МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

"Бий, але вислухай!" (продовження теми)

07/27/2001 | UkrSpilka
Передусім прошу трохи вгамувати емоції, як то я вгамував свої, та поглянути на речі зважено.

Послухай, Аugusto. Я тут щойно переглянув усю твою діяльність на цьому форумі, принаймні більшість твоїх останніх дописів. Мушу визнати, що багато в чому я з тобою згідний. Тільки не сприймай це як спробу тебе улестити, воно дійсно так є без жодного лукавства з мого боку. Тим більш дивною для мене стає твоя реакція на наш сайт УКРАЇНСЬКА СПІЛКА. Я упевнений, що це якесь прикре непорозуміння, якому не можна дозволити перерости у трагічне непорозуміння із трагічними ж наслідками. Повір мені, такої реакції я ще не бачив з боку українців. Всім подобається, і ніхто наш сайт не пов"язує ані з фашизмом, ані з нацизмом. Але про це я напишу трохи нижче. Спочатку до головного.

Якщо я тебе якось зачіпив, то вибачай. Так, не дивуйся, я готовий перед тобою вибачитись, хоч і не знаю за що. Але єднання українців для мене дорожчим за власний гонор. Інколи треба ним поступатися заради ідеї. Для того й створений був наш проєкт, щоби свідомі українці єдналися, а ті що ще не свідомі, ставали свідомими. Мусимо нарешті випрацьовувати свою власну українську національну ідеологію. Вже маємо державу, але без того вкрай важливого стрижня, що робить її міцною та життєздатною. Поки що наша вітчізняна націонал-демократія перебуває в такому собі шоковому стані, ще не отямилися від того ярма. Воно лишається в свідомості, не йде звідти, і так випрацьовується сумнозвійсний комплекс меншовартості. Саме тому гасло нашого проєкту:

ТИ КАЖЕШ, ЩО ТИ ВІЛЬНИЙ? Я ХОЧУ ПОЧУТИ ТВОЮ ВИРАЗНУ ВОЛЮ, А НЕ ТЕ ЩО СКИНУВ ЯРМО!

Мусимо визнати, держава Україна ще не стала Українською державою. Значну ролю в тому відіграв мабуть Кучма, зі своєю психологічною (політичною - не завжди) орієнтацією на Росію. Він намагається дублювати кожний її крок, пристосовуючи його до українських умов. Коротким взором огляньте останні 6-7 років й побачите, що Україна йшла з крок-у-крок за Росією в своємо соціально-політичному розвиткові. Слід думати, що так воно продовжуватиметься й далі.

Але то загальновідомі речі, просто я виклав своє бачення ситуації власними словами. Отже повернемось до теми про єднання. Розумієш, воно виглядатиме на справжнє глупство, якщо я буду з тобою зачіпатися через якісь дрібниці, лаятись, гарячкувати й т.п., коли метою нашого проєкту проголошене було єднання. Навіщо тоді створював, коли сам гонорую тут і вправляюся в безглуздому красномовстві? Не маю я такого права.

Може ти і облив нас болотом, облаяв, безпідставно звинуватив нас в провокації чи ще там в чому, але тобі можна гарячкувати й гонорувати, помилятися та щось комусь закидати, не маючи на те достатніх підстав, але керуючись власною інтуіцією, бо ти ніби чисто приватна особа. Зрештою, ти маєш таке право, воно є невід"ємне. А я такого права не маю, бо репрезентую тут проєкт, в якому брав участь не я один. Тож хто тут був неправий, так то я, а не ти.

Тепер до суті справи. Я ще раз повторюю, що наш сайт не має жодного зв"язку ані з фашизмом, ані з нацизмом, ані з комунізмом. Він взагалі за своєю концепцією передусім культурно-історичний, а не політичний, хоч там
присутня й політика, бо без неї обійтися взагалі не можна, коли йдеться за сучасність, а повністю оминути
сучасність неможливо, навіть коли маєш таке на меті. А ми того на меті не мали.

Оберіг є стародавнім українським символом, незаплямованим використанням його різними тоталітарними ідеологіями на кшталт німецького нацизму чи московського комунізму, які по суті являлися агресивними імперськими ідеологіями двох мілітарістичних держав: т.зв. Тисячолітнього Рейху (нацистського Німеччини) та Совєцького Союзу (дещо видозміненої Російської імперії)

В свою чергу він не є свастикою, яка зустрічається в багатьох народів (причому за деякими відомостями не тільки індоєвропейських) як символ Сонця. Не буду занурюватись в історію свастики, яка є дуже довгою (настільки довгою, що короткий період її використання її німецькими нацистами відноситься до загального часу її існування принаймні як одна секунда до цілої години), але зазначу тільки, що в Україні вона відома під назвою Сварга і набувала різних форм. Але завжди лишалася символом Сонця. До речі, погляньте на лого відомого музичного гурту "Кому Вниз" - це сварга. То що ж, вони по-твоєму нацисти, лижуть патинки німецьких панів чи як? Так само лого журналу "Перехід-ІV" - жваво нагадує сваргу, чи свастику.

