МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Давайте по-порядку. Ось вам предметна частина.

08/16/2001 | AST


То, чего НЕ сделал Мельниченко за 9 месяцев.

Все упоминания Георгия Гонгадзе в доступных аудиозаписях из кабинета Президента, изложенные в хронологическом порядке.


Що стосується журналістів і преси, я був дуже здивований, як реагують деякі журналісти на долю свого колеги і товариша, який загинув. Я думав, що інтереси людські будуть стояти на першому місці, але, на жаль, є багато фактів, які свідчать, що не тільки в Україні, але і в західній пресі є люди, куплені мафією. Є окремі журналісти, які працюють на це. В мене є підстава говорити про це.

Микола Мельниченко в інтервью “Свободі” 14.08.2001


“Некоторым” журналистам Украины не в чем оправдываться. Все общедоступные аудиозаписи из кабинета Президента, которые, якобы, осуществлял Мельниченко прослушаны и изучены. Это тот минимум, который кто-то просто обязан был сделать с целью способствовать установлению истины в деле Георгия Гонгадзе. В том, что при подробном анализе аудиозаписи Мельниченко вызывают серьезные вопросы, не наша вина.

В ответ на свежее откровение майора что, дескать, он не отвечает за содержание аудиофайлов, распространяемых на Си-Ди и выложенных в Интернет, приведем фрагмент из аннотации на

http://www.wcfia.harvard.edu/academy/melnychenko/ :

“The recordings were made available to us by the International Press Institute, in response to a written request made shortly after it was announced that IPI was responsible for determining the authenticity of the recordings. The cost was $150 ($140 for reproducing the 4 CD-ROMs, $10 for shipping), with money provided from the research funds of one of the scholars associated with the project. Aside from four files that our technicians were unable to open, all of the audio files have been posted, unedited, on this site”

А также информацию http://www.korrespondent.net/main.php?arid=13514:

“Секретарь парламентской следственной комиссии по делу Гонгадзе депутат Сергей Головатый передал все новые записи Николая Мельниченко якобы из кабинета президента в Генеральную прокуратуру и Международный институт прессы в Вене.
“Я передал материалы 2 февраля, они приняли у меня все по описи", — цитируют Головатого…
Головатый заявил, что в среду в комиссию были официально переданы дополнительные материалы аудиозаписей, сделанных Николаем Мельниченко, в частности, два компакт-диска и одна аудиокассету. По словам Головатого, запись на компакт-дисках сделана в режиме программы BNR фирмы "Toshiba", при этом часть записей на компакте представлена в сжатом виде…”

Если майор теперь утверждает, что данные записи распространены и смонтированы неизвестно кем, то возникает вопрос, а что же тогда изучал при своей экспертизе
International Press Institute?
Какие записи получали и расшифровывали “Свобода”, KievPost, Парламентская следственная комиссия?
И, наконец, давно назревший вопрос.
А что, собственно, расшифровал сам майор Мельниченко за целые 9 месяцев якобы кропотливой работы над изучением собственных аудиозаписей?




Все упоминания Георгия Гонгадзе в доступных аудиозаписях из кабинета Президента, изложенные в хронологическом порядке.





Дата неизвестна. Предположительно – конец первой декады мая 2000 г.

Фрагмент 1.

Gong01.wav (смонтирован 15.10. 2000 в 17:34:58) 18,7 МВ 20:28
В Интернет - 0001.wav


14:00
Кучма: Ну от, саме цікаве шо. Опроси там, як… Я подивлюся, хто ж там приймав участь в цьому самому - там всі антипрезидентські кореспонденти.
Литвин: Свої канали в них там.
Кучма: Да, в тому числі та ж Коробова, "Грані", блядь. Йоб твою мать. Представляш, какая сучка, бля (скака?) по газетам (якім він її взяв?) але ж вона... Той же Гонгадзе, бля, незалежний журналіст і пішло-поїхало.
Литвин: Вони всіх своїх же підбирають там.
Кучма: Так. Ступінь впливу Верховної Ради 4 %, ступінь впливу Кабінету міністрів, там, чи прем’єра - нуль!
Литвин: На засоби масової інформації?
Кучма: Ну, да. Ти розумієш?
Литвин: Гм. Якій критерій використовує? Не дай Бог, не так показала.
Кучма: Ну, конєчно.
Литвин: Я зараз почитаю.
Кучма: (.) Конєшно нада уже дійсно серьозно дивитись. Ну (як там?) плаче що Мартиненко був журналіст як журналіст, а зрадив – пішов в чиновники.
Литвин: Йому це подобається.
Кучма: Га?
Литвин: Йому це подобається. (.) А я зараз (.) попрошу щоб дали інформацію (…).
Кучма: (.)
Литвин: (…)
Кучма: Точно. Вона ж туди (входить?). І чудерначества якісь, “Зєркала Нєдєлі”, так сказать, подивись.
Литвин: Я зараз попрошу шоб дали інформацію (…) фінансування (…)
Кучма: Харашо.
15:30


Дата - 12 июня 2000 г.

Фрагмент 2.

