МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Гонгадзе - остання версія

07/27/2001 | Чув
Готується виплеск чергової порції інформації про Гонгадзе. Хтось спробує переконати суспільство у правомірності дій працівників моргу, які можуть самостійно поховати тіло.
У зв"язку з цим пропоную до обговорення ще раз "остаNNю версію"

Кому вигідне публічне політичне вбивство українського журналіста? Майже через рік по тому, як це сталося я не можу знайти таких серед українських сил.
Очевидно, що ситуація розвивалася таким чином, що Кучма, хочеться мені чи ні це визнавати, також постраждав. Принаймні його вплив став меншим, його імідж у повному гівні, його репутація на Заході, м"яко кажучи, бажає кращого.
Вважаю, що єдиним хто отримав як політичні так і економічні дивіденди від цього скандалу є Москва та бізнесові кола, близькі до російського уряду.

Що до відставки Ющенка і його часткової політичної дискредитації (заява трьох) росіян фактично вже допустили до приватизації найкращих українських заводів. Миколаївський НПГ, Запорізький алюмінієвий, а тепер на черзі нові ласі шматки. Щоб ви зрозуміли про які гроші йдеться, я підкажу - за один день середній український трубопрокатний завод випускає продукції на 14 мільйонів доларів! Тепер відчуваєте наскільки тут великі ставки?
Спочатку використали смерть Гії, а тепер продовжують використовувати його тіло.
Різке погіршення іміджу президента України, а відтак і самої України на Заході погасило зацікавленість західних компаній в українській приватизації і значно збило ціну на українські об"єкти через зменшення попиту.
Але днями до Києва приїхала Кондоліза Райз. В минулому член правління компанії "Шелл" вона швидко прокрутила створення іноземного консорціуму для добудови "Одеса-Броди". Будьте спокійні скоро американці з"являться тут щоб взяти участь у приватизації. І, звісно, вони можуть заплатити значно більше аніж "Русский Алюминий" або дочірні компанії "Чорномордого" з Волгограда.
Це значить що або знову хтось розкрутить демонізацію України і Кучми. Або знову, не дай Бог, когось із нас спробують вбити щоб крутонути новий скандал.
Що думаєте, колеги?

Відповіді

  • 2001.07.27 | AST

    Нікого не цікавлять ваші версії.

    Гонгадзе вбив Кучма.
    Все решта - від лукавого.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.27 | Спостерігач

      Пан Нікто, не розписуйтесь за всіх :-)

      Нормальна версія.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.30 | Цікавинки

        Чого б це "Шефа української служби "Свободи" не звільнено, а відправлено у відпустку"?

        Якщо уявити, що НАШ МАЙОР був насправді РУССКІМ МАЙОРОМ, і так вдало використав "Радіо Свобода", то за такий прокол же хтось має відповідати, наприклад шляхом відправлення у відпустку ...

        Аж ніяк не впевнений що цей натяк у вірному напрямку, зауважую лише для повноти картини ...
  • 2001.07.27 | Предсказамус

    Аналогия

    Сосед убил соседа по пьянке. Его посадили. Квартиры перешли к наследникам одного и другого.
    Вывод - убийство организвали наследники.
    Что думаете, коллега?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.27 | Чув

      Re: Ананалогія на Аналогію, або заперечення заперечення.

      Є дві склянки. Одна напівпорожня, інша напівповна і вони дорівнютть одна одній. Вирішили подвоїти рівність. Вийшло, що дві напівповні - повна, а дві напівпорожні - порожня. Але повна не дорівнює порожній!

      Всі крітяни - брехуни!, - заявив крітський цар. Питання - він сказав правду і всі крітяни таки брехуни? Чи ж якщо всі брехуни, то цар брехунів також брехун і знову збрехав. Значить усі - правдиві? Але ж усі брехуни, - казав цар.

      Скільки ще софізмів написати на вашу голову щоб ви навчилися розрізняти софістичні аналогії і реальне життя?

      Гонгадзе мертвий. Україна - в гівні. Ми - чубимось. Підприємства - дешеві, як ніколи. Західняки не хочуть зв"язуватися. Попит падає. Москалі - жирують. Мотив - існує. Президент РФ - недомірок- кагебіст, з наполеонівськими амбіціями.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.27 | Мартинюк

        Останній абзац є неправдою

        Дії опозиції дещо ослабили російський вплив в Україні. Саме тому опозицю підтримував Захід і люто критикували "русские патриоти" типу Малєнковича чи Базилюка.

        Ви повторююте цю брехню аби виправдати вашу гнилу позицію - сидіти збоку і спостерігати.

        І взагалі люди бездіяльні ( з причини лінивості чи боязливості ) завжди будуть "вірити" саме в ту версію, котра найкраще пояснює їхню бездіяльність.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | ВАСЯ ПУПКІН

          Re: Останній абзац є неправдою ? цікаво, цікаво....

          Людина висунула свою версію... Для цього, мабуть, і існує форум, щоб висувати версії у тому числі... чому відразу цю людину пробують обісрати ? А якщо всі будуть діяти, а не ходити на форум, то на хрена тоді форум ?

          Гонгадзе могли вбити будь-хто. Можливо, і за наказом Qчми. А , можливо, і ні. Власне, існують тільки "косвєнниє уліки". Поки qчма сам не зізнається в суді, він є апріорі невинен.

