МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Суворов про Мельниченка. Браво, Вітя!

08/02/2001 | AST
Виктор Суворов размышляет о майоре Мельниченко. «Сегодня», 02.08.01


Тема исчезновения журналиста Георгия Гонгадзе и "кассетного скандала" еще не скоро сойдет с экранов и газетных полос. Корреспонденту "Сегодня" удалось поинтересоваться мнением об этих событиях известного писателя Виктора Суворова, который, как известно, ныне пребывает в Великобритании.


Было интересно также узнать, что думает бывший разведчик ГРУ о бывшем офицере Госохраны Николае Мельниченко...


-- Исчезновение журналистов -- сказал г-н Суворов, -- знак нехороший. Он свидетельствует о криминализации общества. Я не знаю, кто именно украл Гонгадзе и что с ним произошло. Но как разведчик могу сказать -- подобные события случайно не происходят. Тем более смешно слышать о частной инициативе майора Мельниченко, подслушивавшего Президента. Готов ручаться -- за этим человеком кто-то стоит.


-- Некоторые украинские официальные лица утверждают, что исчезновение Георгия Гонгадзе и появление пленок никак между собой не связаны...


-- Может быть, в Киеве виднее. Но я с этим, мягко говоря, не согласен.


-- Кем же, по-вашему, является этот загадочный заказчик?


-- Тут следует воспользоваться методикой древних римлян. Они, как известно, всегда спрашивали: кому выгодно? Попробуйте задаться вопросом: кому на руку, чтобы Президент Украины -- не важно, плохой он или хороший, был выставлен в столь неприглядном виде? На мой взгляд, ответ очевиден. Это спецслужбы определенной страны. Возможно, близкой к Украине.


-- Интересно узнать, что еще думают о "кассетном скандале" в Великобритании?


-- Он по-прежнему широко обсуждается. Простым людям очевидно одно -- в Украине произошла какая-то очень грязная история. Ведь как говорят: не важно, я украл кошелек или у меня самого его украли... Здесь публика привыкла, что подобные истории всплывают в Африке или Латинской Америке. И вдруг -- Украина. Престиж государства очень пострадал...


Владимир Сонюк



«Сегодня»

Відповіді

  • 2001.08.02 | Чучхе

    Цікаво було б звести В.Суворова з Г.Омельченком

    AST писав(ла):
    > Тема исчезновения журналиста Георгия Гонгадзе и "кассетного скандала" еще не скоро сойдет с экранов и газетных полос. Корреспонденту "Сегодня" удалось поинтересоваться мнением об этих событиях известного писателя Виктора Суворова, который, как известно, ныне пребывает в Великобритании.


    Щось напрочуд легко вдалося кореспонденту Сегодня добратися до Суворова. На обкладинках його книг написано (я правда ніколи в це не вірив) що за автором полює ГРУ+КГБ і його охороняють в ЮК не гірше, ніж Салмана Рушді. А ще враховуючи не дуже багатий стан наших мас-медіа, який не дозволяю розсилати кореспондентів по всьому світу...

    Якби я був Григорієм Омельченком, я б сказав, що тут щось нечисто.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.02 | AST

      Re: Цікаво було б звести В.Суворова з Г.Омельченком


      Та взагалі з Суворовим зконтактуватися великих проблем нема. Він неодноразово давав телевізійні інтервью, в тому числі і для УТ - програма Ткаченка "Обличчя Світу. Він давно вже не ховається, зокрема відкрито бере участь в наукових конференціях. Був з візитом в Польщі.
      Звичайно, місцевому хохляцтву і в голову не прийде запросити Богдана Резуна (таке справжнє ім`я Суворова) до себе на батьківщину - в Україну. В нього батьки і досі живуть десь на Черкащині.

      А Гришу Омельченка, на мою думку, було б цікаво звести з не з Суворовим, а з кваліфікованим псіхіатором.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.03 | Isoлятор

        ПИШІТЬ СУВОРОВУ!

        Viktor Suvorov
        P.O.B. 16
        Westbury-on-Trym
        Bristol BS9 1AT
        Great Britain

        А в Вел. Британии событиями в Украине действительно интересуются. Guardian, например, хоть раз в неделю да выдаст чего-то по украинской проблеме...