G1206p2.dmr 3:36:05 12,967 KB
В Интернет - 0012.dmr


2:25:10
Деркач: Так, Леонид Данилович, вот тут… я оставлю это вам, да?
Кучма: Оставляй.
Деркач: И еще сразу одно…Вот почитайте, буквально две минуты. Вот это почитайте. Это то, шо, кто организовал вот эту вот статью шо следующий…украинский Путин - это Андрей Деркач. Вот это вот…вся эта… Георгадзе этот.
Кучма: Георгадзе этот?
Деркач: Да, да..
Кучма: Так вы…Вы шото с этим можете (.)
Деркач: Та и так уже (пиздец ему будет?) (я его?) (…чуку?) (до конца?) Бродский ему деньги давал.
Кучма: А-а?
Деркач: Бродский деньги давал.
Кучма: А кто на Суркиса в этом самом , Человеке и Закон? (.)
Деркач: Значит, вот. Я попросил (…)
Кучма: Га?
Деркач: (.) Не всю касету …только то шо (.). Значит, ребят спрашивал, откуда ноги растут. Они говорят что на него обижен Березовский, на него Абрамович, Дерипаско и Миша Черный. За то что он начал публиковать по глиноземному шо деньги не платят. (.) Куда деньги (.). Этот мужик сидит уже полтора месяца… в ИВС в Харькове. У него забрали… должны были забрать милиция много этих кассет, где, когда к нему приходили, он сам писал для того чтобы потом растиражировать.
Кучма: Так это то, шо показывали по этому самому?
Деркач: Да, да.
Кучма: По телевидению?
Деркач: Да.. Но они говорят… шо они вобщем-то на него, так, со злобой (.). Он, говорят, после этого звонил и Михасю и, этому…и Севе шо, мол, я хороший, ребята, кончаем там и все остальное… Вот, ну приедет Патрушев, я попрошу, может они привезут полную касету…Говорят шо это не вся… Какую-то передали им туда. Полную кассету. (подробности?)…
Кучма: Ну, эта та шо була на Телевидении?
Деркач: Да, да. Может она будет чуть больше полной .Там никакого…Там все в том режиме (…). Шо этот, шо Георгадзе еще скотина, я просто, шоб вы знали…Значит..То шо он написал эту статью то (.) то все дурь, оно никому не нужно. Но!… Но вот шо он делает (…) (и за вас и за себя?). Вот! Написал вот такие вот стихи - Боже упаси. Шо будто мы с вами (…) Вы не читайте, грязь это… Это двинул этот, вот, в газету интернетовскую. Мы его щас будем (давить?)…
Кучма: Ндаа. Ну, так если Гриша это финансирует (.)?
Деркач: Это… это хорошо, это ж они (эту) прокладку делают, Леонид Данилович, вы ж реально понимайте, шо они ж не такие простые, шоб им просто дали. Они ж не просто так. Они все играют в свою игру.
Кучма: Гон-га-дзе. (.) Почитаю. Ну так разберись с ними. (.)
Деркач: Та разберусь. Георгадзе поставим на место, а если будут финансировать, будут тоже…
2:29:42

Фрагмент 3.

G1206p2.dmr 3:36:05 12,967 KB
В Интернет - 0012.dmr


3:24:31
Піховшек: (…) я приніс на касеті, я не знаю чи ви бачили цей сюжет на ОРТ якій був, що Кучму обрали за допомогою кримінальних елементів. Я не знаю, Леонід Данілович, хто за цим стоїть, але ж треба (вживати?) (.) Але я знаю що це (тексти?), це ті всі структури. Вони…ну… що якщо виходить якась інформація в Москві то вона неминуче перекидається ну, і там починають перепечатувати розмусолювати, ці всі речі робити. Там (типа?) була зустріч кримінальних авторитетів в Харькові і змовлення про те, щоб підтримувати на виборах Кучму.
Кучма: А…Це ж… ти ж розумієш, воно абсолютно так сказать
Піховшек: Нє, ну я розумію.
Кучма: (.)
Піховшек: Але хто за цим стоїть? Комусь ж воно треба?
Кучма: Щас з ним поразбираються… За цима статтями які… За статтями в “Нєзавісімой Газєтє” стоїть Гонгадзе.
Піховшек: (Серьозно?) шизанувся.
Кучма: Га?
Піховшек: Зовсім шизанувся вже?
Кучма: Да… але його фінансують. Я не хочу щас…. (казати?) перепровіряють .
Піховшек: Юля?
Кучма: Да ні (.) Це ж (.). Друзі так сказать. Тому роз… розбиратись треба. А я ж цей самий не бачив …по…
Піховшек: Сюжет?
Кучма: Сюжет. Я тількі цього самого спитав. Він каже ж там практично ж все позакадрово.
Піховшек: Оперативна зйомка. (…) відео (треба) було знайти…(…) тому що я, в Америці я вже знаю як це заблоковати. (…) ця структура (.) яка це сфабрикувала (…).
Кучма: Ну там по Суркісу кажуть багато?
Піховшек: Ну там сказано так, Медведчук і Суркіс, які підтримували на виборах Кучму домовляються з кримінальними авторитетами щоб підтримувати Кучму. Тобто там може бути оцінене з одного боку фігура номер один для захисту Суркіса, другою можете бути ви.
Кучма: Значит поки що перша версія така. Суркісом і командою незадоволені ні цей самий …ні Березовський, ні Абрамович, ні Чорний, ні Дерипаско. Це він тут робив спроби…по перше по цьому самому, по глінозьомному заводу він друкував в своїх газетах всякі похабні, так сказать, статті і так далі …що там гроші не платять. Тому, тут такі будуть напрямки. Ну а далі будемо (.) працювати. (…) по спецслужбам нормальна є співпраця, я думаю шо (.).
Піховшек: В будь-якому випадку…
Кучма: Ну по Путіну також вже розпочали…
3:27:23



Дата - 22 июня 2000 г.

Фрагмент 4.

GIA01.dmr 3:41:42 13,304 КВ
В Интернет - 0020.dmr


3:32:00
Кучма: Хорошо. Значит, ты однозначно ведешь этого самого, грузина этого, Георгадзе, блядь, финансирует Бродский, да?
Деркач: У нас такая информация. Я… мы его взяли щас плотно. Мы щас его полностью (стучит по столу) за ним (отслеживаем).
Кучма: Не надо мне Медведчуку говорить, шо ж ты блядь Бродского финансируеш? Я, я рад за тебя.
Деркач: Подождите. Оно выйдет побольше, (прикрытней?) . Они щас (судятся?). Они там…Выходил Суркис и на Леву… и на Мишу Черного там, на всех этих выходил. Выходил и на Севу, шо вот, чё нас топчут, хто нас топчет и все. Он им просто говорил: вы ж полезли на кого? На… Миша говорит: вы нас начали (погружать?), начали (погружать?) Дерипаско, на Абрамовича. А потом, люди таки е ж, шо ж … Они ж тоже ж… Они одну публикацию пропустили, вторую публикацию Гриша сделал себе в «Киевских Ведомостях»… И они пошли (…). Он уже, по-моему, не раз (там написано?) Григорий Суркис, шо он начал (с ними там войну?).
3:33:15


Дата - 3 июля 2000 г.

Фрагмент 5.