          Але друга сторона цієї медалі - використання смерті Гонгадзе. Незалежно від того, хто справжній вбивця Гонгадзе, скандал навколо цього вже отримав самостійне життя, і його можуть використовувати хто завгодно. Москалі - майстри інтриги, до того ж москалі не є однорідною сірою масою ( на жаль...). Тому різні угрупування москалів можуть по-різному використовувати цей скандал. У тому числі і задля дешевої приватизації нашої власності.

          Так чи інак- Слава Україні ! смерть ворогам !
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | Мартинюк

            Re: Останній абзац є неправдою ? цікаво, цікаво....

            По перше версія не нова і не цею людиною висунута.
            Все це повторено десятки раз як на цьому форумі, так і в десятках газет і газеток.

            Згідно цієї версії, Q-чмові треба дати ще пару десятків повноваженнь, а то без його відома журналістів мочать. (Напевно це нехороший Марчук так розперезався)

            А нам слід ( згідно цієї версії) надалі стояти в позі раком на своїх городах і не дай бог та ні в якому разі не робити різких рухів ( навіть коли стягають штани). Адже ж з тих різких рухів Росія може отримати якусь користь ...
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | ВАСЯ ПУПКІН

              Re: Останній абзац є неправдою ? цікаво, цікаво....

              ні.... ні і ще раз ні ! Кожна версія може мати НЕ ОДИН, а безліч висновків-наслідків і т.п. Абсолютно з цього не випливає, що ми маємо стояти раком на городах :-))) Згадайте анекдот :
              "-Стрілець Петренко! Яке найперше завдання вояка на полі бою ?
              -Померти за свою Батьківщину !
              - Ні, стрілець Петренко ! Найперше завдання вояка на полі бою - зробити так, щоб ворог помирав за свою батьківщину ".
              Отже , ви говорите , що треба дати кучмі додаткові повноваження ? А я кажу - НІ ! треба дати людям право носити особисту зброю.

              Ви кажете :
              > А нам слід ( згідно цієї версії) надалі стояти в позі раком на своїх городах і не дай бог та ні в якому разі не робити різких рухів ( навіть коли стягають штани). Адже ж з тих різких рухів Росія може отримати якусь користь ...
              А я кажу - НІ ! треба розкручувати з вигодою для себе ті скандали, які мають місце в Росії. По-перше - ЧЕЧНЯ. Зараз Україна виступає мовчазним союзником росії. А требе вчинити скандал, показати, як порушуються російсько-фашистськими загарбниками права людини в Чечні.
              По-друге-третє-четверте і т.п. ( починаючи з минулого року ) : "курськ", Останкіно, "МИР", авіакатастрофи і т.п. Ось - що таке політика. Росія отримує дивіденти з наших внутрішніх сканадалів, то й ми повинні чинити так само. Бо в росії більше скандалів, і ситуативно ми у виграші. Треба тільки цим скористатися. От які висновки із цієї гіпотези можуть зробити люди із різним мисленням ( у вас - негативістське, а у мене - позитивістське).
              Змініть свій спосіб мислення. Бо ваша склянка напівпорожня, а моя - напівповна.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Вовік Путін

                Президенту РФ Владимиру Путину задали вопрос, с чем связаны участившиеся в последнее время встречи с Леонидом Кучмой. Российский лидер ответил лаконично: "Будем встречаться еще чаще"...

                ццц.страна.ру

                Владимир Путин: "В основе единения Украины и России лежат
                доброта!
                милосердие !!
                и
                любовь" !!!


                Президенту РФ Владимиру Путину задали вопрос, с чем связаны участившиеся в последнее время встречи с Леонидом Кучмой. Российский лидер ответил лаконично: "Будем встречаться еще чаще".
                После этого президенты направились к Графской пристани в Севастополе, откуда на теплоходе "Крым" они поплывут в Артек. Президент России пообщается с детьми, отдыхающими в лагере...
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.28 | ВАСЯ ПУПКІН

                  Б.... де капітан Немо зі своїм Наутілусом з торпедами ?

                  потопить би їх на хрен... Хлопці, а пам"ятаєте "Загибель Ескадри" корнійчука ? Десь там же вона затоплена, наша ескадра.... може, випадково якась торпеда вистрілить ?
      • 2001.07.27 | Предсказамус

        Неудачная попытка

        Бросьте. Мы об убийствах, а не о критских царях-лжецах. Подавляющее большинство убийств невыгодны убийцам. Описанная мной ситуация - более чем банальна и происходит регулярно и повсеместно. Далее: покуда единственная осмысленная информация по этому делу - пленки Мельниченко и т.н. "виновное поведение" властей после обнаружения тела. Все остальное ("кому выгодно" etc) есть пинкертоновщина, она же конспирология. Здешние конспирологи Вас поймут и поддержат, так что не переживайте. поддержка будет.
  • 2001.07.27 | Птах

    Я не за Кучму але

    Як на мене це найбільш вирогідна версія.
    Тому що скандал вигідний кому далеко не Україні, а перш за все Москві. Тому так радо приймав Путін після скандалу Кучму.
    Ну як же так піймався "ненаглядни" у наші мережі от або виплутуйся, або мерщій до нас пробачення просити за Ющенка і Тимошенко що носа свого кудись не туди встромили.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.27 | Чув

      Re: Я не за Кучму але

      Погоджуюсь.
      Кучму просто взяли "за яйця". Але чи потрібний нам президент, котрого ведуть за яйця? Чиї інтереси він тепер відстоює. Путіна? "Русского алюмінія" чи ще якоїсь компашки?
      Це вже на наступних президентських виборах треба думати як голосувати. Кандидат, на якого існує компромат, шкідливий для країни.

