МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Новий старий Кабінет Міністрів, або як нас повертають до минулого

08/11/2001 | Andrij
Щойно прочитав статтю з британського Економіста про новий уряд Кінаха. Ось що там пишуть:

Кінах -- "Україна повинна цілком інтегруватися до світової економіки. Мають запроваджуватися демократія і ринкові реформи. У суспільстві мають шануватися права людини, свобода слова і верховенство закону. Країна потребує міцнішого середнього класу і більше малого бізнесу. Їй також потрібний відкритий уряд, за діями якого громадяни могли б спостерігати у Інтернеті"

Овва, думаю, як вірно людина міркує. Дійсно, було б дуже добре поспостерігати за проґресом рідної економіки. Ну хоча б як ми це робили за часів Ющенка. Виходиш на сторінку http://www.kmu.gov.ua/, а там тобі кажуть -- ось результати за минулий квартал, ось за позаминулий, ось за останній місяць, а ось порівняння з попереднім роком.

Вийшов. Дивлюся. Ба, як гарно все зробили, краще ніж за "хаотичного" (згідно Економіста) Ющенка. Ось і фото Кінаха прямо по центру. А де ж статистика? Чомусь не видно...

Йду далі. Може тут: http://www.kmu.gov.ua/menu/main_uryad.htm ? Ні, не те. Знову багато гарних портретів. Може "Інші аспекти діяльності"? Ні. Нарешті! В розділі "Прес-служба" є невеличка довідка про "ліквідацію бюджетних заборгованостей із зарплати та соціальних виплат". Чудово. А де ж решта статистики?

Нарешті знаходжу лінк "Державний комітет статистики(Держкомстат)". Ось воно! Зараз все довідаємося... На жаль, лінк чомусь не працює.

Ось і все. Виникає питання -- кого саме п.Кінах хоче обдурити, себе чи всіх нас? І головне -- чому? Читати про засідання уряду та дивитися на фотки веселих міністрів може комусь і цікаво, але про роботу уряду це майже нічого не каже. Ось і маємо ми знову "тихого" та "ділового" прем'єра. Все робиться нишком та "по связям". Суркіс тихенько обкрадає енергетику, решта пацанів непомітно вивозять міл'ярди доларів за кордон. Повний тіп-топ. Навіть Пустовойтенко знову міністр, щоправда не прем'єр. От тільки старого друга Лазаренка нема. Сидить.

Відповіді

  • 2001.08.12 | Л.К.

    Re: Новий старий Кабінет Міністрів, або як нас повертають до минулого

    Да, при Ющенку сторінка Кабміну була найкращою. Жива, динамічна, із приємним дизайном. Тоді не доводилося вишукувати статистичні показники казна де, як зараз. Бачив на власні очі і вірив. А зараз, хоч і говорять про мало не прорив в економіці і шалені темпи зростання ВВП, чомусь не ймеш віри.
    Гвіздком стирчить питаннячко: -А як це Кінаху вдалося за пару місяців усе народне господарство підняти? Пам"ятається коли Ющенка "відставляли", то мало не колапс в економіці малювали, аргументуючи "EXIT" Ющенка.
  • 2001.08.12 | Максим’як

    Re: Витончена фальш.

    Коли прийшов на зміну Тарасюку Зленко, то перший його виступ виглядав крутіше ніж будь-яка попередня заява Тарасюка, але всі сказали: “Україна розвертається в сторону Росії”. Так воно і є сьогодні і чим все закінчиться, одному Богу відомо. Бо це є дуже небезпечні тенденції.

    Тепер повторює в тому ж дусі Кінах, замінивши Ющенка. І всі теж кажуть:”В Україні реформи згорнуті”, але по інерції економіка ще біжить і вона бігтиме ще до кінця року, може перший квартал 2002, далі той запас енергії, вкладений Ющенком, неминуче вичерпається, вичерпається і запас знань.
    Всі світові економічні кризи є рукотворними, тобто, криза - є наслідок змови.
    Без добрих спеціалістів на вищих держаних рівнях по всіх важливих економічних напрямках , із заангажованими групами при владі, Україна стане неминуче жертвою спланованої економічної кризи. Можливо, вона вже десь розробляється спеціалістами закордоном.

    Хто став економістом України N1 – Шлапак. Чи має він економічну освіту? Думаю, що ні. Був комсомольцем. На початку 90-х він зводив кінці з кінцями: в них відбирали приміщення, залишки майна самі розпродували, щоб якось прожити, навпроти Личаківського райвиконкому був їх гараж, з якого розпродувалися різні недобиті авта, тож знаю, як йшли в них справи. Потім Шлапака знайшов Тигипко і в невеличкому, ще невідібраному приміщенні Шлапак організовує філію Приватбанку. Клієнтури особливої не було, тому Львівська філія Приватбанку спеціалізувалася на конвертації безготівки в готівку через київські і дніпропетровські фірми-метелики. Тепер він головний економіст держави, що далі буде? Його духовний наставник Тигипко, який є абсолютно проросійський тип. Ось і співставте ці факти і збудуйте собі картину.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.13 | Andrij

      Витончена?

      Дякую за відповіді панів Л.К. та Максим'яка.

      На жаль, те що нам зараз кажуть п.Кінах та його міністри дуже часто є не витончена фальш, а нахабна та безсоромна брехня. Слова п.Кінаха про "відкритий уряд" є дуже показовими в цьому плані. Декларується одне, а робиться прямо протилежне. Ось і виходить, що "відкритіше" новий уряд, то менше стає даних про його діяльність на тому самому Інтернеті, про який згадує п.Кінах.

      Мені зараз здається, що нас повернули десь так на три роки назад, коли ми читали про "стабілізацію економіки" в той час як п.Лазаренко та товариши здирали зі всіх нас останню нитку. Здирали б мабуть і досі, якби п.Лазаренку не вдарили ті вкрадені сотні мільйонів в голову, та так, що пішов проти власного пахана.

      Звичайно, результати цієї Кінахівської "відкритості" можуть бути досить неприємні, не кращі ніж результати Лазаренківської "стабілізації".
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.13 | Адвокат ...

        Ґамбіт королівського конюха.

        Чи то, перепрошую, Кінаха.

        Поскільки "папаня" забраб од його міністрів реальні важелі та велів "бути політичнимі діячами", а він ( п. Кінах ) враження про політику має від комсомолю та партії ( КПСС ), тож і не дивно, що він почав "за здравіє": на публіку відає "бодриє реляціі", про те, який він сам та його міністри білі та пухнасті, а дійсну картину -- під сукно, або під ґриф "Цілком таємно, знищити перед першим читанням".

        А що Ви ще від нього чекали?

        P.S. Стосовно проґнозів перебігу ( падіння ) економіки "під мудрим керівництвом К&К", то ( ІМНО ) пан Ющенко має таки наміри з того мати великі політичні зиски. Адже є дуже інтриґуючим такий стан, коли голова є, але руками та ногами не керує. Авно, с вою чергу, не те, що зовсім дурні, але якісь "безголові". Ця "державно-управлінська знахідка" Ку-чмо мала на меті остаточно замутити воду й леґітімізувати приємний ку-чмо-ноїдам status quo: роби, що заманеться, винних все одно шукати не будуть, бо "нє палажьоно".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".