GIA07.dmr 2:05:30 7,532 KB
В Интернет - 0026.dmr

0:07:38
Кучма: (розмовляє через переговорний пристрій з Литвином). Добрий день.
Литвин: Добрий день.
Кучма: І ти (це) мені давай це саме, по "Українській Правді", по цьому... коли будеш. (.) вирішувати, шо з ним робить. Він просто абарзєл уже ж.
Литвин: Мені справу потрібно.
Кучма: Га?
Литвин: Справу потрібно!
Кучма: Харашо.
Литвин: Справу (…) копії справи (.)
Кучма: Ні, це мені справа без копії не потрібна.
0:08:06
Кучма: Харашо.
0:08:49 - в кабінет хтось заходить
0:09:09
Кучма: "Українська Правда" - ну це просто, бля, конєшно, вже оборзєлі (ви посмотрітє?). Подонок, бля. Грузін, грузін етот.
Невідомий: Хто, Гонгадзе (.)?
Кучма: Гонгадзе. Ну, хто то ж его фінансірует.
Невідомий: Ну, він активно співпрацює із цим, з Морозом, з "Гранями".(.)
Я в суботу ... з Матвієнко…
Кучма: В суд може (.) нардеп (.) хай би юристи (заподати?) в суд. (.)
Невідомий: (Леонід Данілович) (Пусть би?) прокуратура (занялась?).
Невідомий: (з кавказським акцентом): Нєт, пусть Кравчєнко скажєт на мєня.
Невідомий: (.) таким чином на нього подіяли б.(…) (Омельченко?) (…)
Кучма: Ну просто, блядь уже ж. Єсть какая-то мєра, блядь. Сука, блядь ...
Невідомий: (Єго нада?(…)
Кучма: Департіровать його, блядь, в Грузію і викінуть там на хуй. Отвєзті єго в Грузію, блядь, і кінуть (там).
Невідомий: (…)
Кучма: Чєчєнцев надо, шоб укралі єго і викуп трєбовалі.
(…)
Невідомий: Я питав сьогодні, хто (Мороза?) фінансує.
0:10:45

Фрагмент 6.

GIA07.dmr 2:05:30 7,532 KB
В Интернет - 0026.dmr

0:49:36
Кучма: Щоб я не забув. Є такий Гонгадзе.
Кравченко: Я, щось прізвище таке...
Кучма: Ну, подонок, блядь, висшей мєри.
Кравченко: Гонгадзе. Він уже десь у нас проходив...
Кучма: Га?
Кравченко: Він проходив десь. (Пошукаємо?)
Кучма: Значить, те, що він пише весь час там у якусь "Українську правду" (.) її в Інтернет шурує, розумієш? Ну, хто його фінансує хтось?
Кравченко: (Леонід Данілович?) ну в мене (дніпропетровську?) .
Кучма: А головне що його треба, я кажу, на зразок так… Володя каже: треба щоб чеченці його вкрали да вивезли у в Чечню, на хуй. І викуп попросили.
Кравченко: Та ми його десь. Ні, я вам скажу... це такі люди капітальні, це, що ми (застосували?). До цього часу немає. Не розповсюджує нічого…
Кучма: Ну, а його в Грузію відвезти (і кинути?)(бляха муха?).
Кравченко: (Леонід Данілович), значить, по-перше, доручення, чи будем давати, не доручення, по цьому начальнику рай(?) (Забродський?) - пам’ятаєте, що в Чернігівській області казав що "Хай вам президент плате". Памятаєте?
Кучма: Да-да-да.
Кравченко: (.)
Кучма: Да-да-да.
Кравченко: (.) Значіть, е-е …заступника уже отпустили, так. На нього порушили кримінальну справу. Значить, по 165-й, це службові порушення, так 187-ьома. Значіть, так що, я думаю, ну десь на цій неділі ми йому тоже…покажемо…
Кучма: Да. Хай, хай.
Кравченко:…кому, кому що говорити.
0:51:07


Фрагмент 7.

GIA07.dmr 2:05:30 7,532 KB
В Интернет - 0026.dmr

1:04:30
Кучма: По Гонгадзе є, окрім того, що він співпрацює з Морозом, він же для Мороза там пише в його "Грані" ці, з самого літку, там ці самі, що його фінансує Бродський.
Кравченко: Ну, це така скотіна, що може бути. Я не… не здивуюсь, якщо в них там єсть і з соціалістами зв’язки. То таке, що…. (Леонід Даниливич), ну, ми тут з ними розберемось. Я думаю, що це ... Єсть...
Кучма: А Бродський це ж Медведчук і Суркіс. (через Суркіса?).
Кравченко: Це те, що в них зв’язок єсть, це ж...
Кучма: Ні, так щас вони ж друзі.
Кравченко: Стовідсоткові!
Кучма: Я пам’ятаю тоді гру, бля, біля цих “Киевских ведомостей".
Кравченко: (.) Та це ж…
Кучма: Суркіс: да я на цього, блядь, жида, блядь (добра?)
Кравченко: (.)
Кучма: (.) щас я почитал там кілька етіх самих, розмов їхніх.
Кравченко: Та ну, він же їх…. В них була тоді така методика, значить. Та вона й залишилась. Вони створюють там проблему, потім вродє як ідуть до людини, допомогають. А потім воно получається, що людина стає залежною. І оце, таким чином, вони, значить, десь... То єсть, це - великий спектакль на такій почві, я не знаю, мабуть, національній вони розігрували. І воно попадалося. Ну, це таке діло...стільки це не (.), там воно завершиться. (Леонід Даниливич), ну, оце, мабуть ...оце мабуть і все.
1:05:53

Фрагмент 8.

GIA07.dmr 2:05:30 7,532 KB
В Интернет - 0026.dmr

1:52:38
Деркач: (Добрый день?)
Кучма: Привет тебе!
Деркач: (.)
Кучма: (та какую дал?) я (те?)…я то все читав! Оце. В Интернете, “Украинская Правда” (.)
Деркач: Ааа…Та это сука!… Ведем дело, щас по всем каналам его слушаем, вот, (секреты?) его киевские виявляем. Вот. И.. и полез он. Полез он счас уже и к этому, к Морозу.
Кучма: Ясно шо он с Морозом там сотрудничает.
Деркач: Вот. Это (то што?)(.) (ориентироваться?) – на самом деле, вот такая вот ситуация.
(пауза 35 сек)
Кучма: Марковская…Это, блядь, доктор эта? Сучка, бля… От!
Деркач: Угу. Шо-то вы хрипите, простужены, да?
Кучма: Да нет. Погорелова, Гонгадзе, Ансимова…
Деркач: Вобщем все это (чмо?). И Коробова там (.).
Кучма: А де воны друкуються?
Деркач: “Грани”?
Кучма: Да.
Деркач: А там, на Волыни. Там все (уже) (…) Мы их уже выкинули с Волыни, они теперь ищут место. Их через Интернет только выбрасывают и все. (Когда все написано?).
Кучма: Треба попередиты и Житомир.
Деркач: Не, так ми (.) працюемо. Житомир - (стучит по столу) (...).
1:54:57



Фрагмент 9.

