МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Губернаторы просят перенести выборы местных депутатов - зачем?

08/06/2001 | Пані
Формальной за этим логики я что-то не улавливаю. А вот возможную падлянку - таки да.

Губернаторы просят перенести выборы


Председатели областных администраций обратились с письмом к президенту Украины Леониду Кучме, в котором просят его направить в парламент законопроект о переносе выборов местных депутатов и мэров с весны 2002 года на осень. Об этом заявил первый заместитель главы Администрации президента Юрий Ехануров.



Корреспондент.net
Август 06, 15:43

"Сначала были отдельные предложения Ассоциации городов. Потом идею (переноса выборов) активно поддержали губернаторы на встрече с президентом", — передают слова Еханурова Українські Новини.
По словам Еханурова, разграничение выборов позволит местным властям больше внимания уделить выборам народных депутатов. Он считает, что идея переноса выборов местных советов на более поздний срок может быть поддержана Верховной Радой.

Напомним, до этого выборы депутатов местных советов и мэров городов (за исключением Киева) проводились одновременно с выборами парламента. Согласно законодательству, выборы депутатов всех уровней проводятся один раз в 4 года.

В 1998 году в Украине избрано около 190 тысяч депутатов местных советов и 368 мэров. Перед летними каникулами парламент в первом чтении одобрил изменения к закону о выборах депутатов местного уровня, согласно которым выборы будут проходить по смешанной пропорционально-мажоритарной системе. В частности, 50% депутатов будут избираться по мажоритарным округам и 50% — по партийным спискам.

http://www.korrespondent.net/main/25445/

Відповіді

  • 2001.08.07 | Чучхе

    Може це особисте бажання Єханурова?

    Якби ми мали прізвища тих, хто звернувся, ми могли б сказати, що за сили стоять за ними. У Єханурова ж ми читаємо лише "багато губернаторів" "все більше звернень". До того ж маховик закрутився, і мало хто хоче його зупиняти.

    Інша річ, що багатьом дійсно не подобається ця система виборів до місцевих рад за принципом 50\50. Я сам депутат місцевої ради і можу сказати, що у нас ніхто не уявляє, як цей принцип реалізовувати. Не кажучи про те, що від партій проходять часто-густо відверті непрофесіонали і демагоги (читай райпартфункціонери), які лише паралізують роботу структур Ради.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.07 | Максим’як

      Re: Думаю, що ситуація проста, як дріт.

      Уявіть собі, як ускладнюється фальсифікація підрахунків, коли в урну летять ще інші бюлетні.
      Найпростіший шлях, підміни урн - відпадає.
      Друге, не можна докинути бюлетнів за депутата. коли не докинув туж кількість за місцевого.

      Одним словом клопоти в губернаторів, бо як не забезпечуть вибори - летіти їм з роботи, бо поки Кучму знімуть, він встигне із всіма розправитися.
      Отож і панікують губернатори.

      Думаю, що парламент підтримає такі зміни.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.07 | Михайло Свистович

        Навпаки.

        Максим’як писав(ла):
        > Уявіть собі, як ускладнюється фальсифікація підрахунків, коли в урну летять ще інші бюлетні.

        Зі свого особистого досвіду минулих парламентських виборів, які проходили одночасно з виборами в місцеві органи влади, скажу, що інші бюлетені полегшують фальсифікацію, бо утворюється толкотнеча (поки заповниш всі бюлетені), і ускладнюється контроль.

        > Найпростіший шлях, підміни урн - відпадає.

        Цим шляхом вже давно ніхто не користується. Я з часом напишу в розробках про способи фальсифікації. Деякі з них розповіли мені самі люди, яких начальство змушувало брати в цьому участь.

        > Друге, не можна докинути бюлетнів за депутата. коли не докинув туж кількість за місцевого.
        >
        А там кидають і за тих, і за тих. Причому, якщо місцеві вибори "адмінресурсаторів" не цікавлять, ці бюлетені заповнюються навмання, найчастіше - пропорційно (всім кандидатам, наприклад, однаково). Це не забирає ні часу, ні сил, оскільки фальсифікрвані бюлетені заповнюються заздалегідь.
  • 2001.08.07 | Ростислав

    Так написано ж: "разграничение выборов позволит местным властям больше внимания уделить выборам народных депутатов"

    Фальсифікувати одночасно дві виборчі кампанії набагато складніше, ніж дві окремо.
  • 2001.08.07 | Мартинюк

    Адмінресурс не гумовий.

    Спостереження за виборами показують що все таки основні махлювання і протизаконний вплив на результати виборів здійснюються не момент голосування а в момент передвиборчої кампанії.

