і то не завжди) і при зніманні коштів банк бере приблизно 1%. Гадаю, що майже всі банки надають цю послугу. Перекази можна отримувати і на прізвище без відкриття рахунку. Зараз змушують у формі писати, що кошти не використовуватимуться з метою підприємницької діяльності. Пишете це. В графі "мета переказу" - гордо заповнюєте "фінансування політичної діяльності" - формула прийнятна і нікого не обманюєте.

                > Поэтому если кто-то уже решил платить за пересылку, то ему стоит пригласить других потенциальных доноров падать себе на хвост -- хуже не ж будет. Даже если дело срочное, можно дать несколько часов на ответ. А потом уже можно будет жаловаться на форуме, что якобы деньги никто давать не хочет :)
                >
                > Вот, кстати, для выбора наилучшего способа передачи денег и твоя група на яхе может пригодиться (хотя этот вопрос уже и на форуме обсуждался). Я, кстати, к твоей групе не подключался именно потому, что мне никто не объяснил какие конкретные вопросы там собираются решать.

                Я взагалі не розумію, які можуть бути з цим проблеми? Якщо ви гроші не можете зібрати від тих хто бажає їх дати, тоді зрозуміло що й інші справи десь з таким же успіхом йтимуть.

                Скажімо є 3-5 варіантів пересилки коштів. Є представник-посередник за кордоном - оголошуйте його. Є відповідальний тут за отримання коштів - його телефон, е-пошту. Створюєте довідку з усіма цими варіантами й вивішуєте публічно або висилаєте на запит. І не треба боятися. Як вирішили валити владу "весело і нахабно" то так і дійте. Кошти в межах 10-50 тисяч - то загалом копійки й ніхто на це уваги звертати не буде, але вони дадуть можливість розкрутитися. Як будуть освоєні ці суми - навчитеся отримувати і більші.

                І про гранти не забувайте. Якщо посольство ЗСА (а тепер ще й англійське) виділило понад 700 тис. дол. на розвиток незалежних ЗМІ, то ця інформація сайту Майдан стосується в найпершу чергу. Гадаю 10-20 тис. вони виділять без зайвих питань. Лише слід звернутися. Поки ви думаєте як якісь копійки зібрати, ці кошти розхапають невідомо хто і як.
              • 2001.07.26 | Antifriz

                Re: Просто пока нет удобного механизма для пересылки

                Ти Ілля придурюєшся, чи як?
                Чи може це я здурів і в мене галлюцінації, що я сюди слав повідомлення про групу?
                Я думаю, що скоріше спрацював той принцип, про який я вже тут писав - як тільки мова заходить про гроші - всі відразу глохнуть, сліпнуть та німіють.
                Зайди в групу і почитай, чим група займається, там все написано.
                Як хотів би, то давно б уже зайшов.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.27 | ilia25

                  Значит так

                  Или мы разговариваем как воспитанные люди, или не разговариваем вообще.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.30 | Antifriz

                    Re: Значит так

                    Значить так - розмовляємо, як цівілізовані люди - згоден 100% Всі дискуссії з приводу грошеи ведемо або милом на antifrizus@yahoo.com або через http://groups.yahoo.com/group/antifrizus
    • 2001.07.26 | SG

      250 гривень на квартал виділяв би...

      коли б знав на що це іде. І ще багато хто б тут таке ж робив.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | Михайло Свистович

        Re: 250 гривень на квартал виділяв би...

        Поки що не має грошей навіть на прожиття майданівців. Світло в мене вже відрізали. Завтра відріжуть газ. Ось куди воно йде!

        Кожен гадає, що, якщо він дасть своїх 100 гривень, то набіжить величезна сума. Але ж дають одиниці, тому питання їх використання поки що не стоїть.

        Найближчі наші плани, якщо буде хоч трохи зайвих грошей, випускати газету "Майдан".
  • 2001.07.24 | SG

    Re: СТВОРЮЄМО СТРУКТУРУ!