GIA08.dmr 1:34:29 5,671 KB
В Интернет - 0027.dmr

0:23:44
Кучма: Значить, давай цього самого, блядь, Мороза тримайте.
Деркач: Да, да. Ну я вам доложу по етім фірмам, по всєм.
Кучма: І з цим, “Українській…”, цим самим… А Бродський, Бродський, все-таки. Мене цікавить (шоб?) дійсно Бродський був завязан на них. Ти ж казав шо…
Деркач: Бродського (давно уже?) дєржим.
Кучма: (Какім-то образом?) на цього, (.) на цього грузина, блядь…Хто грузину дає гроши? Ось у чому справа.
Деркач: Ну я ж тобі говорив, в тот раз давав гроші Бродський. (…)
Кучма: Ясно. (.)
0:24:12



Дата - 11 сентября 2000 г.


Фрагмент 10.

G1109p3.dmr 0:41:43 2,505 KB
В Интернет - 0016.dmr

0:28:45
Невідомий (Литвин?): Бо…Там така стаття (.) “Зєркало нєдєлі” (на той нєдєлє?) направлена проти була Жулинського, Павличка, (не знаю, чи ви читали?)?
Кучма: Я прочитав Юлькіну статтю, Рахманіна.
Невідомий: (.) Рахманіна (ну я ж його?) (.). Я з цим переговорив, з Деркачем (в суботу?)(…) (починав?) під час кампанії виборчої, от. Да не може буть! Я, мовляв, заборонив їй друкувати цю статю в (оцьому спільному?) проекті - як вона попала в Інтернет я не знаю (…).
Кучма: (…) на сесію він не ходить ні хуя (…) займаєтся бізнесом, блядь, повністю…газєти. Етой хуйньой.
Невідомий: (…) я подивився, що в Общєй газете вискочило, Новая газета в Россії вишла. Це вже кампанія.
Кучма: Ну слухай, в мене девятнадцятого з пресою зустріч? Я обовязково повинен сказати що… що засоби масової інформації, деякі, російські, використовують як помойну яму, блядь. Скидають весь бруд для того щоб потім назад друкувати в Україну. А?
Невідомий: (.)
Кучма: А? Та шо там казати! Але. Можна даже. Я от думаю. Может сказати. Мене тільки дивує те, що за часів Президента Єльцина такого не було. Що це сталось в час після виборів. Так хто зацікавлений в Росії, значить, в погіршенні ситуації в Україні?
Невідомий: Путін (два дня?) (…).
Кучма: (Путін?) Ну і што?
Невідомий: (.)
Кучма: Гм?
Невідомий: Хоча, дійсно (…) останнім часом.
Кучма: (…) Не казати про Єльцина, думаю. Раніше цього ж не було. Це в останній час….
Невідомий: Да…
Кучма: Даже під час, сказати, під час виборної кампанії такого не було в нас.
Невідомий: (.) то шо по Волкову, по Волкову почитали?
Кучма: (…) Там же ще, кажуть, стаття появилась. Волков сам читав (це).
Невідомий: (…)
Кучма: Там… Є такий… прізвище мені Деркач назвав. Ну ето команда етого самого … грузина етого.
Невідомий: Хто, Гонгадзе?
Кучма: Гонгадзе.
Невідомий: Шо там Кравченко? З ними займався?
Кучма: Та шо ж. Шо ж он займався…Ніхуя з нім не получається … Я йому щас, скорше,
… Там і на нього ж є окрема стаття. (…).
31:45


Фрагмент 11.

G1109p2.dmr 1:56:07 6,969 KB
В Интернет - 0015.dmr

0:12:47
Кравченко: Добрий день, (Леонід Данілович).
Кучма: Я тебе вітаю!… Харашо.
Литвин(?): Щоб я не забув.
Кучма: По Гонгадзе (промовчуєте?)?
Кравченко: (Леонід Данілович?) (часу?)
Кучма: (.)(звертався?)
Кравченко: (.)(прокололись?). Ну, я…
Невідомий: (прокололись?)
Кучма: (Там у нього?) ж ця команда, во главе якої стоїть… прізвище, мені цей самий мені сказав, блядь.
Кравченко: Значить, написав жалобу Генеральному прокурору. Ну, я думаю...
Кучма: Хто?
Кравченко: Він. Ну, трошки я тут прокололся. Но я тєпєрь думаю, почєму прокололся. Щас я провєряю. Я грєшу на замначальніка по опєратівной города Кієва Опанасєнко. Потому шо Опанасєнко…Ну, в мене ж тут, група, вона - закрита. Так? То Опанасєнко через своїх начал пробівать шо ето за машини (паслі?) і написав Потебеньку, значить, жалобу.
Кучма: Хто? Опанасєнко?
Кравченко: Нє, нє. Гонгадзе. Ну, тут он указиваєт номєра, які уже унічтожени, значіт, год тому назад. Я трошки тут тактику міняю. Того шо…Я просто хочу по цьому …Я хочу убрать етого Опанасєнко. В мене закралися сумніви. Коли мені доповіли аж туда в Кіргізію, що Опанасєнко інтересується номерами, то я сказав: підождіть, щоб воно ... Прієзжаю, говорят: жалоба єсть. Так шо... Я єго сдєлаю, (Леонід Даніловіч). Я сдєлаю. Я просто, щоб воно… шоб воно ніде не получилось. Ну, він буде (.). Він тут пише, що це може буть как расчьот за мої справи. Та таке.
Кучма: Но то, тут, якого бруду вони кидають в російські ці самі.
Краченко: В Інтернет?
Кучма: Ну в Інтернет, але через Росію.
Кравченко: Та в Інтернет кидають, (Леонід Даніловіч). В Інтернет.
0:14:41

Фрагмент 12.

G1109p2.dmr 1:56:07 6,969 KB
В Интернет - 0015.dmr

00:36:41
Кучма: Ясно…
Кравченко: Я Гонгадзе не випускаю. Просто для мене тепер питання теж воно ... Я так.. Хіба вже, єсть контакти ... Я за ним зараз кінул наружного наблюдєнія. За цим Опанасєнко. Я хочу контакти єго подізучіть. Шо воно...
Кучма: А в Гонгадзе єсть там команда. (…) всі там прізвища. Ніказаков (.) (такий вот?). Це ж строчать цей бруд.
Кравченко: Їх три чєловєка. У мєня єсть оні. У мєня всє оні єсть. Ну, я хочу з нього почати. Ну, оце, я подивлюся по реакції Генеральної - відреагує? Номерів немає, так шо я не знаю. (В Службі безпеки?) (.) що це може…
Кучма: Ну, а що, наприклад, Генеральний должен (на каждую заяву?)?
Кравченко: Ну є ж їхня заява. Заява ж офійціна.
Кучма: Ну і шо?
Кравченко: Заява офіційна. Ну я подивлюся як вони будуть (.).
Кучма: Ну чого кажда срань должна писать на Генерального Прокурора?
Кравченко: Леонід Данилович, ну...
Кучма: Мог отправіть на районного прокурора
Кравченко: Ну, я ж не знаю, Прокуратура тоже в якому стані. Це ж Прокуратура (тоже?)...(Хто знає?) Хто в кого гроші ... (сміються). Я бажаю всього найкращого.
Кучма: Спасібо.
00:37:50



Установить дату разговоров не представляется возможным.