    Саме тут проявляється сумнозвісний адмінресурс - використання державних грошей, дкржавних газет та телеканалів, вчителів, медиків та працівників ЖЕКів у якості агітаторів у свій робочий час і так далі.

    "Потужність" адмінресурсу трохи не відповідає дійсному стану речей - він (адмінресурс) стопроцентно перемагав лише в часі довиборів, при без перебільшенні загальнодержавній концентрації цього ресурсу. Загальнодержавний статус довиборів кожного депутата забезпечувався нагальним зацікавленням Адм. Президента у проведенні додаткових "своїх" та недопущенні небезпечних противників типу Оробця у Києві.

    Вони цілком резонно побоюються що не зможуть так ефективно сконцентрувати наявний адмінресурс, та щей в умовах зміни громадської думки пробудженої діями опозиції.

    Тому електоральну проблему вони хочуть "роздовбувати кусочками". Звичайно нічого доброго у суміщенні виборів немає, однак ця інціатива "губерів" має на меті не полегшення вибору громадянам, а те що і завжди -полегшити процедуру заплутування і обдурювання цих громадян.
  • 2001.08.08 | zinc

    Re: відновлюється держкомрезерв -- навіщо ?

    ...цей комітет створюється як центральний орган виконавчої влади на базі Державного агентства по управлінню державним матеріальним
    резервом.

    http://www.pravda.com.ua/?1087-14-77

    невдалося Червоненка ні злякати, ні вмовити -- вирішили зробити бюрократичний "фінт ушами" ?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.08 | Майдан

      Re: відновлюється держкомрезерв -- навіщо ?

      Червоненко також не подарунок...

      Його політика підняття ціни на деякі ресурси, наприклад зерно привела до різкого зросту цін на продукти аж до мяса вколючно, в якому було звинувачено звичайно не Червоненка а Ющенка. Однак при Ющенку Держкомрезерв фактично не підпорядковувася Кабміну , а напряму Кучмі. Хоча з того і вийшов певний плюс - село ( перепрошую голови когоспів та "номенклатурні" фермери) можуть вимагати більше грошей за продане ( заставлене, обіцяне і так далі) зерно.

      Однак , на моє глибоке переконання , вся ця затія з підняттям цін планувалася зовсім не для цього - мався на увазі можливий бардак та паніка на ринку продуктів і як наслідок девальвація гривні. Цього не сталося завдяки двом причинам - українська економіка вже стала трохи ринковою ( а значить стійкою до збурень такого типу, якщо вони не первищують певної критичної межі) і завдяки тому що Ющенку вдалося нейтралізувати найбільш небезпечні тенденції цього експерименту.

      Кожен хто їздить за кордон знає що ціни на українське продовольство цілком світові і рости їм далі нікуди. А якщо врахувати рівень зарплат, то ці ціни навіть повинні впасти...А як вирішувати проблеми з селом у цьому випадку - дивіться на США і ЄС.

      Що там зараз з "резервом" не відомо, напевно просто дерибанять хлібне місце.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.08 | zinc

        Re: відновлюється держкомрезерв -- навіщо ?

        може ви маєте ширшу інформацію ніж я, але до цього моменту в мене ще не було підстав вважати Червоненка непорядним. Принаймі, на розбазарювання державних запасів задля виборів, чи чиїхось інтересів, він би не пішов. Звичайно, він -- не Тимошенко, але, наскільки мені відомо, і ніколи нічого не вкрав.
  • 2001.08.08 | zinc

    Re: розформували, зформували прес-службу кабміну -- навіщо ?

    після приходу Кінаха була розформована прес-служба кабміну і створена аналогічна служба прем'єр-міністра (без особливих пояснень), а нещодавно був зроблена зворотня процедура з поясненнями, що наче треба бути більш відкритими, висвітлювати роботу всього органу тощо (і чим раніше думали)
    ймовірним видається, що це ще один "фінт ушами", щоб обійти кзотівські перепони для звільнення певних людей і здійснення кадрової тасовки.
    цікавлять деталі ?
  • 2001.08.08 | zinc

    Re: велика перестановка в мєнтовському начальстві -- навіщо ? (-)

  • 2001.08.08 | zinc

    Re: вбито полковника сбу -- навіщо ?

    Вбито начальника відділу боротьби з корупцією Одеського обласного управління Служби безпеки України полковника Євгена Задорожного.

    http://www.pravda.com.ua/?1087-2-77

    сталося це в тій самій Одесі, де заправляє (сумно-)відомий генерал Григоренко, де вже був ряд замовних вбивств співробітників правоохоронних органів та бізнесменів.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".