    Я за. Особливо плакати, графіка для передвиборної боротьби є реальним проектом, запишіть мене. У адміністратора є мої контакти для СГ.

    Я не готовий виставляти деталі роботи на відкритій сторінці. Для цього необхідна закрита сторінка, реєстрація з перевіркою і обіцянкою не спілкуватися з сбу, цру, коммі з приводу майдана і ФНП.

    Цікаво було б вийти у "реал". Я знаю, що пив кави у великому славному місті на берегу славного озера у квітні з принаймні двома майданівцями, яле ні вони, ні я їх не знаємо по нікам тут.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.24 | Фарбований Лис

      Re: СТВОРЮЄМО СТРУКТУРУ!

      Підтримую!
      Так можна робити регіональні відділення по випиванню кави (пива) за роботою.
      Багато питань треба вирішувати в реалі чи в закритому режимі.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.25 | Михайло Свистович

        А Вас я давно

        з нетерпінням очікую в реалі, але Ви все ж віддаєте перевагу віртуалу. Я вже й ірпінський телефон повторно Вам написав, і в УРП сиджу, чекаю на телефоні 229-47-72 (сьогодні буду там після 16.00), коли ж Ви розкажете нам, як писати кошторис.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.25 | Фарбований Лис

          Re: А Вас я давно

          Ну не було вас там. Слухавку піднімала пані з приємним голосом, сказала, що вас немає і що вона не знає чи ви будете. Дзвонив о 16:45.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.25 | Михайло Свистович

            Дійсно не було. І сьогодні не буде.

            Дуже перепрошую, але сьогодні невідкладні справі не дозволяють мені витратити навіть годину на дорогу туди і назад.

            Але завтра з 13.00 я там буду обов"язково і чекатиму Вашого дзвоника.

            Не ображайтеся, будь ласка.
    • 2001.07.25 | Technar

      Re: СТВОРЮЄМО СТРУКТУРУ!

      SG писав(ла):

      > Я не готовий виставляти деталі роботи на відкритій сторінці. Для цього необхідна закрита сторінка, реєстрація з перевіркою і обіцянкою не

      Закритий форум це не проблема.

      > спілкуватися з сбу, цру, коммі з приводу майдана і ФНП.

      А оце проблема. Як ви собі уявляєте таку перевірку?

      Ми вже колись бралися за обговорення цього питання. Повинно бути у драфтах. Більшість зі мною включно висловилася проти закритого клубу всередині відкритої спільноти. Можна знову підняти це питання.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.25 | SG

        Re: СТВОРЮЄМО СТРУКТУРУ!

        А так щоб учасники взяли відповідальність не розсилати внутрішні (з деталями) матеріали до держ органів. Тут же держ органи - перші відвідувачі, тому ми і обговорюємо стратегічні теми, а в деталі не вдаємося. Це не захист, але.

        Я не про закриту спільносту, а про робочу групу. Не знаю як це буде, бо я там де і ви - в америці. А якось попрацювати можна.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.25 | Михайло Свистович

          Перепрошую

          Тоді в УРП Вам зайти проблематично. Але Ви б могли взятись за малювання лого "Гонгадзе, Александров, хто наступний?" Це ж не важко, якщо Ви комп"ютерний графік, витягнути з Інтернету фотографії двох журналістів та намалювати в квадраті знак питання.
        • 2001.07.25 | Пані

          Торжественная клятва пионера

          SG писав(ла):
          > А так щоб учасники взяли відповідальність не розсилати внутрішні (з деталями) матеріали до держ органів.

          Взяли как? В форме клятвы? Подписки? Расписались кровью?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.25 | Сергій Кабуд

            Він має рацію. Така клятва дає можливість у випадку.... її витягти і продемонструвати.

            А архіви все одно відкриють.
            Це не так просто, п. Пані!
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Пані

              Ой мама! Испугали ежика...

              Агент Остапченко был пойман на клятвопреступлении и торжественно предан анафеме! На его место пришел агент Бендерович... Бесконечная петля.