Фрагмент 13.

Gong01.wav (смонтирован 15.10. 2000 в 17:34:58) 18,7 МВ 20:28
В Интернет - 0001.wav

04:55
Кравченко: Я би хотів попросити у вас от такую форму, ну, використати (.)
Кучма: Щоб я не забув.
Кравченко: Да.
Кучма: Оцей самий, що. Грузин цей…
Кравченко: А я… ми працюємо по ньому. Значить…е-е
Кучма: Я ж кажу ж, вивезти (через?) (.).
Кравченко: (Леонід Данілович), ну…
Кучма: Викинути, отдати чеченцям, хай (…) викуп (попросять?)
Кравченко: (.) Ми продумаємо. Ми сдєлаємо так, щоб (все просто?)
Кучма: Чи - привезти туда, роздягнути, блядь, без штанів оставить і хай сидить.
Кравченко: Ну, ми сдєлаєм..
Невідомий: Гамнюк, (я б його?).
Кучма: Він, просто, блядь.
Кравченко: Я..Сьогодні мені доповідали. Ми там на нього дєлаєм установочку, вивчаєм де він ходе, як ходе.(.)
Невідомий: Ну, да, тому що(…) відпусці (десь?)
Кравченко: Ми трошки так…Трошки треба вивчити, а потім…Ми зробимо (.).В мене зараз команда (приймає?) ... орли такіє, що дєлають всьо шо хоч… (Леонід Данілович), значить вот такая ситуація.
05:46

Фрагмент 14.

Gong01.wav (смонтирован 15.10. 2000 в 17:34:58) 18,7 МВ 20:28
В Интернет - 0001.wav


08:40
Кравченко: Леонід Данілович, ну, шо нового. Значит…
Кучма: А..а Гонгадзе (там же цей?)
Кравченко: Послезавтра,…послезавтра (.)(сегодня там?)
Кучма: Ясно.
Кравченко: Я. (Викрали ж жителя?)
Кучма: За Головатим дивляться?
Кравченко: Та дивляться. Знайшли два, ілі три його связі. Етого самого. Я хочу його хлопнуть вот на етіх. Значит на всєх (передачах?), где оні (сношаются?) (.) два хлопца. Значіт, за нім (слєділі?). Я хочу єго просто внаглую там хлопнуть с етімі. Ето будєт самий прощий варіант. І потом (ведь никуда єтот?) дадім (.) ето (.). (…) не дьорнєтся.
Кучма: Да!
Кравченко: Просто (відєть?) ето одне, а те, що... Все те, що доручали, це все працює. Ну, я думаю що через, Гонгадзе, пару днєй, там буде вирішено. Як воно получиться там .Ми будем всьо відстежувати, (дивитися?). Я там подивився його ще матеріали, з Інтернету повитягував. Це – він. Єсть такий Єлісєєв (...)(работаєт?) цей, "Свобода". Ляшко. А потім…
Кучма: (…)
Кравченко: В мене Ляшко на черзі. Ми Ляшка тоже хорошенько вивчили. (.) ми його (.) по новостях кримінального(…) Ну, а за тємі (всємі?), (.) за етім дєрьмом там же (.) Кармазін цей, Омельченко, (та вся?). Чєго-то оні собіралісь (значіт) в августє месяце в Одесє і (…) (працювали?).
Кучма: Буде під контролем?
Кравченко: Буде. (.) (дєнутся?).
10:23

Дата – неизвестна. Предположительно, 19 сентября 2000 г.


Фрагмент 15.

Gong01.wav (смонтирован 15.10. 2000 в 17:34:58) 18,7 МВ 20:28
В Интернет - 0001.wav

15:30
Литвин: От…Тепер виявляється що в Гонгадзе дружина працює прес-секретарем партії (Реформи і Порядок)
Кучма: Да.
Литвин: Я сьогодні мав розмову (…) цьому із… Мартиненко (звонив?). (…) мені здається, що це журналісти самі зацікавлені, ну так, я більше… самі зацікавлені (таку?) провокацію Що (.) він потім приде і скаже що, бачите, Леонід Данілович, я (вирішив?) забезпечити себе на майбутнє. Отак, якби убита дружина була горем, вона б так не роздавала би інтервью наліво і направо. Він (їй?) дозволив.
Кучма: А вот рядом сидять ці самі ж… Він же вже наполовину в …
Литвин: Ну, да, єсть ця - Олена Притула.
Кучма: В Олени.
Литвин: (…) (всі засоби) (…) Юля там Мостова…Наташа з ОРТ, Кондратючка (.).
Кучма: А етот “Один плюс Один”, блядь, показує (…) мене вже на цьому самому, на (…)
Литвин: (…)
Кучма: Га?
Литвин: Да.(…)
Кучма (зітхає): Но, кажуть, що десь в пресі з`явилось вже що це Волков?
Литвин: (.) це кажуть, що позвонили в грузинське посольство і сказали що три чоловіки мають відношення до зникнення: Волков, Кисіль і Кравченко.
17:06

Фрагмент 16 (Епизод 6).

Дата – неизвестна. Предположительно, 19 или 20 сентября 2000 г.


Gong01.wav (смонтирован 15.10. 2000 в 17:34:58) 18,7 МВ 20:28
В Интернет - 0001.wav

10:23
Кучма: (.) треба там сказать Щупіку. Кравченко обіцяв приструнити його (.).
Литвин: (.) по засобам масової інформації виходить. (Вчора ввечері мені позвонив?) (…) (якійсь?) (…) (з етім Інтернетом?) от. А грузинське посольство взяло (…) Посольство Грузії взяло як офіційноє повідомлення інформаційне, розповсюдило анонімний дзвінок, який був у посольство з приводу того, що шукати Гонгадзе треба у Московському районі і цією справою займається Волков, Кравченко, у такій послідовності, і Кісіль. Ну… А вони взяли і розповсюдили. Так я (визвав?) (.). ви подивіться, ну хіба (можна?) посольству…у такому делікатному питанні підливати критику. Це ж тоже (здається?) неприпустимо. Це (зрештою?).
Кучма: (.) визвать посла, блядь, і…
Литвин: (…)я тоже (…) якусь ноту, чи застереження, чи послу проти (…) от…
Кучма: Ну, треба позвонити (...) і відправити (його?) на фіг, такого посла, блін (…)
Литвин: (…)
Коваль: Слухаю!
Кучма: (…) Ти розбирався іще з Грузинським посольством?
Коваль: Зараз будемо розбиратися
Кучма: І виклич його, бля. Хай зробить, блядь, опровєржєніє, іначе я позвоню Шеварднадзе, щоб його отозвали нахєр.
Коваль: Хорошо
Кучма: Скажи, скажи: я позвоню Шеварднадзе, щоб його убрали нахєр.
Коваль: Хорошо, хорошо, сейчас я єго визиваю
11:56

Дата – неизвестна. Предположительно, 20-22 сентября 2000 г.