        И ещё одна страна, где к нам хоть как-то неравнодушны - Польша. (Ну это понятно.) А в остальной Европе - молчок-с... Даже международное издание "Аргументов и Фактов" прочно выходит без вкладыша "АиФ в Украине". Где-то с марта. К чему бы это?
    • 2001.08.02 | Мінор

      Re: Цікаво було б звести В.Суворова з Г.Омельченком

      Микола, правда іноді буває не така, яку нам хочеться бачити.
      Чому "Сегодня" розмістило це інтерв"ю? Ну ясно - слова Суворова нібито "виводять з під удару" президента. І, справді, хочеться чи ні, а він справді тут може бути ні до чого. У Кучми немає мотиву вбивати Гонгадзе.
      З іншого боку - хіба ставлення опозиції до президента починається і завершується на справі Гонгадзе? Хіба не існує інших причин, інших претензій? Хіба Кучма перестав бути Кучмою, якщо наказ вбити журналіста віддав не він і не його підлеглі?
      Навіть якщо очі засліплює лють, то людина все"дно залишається сліпою. Хочу щоб ми жили з вікритими і зрячими очима.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.02 | Майдан

        Цікаво що скаже сам "Вітя" коли прочитає це інтервю...

        Якщо це весь текст інтервю. то він надто короткий для такої , вікопомної для бульварного листка "Сегодня" зустрічі з майже історичною особою.
        Викликає підозру зведення всієї теми розмови лише до проблеми касет.

        Або ж дух Стінгенра, званий тепер АСТом, висмикнув якийсь кусок з більшого інтервю, або Віктор Суворов ляпнув перше -ліпше аби відчепитися від настирливого репортера нікчемної газетки, або ж це все, як заведено для бульварних газеток. просто висмоктане з пальця, а "Вітя" навіть і не підозріває ...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.02 | Чучхе

          Якщо слідувати сказаному Мінором...

          ...то виходить та сама картина - Суворов (чи Рєзун) зараз займається приблизно таким же заказним піаром, як, наприклад, пріснопам"ятне "Агентство журналістських розслідувань Ажур". Це я кажу до того, що щоб він не сказав - хоч про- хоч антикучмівське - до всього тре ставитися з певною долею скепсису.

          Порівнював я його з Омельченком, бо обидва зробили собі ім"я на сенсаційних заявах, які, однако ж не мали під собою твердого підтвердження.

          Я радий, Вікторе, що ти тут з"явився. Приходь завтра на 17-ту до УРП, багато про що зможемо поговорити.
        • 2001.08.02 | Л.К.

          Re: Вітя навіть і не підозрював...

          Майдан писав(ла):
          > Якщо це весь текст інтервю. то він надто короткий для такої , вікопомної для бульварного листка "Сегодня" зустрічі з майже історичною особою.
          > Викликає підозру зведення всієї теми розмови лише до проблеми касет.
          >
          > Або ж дух Стінгенра, званий тепер АСТом, висмикнув якийсь кусок з більшого інтервю, або Віктор Суворов ляпнув перше -ліпше аби відчепитися від настирливого репортера нікчемної газетки, або ж це все, як заведено для бульварних газеток. просто висмоктане з пальця, а "Вітя" навіть і не підозріває ...

          Останнє найбілш ймовірне.
          Хоча можливо і те, що "Сегодня" передала почуте із сотих вуст.

          Цікаво попорпатися у римському питанні - кому це вигідно, але є шанс зайти в хащі. Сьогодні важко знайти хоч одну політичну силу, яка би не скористалася касетним скандалом. Проблема в тому, що ми ні на крок не наблизилися до розкриття істини. Георгія немає, надія на зміни згасає з кожним днем, а на пепелищі віри, як і раніше, танцюють конотопські відьми.
      • 2001.08.02 | Augusto

        Ну звичайно ж у Q-чма є мотив!