Але як я вже сказав, Оберіг не є свастикою. Тому зарахування його до нацистських чи то б пак фашистських символів, має не більше підстав, аніж зарахування його до символів комуністичних. До речі, серп та молот та їхні зображення існували задовго до появи комуністів та комуністичної ідеології як такої. Це все про лого.

Перейдемо до матеріалів та посилань, вміщених на нашому сайті. Одразу скажу, що ми подавали все, що являє собою, на наш погляд, цікаве та головне, корисне читання для українців. Хоч ми і не завжди повністю поділяємо думки авторів, але подаємо все без критики, нехай читач сам розсудить, що і до чого, оглядаючи все неупередженим оком, та зробить з того власні висновки. Треба навчитися думати, не сліпо повторювати вже кимось сказане, але якщо цитувати, то свідомо, а найкраще висловлювати свої власні думки. Тільки тоді маємо якісь шанси позбутися психологічного ярма у свідомості (яке все ще тяжіє над багатьма в тому числі й "свідомими" українцями, не кажучи вже "про несвідомих") та створити щось власне. Має бути творчій пошук, мусимо знайти себе, скласти уявлення, яким має бути суспільний лад, притаманний українській національній вдачі.

Для обміну думками і ідеями на нашому сайті існує форум, головним правилом якого є обов"язкова україномовність дописів, оскільки нас цікавить передусім думка українців, та тих хто пов"язує себе і свою долю з українським народом. Дискусії з російськими шовеністами, чи тими, хто живучи в Україні, ставиться до всього
українського і відвертою зневагою (зазвичай такі особи навіть не спромоглися вичити українську, навіть коли вони все своє життя прожили в Україні), ми вважаємо непотрібними та зайвими. Що нам з ними обговорювати? Питання "доцільності" української незалежності як такої на її десятому році?! То де ж наша повага до тої самої незалежності та до себе самих, панове українці? Які можуть бути в тих окупантських зайд думки щодо майбутнього українського народу та української мови, коли вони навіть відмовляють їм в існуванні? Проте зверніть увагу,саме через їхню присутність по кільох українських форумах дуже часто псується ціла дискусія, цікава тема, починається сама суперечка з тими зайдами. Причому це не завжди ті, хто живе в Україні, дуже часто це росіяни з самої Росії. (огляньте хоча б форум МНК - Молодіжного Націоналістичного Конгресу).
Таке неодноразово траплялося й тут, на Майдані. Втім це все не нове, гадаю, що більшість тутешніх дописувачів розуміє про що мова. Саме цього хотілося нам уникнути. Наш форум ще не розкручений, але й сайт новий. Час покаже, що з того вийде.

На тому закінчую розповідь про наш сайт.
Всі, хто ще не бачив, можуть ознайомитись за адресою http://spilka.cjb.net

Запрошую також і тебе, Augusto, оглянути його ще раз, якомога уважніше, щоби переконатись на власні очі, що ти помилявся щодо нашого сайту. Ще раз нагадую тобі, що нас ніхто не сплачував і зроблено його було силами всього трьох чоловік протягом близько 8 місяців. Це може здаватися дивним, але ми починали, коли ще не існувало Майдану, як не починався й сумнозвісний Кучмагейт. На нашому сайті є дуже багато матеріалу, не треба оглядати всі, вистачає оцінити кількість тільки відсканованого, щоби зрозуміти, що закидати нам якісь провокації просто безглуздо. Ми робили з власної волі, з щирого серця.

Відповіді

  • 2001.07.27 | Максим’як

    Не бийте, бо сторінка є хороша, побільше б таких.

    І загогулена теж добре виглядає, ніяких там знаків підозрілих не бачу, з тих, що розенкрейцери малюють.

    Стосовно тих статтей про фашизм - Боднаренка і Зайцева, то можна нескінченно сперечатися, бо вони намагаються не розкрити суть фашизму, а просто виясняють суть термінології та чи українець до того примазувався чи не примазувався. А, насправді, ситуація, виглядає, як нині з “олігархами”, малограмотні сталінські “учені” дали назву німецькому нацизму, як “фашизм”, а тепер ця путаниця. Бо, якщо говорити про фашизм, то потрібно обмежитися Італією і тими дрібнішими країнами, що зкопіювали той режим, невдаючись в суть ідеології.