Фрагмент 17.

Gong07.wav (смонтирован 10.12. 2000 в 19:14:36) 53,7 МВ 58:45
В Интернет - 0007.wav

08:07
Кучма: Ты б мне если б сказал, я б сейчас этому самому сказал…
Неизвестный: Деркачу?
Кучма: Деркачу. Где ж он раньше был? Прокол!
По связи: Слухаю!
Кучма: (говорит по связи) А ушел уже Деркач?
По связи: Ни, е.
Кучма: А ну, хай зайде!
По связи: Добре!
Деркач: Да, (Леонид Данилович?).
Кучма: Так что с цим (.) Елькович, или как ?
Деркач: Ельцовым?
Кучма: Ельцовым.
(…)
Деркач: Я ж ему говорил, я ж ему дал сегодня даже дал бумагу.
Кучма: Я ж вижу , шо це твоя бумага.
Деркач:Вот, значит. Его напугали там. Звонили, значит, сказали, что голову оторвут. И он убежал в (Гаргамеш?) к маме. Сейчас находится там.
Неизвестный: Ага, ну, значит, это уже. Уже не так сказать (это самое?).
Деркач: Вот. И с Армавира он когда звонил несколько раз жене, говорит: я не знаю, но, может быть, через неделю, но с учетом этого Гонгадзе, не знаю. Мы дали ,(это?), в ФСБ ориентировку туда. Прямо (в краснодарский?) И по Плужникову дали.
Неизвестный(?): (…) Патрушеву это письмо (…) шоб они там (задницу?) надавили.
Деркач: (.) ну, Плужникова вызвали, и сказали чтобы он, если будет заниматься ерундой, так они его там (.).
Кучма: (.) там проколы есть? Да?
Деркач: Поэтому вот такая…
Неизвестный(?): Нет, (.) ты сказал, да?
Деркач: Я телеграмму отослал, не просто сказал. Я ж тебе говорил тогда, пусть телеграмму, чтоб официальный был документ. А этот чертенок, он убежал туда. Ему был звонок по телефону, вот, что если ты не прекратишь заниматься всякой херней – то мы тебе голову оторвем. И, после этого, он буквально через пять минут, как он рассказывает потом жене по телефону. И убежал на вокзал, взял билеты и. Ну, мы разберемся, сейчас разберемся. Прихватим дело. Я. Конечно ж надо наказывать - это ж шо?
Кучма: Слушай, ну Интернет весь (не?) выключено?
Деркач: Интернет весь виключено.
Неизвестный: Ну, а Гонгадзе был на ставке у Юли Тимошенко.
10:20

Відповіді

  • 2001.08.16 | AST

    До речі...


    Ще одне підтвердження що мова йде про ті самі плівки які передав в Відень Головатий:

    http://www.pravda.com.ua/?1028-3-8


    Фоноскопічна експертиза

    Поїздка Головатого за кордон переслідувала ще одну мету - йому вдалося передати оригінали записів майора Мельниченка до Міжнародного інституту преси у Віден.

    Це відбулося 2 лютого. Інститут одержав 2 компакт-диски з записами і касету з голосами "окремих осіб" для того, щоб звірити голоси на дисках. Головатий повідомив, що "у Відень передані матеріали записів у тому виді, у якому вони були зроблені - у цифровому режимі".

    Головатий повідомив, які саме бесіди записані на носіях - він прочитав назви звукових файлів на компактах. "Це - розмови Тараса Чорновола, Олександра Турчинова, записи розмов президента 11 вересня, 12, 22, 26 червня, 3 липня". "Перший файл - про Гонгадзе, другий - завдання Кравченку про Гонгадзе, третій - слова Кравченка про те, що він прибере Гонгадзе, далі розмова Деркача", - сказав Головатий. За його словами, також на диску розмови про "знищення" Ющенка, про главу Верховного суду Бойка, про депутатів Омельченка, Єрмака, щодо прослуховування телефонів Юлії Тимошенко та "багато іншого". Ця ж фонотека буде передана до генпрокуратури.
  • 2001.08.16 | Пані

    Вопросы

    1. Какие из этих фрагментов майор назвал "своими"? Какие из них были обнародованы, когда и где?

    2. Статьи и телепередачи, упоминаемые по тексту - их найти удалось?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.16 | НеДохтор

      Re: втручаюсь

      Пані писав(ла):
      > 1. Какие из этих фрагментов майор назвал "своими"


      Може бути, що Мельниченко натякнув на такий поділ "мої-не мої записи", тому що
      хоче залишитись "чистим", що в даному випадку = "я записи передавав тільки українській стороні").

      Оскільки те що записи є не тільки в української сторони це факт, то він таким поділом "відхрещується" від того, що він не може контролювати (зміст та місцезнаходження).
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.16 | Пані

        Так это вызывает еще больше вопросов

        НеДохтор писав(ла):

        > Може бути, що Мельниченко натякнув на такий поділ "мої-не мої записи", тому що
        > хоче залишитись "чистим", що в даному випадку = "я записи передавав тільки українській стороні").
        >
        > Оскільки те що записи є не тільки в української сторони це факт, то він таким поділом "відхрещується" від того, що він не може контролювати (зміст та місцезнаходження).