        Тільки він дуже страшний, але треба не боятися подивитися на людину, якою вона є. Q-чмо хоробливо любить владу та дуже полюбляє доводити свою позицію (Мельниченко РекордЗ (по пам''яті):Q-чмо свому секретареві: -Гдє ти там? Уволю! (чи був мотив у нього погрожувати звільненням? кому?!) так самець великих приматів, якщо досяг Альфа позиції, більше часу доводить свою значущість (вигукує щось загрозливе, видирає траву та підкидує в гору, гамселить себе кулаком в груди, може дуже сильно покалічити (вбити) їншу мавпу, що не визнає його позиції). Поведінка мавпоподібного самця на посаді "президента" є дуже тваринною (див. шостка Q-чма в ВЗраді, феномен Q-чма-психопата ( Леонід Даніловіч така людина, що завжди хоче досягти, що запланувала ...)), чи то, базуюча на тваринних імпульсах (психопатія), у нього майже відсутні гальма, чи то мораль. Тому, як кажуть з бешкетніцького наміру він міг "побажати" смерті Гонгадзе, а його злочинно-викривлена система (див. порівнення з пістолетом з "Філософського запитання") виконати це. Q-чмо був і є в позиції, де він дуже добре поінформований (він знав про злочин). Q-чмо мав силу вплинути, чи то припинити злочин. Q-чмо мав силу вплинути на розслідування злочину. Ось є мотив (хороблива психологія, бешкетництво), він підпадає під їнші формальні ознаки злочинця...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.02 | AST

          Re: Ну звичайно ж у Q-чма є мотив!

          Augusto писав(ла):

          > Q-чмо... дуже добре поінформований (він знав про злочин).

          Будьте ласкаві, поясніть, що значить оце: "він знав про злочин"?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.02 | Augusto

            Ну то не важко!

            Завдяки феноменальній прозорості імені М.Мельниченко ми змогли подивитися на те, як працює система кріминально-корпоративної держави! Виявляється, що "голова" держнебезпеки, "президент", тощо, можуть обговорювати маловідомих людей тільки тому, що ті ще не погоджуються (і то не тільки і не стільки Гонгадзе)! Вже в Македонії (2 млн.) це дивнувато, а в Україні і готів! І не тільки обговорювати, а обговорювати незаконні записи, незаконне стеження, незаконні маніпуляції з майном, тощо (навіть запеклі Q-чмісти не відрікаються від вигуків Q-чма на адресу Гонгадзе). На основі плівок Мельниченка можна починати насправді не одну справу, а багато і не проти Q-чма, а проти Q-чмизму, як системи.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.02 | Максим’як

              Re: Вірно!

              Ким би він не був і з яких би намірів не робив - він зробив правильно.

              Могло би бути набагато гірше, ніж зараз погано.

              Інша справа, якщо Кучма був би не винуватий, то повинен був діяти, як не винуватий і заставити всю свою систему діяти на виявлення злочинців, а не закопувати вияснення істини.
        • 2001.08.02 | Л.К.

          Re: Ну і ну!!!!

          Augusto писав(ла):
          > Тільки він дуже страшний, але треба не боятися подивитися на людину, якою вона є. Q-чмо хоробливо любить владу та дуже полюбляє доводити свою позицію (Мельниченко РекордЗ (по пам''яті):Q-чмо свому секретареві: -Гдє ти там? Уволю! (чи був мотив у нього погрожувати звільненням? кому?!) так самець великих приматів, якщо досяг Альфа позиції, більше часу доводить свою значущість (вигукує щось загрозливе, видирає траву та підкидує в гору, гамселить себе кулаком в груди, може дуже сильно покалічити (вбити) їншу мавпу, що не визнає його позиції). Поведінка мавпоподібного самця на посаді "президента" є дуже тваринною (див. шостка Q-чма в ВЗраді, феномен Q-чма-психопата ( Леонід Даніловіч така людина, що завжди хоче досягти, що запланувала ...)), чи то, базуюча на тваринних імпульсах (психопатія), у нього майже відсутні гальма, чи то мораль. Тому, як кажуть з бешкетніцького наміру він міг "побажати" смерті Гонгадзе, а його злочинно-викривлена система (див. порівнення з пістолетом з "Філософськог....

          Ну дуже калоритно і шалено емоційно!
          Знімаю капелюха, Аугусто!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.08 | Viewer

      Я, бы, даже сказал случить... только, что, потом,от такого союза уродится :)

  • 2001.08.02 | DevRand

    Я х№;ю, дарагая редакція, пішет вам четирьохлєтняя дєвочка!

    >Это спецслужбы определенной страны. Возможно, близкой к Украине.

    Мда, погоджуюсь, молдавани зовсім знахабніли!

    >Простым людям очевидно одно -- в Украине произошла какая-то очень грязная история.