    Німці базувалися на нацизмі – державному націоналізмі тоталітарної держави. Основна ідея, це духовний поклик їх, як усвідомлених арійців, спасти світ від масонів, глобалізму – намагань перетворити Землю в єдину державу, комунізму та інших змов проти людства. Основна мета, яку їм дозволили втілювати в Мюнхені, це знищення масонської держави, тобто комуністіческой Росії. Але потім сталося не так, як гадалося. Доказують, що Гітлер, отримавши необмежену владу, перестав бути контрольваним, але то вже ніхто не хоче тих оправдань слухати. Це, так як би ми, щось комусь про наших бандитів чи Кучму дозказували – відповідь одна: то ви українці є придурки і нища раса, раз не можете викинути геть присосок.

    А що про те думає середньоосвічений сучасний німець:
    Каже, що то всі придурки, які нацистів путають із фашистами, їхня фашизація закінчилась при Бісмарку.
    Гітлер найбільший придурок і не є німець, а зганьбив їх, що німців в своєму оточенні він повистрілював, або гнав на фронт.
    Каже, що він належить до однієї вітки арійців, то прогрес, бо раніше вважали лише себе арійцями. Тепер вже допускають, що шведи, англи і українці теж мають арійське походження. Це правда.
    Каже, цілком серйозно, що в Україні панує ще середньовіччя.

    Отож, не бачу взагалі потреби сперечатися на теми, хто яку закарлюку собі викопав, але ці закарлюки із давних давен, коли народи лише вміли царапати козликів на стінах, служили способом розпізнавання одних племен від інших , потім це стало тотемами, далі тамговими знаками, а далі перейшо на лоба чи лацкан. Як в нас у Верховній Раді, одні сидять із зірочкою, а інші з тризубом – бо як їх інакше розрізняти – де наш, а де красний бандит.
  • 2001.07.27 | Augusto

    Ну то я зараз відповім!(copy)

    Ну то я зараз відповім!
    Augusto, 27-07-2001 19:29 | Версія до друку
    Вчора не було часу, були важливіші справи (я пішов спати), але сьогодня відповідаю. Виглядає, що ми вже на "ти", мені то не заважає (ми ж всеж попасли якусь свиню разом). Як то виглядало з моєї сторони: з'явився крєндєль(сортирний, звичайно)#88=>69 (вони завжди так починають, читайте спогади про Рема, спочатку хайль-хайль, а потім 69). Він мені з самого початку не сподобався, але я завжди вважаю на здорову українську параною (хоча в цьому випадку питання не наскільки Аугусто Гладіо параноїдальний, а в тому, чи я параноїдальний достатньо! бо треба ж двоє, щоб танцювати танго, ну то солодка парочка - комуніст та фашист, жити не можуть один без другого, і ось що цікаво - комуністи серуть по могилах героїв (бєндєровці, нелюді, сс-овці) і той крєндєль робить теж саме!) Він вже розписався 88, я дивлюся, а тут влітає якась УкрСпілка і стає в пару з крєндєлєм (а як зрозуміти перший пост інакше, як захист цього 88?) проти мене! Звинувачує мене в якийсь чортівні (я не знаю скільки зубів у тризуба, і руну не знаю, бла-бла), що мені думати: звичайно, вони разом!(Тим більше я і думати вже забув за ту УкрСпілку, де, скільки вебсайтів навколо!)А тут питання про важке, але цікаве життя фашистів і чи я знаю, чим вони відрізняються від нацистів. Я відверто кажу, я не люблю нацистів/фашистів/комуністів, ніколи не любив і наврядчи полюблю в майбутньому. Українські руни, якщо вони існують(вали), а тут нема ніякої однозначності, належать там, де їм місце: в контексті, в історичному музеї, або в підручнику з історії древнього світу. В сучасній Європі руни використовують:
    а)нацисті, як світлу пам'ять про СС та їнші приємні організації;
    б)сатанисти для чорної магії;
    в)вікка (відьми) або лжедруїди.
    В Україні я ніколи ніде не бачив ніяких рун. Період.

    Я не та людина, що ставить власне его понад правду, якщо я помилився, зараз буду розширено вибачатися: Якщо вебсторінка УкрСпілки ніколи не пропаговала, не пропагує, а також не збирається в майбутньому пропагувати ідеї фашизму/нацизмау/комунізмау, які є принципово ворожі ідеям української державності, мої стверження не базуються ні на чому, окрім явного неспорозуму та моєї власної погрішної оцінки, за що я прошу мене вибачити! якщо цього не досить, урочисто обіцяю, що якщо я полізу на гору Кіліманжаро в Африці, то повторю це в мегафон з вершини.
    П.М. Я вважаю себе нащадком славного народу сірих степових українськіх Пітекантропів (самоназва народу "угхркг"), які були підступно захоплені ворожими зайдами Неандертальцями. Я відроджуватиму славну та шляхетну культуру народу "угркг", включно з світлим i тендітним звичайовим канібалізмом.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.27 | Augusto

      Copy=Копія

      А то виглядає, якось не так:):


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".