        Например вопрос - откуда взялись пленки на радио Свобода? Мороз передал?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.16 | НеДохтор

          Re: дальше - більше

          Якщо у Мельниченка зараз є адвокат/адвокати, то його пряма мова буде корегуватися під невідомий нам сценарій ведення судової справи (якої саме?).
    • 2001.08.16 | AST

      Re: Вопросы


      1. Своими майор признает теперь всего-лишь те фрагменты, которые предоставил 28 ноября Мороз.
      При этом майор вообще говоря не помнит сколько там было отдельных фрагментов и в каком редакторе смонтирован преслувутый файл Gong01.wav (на самом деле это было сделано Sound Forge, что зафиксировано в содержимом файла).
      Насколько майор знаком с сосбственными аудиозаписями свидетельствует такой пассаж:
      http://www.rferl.org/nca/features/2001/03/01032001122106.asp

      «…In the interview with RFE/RL, Melnychenko said the still-unreleased excerpts indicate that Gongadze was meant to be "removed" even earlier. But he said the journalist unwittingly bought himself time by filing a complaint that he was being followed with Deputy Interior Minister Yury Opasenko.
      According to the former bodyguard, Gongadze gave Opasenko the license plate numbers of the cars he said had been following them. The deputy minister then caused delays by making official inquiries about the cars, which he traced back to the state security services. Melnychenko said his recording captures Interior Minister Yury Kravchenko telling Kuchma that Opasenko was not trustworthy and that he regretted not firing him earlier…»

      Позвольте, о каких "новых" еще не распространенных аудиозаписях про Гонгадзе и Опанасенко идет речь в ФЕВРАЛЕ?
      Все эти Эпизоды были переданы Мельниченко Морозу еще в октября месяце и оглашены в конце ноября 2000 г.!

      ===
      А вообще говоря бросается в глаза что все те фрагменты, которые майор признает своими, не содержат ни малейшего намека на Деркача как причастную к делу Гонгадзе сторону.
      Помните, Мельниченко еще в каком-то интервью "Свободе" сказал шо у Деркача типа еще есть совесть?
      Из пленок этого как раз не видно.


      2.
      Что касается статьи в НГ, которую Деркач пришыл Гонгадзе, то соответствующие линки:
      http://www.pravda.com.ua/?0067-1-8
      http://www.ng.ru/ideas/2000-06-07/8_ukr_putin.html

      Естественно, на самом деле никакого личного отношения к той статья Георгий не имел.

      Я не могу понять упоминания какой-то публикации "Зеркала Недели"(?), где якобы критикуется Жулинский и Павлычко (а этот тут причем?) в самом начале Фрагмента 10.
      Что это за статья? Может кто-то сообразит?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.16 | AST

        Як саме бреше майор - "цинічно" чи "щиро"?

        Як по-вашому, сказати Тарасу Чорноволу що в нього є аудіозаписи де підтверджується що вбивство його батька організував Кучма - це цинічно чи щиро?
        Телефонна розмова сталась напочатку грудня 2000 р. Причина - історія з марчуківською відеокасетою. Мельниченко пообіцяв що він ось-ось розшифрує ці записи і оприлюднить іх. З того часу Тарас майора більше не чув.

        Так це як по вашому - "цинічно" чи "щиро"?

        ІМНО можливі обидва варіанта.
  • 2001.08.16 | ilia25

    Хорошо, где открытое расследование?

    На все сомнения ответ может дать только открытое исследование самих пленок, обстоятельств их записи и, главное, установление насколько информация на пленках соответсвует реальным событиям.

    То есть то, о чем не устает говорить Мельниченко -- о необходимости подобного исследования и своей готовнонсти помогать этому исследоанию без всяких условий. Вру, с одним условием -- это исследование должно проводиться украинцами, хотя помощь США и России приветствуется.

    Теперь вопрос, кто саботирует это расследование и, таким образом препятсвует установлению истины? Очевидно, что обвинять в этом Мельниченко нельзя. Установлению истины препятсвует как раз тот человек, которого пленки и обвиняют во всех смертных грехах -- Кучма.

    Я понимаю, что к поведению и словам Мельниченко можно придраться -- хотя точно так же это все можно объяснить тем, что за ним как раз никто не стоит, он боится за свою жизнь и уже не знает, кому верить. Это все не перевешивается одним простым утверждением: виноват тот, кто препятствует установлению истины. На данный момент в этом можно обвинить только Кучму.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.16 | Пані

      Это к кому вопрос?

      К возможно единственному человеку, который не обломился провести хоть какое-то серьезное расследование относительно записей? Если есть другие - то они надежно прячутся по схронам.

      Такое впечатление что больше никому расследование не нужно. Кучме не нужно, что может свидетельствовать в пользу любой версии, в том числе и моей самой экзотической. Американцам не нужно - а на фига оно им по любому счету? Русским не нужно, хотя оттуда были в начале трепыхания на ту же тему, но на данный момент затихли. Оппозиции не нужно - а вдруг окажется что-то не то? Журналистам не нужно - это мне вообще комментировать лом ибо противно.

      Кто остался? Марсиане? Масоны?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.16 | ilia25

        Это вопрос к человеку, который обвиняет Мельниченко во лжи

        Хотя все, чего добивается Мельниченко -- это открытого расследования, как единственного пути для установления истины.

        Именно поэтому искать в действиях или словах Мельниченко признаки двойной игры нет смысла. Человек постоянно твердит: давайте разбираться, я готов, я все отдам, все расскажу, куда угодно приеду.

        Установлению истины препятсвует Кучма -- значит именно ему правда не выгодна.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.16 | Пані

          Это он что ли должен вести "Открытое расследование"?

          ilia25 писав(ла):
          > Хотя все, чего добивается Мельниченко -- это открытого расследования, как единственного пути для установления истины.

          Ну вот нашелся один такой стрингер, который два месяца бомбил майора емейлами с вопросами, и много месяцев подряд пленки слушал. И у него на основании собственного следствия появились основания говорить, что майор лжет.

          Святотатство! Анафеме его, анафеме! Майор лгать не может по определению!

          > Именно поэтому искать в действиях или словах Мельниченко признаки двойной игры нет смысла.

          Анализировать нужно действия всех действующих лиц этой истории. У вас с этим проблемы? Какие?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.16 | ilia25

            Re: Это он что ли должен вести "Открытое расследование"?

            Пані писав(ла):
            > Ну вот нашелся один такой стрингер, который два месяца бомбил майора емейлами с вопросами, и много месяцев подряд пленки слушал. И у него на основании собственного следствия появились основания говорить, что майор лжет.

            Помилуйте, Мельниченко больше делать нечего, как лично оправдываться перед каждым скептиком. Для этого открытое расследование и нужно, чтобы объяснить все всем, раз и навсегда.

            > Святотатство! Анафеме его, анафеме! Майор лгать не может по определению!

            Майор может лгать, но это нужно устанавливать в ходе следствия, которое имеет доступ ко всем необходимым материалам. И то, что майор этого следствия уже год добивается, рискуя своей жизнью, кстати, говорит в пользу майора, не так ли?