    Жах! Прості люди це "маленькі британці"?
    Тобто я маю на увазі британці - карлики?
    А історія не "какая то" - вбили людину, і не одну, і тепер вбивають!

    >Ведь как говорят: не важно, я украл кошелек или у меня самого его украли...

    Так, ми чули, реальності не існує!

    >Здесь публика привыкла, что подобные истории всплывают в Африке или Латинской Америке. И вдруг -- Украина. Престиж государства очень пострадал...

    Та ні, неправда ваша...
    "Прєстіж крєпчаєт, мощно возрастаєт
    Дєнь ото дня процент жіров у маслє,
    Довольні хами, ситі в них єбала...
    Підараси всі на соловках..."

    P.S> st*inger умєр, но дєло єго жівьот?
    Я завжди люблю щоб багато альтернативних точок зору було, але з ідеями трохи більш конструктивними ніж "беріть лопати і починайте викопувати собі ямки, а потім туди ховайтеся, і негайно!!! " До тогож одноманітна пісенька зрідка сильно заябує...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.02 | ГЛОБАЛИСТ-КОСМОПОЛИТ/\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

      у ты какая....

      комментатор,мля....
    • 2001.08.02 | AST

      Багато бачив я долбойобів, але оцей DevRand - це просто піздєц!


      Ти хоча б одну книжку Суворова читав, сопляк?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.02 | Augusto

        Я читав!

        AST писав(ла):
        >
        > Ти хоча б одну книжку Суворова читав, сопляк?


        Називається: "Як немає в АСТ аргументів, він перетворюється в хама" В.Суворов-Рєзун ( вид Стронтенбег Верлаг БВ, Амстердам-Брюссель-Кобеляки, далі всюди,2001 ІSBN 346005634)
        Та другий том :"А може він був хамом завжди?, або Бо то ж не вперше!" ( той же автор).
      • 2001.08.02 | Skapirus

        Suvorov&DevRand

        Sluhaj, AST!

        Po-pershe, vybyraj vyrazy. Ty ne na bazari.

        A po-druge, mova jde ne pro Suvorova, a pro Qchmu, jakogo hochutj obilyty za dopomogoju imeni Suvorova.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.02 | AST

          Re: Suvorov&DevRand

          Я не пойняв?
          А як це так ім`я Суворова використовують для "обілення" Кучми?
          Може Суворов - слуга "злочинного режиму"? Може - співробітник Долганова?
          Може Суворова розвели як останнього лоха, або забашляли за це інтервью лімон баксів?
          Не розумію. Поясніть!
          Якщо ви, на відміну від DevRand, не належите до широкої родини долбойобів, то мустите дещо розуміти. Хоча б на прикладі книжок того ж Суворова:
          казати що Сталін планував наступальну загарбницьку війне, НЕ ЗНАЧИТЬ "обіляти" Гітлера.

          Так само, будь-яке відхилення від священної для опозиції аксіоми "Президент вбив Гонгадзе", НЕ ОЗНАЧАЄ обіляти самого Кучму.

          Коли ви всі нарешті затямите це, до вас потягнуться люди. :-))
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.03 | ilia25

            Книжки Суворова

            Книжки Суворова тому цікаво читати, що він свої неортодоксальні думки пітдверджує фактами. А в цьому інтерв'ю самі голі слова -- якщо вони справді належить йому.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.07 | Чучхе

              Як на мій погляд, цінність книжок Суворова не більша, ніж наприклад Марініної

              І грошей йому за інтерв"ю ніхто не давав. Але реклама мужику потрібна, тож відмовлятись він не став, швиденько зорієнтувався, яка відповіть потрібна і понапускав туману. Як це він ще не сказав "з відомих мені джерел я вже довідався, хто вбив Гонгадзе..." Чувак наговорив муті, а ми тут списи ламаємо
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.07 | SG

                Всі скупкувалися навколо особистостей....

                Суворов... Хто він такий? Він був просто оперативним працівником і аналітиком. Йлгл знають за вчинок, У РАДЯНСЬКОМУ союзі! Його цитують як вченого чи знавця українського життя, хоч він сам каже, що нічогісінько не знає, і не може проаналізувати. Знову ж, інформація з .ру!!
              • 2001.08.07 | Криголам

                Прошу пояснити...

                Марініна - це хто? вона з соцпартії?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.07 | Михайло Свистович

                  Ні, вона позапартійна (-).

