МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Медведчук сексот?

08/02/2001 | Олександр
Шановне панство , чи знаєте Ви , що адвокатом Василя Стуса був Медведчук.
1980 рік , стаття 62 - антирадянська агітація і пропаганда. Василь Стус вимагав , щоб його захищав представник міжнародної організації "Міжнародна амністія" , але назначили Медведчука. Виникає питання , чи міг в той час і за тих обставин бути адвокатом у Стуса не сексот?
Може , шановне панство більше знає про сексота "Медведя" чи як там його називали?

Відповіді

  • 2001.08.03 | Л.К.

    Re: Медведчук не сексот!

    Він значно гірше, ніж сексот.
    Тоді, в 1980 році, молодий та ранній адвокат Медведчук почав в суді захист Стуса словами: "Так, мій підзахисний винен"... Далі Ви знаєте.
    Сьогодні Стуса немає серед живих, а "талановитий" юрист Медведчук головує на засіданнях Верховної Ради і впроваджує для нас з вами закони на кштавт козленогого нового Кримінального Кодексу.

    Олександр писав(ла):
    > Шановне панство , чи знаєте Ви , що адвокатом Василя Стуса був Медведчук.
    > 1980 рік , стаття 62 - антирадянська агітація і пропаганда. Василь Стус вимагав , щоб його захищав представник міжнародної організації "Міжнародна амністія" , але назначили Медведчука. Виникає питання , чи міг в той час і за тих обставин бути адвокатом у Стуса не сексот?
    > Може , шановне панство більше знає про сексота "Медведя" чи як там його називали?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.03 | Ihor

      Тобто, він гамно в шоколаді? (-)

    • 2001.08.03 | Наливайко

      Та і не Медведчук, власне:))

      А під вибори взагалі, мабуть, стане Ведмедчуком, так патріотичніше.
  • 2001.08.03 | Майдан

    Re: Медведчук сексот?

    Дисиденти твердять що Медведчука призначили адвокатом Стуса по лінії КДБ. Дійсно адвокат Медведчук на суді поводив себе не як адвокат а як заступник прокуроа, тобто фактично допомагав "підігнати" Стуса під потрібну статтю і потрібний термін увязнення. Тому Стус намагався відмовитися від цих "послуг".

    Однак важко сказати чи був Медведчук тоді опером, "сек. сотрудником" чи просто виконував "високу місію радянського адвоката". Як би там не було свій внесок у довголітнє увязнення Стуса він зробив. Можливо, якби він знав що колись захоче претендувати на посаду Президента незалежної України, він можливо повів би себе трохи інакше, однак тоді він цього не знав і робив усе щоб цієї незалежної України ніколи не було...

    Звичайно не він потім, через пять років , на "світанку перебудови" добивав хворого Стуса, скидаючи йому на голову витяжні тюремні нари. Однак він схоже був одним із валків того конвейєра , який віз назустріч мученицькій смерті найбільшого українського поета другої половини ХХ сторіччя.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.03 | Skapirus

      Medvedchuk vzhe ne seksot. Medvedchuk - nachaljnyk seksotiv.

      > Можливо, якби він (Медведчук) знав що колись захоче претендувати на посаду Президента незалежної України, він можливо повів би себе трохи інакше, однак тоді він цього не знав і робив усе щоб цієї незалежної України ніколи не було...

      A chomu robyv? Vin i zaraz robytj vse mozhlyve, shchob nezalezhnoji Ukrajiny ne bulo. I pretenduje vin na posadu prezydenta same dlia cjogo.
  • 2001.08.03 | Shooter

    Re: Медведчук сексот.


    Була десь до півроку тому цікава статейка про "ґенеальоґію" Медведчука. Син репресованих поступає на юридичний факультет. (!?). Перебуваючи в лавах комсомільського ДНД, пєрєусєрдствував і "побив не того" - п'яного синка якогось партійного бонзи. Чуть не вилетів з ВУЗу, проте - не вилетів (!!!???). Після закінчення ВУЗу молодому (шмаркатому) юристові доручають роль адвоката Стуса (+ ще одного дисидента) (!!!!????). Незадовго після "успішних" захистів "молодий спеціяліст Медведчук" отримує в Києві квартиру. (!?)

    Таки не сексот, мабуть....:hot:
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.03 | Л.К.

      Re: Медведчук сексот? Ні!

      Shooter писав(ла):
      >
      > >
      > Таки не сексот, мабуть....:hot:

      Та звичайно не сексот. Він просто Павлик Морозов.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.03 | Наливайко

        Re: Медведчук сексот? Ні!

        Падлик:)
    • 2001.08.06 | Михайло Свистович

      А чи не можна

      якось відшукати ці матеріали. В нас теж дещо є. Разом вони б склали чудовий комплект в нашому ДОСЬЄ.
  • 2001.08.07 | Наливайко

    Суркісові думки з цього приводу

    У світі є дві речі, за який Суркіс має бути мені вдячний, хоча мені його вдячність і до дупи: те, що я час від часу дудлю розливний Славутич (про що я вже розводився), а також те, що я знов-таки час від часу купую дурну газету Команда. Хрін мене знає, до речі, навіщо:). Так от, сьогодні впало в вічі, каже брат братану (в чьом сіла, брат?)на першій сторінці:

    "...Вельмишановний Вікторе Володимировичу!...Ваше сходження від студента КДУ до президента Спілки адвокатів України, дохтура юридичних наук, заслуженого юриста України, народного депутата, першого заступника Голови ВРУ є для нас (ДЛЯ НИХ) яскравим прикладом цілеспрямованої і копіткої праці з самовдосконалення. Ми (ВОНИ)високо цінуємо Ваш високий професіоналізм, порядність, інтелігентність (НІХРІНА Ж СОБІ). Ваше життя є зразком високого служіння Батьківщині...(СУЦІЛЬНІЙ ВІДПАД)і надалі Ви перебуватимете у чільній когорті шляхетних і відданих лицарів (sic!)... Цілую крєпко. Твоя рєпка - Суркіс"
    Примітки мої, всі "бля" і "в натурі" цензура чисто конкретно і дбайливо викреслила.

    А ми тут кажемо, що сексот і павлик.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".