МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

"То був не я, і то були не ми з Суркісом, а мільйон я чесно заробив", - Медведчук

07/25/2001 | Максим’як
МЕДВЕДЧУК ПОЯСНИВ СВОЮ НЕПРОФЕСІЙНІСТЬ ЯК АДВОКАТА У СПРАВІ ВАСИЛЯ СТУСА
Під час перебування у Луцьку перший заступник ГВРУ, лідер СДПУ (о) Віктор Медведчук відповів на запитання у прямому ефірі Волинського телебачення. Зокрема, волинських глядачів цікавила причетність В.Медведчука до долі поета Василя Стуса, який у радянські часи був звинувачений у антирадянській пропаганді. На це запитання В.Медведчук відповів: "Насамперед, слід нагадати практику радянського судочинства, коли підсудному в обов"язковому порядку призначався адвокат. В.Стус на зустрічі зі мною вимагав, щоб його захищав представник міжнародної правозахисної організації, на що я йому відповів, що радянський суд ніколи на це не погодиться. Так воно й сталось. Сьогодні мої політичні опоненти намагаються використати цей момент для того, щоб мене скомпрометувати, хоча жодна юридична експертиза матеріалів справи В.Стуса не може дорікнути мені у непрофесійному виконанні обов"язків. В.Стус був засуджений до 10 років позбавлення волі й, відбуваючи покарання, помер. Це стало об"єктом політичних спекуляцій з боку тих сил, які, насамперед, самі намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні незаконними, неконституційними методами". Також

В.Медведчук прокоментував звинувачення у належності його до клану олігархів. "Я дуже радий, що надійшло таке запитання, яке дозволить мені відверто на нього відповісти. Так, я - мільйонер, і цього не соромлюсь. Я заробив ці гроші до своєї політичної кар"єри, зараз чесно декларую свої прибутки. Зарплату депутата Верховної Ради я перераховую на школу-інтернат і прагну, щоб усі підприємці, політики наслідували мій приклад", - сказав віце-спікер.

“Ні я, ні Григорій Михайлович Суркіс не маємо жодного відношення до “Львівобленерго”, - заявив Віктор Медведчук на запитання, чи правда, що він володіє контрольним пакетом акцій цього підприємства. – І до всіх інших обленерго ми не маємо відношення. Це моя категорична заява. У понеділок, 16 липня, зробив таку заяву і Г.Суркіс. Невдовзі її буде оприлюднено. До слова, це я наполіг на такому кроці, тому що таке запитання декілька днів тому мені поставили у Полтаві. Хочу звернутися до журналістів, щоб вони у своїх репортажах більше не пов’язували імені Суркіса з обленерго: він буде вимушений звернутися за захистом честі і гідності. Такі спекуляції сьогодні ведуться у Львівській, Тернопільській, Кіровоградській областях. Світло вимикають і кажуть, що це робить Суркіс”.

Відповіді

  • 2001.07.25 | Augusto

    Це ще дурниці! Ось як почнеться матеріялізація слонів, то виявиться, що Суркіс та МедведЧук жили на мінімальну зарплату!

    Вони ж бідні, в них офіційно нема нічого, в наших "алігхархів"! А КроLL"я найняти для понту, зубом цикати, золоті мерси, закордонні поїздки (Ги! Привіт від Діденка!), то не вони! Хоча логика є: будь-яка власність є крадіжка, я власність вкрав, ну то я чесно заробив! (Д. Аддамс ©). Класика! (з "Як проїхати галактику автостопом
  • 2001.07.26 | Shooter

    Re: "То був не я, і то були не ми з Суркісом, а мільйон я чесно заробив", - Медведчук

    І
    дійсно - громадяни Суркіс і Мєдвєдчук асабісто, мабуть, не володіють жодною акцією жодного обленерго. Правда, найбільшим недержавним в деяких обленерго (а по суті - контрольним) пакетом акцій володіє один цікавий банк, за котрим цікаво маячать не менш цікаві профілі згаданих громадян.

    А так - вони шо, вони музиканти...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".