      Втім тепер, я б радив опозиції перенести акцент з критики Кучми (про нього і кури балакали) на конструктив. Потрібні реальні і зрозумілі виборцям плани як зробити їхнє життя кращим. А тим політикам, які вважають себе чесними - час чесно визначати помилки.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.27 | Мартинюк

        А вони у тебе є ?

        Майється на увазі реальні конструктивні ?
        Якщо є, то колися - прямо отут на форумі.
    • 2001.07.27 | Ростислав

      Може ти "біла ворона"? :-)

      Бо твоє керівництво виступило проти опозиції за Кучму.
    • 2001.07.27 | Мартинюк

      Ця версія трохи страждає на голову...

      І основна ознака цієї головної слабості полягає в тому що з неї слід припустити що американці є повними дебілами, оскільки :

      1. Їхня радіостанція "Свобода" з самого початку підтримувала і підтримує опозицію.

      2. Мельниченко шукав і знайшов притулок не в Росії а у США.

      3. Американці фінансово підтримували деякі опозиційні організації та заходи.

      4. Завдяки позиції посольства США в Україні Кучма у свій час не наважився на грубі силові дії проти опозиції.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.27 | AST

        Re: Ця версія трохи страждає на голову...


        Хто цей Мартинюк? Воно таке "буре", що просто абзац!

        Давайте один раз поставимо клієнта на місце, бо вже дістало.

        Мартинюк писав(ла):
        > І основна ознака цієї головної слабості полягає в тому що з неї слід припустити що американці є повними дебілами, оскільки :

        По перше. Не всі американці однакові. Є безліч різних американських структур, різні лоббі. В них є безліч інтересів, які дуже часто прямо протилежать одне одному. Наприклад, в США є позиція Бжезинського і, напротивагу йому, позиція Строуба Телбота - "ніж розмовляти із стадом баранів (хахлів, білорусів,...), краще мати справу з його пастухом (Росією і Путіним)".
        Є Держдеп, а є Сорос. Є ще безліч різних інтересів, які чомусь ототожнюють з офіційною позицією США.
        Тому, коли ви кажете про американців, будь-ласка, конкретизуйте.

        >
        > 1. Їхня радіостанція "Свобода" з самого початку підтримувала і підтримує опозицію.
        >

        "Свобода", "Фрідом Хаус" і купа інших структур, які займаються професійною боротьбою за демократію, радо підхопили Мельниченка, аж ні як не тому, що він "їхній".
        Під дослідження Мельниченка ці структури отримають від певних лоббістських структур сотні тисяч баксів. Їх не цікавить остаточне встановлення "демократії " в Україні чи будь-де інде. Їх цікавить "сам процес" Бо процес "боротьби за демократію" - це бабкі і виправдання їх діяльності.
        В цьому і полягає конкретний і природній інтерес "демократичних американських організацій" в Мельниченко. І вони цей свій інтерес прекрасно усвідомлюють.
        На відміну від Вас, Мартинюк, який при любих розкладах отримає від їх програм з гулькін хуй.
        Я думаю, хоч цей факт до вас має дійти.

        Щодо "Свободи", то , зважте, вони завжди надавали слово і проперезидентській стороні в конфлікті. Надавати всі точки зору - це, власне, те, чим "Свобода" відрізняється від УТ-1.

        > 2. Мельниченко шукав і знайшов притулок не в Росії а у США.

        Ваще говоря, базар був за те що він "солдат України", йому нічого не страшно і він повернеться в Україну щоб боротися за демократію.

        А взагалі, ваша аргументація виглядає приблизно так:
        вбивця Степана Бандери, Агент КГБ Богдан Сташинський шукав і знайшов політичний притулок в США. Значить (висновок за логікою Мартинюка), він працював на американців і вбив Бандеру виключно заради демократії.

        >
        > 3. Американці фінансово підтримували деякі опозиційні організації та заходи.
        >

        Ага, блядь. Особливо "Майдан".
        По, перше. Знову ж таки, які американці?
        Структури Сороса - так.
        Мартинюк. Ви, мабуть, не розумієте що таке фінансування. Коли Держдеп США виділив в березні на сприяння демократичним мас-медія $750.000, самі американці не могли утриматись від сміху.
        Це - копійки!
        Той самий Сорос вгатив свого часу лише під Княжицького грошей на порядок більше ( тепер, блядь, той самий Сорос виє що свободи преси в Україні немає).

        І це ви називаєте "підтримкою" опозиції???

        > 4. Завдяки позиції посольства США в Україні Кучма у свій час не наважився на грубі силові дії проти опозиції.

        Які ще повинні були застосувати "грубі дії"? Опозицію просто (акуратно, не напружуючись) взяли і "викинули на хуй" з Майдану, коли вона всіх остаточно заїбала.
        Полізли битися біля АП - получили пізди.
        УНСОвців пересажали.
        Що іще мав робити Кучма?
        Хіба злапати персонально Мартинюка і відірвати йому яйця.

        =======

        Ну і наостанок.
        Що характерно. В той час, як патріотично і демократично настроєні Мартинюки сподіваються на те що "Амєріка помогла Мельниченко і нам поможе", лідери тих саміх "американських демократичних організацій", вальяжно розмірковують:

        "Является ли развернувшийся скандал вокруг “кучмагейта” хитрой уловкой России, направленной на то, чтобы подмять Украину под себя, или же это заговор, учиненный украинскими олигархами с целью ослабления президента и навязывания ему приемника, которого они смогут контролировать? Может и то, и другое? Кто мог отдать приказ майору Николаю Мельниченко установить сложную звукозаписывающую аппаратуру в кабинете президента Кучмы, в то время как он должен регулярно проверяться на предмет прослушивания? Кто мог знать, что Мельниченко нашпиговал кабинет жучками, однако, так и не предпринял никаких действий? Кто так и не арестовал Мельниченко, когда он пересекал границу вместе со своей семьей в поисках убежища за границей? Вопросов больше, чем ответов, и гипотезы просто ошеломляют".

