МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

"ОsтаNNя барикада" потребує вашої допомоги!

07/23/2001 | Ті що на барикаді
Увага! Увага! Увага! "ОsтаNNя барикада" потребує вашої допомоги!

Щойно минув другий тиждень, як "ОsтаNNя барикада" стала на шляху шароварності в Україні. І комусь це певно дуже не cпоподобалось - і ось вже другу годину наш (і ваш) клуб перевіряють співробітники Управління по Боротьбі з економічною злочинністю. Перевіряють без жодної санкції і вони вимагають закрити перший український арт клуб в столиці України!

Ми потребуємо Вашої допомоги!
Наш телефон 290-52-22, адреса: м.Київ, вул.Суворова, 4

Відповіді

  • 2001.07.23 | Мартинюк

    Українофобія з чиновницьким лицем.

    Україномовність - це для них звичайно злочин, та щей організований, раз так швидко і зразу ж прислали каральну структуру з відповідною назвою.

    Сьогодні спілкувався з хлопцями, які тримають єдиний у столиці України вуличний лоток з україномовним записами . У звязку з "пірамідобуванням" на Майдані Незалежності всі торгівці змушені тулитися в закутках біля поштамту. Зараз до них зачастив чиновник з райради ( не знаю яка там кереє Майданом Незалежності)на ймення Стрижак Олександр Григорович. який найчистішою недержавною мовою вимає "Что б Вы мне ... всю ету... немедленно убрали". Увагу чиновника привертають лише ті торгівці, які торгують "националистическим ассортиментом".
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.24 | Ihor

      От якби це на камеру зазняти....

      Взагалі то хлопцям що продають музику ватро тримати на лотку декілька предметів за паплюження яких можна притягувати до судової відповідальності. Наприклад прапор, герб, ... та навіть портрет Кучми з балалайкою(чи на чому він там грає).
      Балакати з таким як Стрижак треба поволі так щоб свідки встигли підійти, але це хлопці напевно знають краще за мене.
  • 2001.07.24 | Грець

    Re: "ОsтаNNя барикада" потребує розуму

    Ми б вам охоче допомогли, якби ви боролися не проти шароварів, а проти лаптів і косовороток. Проти шароварів і без вас є кому боротися (наприклад К.Вишінскому з АйСіТіВі, Долґанову тощо.) Якщо будете боротися з шароварами, то залишитеся з голою сракою.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.24 | Мартинюк

      "ОsтаNNю барикаду" мочать не за шаровари

      Спочатку сходи та подивися, а потім відвішуй "принципові" заяви.
      Там виступає Морозов, Тризубий Стас і так далі. Все трохи подібне по стилу до "Клубів творчої молоді" якими бавилися шістдесятники. Вся різниця полягає в тому що тоді ці клуби трималися з рік або зо два. А ось у вільній Україні такий заклад громлять вже через два тижні після поатку ункціонування. Під оплески нерозумних тубільців... В принципі у 60 роки це також було - "я Симоненка не читав, але чувствую що правильно його партія і правітєльство мочать"
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.24 | Рoман ShaRP

        Re:1. Підтверджую : "ОsтаNNю барикаду" мочать не за шаровари 2. Чим "проста людина" може допомогти?

        Більше того, виступають люди -- Віктор Морозов, Дмитро Добривечір, що раніше виступали на "Рок за Правду".
        То вони дурні, що нее в шароварах? Я живу в Києві, в цій, ... столиці і я бачу що українському, україномовному музиканту ("звіти народної творчості " в "Україні", вибачайте, я не беру до уваги) просто нема де виступити , якщо в нього нема контракту з Поплавським чи Рибчинським , "Новою" або "Таврійськими Іграми"(не буду зараз обговорбвати їх якості).

        Таке місце з*явилося. Най воно є (в економічному сенсі ) недешевою ресторацією, але в сенсі культурному , музичному -- то певний прорив. Прорив до того , аби в нас в Києві співали, чорт забирай українські , україномовні виконавці.

        Михайло Барбара ("Мертвий ПІвень") коли я брав в нього інтерв*ю на "Рок за Правду" сказав -- "Співати в нащій країні українською мовою то вже є політика" -- і то є правда.

        Тож знову мамо політику -- і навряд чи цю політику можна назвати українською.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.24 | Ihor

          Re:1. Підтверджую : "ОsтаNNю барикаду" мочать не за шаровари 2. Чим "проста людина" може допомогти?

          Рoман ShaRP писав(ла):
          > Таке місце з*явилося. Най воно є (в економічному сенсі ) недешевою ресторацією


          А що то значить не дешевою ресторацією?
          Cкільки там кава коштує?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.24 | Михайло Свистович

            Не більше, ніж в інших таких самих закладах в центрі.