              Вы работале в реале с провокаторами? Так я вам скажу по секрету - клятвы не спасают.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.25 | Сергій Кабуд

                є бейсбольний кийок.

                а буде суд.
                взагалі я не наполягаю на клятві.:))
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.26 | SG

                  Аааа!

                  Та я не про клятву, а, у додаток, як на "license agreement" ви нажимаєте "I Agree", так і тут. Можна і без цього. Не спасають, але навіщо просто писати на сайті про деталі хто чим буде займатися? Тоді матимемо половину "агентів".

                  Головне - пректи.
              • 2001.07.26 | Фарбований Лис

                Re: Ой мама! Испугали ежика...

                Гра в Буратіно?
      • 2001.07.25 | Сергій Кабуд

        Все елементарно,п. SG, візьміть і закрито імейлом надішліть вашу розробку кому вважаєте це треба знати.(–)

    • 2001.07.25 | Михайло Свистович

      Ви можете зайти в УРП

      і там конфіденційно про все поговорити. Я буду там через 2-3 години. Телефон - 229-47-72. Адреса: вул. Прорізна, 27. Це біля метро "Золоті ворота".
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.25 | Ernst Zahrava

        Якщо все крутиться навколо УРП, то чи не стати нам віртуальним підрозділом УРП?

        Тим більше, що мене тут у тому році віртуально вже приймали до УРП.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.25 | Михайло Свистович

          Re: Якщо все крутиться навколо УРП, то чи не стати нам віртуальним підрозділом УРП?

          В УРП в нас лише приміщення. Також я член УРП, але ніколи УРП не впливала і не впливатиме на політику сайту Майдан, який є загальноукраїнським, не лівим і не правим.

          Бажаючі стати віртуальним підрозділом УРП можуть, звичайно, використовувати для цього сайт Майдан без будь-яких перешкод. Я зобов"язуюсь забезпечувати зворотній зв"язок.

          Але сайт Майдан над партіями та ідеологіями.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.25 | Ernst Zahrava

            Але ж ви створюєте Структуру

            як вона функціонуватиме без спільної мети? А яка спільна мета, без спільної ідеології?
            А якщо все це є, то що це як не партія?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Сергій Кабуд

              Vse це викладено в маніфесті і багатьох дописах.

              Майдан це патріотична організація без ліво/правого поділення.
              За
              демократію і добробут і розвинення українства
              проти
              номенклатурного правління і рецедивів гестапо совєтського гатунку.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.25 | Ernst Zahrava

                То було ДОСИ

            • 2001.07.26 | Михайло Свистович

              Re: Але ж ви створюєте Структуру

              Але ж не урпівську структуру. Мета одна - геть Кучму і недопущення нового кучми до влади, а нормальними словами - побудова в Україні громадянського суспільства.

              Товариство захисту білих ведмедів теж має спільну мету, але це ж не партія.
  • 2001.07.25 | Augusto

    Чесно кажучи, структура не тільки створена, але і працює.

    Бо Майдан майже єдине місце в світі, де йде українська політична дискусія. Наведить їнше, якщо я помиляюсь. Без дискусії немає прогресу, але справа в тому, що Україна не має досвіду обміну думками, все або занадто матеарілізується (як не можу заробити на пляшку, нафіг воно треба), або символізується, коли реагують не на зміст, а на форму (наприклад: Москва=КПСС, в той же час там теж СССР/КПСС нема давно), коли сутність підмінюється ритуалом та стає легкою поживою для маніпуляторів від політики (безславний кінець РУХу, КУНу, тощо). Тому структура Майдану працює, але вона нагадує сьогодні "річ в собі"(ding an sich), тому, що вона не має безпосереднього впливу на реал (опосередкований вплив величезний, але завжди може бути поставлений під сумнів зза відсутності твердих доказів). В чому Майдан дасть тільки малий (якщо взагалі наявний) результат- використання його як заміни телефону та прямої комунікації.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.25 | Пані

      Yes! Можно я тебя поцелую?