        Ариэль Коэн, исследователь российских и евразийских направлений (Kathryn and Shleby Cullom Davis Institute for International Studies), The Heritage Foundation

        http://www.part.org.ua/default.php?art=19341118

        Від схожих фундації власне і залежить, чи дати Мартинюку пару баксів на демократію, чи радше зачекати.

        Кричіть голосніше "Мельниченко - герой!", хахли. Може пан Коен почує.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.27 | Augusto

          АСТ, АЛТ прийшло!

          AST писав(лo):
          >вбивця Степана Бандери, Агент КГБ Богдан Сташинський шукав і знайшов політичний притулок в США.

          Оце брехня, так брехня!
          Де б мені так навчитися? Може є курси?

          >Хіба злапати персонально Мартинюка і відірвати йому яйця.

          Дивись... як хтось Мартинюка випадково штовхне -ти персонально відповідаєш, не Q-чмо, а ти!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.27 | Чув

            Re: АСТ, АЛТ прийшло!

            Трохи забагато матюків і зайвих емоцій та цинізму, але в принципі - підтримую. По-більшості правда.
            Щодо віртуальних погроз, - то це просто смішно. Ще на форумі Гонгадзе я з"ясував, що самі "бурі на словах" дописувачі, як правило відмовлялися зустрітися, коли їхх запрошуєш "по милу".
            Інша точка зору дуже корисна. Це - демократично.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | Augusto

              Все колись буває вперше! :))

              Чув писав(ла):
              > Щодо віртуальних погроз, - то це просто смішно. Ще на форумі Гонгадзе я з"ясував, що самі "бурі на словах" дописувачі, як правило відмовлялися зустрітися, коли їхх запрошуєш "по милу".


              Як ото Q-чмо теж виявив для себе!
              А запрошувати нікого не треба... Добра війна почунається зненацька!
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Чув

                Re: Все колись буває вперше! :))

                То Ви дядьку цілковитий азіат. Напад без попередження... а чим Ви тоді відрізняєтесь від тих слабаків, що б"ють у спину?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.28 | Augusto

                  Нічим!

                  Чув писав(ла):
                  > То Ви дядьку цілковитий азіат. Напад без попередження... а чим Ви тоді відрізняєтесь від тих слабаків, що б"ють у спину?

                  Нічим! Тільки виграю весь час! ;):
          • 2001.07.27 | AST

            Почитай, хлопчику


            Я розумію, тобі важко читати - багато легше самому чергову дурницю надряпати.
            Алее все ж таки, почитай:

            http://members.nbci.com/1spy/SMERSH.html

            SMERSH then began planning the next assignment for its top assassin. Stashinsky, however, had other plans. After killing Rebet, he had met and married an East German woman, Inge Pohl. To her he confided his real work for the KGB. He told her that the murders he had committed sickened him and, encouraged by her, he began to make plans to defect in 1960. Pregnant, she personally pleaded with SMERSH bosses to allow her to return to her parents' home in East Berlin where she would have her child. She was allowed to leave Moscow and a son was born to her in March 1961. The child died on August 9, 1961, and Stashinsky asked for leave to visit his grief-stricken wife in East Berlin.

            The assassin was permitted to go to East Berlin but he was shadowed constantly and even his bedroom was bugged. However, during the baby's funeral on August 12, 1961, in a cemetery close to West Berlin, Stashinsky and his wife, along with his wife's 16-year-old brother, managed to slip away from the funeral services and make good their escape. First they ran on foot to Falkensee, a few miles outside of Berlin. Then they took an East Berlin taxi into the American Zone of West Berlin where Stashinsky immediately surrendered to American officials. Ironically, had the Stashinskys delayed their escape by one day, they would most likely have been cut off from the West. About twenty-four hours after they arrived in West Berlin, the Berlin Wall went up (on the night of August 13-14, 1961).

            Stashinsky was placed on trial for the murders of Rebet and others and helped to convict himself by supplying incontrovertible evidence that he had been the assassin. He was sentenced to eight years hard labor. His revelations in a Karlsruhe courtroom in December 1961 shocked the world, which had come to believe that SMERSH had long ago been dismantled by the Soviets.

            Stashinsky served only a few years before being released, reportedly to aid the CIA and other intelligence agencies in solving other SMERSH killings and to blueprint the methods and operations of the murder division of the KGB. He was given an alias and a job and settled down in West Germany. The Soviets said nothing. A KGB officer later told a visiting Western diplomat: "We shall get Stashinsky sooner or later." To this date, they have not found their favorite assassin.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.27 | Мартинюк

              Нехай тобі начальство розкаже чому мене не варто лякати...

              Нехай тобі начальство розкаже чому мене не варто лякати...



              А вони скажуть - вже лякали, але дає абсолютно протилежний результат. І не такі як ти, до речі,
              лякали... Дивись підсунеш свиню шефам... ( Кому мішало що Мартинюк спить?)
              І не тримай голову на сонці - а то ще й не таке в голову збреде...

