МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Персональному комп"ютеру - 20 років !

08/11/2001 | Інтернетв"язень
12 серпня – день народження персонального комп'ютера


Перші особи комп'ютерної індустрії зберуться в Силіконовій долині на святкування двадцятого дня народження персонального комп'ютера. 12 серпня 1981 року перший персональний комп'ютер був офіційно представлений на прес-конференції IBM у Нью-Йорку.




На святі будуть присутні такі світила індустрії, як Білл Гейтс, голова Microsoft, і Енді Гроув з Intel, відомі журналісти, аналітики, інші знаменитості, а також виконавчі директоры великих компаній, такі як Майкл Делл із Dell. У запрошенні сказано: «Разом ми поділимося ідеями і баченням розвитку персональних комп'ютерів», повідомляє Компьюлента.

12 серпня 1981 року перший персональний комп'ютер був офіційно представлений на прес-конференції IBM у Нью-Йорку. Попередник сучасних настільних систем міг похвалитися 16-бітним процесором з робочою частотою 4.77 Мгерц, 64 кілобайтами оперативної пам'яті, приводом флоппі-дисків на 5.25 дюйма і власною операційною системою IBM.

Що стосується ціни, то перший ПК коштував 2600 доларів без відеокарти і монохромного дисплея. Звичайно, йому не вистачало Windows з її громіздким графічним інтерфейсом, однак тут встигла відзначитися Microsoft, постачивши патріарха інтерпретатором мови BASIC.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".