      Augusto писав(ла):
      > Бо Майдан майже єдине місце в світі, де йде українська політична дискусія. Без дискусії немає прогресу, але справа в тому, що Україна не має досвіду обміну думками

      Выделено мною. Читать всем!

      Ну я то ----майже---- типа не заметила. Без "майже" это "ОТКРЫТАЯ українська політична дискусія".

      > В чому Майдан дасть тільки малий (якщо взагалі наявний) результат- використання його як заміни телефону та прямої комунікації.

      Ты там в своей Европе может уже забыл, какие тут (пещерные) средствА коммуникации. Майдан заменяет ОТСУТСТВУЮЩИЕ методы связи.

      Это не значит, что не надо собирать простынки. Надо. Чего не надо - это дискуссий о том, собирать ли простынки, с какой целью и где кошторис на сбор простынок. Я, конечно, не ожидаю их прекращения, но не могу не откомментировать как безумно глупо это звучит!!! Не хочешь - не участвуй! Но зачем об этом спорить????

      Как говорила сладкая парочка ММ: "простите, вырвалось".
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.25 | Сергій Кабуд

        Отож. Унікальне місце.

        Все що є живе в українському інтелектуальному житті і якось торкається сучасності тут представлене.
        Найкращі автори есеїсти на Майдані.
        Майже зовсім немає гнилуватих водянистих казлів з газет.
        Це все при умові що ви як і я не читаєте авторів відверто провокаційного напрямку.

        А якщо їх читати то додається трохи гімна, але все одно картина виглядає сильно.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.25 | AST

          А в астальном, прекрасная маркиза...


          - Майже зовсім немає гнилуватих водянистих казлів з газет. Це все при умові що ви як і я не читаєте авторів відверто провокаційного напрямку. А якщо їх читати то додається трохи гімна, але все одно картина виглядає сильно.


          Куди дивиться Адміністрація?
          Все просто і понятно - відключити звідси "казлів" і тоді авторитет Майдана, як єдино-вірного із ЗМІ підніметься взагалі до недосяжних висот. іще більше
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.25 | Сергій Кабуд

            А він і так вже там. Авторитет.

            Шановний, а що читати???

            мейнстрімівські продажні водянисті бзДні?
            Ну Поступ можна, Грані, Антену, але рівень в них в усіх чесно кажучи провінційний.
            І гонять кількість літер бо мають формат.
            А в результаті я їх читати не можу.
            Лише інколи, коли щось відібрав майдан, чи там через пошуковку.

            Давайте дивитися правді в очі–
            немає українською мовою гідних газет, журналів, телебачення чи радіва.
            Є винятково цікаві матеріали на 1плюс1 трохи на деяких інших каналах, на Свободі, ще десь трохи.

            А на майдані винятками є як раз навпаки слабкі матеріали.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Пані

              Не в уровне дело, а в ДИСКУССИИ

              Много ты подискутируешь в Дне или в Поступе со своим монитором...
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.25 | Ernst Zahrava

              Перехід-4, не хочу зупинятися на антирекламі. (Стосовно того чи є що читати)

              Я колись тут про них не дуже добре відгукнувся, але там є дуже добрі статті. Особливо мені там подобаються статті Олексанра Шморгуна. Вони теж популярізують Третій Шлях, правда приходять до нього з де-що іншого боку.
              Є там добра стаття "Німецький досвід" (чи якось близько доцього).
              А взагалі, здається вони ще не визначилися між класично-консервативним підходом та Третім Шляхом.
              Вибачаюся, це не за темою, але ж я колись не за темою навів на них антирекламу.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.30 | Максим’як

                Re: Не має третього шляху.

                Для України існує шлях "help them self"

                Росія і Китай ведуть серйозні переговори для об"єднання зусилль для експансії в Європу і протистояння США. Вони чітко зрозуміли, що один без другого немають такої суттєвої ваги в світі.

                Україна в будь-якому випадку, якщо не зміняться світові обставини, якоюсь катаклізмою, буде втягнута в цей блок.

                Основний розвиток подій буде супроводжуватиметься за сценарієм описаним Езекіїлем в 37-39 главі.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".