              А ось тепер щодо Сташинського - його заїла совість і задовбала добропорядна дружина-німкеня, яка в певний момент від нього ж самого дізналася про професію і "подвиги" чоловіка. Сказала що дитини померла за гріхи батька і таки заагітувала колишнього галичанина "здатися" американцям.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | AST

                Re: Нехай тобі начальство розкаже чому мене не варто лякати...

                Нє сцать! Ніхто не збирається лякати героїчного Мартинюка.
                З огляду на жорстку позицію в цьому питанні американської адміністрації.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.28 | Предсказамус

                  Удивление

                  Приятно удивлен Вашим трепетным отношением к мнению американской администрации.
              • 2001.07.28 | Чув

                Не лякайте Мартинюка, а то

                знову зіп"ється. -:)
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.30 | Мартинюк

                  Взагалі то я з тобою не пив

                  І ще ніколи не "спивався".
                  Дякую, що не звинуватив у вживанні героїну, кокаїну та нюханні клею...
            • 2001.07.28 | Augusto

              Почитай, хлопчику->back(bounce!).

              If you are really going to use this amateur fantasy like serious argument, tomorrow I'm going to place somewhere on the net information that you are gay! :):
              go also to tripod/members for more such an information (geocity is also priceless source of the pulp fiction) and good luck! :):
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Чув

                Re: Почитай, хлопчику->back(bounce!).

                Augusto, блін! Оце так. У рідній країні я сиджу і шукаю в словниках, що ти написав. То може краще українською? А бо, як вже дуже хочеться по чужому, то напиши по-німецьки. Я цю мову прийнаймні вчив.
          • 2001.07.27 | Сергій Кабуд

            В мене виник сумнів, хто той АЗТ? Є такі ліки від СНІДу AZT чи шось...

            ти АЗТ слухай, писати ти можеш, але за Мартинюка я тебе і сам порву як того собаку і викину к хуям

            Хоча частково маю погодитися з твоїми тезами.
            Я більше тобі скажу, про сороса знаю беспосередньо від його працівників.
            Він дурний поц. З того що він є талановитий спекулянт не випливає більше ЗОВСІМ нічого.
            Його проекти в гуманітарній схвері здебільшого це розкрадання його підлеглими грошей, включаючи наймання мертвих душ в тому самомо Києві.
            Суки.
            А бачення чи розуміння процесів там немає ніякого.
            Поц і є поц.
            ДІлєма в тому чи залишатися самими собою чи клянчити гроші в уродів.

            А ще в мене є сумнів чи не є такий вонючий наїзд на майже укр. публіциста нумер один Мартинюка з боку АЗТ просто чиїмось завданням.

            Мартинюк на відміну від багатьох з нас більш меньш толерантний і тримається середини.
            За що його шпиняють всі з правого боку.

            Але він пише розумно і знає матеріал.

            Так шо не наглій, хочеш полемізувати– прошу, а так– винищу тебе к киям.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | Augusto

              Це амінокислота така!

              В школі вчили? АСТ/АЛТ баланс! :):
            • 2001.07.28 | Чув

              УНСО до штурму...

              УНА - До перемоги. Слава Нації-Смерть ворогам!...І жидівські матюки на здачу.
              Кабуд, що ж ти вражий сину, у Корчинського словець нахапався. Поц - це ж на ідіш "хуй", а українською - прутень.
              Але в принципі, якщо серйозно читати твої слова "наїзд на майже укр. публіциста нумер один Мартинюка", то виникають підозри і щодо українськості Мартинюка. Тим більше він із Москви приїхав... Тут багато до чого можна дійти.
              А якщо без жартів то і АСТ і Мартинюк і Я маємо право на вільне висловлювання своєї точки зору. Критикуйте. Але віртуальні погрози - це дурня. Можеш пообіцяти всіх тут убити, мені - все одно.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Augusto

                Своя думка не передбачає відривання яєць!

                На це (відірвати яйця), має право тільки сам Мартинюк (або його дружина, але то окрема розмова). Коли починається неввічлива розмова, Сергій перетворюється з доктора Джекіла в містера Хайда, зеленіє та починає розмовляти на мові друїдів. Поц, то є діалектне слово Українців з Джу-Йорка (означає прутень (penis латиною,від penis походить також російське пєністий (-оє).
                Ще діалект Джу-Йорка включає: "копіш" (розумієш), "мєшйогге" (дурник), "кошер" (добрий), тощо. Користуються всі, навіть старі афроамериканці!
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.28 | AST

                  Залиште в спокої яйця Мартинюка!!!

                  Почитайте уважно.
                  Я вжив цю ідеому в попередньому постингу в контексті заперечення якогось особливого впливу американських державних чинників на дії Кучми по відношенню до опозиції:

                  > 4. Завдяки позиції посольства США в Україні Кучма у свій час не наважився на грубі силові дії проти опозиції.

                  Які ще повинні були застосувати "грубі дії"? Опозицію просто (акуратно, не напружуючись) взяли і "викинули на хуй" з Майдану, коли вона всіх остаточно заїбала.
                  Полізли битися біля АП - получили пізди.
                  УНСОвців пересажали.
                  Що іще мав робити Кучма?
                  Хіба злапати персонально Мартинюка і відірвати йому яйця.


                  Прошу припинити подальше використання яєць Мартинюка в ваших постингах. Це було невдале порівняння. Я вибачаюсь також і перед безпосереднім власником яєць за образливий вислів.
      • 2001.07.27 | Чув

        Ти неправий.