                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.07 | Криголам

                    п. Свистович! А хто вона така?

                    Про що пише? Про опозицію?
                    Ви думаєте, вона з адміністрації Президента?
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.07 | Майдан-Інформ

                      Re: п. Свистович! А хто вона така?

                      Криголам писав(ла):
                      > Про що пише? Про опозицію?
                      > Ви думаєте, вона з адміністрації Президента?

                      Можливо й підпрацбовує там в перерві між написанням детективів. Але ж за зарплатою далеко їздити з Санкт-Петербургу до Києва.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.07 | AST

                        Звичайно, Майдану творчість Марініної пасує більше, але...


                        Що стосується Суворова.
                        Я розумію, курячий мозок пересічного опозиціонера важко сприймає неприродню для себе інформацію (бо іноді треба думати, а не віршики "Кучма-казьол" писАти).

                        Ось адреса ресурса в Інтернеті, де точиться предметна дискусія по Суворовським творам:.

                        http://www.militarism.ru/suvorov/index.htm

                        Почитайте, може комусь буде цікаво.


                        Особисто про себе.

                        Я проголосував там за варіант:
                        Чем по-Вашему являются книги Суворова от Ледокола до Самоубийство? - Талантливыми работами, пусть и содержащими натяжки и преувеличения, но верно отвечающими на основные вопросы

                        Суворову я повірив... на Яблуницькому перевалі. Там є невеличкий пам`ятний камень. Два надписи. Перший: "В червні 41-го перевал героїчно захищали : ... дівізія, армія,..." Другий: "В 44-му тут прорвали оборону німців:..."
                        Самі здогадайтесь, який список довше.

                        Але, звичайно, якщо Чучхе Суворова порівнює з Марініною, то...
                        І як тут не виматюкатися?:-))
      • 2001.08.03 | DevRand

        хе хе .. "Вот ви сєйчас матом ругаєтєсь, а патом етімі же рукамі будєтє хлєб єсть!!!" (с) (-)

      • 2001.08.06 | Михайло Свистович

        Пора відновлювати жовті картки.

        І мати будемо нещадно витирати.

        А тепер:

        1. Ти знаєш скільки Деврандові років, що ти його обзиваєш? Я приблизно скажу: він далеко не наймолодший тут.

        2. Він читав чи не всі книжки Суворова, видані в нас та Росії, а може й дещо, видане там, бо англійською мовою ВОЛОДІЄ.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.07 | AST

          Цензура, блядь?

          Михайло Свистович писав(ла):
          > І мати будемо нещадно витирати.

          До пізди.
          Народну мову неможливо заборонити.

          >
          > А тепер:
          >
          > 1. Ти знаєш скільки Деврандові років, що ти його обзиваєш? Я приблизно скажу: він далеко не наймолодший тут.
          >

          Значить він старий долбойоб.


          > 2. Він читав чи не всі книжки Суворова, видані в нас та Росії, а може й дещо, видане там, бо англійською мовою ВОЛОДІЄ.


          Взагалі, зміст згадки про англійську мову у постингах, адресованих мені, був дещо інший. Вам, долбойобам, не зрозуміти. І слава Богу.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.07 | НеДохтор

            Re:cord

            AST ва ша мова дуже схожа на мову персонажу на записах Мельниченка.

            Не примазуйтесь.

            Викладіть спокійно Вашу нову, чи STару версію.
            Так буде краще для продовження.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.07 | AST

              Re:cord


              Час версій минув. Тут, на Форумі, прийшла вже пора ставити діагнози.
              Я думаю, це досить помітно.

              З повагою. Правда переможе.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.07 | НеДохтор

                Re:OK, але діагнози не Ваш фах (-)

              • 2001.08.08 | Чучхе

                Слухайте, АСТ, що я вам пораджу. Как радному...

                Я вже рекомендував цей лінк товаришу viktor-viktor-viktor. Там дуже цікавий допис англійською мовою (хоч розміщений в Норвегії) про українські матюки. Прочитавши його Ви принаймні навчитесь матюкатися "в тему" й на певному літературному рівні. http://www.notam.uio.no/~hcholm/altlang/ht/Ukrainian.html

                Всі інші можуть сходити сюди просто ради приколу. А хтось може й доповнить...
  • 2001.08.07 | SG

    Видаліть цього грубіяна АСТ!

    .


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".