МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СТРУКТУРА ( 1. Грант, 2. Реклама)

07/27/2001 | Мирослава Свистович
Панове, якщо ви не проти я буду намагатися допомагати Свистовичу вивчати і узагальнювати ваші пропозиції.

Бо в нього на це не завжди вистачає часу. А мені як “наближеному до тіла” робити це найпростіше. Драфти обіцяю почитати, як з’явиться трохи часу і доступ до інтернету, бо тут в УРП на даний момент усі комп’ютери зайняті, і я скориставшись з нагоди вирішила подрукувати на виданому мені в тимчасове використання лаптопі.

Отож щодо структури, оскільки більше двох чоловік схвально ставляться до її створення, то будемо вважати, що вона існує.

Перше питання, яке вже неодноразово розглядалося, це фізичне виживання сайту. Не будемо повторюватися на цю тему. Грант це один із наших шансів. Враховуючи завантаженість Свистовича реалізовувати його він буде іще сто років.

Потрібно, щоб хтось з вас взяв на себе :

1. Написання проекту для гранту. Сюди ж можна включити видання незалежної газети “Майдан” за матеріалами сайту, або окремо. Як ви думаєте? Якщо хто добровільно візьметься за цю справу, то у Свистовича є деякий систематизований матеріал по сайту, який можна буде використати.

2. Потрібно відшукати адреси фондів (в Україні і поза її межами), які могли б профінансувати проект.

3. Зв’язатися з ними розпитати про умови подачі проектів та отримання грантів.

Хто візьметься за втілення в життя якогось з пунктів? Відгукніться.

Друге питання, як збільшити відвідуваність сайту.

Прочитавши, ваші пропозиції і узагальнивши, пропоную наступне:

1. Потрібна реклама сайту в засобах масової інформації. Пишіть статті про інтернет і згадуйте про “Майдан”. Або напишіть саме про “Майдан”, спробуйте розмістити її у газетах, присилайте нам ми попробуємо зробити те саме.

2. Пропоную започаткувати традицію проведення інтернет-конференцій. Наприклад робимо розсилку, що на сайті “Майдан” з такого по таке число буде проводитися інтернет-конференція на таку-то тему (це може бути та ж тема “ про те , як поводити себе, якщо тебе затримала міліція”, яку ви вже розглядали).

Запрошуємо вас взяти в ній участь. Найцікавіші матеріали будуть надруковані в брошурі, яка буде видаватися по матеріалам конференції. Подібні листи тільки з проханням профінансувати видавництво брошури розсилаються різним фондам та благодійним організаціям. Брошура звичайно ж виходить під логом майдану (теж реклама). Може ще й копійку яку заробимо.

3.Якщо ви згідні, для початку пропоную обговорити, яку тему найкраще взяти, враховуючи, що зараз “мертвий сезон”.

Поки все.

Відповіді

  • 2001.07.28 | Рoман ShaRP

    Re: При необхідності я можу ( навіть переклавши на російську ) пару своїх дописів про ПЗУ в один, позгадувати там Майдан , і надіслати в шось "жовте" , що підкажете. годиться?

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.28 | Михайло Свистович

      Надсилайте куди завгодно на Ваш розсуд.

  • 2001.07.28 | ilia25

    Американьське посольство могло б виділити грант

    Я десь читав, що вони видають гранти на підтримку свободи преси. Майдан з натяжкою проходить в цій якості.
  • 2001.07.28 | Roller

    Re: СТРУКТУРА ( 1. Грант, 2. Реклама)







    Уважаемая Мирослава,

    Поднятые Вами вопросы уже обсуждались. В архиве можно найти список предложений выдвинутых участниками по просьбе Михаила Свистовича. Но обсуждение на этом и закончилось.

    Помниться, я предлагал фонд «Возрождение». В интернет есть адреса, формы, темы для обращения в фонд, и все это представляет строгую продуманную систему, направленную на демократизацию общества. Все это можно легко найти с помощью yandex.ru..
    Ваш вопрос напрямую связан с идеей сайта, прав собственности, маркетинга менеджмента сайта. Ранее выдвигалась инициатива по организации некоего общества, члены которого и могли бы стать хозяевами сайта. Не знаю, чем это закончилось, но такая идея может войти в противоречие с идеей «гражданского демократического форума». Напомню, что Михаилу поступали предложения по продаже сайта, чего к счастью невозможно. Такая продажа означала бы работу в пользу одной силы.

    По вопросам мотивации участия в форуме была озвучена мысль о промоутере, который бы продвинул рейтинговых участников, что по сути тоже самое, что финансирование сайта. Мне нравится эта здравая мысль AB. Из участников форума, на промоутера мог «потянуть» Сергея. У него есть хватка.

    Замечу так же, что участие в работе сайта не из дешевых удовольствий. Скажем в интернет кафе это примерно доллар в час. Примерно то же с домашнего ПК. Такие расходы не по карману обладателям украинской потребительской корзины, или студенческой стипендии, впрочем, вы знаете это лучше меня.

    Реклама и PR акции, вопрос отдельный, следующий и профессиональный.

    Итак.
    Сайт работает и это означает, что это кому-то нужно, примерно как звезды.
    Сайт не финансируется и это не так плохо, поскольку никого нельзя упрекнуть в продажности.
    Сайт требует развития, как любое предприятие. Но предприятие не может работать на принципах самодеятельности. Вернее может, но не долго, и только на основе коммунистического самосознания. Такое сознание есть не у каждого участника.

    Поэтому, развитием сайта должны заниматься те, кто хочет заработать денег, в этом нет ничего предосудительного. Как они это сделают и кого примут в команду, это уже их вопрос. Если Михаилу некогда этим заниматься, значит ему не нужны деньги. Возможно, найдется тот, кому нужны денежные знаки.

    Самое сильное место сайта форум. Сила его в том, что на нем всегда присутствуют живые люди, в наше время это большая редкость. Некоторые из них платят за участие свои деньги, но деньги есть не у всех, поэтому число участников не увеличивается.

    Предприятие должно подумать об участниках и могло бы выставить призы (доступ), или помочь заработать на рейтинговых статьях, модераторской работе, оплатить работу Технаря и других.

    Для этого нужны деньги. Но деньги можно и не просить, их можно заработать, И нужно. зарабатывать, по крайней мере попробовать заработать. Если их нельзя заработать на Украине, их следует заработать в другом месте, скажем в США, Канаде, Австралии, Германии.

    К сожалению, я не умею зарабатывать деньги, я умею их тратить. Но, среди участников сайта я видел талантливых, образованных и не безразличных людей, владеющих украинской мовой. Им есть что сказать, они могут и просто обязаны это делать. Некоторые из них ушли, например Хлоя, но они вернуться, если им будет интересно, и их не будут обижать.

    Best regads,

    Roller


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".