        1. Радіо "Свобода" не можна ототожнювати з держдепом США. Незважаючи на те, що вона фінансується з бюджету, в США таки є свобода слова. А це значить, що позиція радіо і позиція офіційної влади США може відрізнятися. Радіо має право на помилку. Влада - ні.
        2. Держдеп США від початку скандалу мовчав так довго, як тільки міг. Потім - утримувався від різких оцінок. І наскільки я пам"ятаю на форумі Гонгадзе саме тебе така позиція США страшенно обурювала. Потім мовчати вже стало не можливо через нищення іміджу правлячої партії серед виборців.
        3. Президент штатів, якщо він хоч трохи думає про свою партію, не реагувати у певних ситуаціях просто не може. Навіть якщо в нього є інформація, що ситуація є підстроєною спецслужбами Росії.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | Мартинюк

          Росіяни твкож повбивали журналістів у Білорусії

          ВЕРСІЯ ДЛЯ КОЛИШНІХ КОЛГОСПНИКІВ

          Аби підставити Лукашенка ( він же ж відстоює білоруську незалежність). Потім ще посол Пфайфер дав $25 тис на розвиток українського інтернету з приміткою - "створити дискусійний форум". Напевно він російський агент. А коли до влади у США нарешті прийшов російський агент Джордж Буш , то буквально на наступний день після того як стало ясно що президентом буде таки Буш, почав розкручуватися скандал навколо Гонгадзе.
          І "Свобода" також цього часу почала проявляти своє "проросійське нутро".
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | Чув

            Re: Росіяни твкож повбивали журналістів у Білорусії

            Мушу погодитись. Ціль одна - відтворення Союзу. Однак на відміну від Білорусі, на Україні по дорозі можна ще й добре погріти руки. Вони ж розуміють, що після приєднання України до РФ і Білорусі вартість об"єктів, які буде приватизовувати колоніальна україснька адміністрація різко підскочить. Тому поспішають наперед. А вбивство могло бути цілком розробкою ФСБ.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | Augusto

              Кому потрібне все це?

              Чув писав(ла):
              > Мушу погодитись. Ціль одна - відтворення Союзу. Однак на відміну від Білорусі, на Україні по дорозі можна ще й добре погріти руки. Вони ж розуміють, що після приєднання України до РФ і Білорусі вартість об"єктів, які буде приватизовувати колоніальна україснька адміністрація різко підскочить. Тому поспішають наперед. А вбивство могло бути цілком розробкою ФСБ.


              Ось Лукашенко пхнеться в союз з Росією, рветься, а все тупцює на порозі, ніхто не підскакує від захвату... В Молдові закаркав новий компрезидент про союз з Росією та Білорусією, і де ж наслідки? Росія вже не та, нема там комуністів, нема (чули їхні записи?:): "Чєво ви такой злой на комуністов, ані такіє зайкі? Пускай будут зайкамі в другом мєстє! Воронінрекордз Москва 21 (С)" Прагматизм там панує, а Союз це чиста романтика (один вже загнувся). Все, що вони хотіли, вони взяли (або Q-чмо ще здасть), нащо їм цей геморой на голову? Наша незалежність поки гарантована, якщо самі не віддамо, ворог в Україні, а не за кордоном!
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Чув

                Re: Кому потрібне все це?

                Сказати, що у Росії панує прагматизм може тільки людина, яка абсолютно не відчуває суті цього народу. Ідеалізм, причому саме у найбільш вульгарній формальній формі - ось що притаманне російські душі протягом сторічч.
                Пам"ятаєте "Тварь ли я дрожащая, иль право имею", - вчинок Роді Раскольнікова не раціональний. Він мочить старушенцію, але потім каючись розповідає все поліції.
                Навіщо росіянам Союз? Жоден з них, крім психіатрів, цього вам не пояснить. В кращому випадку ви будете говорити в різних сигнальних системах. Бо ви будете шукати раціональний мотив, а вам у відповідь казатимуть "землі собірать нада" і квит. В гіршому випадку - вам придумають "трі короба" раціональних, але фальшивих причин.
                Росія - це не той ворог яког можна прорахувати. Його можна лише відчути.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.29 | Чув

                  Наступною жертвою може стати Мороз, Тимошенко або Ющенко

                  Причому останній під найбільшою загрозою.
                  Якби я був москалем і планував як дискредитувати Україну через Кучму в очах Заходу я б так зробив.
                  Це логічне продовження історії Гонгадзе.
                  Усунення Ющенка вигідне Росії і векономічному і в політичному плані. Кучма стане шовковим і таких вибриків як на цьоиу тижні з Кондолізою Райз уже не зробить. Загроза реальна саме тепер, колли Світовий банк виділив кредит 750 млн і Одеса-Броди мають запустити ось-ось. Україна знову випадає з під впливу Росії.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.29 | Augusto

                    А ще краще зробити:

                    Чув писав(ла):
                    > Причому останній під найбільшою загрозою.
                    > Якби я був москалем і планував як дискредитувати Україну через Кучму в очах Заходу я б так зробив.