            Кава натуральна по-східному там коштує 2 грн. 50 коп.
          • 2001.07.26 | Рoман ShaRP

            Re: Кави там не пив, а "Оболонь темне" (чисто для підтримки закладу, позичені) -- 4 грн. (-)

    • 2001.07.24 | Ростислав

      Для пана, котрий не в контексті

      Там на вході написано "У нас розмовляють українською" - можливо Вам від цього легше стане :-)
  • 2001.07.24 | Чучхе

    Між іншим, анонсований телефон "барикади" не відповідає. Невже всіх загребли? Не вірю. (-)

    Ті що на барикаді писав(ла):
    > Увага! Увага! Увага! "ОsтаNNя барикада" потребує вашої допомоги!
    >
    > Щойно минув другий тиждень, як "ОsтаNNя барикада" стала на шляху шароварності в Україні. І комусь це певно дуже не cпоподобалось - і ось вже другу годину наш (і ваш) клуб перевіряють співробітники Управління по Боротьбі з економічною злочинністю. Перевіряють без жодної санкції і вони вимагають закрити перший український арт клуб в столиці України!
    >
    > Ми потребуємо Вашої допомоги!
    > Наш телефон 290-52-22, адреса: м.Київ, вул.Суворова, 4
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.24 | Чучхе

      Я туди таки додзвонився. Там все нормально. Ось деталі:

      Покалякав з Олександром Сергійовичем Донієм. Це він розсилав е-мейли. Суть в тому, що вчора вночі туди нагрянула валка перевіряючих на предмет чи не ведеться там торгівля алкоголем. Справа в тому, що в барикаді не можна пити і продавати спиртні напої, але на вітрині там стояла пляшка горілки з написом "скоро буде у продажу". Весь конфлікт який був, вичерпався за годину. Однак Доній, якого це застало спросоння, на всякий випадок розіслав усюди ксерокси з розпачливим гаслом "закривають!"
  • 2001.07.26 | SG

    До Майдана: А чи можна...

    щоб на якійсь сторінці Майдана була рекламка ОстаННьої Барикади?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.26 | Майдан-Інформ

      Re: До Майдана: А чи можна...

      Ми подумаємо про це. Але потрібно ще узгодити технічні деталі з Технарем.
    • 2001.07.26 | НеДохтор

      Re: До "OsтаNNьої барикади": А чи можна ...

      На "ОsтаNNій барикаді" встановити компьютер (хоча б один) з постійним доступом в Інтернет.

      Буде прямий зв’язок з Майданом. Таким чином можлива реклама Барикади, а може і окремий форум.

      Якщо це еволюція підхопить то може в майбутньому через WEB-трансляцію в Україні і закордоном одержать прямий ефір з "Барикади".

      Це все звичайно фантазії, але поміркуйте з Барикадою і Майданом та порадьтесь з Технарем.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.26 | trick

        Re: До "OsтаNNьої барикади": А чи можна ...

        A sho tut dovgo dumaty?!! Prosto dialup + takyj sobi PeeSea. I sho skladnogo?
  • 2001.07.26 | Спостерігач

    Ги :-) Афіша: "Человек недели - Олесь и Татьяна Доний"

    http://afisha.bigmir.net/read_news.php?stat=week
    Олесь и Татьяна Доний

    Олесь и Татьяна осуществили свою давнюю мечту - создали истинно украинский клуб. Ради этого они продали квартиру.
    13 июля в здании Печерского торгового центра открылся первый в Киеве украинский клуб “ОsтаNNя барикада”. Вход в заведение предваряет концептуальное заявление: “У нас говорят по-украински”. Железо-бетонно-кирпичный интерьер и ироничные детали – письма из личного архива хозяев, фотографии из семейного альбома и даже гимнастерка члена “Украинского союза студентов” с плеча хозяина – элементы концепции заведения. Олесь и Татьяна, дети урбанизированного города, плохо ориентируются в сельской культуре и искренне считают, что заполонившие столицу “Хуторки” и “Казачки” не отражают в полной мере национальной культуры. У четы Доний иное представление об истинно украин-
    ском. Меню клуба “ОsтаN-
    Nя барикада” – яркое тому подтверждение. Канапе с языком и брынзой здесь называют “Слоника замучили клятi москалi”. Фирменный коктейль – смесь пива и водки – “Спи, маленький казачок”. Комплексный обед состоит из горячих бутербродов с шинкой и украинской перцовки с добавкой перца. Ее здесь именуют “Слава нації”.
    Кстати, о политике. Ипостась бизнесмена-ресторатора несколько непривычна для Олеся – он профессиональный политолог и талантливый публицист. Заместитель директора “Киевского центра экстремальной политики” определяет работу молодежного штаба по референдумам и делает политические прогнозы. Татьяна преподает английский язык в Национальном университете. Для них украинский клуб – не бизнес-проект, а идея. Много денег на ней не заработаешь. Ведь “ОsтаNNя барикада” – не элитный ночной клуб, а культурный центр. Цены и ассортимент блюд здесь рассчитаны на платежеспособность и гастрономический вкус творческого люда.
    Украинская национальная идея много значит для Олеся и Татьяны Доний. Она объединила их во времена учебы в Киевском университете. Олесь оканчивал исторический и возглавлял “Украинский студенческий союз”. Татьяна только поступила на факультет романо-германской филологии. Политика ее мало увлекала, но очень нравился Олесь. И Таня пришла в УСС. С тех пор они вместе сражаются на баррикадах, отстаивая права современного украинского искусства. Свой вклад в национальную культуру хозяева нового клуба оценивают без ложной скромности. “ОsтаNNя баррикада” – един-
    ственный в Киеве центр украинского городского искусства, где современный автор встретится с издателем, музыкант познакомится со своими поклонниками, а украинский политик увидит свою аудиторию.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.26 | ВАСЯ ПУПКІН

      Чи не потрібно кухаря до Вашої ресторації ?

      Маю кілька фірмових страв :
      1) "фарширований москаль" :-)) (щоб не теренділи, що ми не любимо москалів :-)) )
      2) для вегетаріанців - "Сало по-кацапськи"
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.26 | AST

        Їм не кухаря - їм нормальну "кришу" треба.

        Шо, не бачиш, проблеми в людей.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".