МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Цікаву ідею підкинули білоруси

07/27/2001 | Олександр
Відзначаючи заборонений День Незалежності , білоруси в Мінську вистроїлись в живий ланцюг з фотографіями політиків , журналістів та просто опозиціонерів , які загинули чи зникли "завдяки" Лукашенку.
Може й нам щось таке влаштувати?

http://neorytor.far.ru
mailto:neorytor@ukr.net

Відповіді

  • 2001.07.27 | SG

    Re: Цікаву ідею підкинули білоруси

    Ne dopomozhe, treba schos posytyvno-rizhuche.
  • 2001.07.28 | Dmytro

    Re: Цікаву ідею підкинули білоруси

    Олександр писав(ла):
    > Відзначаючи заборонений День Незалежності , білоруси в Мінську вистроїлись в живий ланцюг з фотографіями політиків , журналістів та просто опозиціонерів , які загинули чи зникли "завдяки" Лукашенку.
    > Може й нам щось таке влаштувати?
    >
    > http://neorytor.far.ru
    > mailto:neorytor@ukr.net

    Я тут на форумі постійно наводжу паралелі з подіями 11-12-річної давнини. Була така акція - ланцюг єднання від Києва до Львова. Здається в січні 1990 року.

    Нещодавно проголошено "День українського прапора" - 11 років тому піднято прапор біля київської міськради. Аналогічно можна запровадити День української солідарності. Хай навіть неофіційний з опозиційною спрямованістю.

    Питання також таке - а коли вже відбудеться поховання Гонгадзе і як це все буде організовано? Владі потрібно або зараз швидко без галасу поховати, бо далі заходи 10-річчя Незалежності, чи одразу після 25-го, бо далі наближається 16 вересня - рік зникнення/вбивства Гонгадзе. Тож можна влаштувати День солідарності. В цей день всі журналісти - особливо ТБ і радіо - оголошують День пам'яті-скорботи-солідарності (а якщо влада і власники проти, тоді страйк з окупацією робочих місць), відбувається ланцюг між Києвом і Львовом, вздовж якого перевозиться тіло на поховання до Львова.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.28 | Михайло Свистович

      Саме цю ідею запропонували унсовці і я на засіданні УБК (-).

  • 2001.07.28 | Адвокат ...

    У розвиток.

    Дійсно, було б і доречно, і людяно згадати тих наших співвітчизників, що недожили до цієї дати. Політиків, журналістів...

    Але є ще й хлопіці з УНСО, що потерпають за ґратами новітньої кґбівні.

    Тож, ідея така. Виробити простенькі плякатики формату А4. Зі спільним гаслом: "Вони теж хотіли бути тут сьогодні!". Під гаслом -- фото. Під фото -- хто такий та причина відсутности на св'яті.

    Людей, що їх треба згадати в той день, набереться осіб із 50. Тож треба виготовити 50 чорно-білих оріґіналь-макетів та відксерити кожний хочаб у 100-200 примірниках. Роздати людям, що будуть на Хрещатику спостерігати за урочистостями. 5000-10000 таких плякатиків -- "зроблять погоду". Вартуватиме ж весь той клопіт ~1500 грн.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.28 | Михайло Свистович

      Чудово!

      От тільки хто з опозиції не зажлобиться витратити на це 1500 гривень. Найбагатша з опозиціонерів - Тимошенко. Але боюсь, що всі опозиційні партії, які мають хоч трохи грошей, дивитимуться одна на одну, хто візьметься за це перший (а значить і профінансує), бо спільної каси як ніколи фактично не було, так і не буде.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | Адвокат ...

        Спробуємо підти далі.

        Так, опозиція є бідною. Так, 1500 грн. -- то немалі гроші. Але ж, я казав про 5000-10000 плякатиків із зображенням приблизно 50 осіб. У кожної з бідних опозиційних партій, я сподіваюся, знайдеться 100-200 грн., щоб розмножити плякатики із "своїми" ( однопартійцями ) героями-мучениками за Україну. Важливо лише, щоби було однакове оформлення усих плякатиків. На УНСОвців та оріґіналь-макети треба попрохати в леді Ю, це ж всього десь 500 грн. Таким чином, "общак" ( спільна каса ) стаає непотрібним, тож і кивати одне на одне не будуть: або зроблять, або жаба задаве.


        P.S. Все одно, товктись треба!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | Михайло Свистович

          Завдання зрозумів. Буду "протовкувати" (-)



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".