                    Якби я був москалем і планував як дискредитувати Україну через Кучму в очах Заходу я б так зробив:вбити Путіна, а звинуватити Q-чмо! Ото буде фортєль! :):

                    П.М. Лудлум помер, але справа його жива!
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.07.29 | Деструктивний Елемент

                      Вчитися у Шаміля Басаєва і Тімоті Маккея

                      Augusto писав(ла):
                      > Чув писав(ла):
                      > > Причому останній під найбільшою загрозою.
                      > > Якби я був москалем і планував як дискредитувати Україну через Кучму в очах Заходу я б так зробив.
                      >
                      > Якби я був москалем і планував як дискредитувати Україну через Кучму в очах Заходу я б так зробив:вбити Путіна, а звинуватити Q-чмо! Ото буде фортєль! :):

                      Такі шанси втратили... За тиждень Кучма встиг зібратись в компанії з Путіним і Лукашенком і вдруге з Путіним і Лужковим. Одним ударом і трьох мудил!
              • 2001.07.29 | AST

                Навіщо Лука потрібен Росії - з сайту FLB


                Лукашенко станет президентом офшорной республики

                9 сентября в Беларуссии состоятся президентские выборы. Несмотря на обилие альтернативных кандидатов, исход выборов практически предрешен - еще год назад в одном из интервью Александр Лукашенко открыто заявил: "Я власть не отдам", а уже в этом году - "У меня хватит административного ресурса, чтобы победить на любых выборах".
                И это действительно так: иностранные наблюдатели из страны попросту изгоняются, кандидаты от оппозиции поливаются грязью, чиновники на местах уже давно запуганы до полусмерти и получили конкретные указания по необходимому числу голосов, а немногочисленные независимые СМИ вообще одной ногой уже в могиле.
                Вообще же "организационным обеспечением" победы нынешнего президента занимается специальный штаб в рамках президентской администрации - единственного реального органа власти в стране. По информации на начало нынешнего лета, упомянутый штаб принял решение о так называемом "жестком" варианте проведения выборов.
                По мнению сторонников жесткого варианта, вероятность победы Лукашенко в результате проведения честных, признаваемых международной общественностью выборов является минимальной. А одним из результатов победы по "жесткому варианту" станет почти полная международная изоляция Белоруссии. Нынешний парламент и так не признан мировым сообществом, а после 9 сентября всякой легитимности лишится и сам Лукашенко. Друзьями останутся разве что Китай, Ирак, Куба и, разумеется, Россия. Следствием международной изоляции станет полный коллапс экономики, которая и сейчас дышит на ладан. Реальная средняя зарплата в республике - порядка $40, доля бартера во взаиморасчетах - 78%, а убыточных предприятий - 98%. Поэтому штаб при президентской администрации помимо собственно задачи проведения выборов дальновидно размышляет и над тем, "как дальше жить будем". На проведение рыночных реформ Лукашенко не способен пойти по определению. Значит, необходима какая-то иная политика. И выход из кризисного положения уже нашли в создании при всех белорусских областных центрах так называемых "свободных экономических зон" (СЭЗ), способных привлечь зарубежный, в первую очередь российский капитал.
                На сегодняшний день в Белоруссии создано пять свободных экономических зон, в которых зарегистрировано уже 175 предприятий, и это при том, что процесс создания зон практически еще только начинается. Расположенные в СЭЗах предприятия (т.н. "резиденты СЭЗ") в той или иной степени освобождаются практически ото всех налогов (тогда как в целом по Белоруссии налоговый пресс для предприятий - один из самых тяжелых в мире) и таможенных платежей.
                Белорусские власти откровенно рассчитывают "подоить" российский капитал. Для этого сейчас на глазах изумленной публики создаются все предпосылки. Если раньше СЭЗы ориентировались на привлечение промышленных предприятий, то теперь белорусские власти не менее гостеприимно распахивают двери перед финансовыми структурами.
                Прецедент уже есть - недавно в СЭЗ "Минск" был зарегистрирован "Атом-банк" (sic!) с преобладающей долей российского капитала в уставным фонде. Фонд этот микроскопический даже по белорусским меркам и составляет $500 000. Хотя минимальный уставный фонд при регистрации банка в Белоруссии до сих пор соответствовал сумме порядка $10000000.
                А в ближайшее время, скорее всего уже в конце нынешнего года, по имеющимся у нас данным, в СЭЗах должна начаться упрощенная регистрация коммерческих (де-факто - офшорных) банков. Для них создается еще более льготный порядок регистрации и налогообложения. Причем создать такой банк сможет любой, у кого есть сумма порядка... $5000 (это не опечатка). Комментарии нужны?
                Впрочем, российские предприятия вполне могут заработать не только на финансовых операциях в СЭЗах. Типичный пример - деятельность, которую сейчас разворачивают в Витебской СЭЗ российские нефтяники. Речь идет о санкт-петербургской компании "Чесс", которая является дочерней структурой финансово-промышленной группы "Рось", которая, в свою очередь близка к таким структурам как ЛУКойл и ТНК. ФПГ "Рось" владеет в СПб и области собственной сетью из 40 автозаправок, торгующих топливом под товарной маркой "Петрол", имея по продажам, кстати, третий показатель по региону.
                И теперь "Чесс" планирует построить в СЭЗ "Витебск" собственный нефтеперерабатывающий завод. Точнее, - "нефтенеперерабатывающий". Потому как предложенная питерцами схема производства бензина выглядит следующим образом. На белорусский завод будут поставляться из России полуфабрикаты, произведенные на других - российских - заводах. Под Витебском они будут только смешиваться друг с другом! Зато полученный продукт будет чист юридически (белорусское производство) и таможенно (все СЭЗ еще и свободные таможенные зоны). А главное - безумно дешев по себестоимости. Вот список полуфабрикатов: недоведенный товарный бензин, антидетонационная присадка, компонент С6С8. Их смешивание в различных пропорциях позволяет получать автомобильное топливо под марками "Регуляр-92" и "Премиум-95".
                Инвестиции "Чесса" в данный проект уже на начальном этапе составят около $500.000. Юридически же задачи организации производства бензина возложены на зарегистрированную еще в прошлом году в Беларуси компанию "Чесс-Бел". Эта компания получилась белорусской, но со 100% российского капитала. Производство топлива будет налажено под Витебском, на бывшей военной базе и бывшем военном аэродроме. В общей сложности под производство отведена площадь в 11 гектаров, на которой к тому же с советских времен остались емкости склада для хранения ГСМ.
                Часть произведенного бензина будет отправляться обратно в Питер; часть экспортироваться в страны Балтии и на Украину, кое-что останется и в Белоруссии. При этом предприятию "Чесс-бел" при поставках бензина за пределы Белоруссии вообще не придется платить таможенных экспортных пошлин и почти не придется платить налоги. Рентабельность подобного бизнеса сложно даже представить. Теперь понятно, почему "Чесс" выбрал именно Витебскую СЭЗ, хотя ранее производство планировалось разместить в Царском Селе или в Шлиссельбурге.
                Присматриваются к молодым белорусским офшорам, впрочем, не только нефтяники. Недавно в свободной экономической зоне "Брест" побывала делегация из Республики Коми. Цель поездки не скрывалась: "продвижение экспортной продукции лесопромышленных предприятий Коми на европейский рынок". В переводе на человеческий язык это означает вот что: высококачественные пиломатериалы из Коми в рамках единого таможенного пространства России и Беларуси будут беспошлинно отправляться в СЭЗ "Брест", дочернему белорусскому предприятию. А оттуда до польской границы даже не километры - метры. И согласно белорусскому законодательству размещенные в СЭЗ предприятия смогут вывозить продукцию практически беспошлинно. Такая вот простая, но элегантная схема "продырявливания" российской экономической границы. Не зря же сейчас во всех белорусских СЭЗах строятся свободные таможенные склады, о чем совершенно спокойно пишет даже белорусская государственная пресса.
                Таким образом, схема взаимоотношений белорусских властей в лице президентской администрации и российского бизнеса выражается в паре слов: вы платите нам дань, а дальше делайте, что хотите...
                Не имея других возможностей выправить свою "дохлую" экономику, особенно после осенних президентских выборов, Александр Лукашенко пытается сделать из Беларуси большую "стиральную машину" для отмывания своих и чужих дензнаков, в том числе и криминального происхождения. Во всем мире идет процесс ужесточения контроля над деятельностью офшоров. А тут пожалуйста: регистрируй банк и вози чемоданами доллары и марки, складывай на черный день. Впрочем, чем еще может привлечь Александр Лукашенко российские капитал и влиятельных политиков, чтобы получить от них поддержку на президентских выборах?

                Виктор Демидов, специально для FLB
  • 2001.07.27 | Мартинюк

    А чому Ви вважаєте цю версю "найновішою" ?

    Цю пісню вже співають з осені минулого року.
    - Я не крав гаманця, мені його підкинули в кишеню аби завадити виконувати історичну місію.

    Зверну увагу лише на деякі подробиці цього періоду (вересень 2000 року) - радіо "Свобода "сидить на чемоданах" і готове в будь який момент тікати до Праги,"невідомі особи" тричі "конфісковують" готовий наклад антикучмівської газети "Інформ-бюлетень", проблеми у газети "Самостійна Україна", у Пущі-Водиці я, в стилі американських бойовиків, ледве втік своїм автомобілем від трьох автомобілів які пробували посеред лісу заблокувати мені дорогу, потім коли це не вийшло пробували зіштовхнути в кювет, врешті намагалися просто "підставити" під зустрічний грузовик. А в цих машинах до речі сиділи люди у військовій формі !!!

    До речі Гонгадзе ще був живий. Чому всі журналісти майже моментально виступили у справі Гонгадзе - а тому лише що журналістське середовище почало відчувати на собі це подих смерті вже з кінця липня 200 року - з моменту вступу в дію угоди про створення так званого "Антитерористичного центру СНД", в який - в режимі підпорядкування увійшли спецслужби України ( до речі вперше в такому режимі за весь час участі України в СНД.) Схоже що російські "братани" стали підштовхувати українських до дій у стилі "Чеченська кампанія"

    На найбільшому на той час політфорумі "Балачки" було дуже багато фактів про різке посилення репресивних акцій проти преси. Форум до речі зарубали на початку жовтня. А там були дійсно цікаві версії і дійсно цікаві аналізи. У всякому разі кучмолизи не могли тоді так нахабно брехати як зараз з огляду на свіжість подій і очевидність як причетності влади до атаки на журнлістів так і очевидність різкого повороту Кучми в російську сторону ( повторюю - ще до вбивства Гонгадзе).

    Кучма після "виграного" псевдореферендуму відчув себе "суперменом" і вирішив що може робити те що він хоче. А хотілося йому сучити дулі США і НАТО ( вигнання Тарасюка), дружити з Путіним та Бородіним ( прибули у Київ через день після оголошення результатів референдуму) і , схоже, найбільше що йому хотілося - переймати стиль і методи Лукашенка у поводженні з журналістами та опозицією. Ось на останньому він і залетів - українське суспільство виявилося не таким інертним та піддатливим як білоруське.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.29 | Сергій Кабуд

      Чи залишилися архіви балачок?

      Цікаво було б якщо в п. Мартинюка під час тієї історії з автами було з собою кільканадцять гранат...
      от я б тішився дивитися як "військові" вилетіли в повітря!

      Витягати з баксової їх всіх і вішати.

      ґестапо має горіти, путін, кучма, поєбенько, мадведчук вісити.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".