            > Анализировать нужно действия всех действующих лиц этой истории. У вас с этим проблемы? Какие?

            Нет, я и сам анализирую. Вот мой анализ:
            1) Майор добивается расследования, которое установит истину.
            2) Майору в этом отказывают, то есть отказывают в легальной возможности предоставить на суд общественности все свои материалы.

            Пока он передал лишь отрывки, то есть минимум, которого хватит ровно для того, чтобы только начать расследование. Но этого не хватит для того, чтобы его можно было однозначно закончить.

            То есть на данный момент, Мельниченко сделал более чем достаточно для того, чтобы мы узнали всю правду. Следующий шаг должны сделать власти. И до тех пор, пока этот шаг сделан не будет, требовать от майора еще чего-то (и тем более, обвинять его в утаивании или искажении информации) не имеет смысла.
          • 2001.08.16 | AST

            Заради справедливості

            Пані писав(ла):

            > Ну вот нашелся один такой стрингер, который два месяца бомбил майора емейлами с вопросами...


            Не зовсім так.
            Спілкування з майором було доволі опосередкованим і проходило за допомогою одного "продажного" західного журналіста через американського адвоката п.Мельниченко.
            Зпершу ми ретельно перевірили які саме Сі-Ді я слухаю і чи не спотворив їх часом Кучма. Дійшли до висновку що таки справжні записи з Відня, які відрізняються лише назвами файлів (нібито відома і людина яка несе відповідальність за цю плутанину).

            Загалом за висновками дискусії Мельниченко погодився на наступне - на wav файли уваги не треба звертати, бо вони всі монтовані і доволі неакуратно. (Цікаво, а як тоді бути з записами від 28 листопада? Там лише 6 із 14-ти фрагментів знаходять підтвердження в dmr?)
            А от, мовляв, dmr-файли - це святе.

            Мій висновок з відомої дискусії - майор жодним чином не розбирається в записах, які він нібито зробив і постійно розшифровує.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.16 | Augusto

              Абсолютно згоден!

              Бо я, наприклад пішов їншим шляхом, але дійшов до cxідних висновків: ні під який диван Мельниченко в парадній формі з диктофоном не заповзав, просто за СССР-івським зразком Q-чмо пише СБУ (як КГБ писала совіцьких "вождів"), ось там і працював Коля М., в технічній службі. Майже така служба довела Ніксона до відставки через "загублені" 18 хвилин секретної розмови, але то їнша справа. Коля М. запустив руку в архів з записами до локтя, але як і чому, це окрема розмова. Але залишається суворий факт - Коля М. за службою мав доступ до аудіоархіва, звинувачення Колі М. в "зловживанні посадою", чи як там П*єбенько загнув? - яскравий приклад того. Записи теж орігінал, бо ця мутна розмова про маркери в .wав, які можуть, або не можуть доводити монтаж, розрахована явно "на колгоспника" (верхний шар, звичайно). Я вже наводив, чому Q-чмо та його банда мають відповідати. Тільки хочу добавити, що таке "розслідування", як ото почав пан АСТ, є може повсякденною практикою в Україні, але незвичне в нормальних країнах: як це так, ти починаєш розслідувати щось коли є переконаним в тому, що об'єкт розслідування бреше! Це в світі називається підтасовка під свою версію!
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.16 | Shooter

                Абсолютно!

                >Коля М. запустив руку в архів з записами до локтя, але як і чому, це окрема розмова.

                Ініціативний "прапорщик"? Ви таке бачили? :):

                Думаю, що Коля нічого "не запускав": йому запропонували круглу суму + кілька (вигідних для нього) шляхів розвитку ситуації.

                Коля погодився - оце і все.

                Інша річ, що в США він попав під "нові розклади". Що мене, в принципі, радує: in general CША зацікавлені в просуванні України "від Сходу".
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.16 | Augusto

                  Я вже казав, що не дуже вірю в російські(расистськи?) теорії про "дурних хахлів".

                  На чому базується Ваша теорія, плз. На меншовартості українців? Чи то вже як казали: теоретично неможливо зробити щось в Україні, завжди це вигідно найфантастичним чинникам. То треба тільки "підмахувать"? Де докази? Ви самі розумієте, що кажете? Те ж саме, що і я - що в Україні бандити роблять, що завгодно, що Q-чмо їх покриває, як не бандити, то закордонні розвідки маніпулюють на найвищому рівні, а всі служби настільки непрофесійни, що жах... Ви це мали на увазі?
                  П.М. На мене Коля М. справляє враження бикуватого хлопця, що вже конче заплутався (заплутали?). На нього так верещали декілька місяців, що він хибно зрозумів, що існує ще якийсь(не його) варіянт записів. А Ви уявляєте собі під яким стресом він знаходиться?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.16 | Shooter

                    теорії про хахлів.

                    Та до чого тут теорії "про хахлів і москалів"?
                    Ми говоримо про конкретного "прапорщика" Колю М., котрий ріс при паді совка, "тусувався" в совкових спецслужбах на рівні обслуговуючого технаря, мав відповіний кругозір і відповідне мислення (бикувате - згідно Вас). В котрого не було ні нормальної зарплати, ні ніякої перспективи і, можливо, серйозно хвора донька.

                    >На мене Коля М. справляє враження бикуватого хлопця, що вже конче заплутався (заплутали?). На нього так верещали декілька місяців, що він хибно зрозумів, що існує ще якийсь(не його) варіянт записів.

                    Я Вам пропоную елементарне пояснення: Колі перед початком "акції" дали записи, проте не всі. Що, доречі, дуже добре пояснює і ще кілька неув'язок, шитих білими нитками.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.16 | Augusto

                      Таким чином лише припущення?

                      А хто приніс? Чому вже майже рік ніхто не шукає? Знов непрофесійність?! Де інформація про офіційний запис Q-чма? Це ж про нього він казав:дам послухати справжні записи! Не дав! Чому? Лихоманкове спростування того, що потім самі ж визнали - типова поведінка злодіїв! І на додачу - орден директорові ФСБ! Де той Кроль? Вони ж за місяць все мали розплутати за вкрадені народні гроші?!
                  • 2001.08.16 | Augusto

                    А сьогодня він вже молодець!

                    беру слова про бикуватість тимчасово назад, хоча вчора він поплив як останній... не знаю хто! Дає взнаки традіційна мегаломанія україців:хибне уявлення, що світ страшно зацікавлений Україною, але коли такі герої розуміють наскільки всім плювати на цей темний закуток земної кулі - оcь тоді і починаються всі шоки! :):
              • 2001.08.16 | Мартинюк

                Ну ось довів що Кучма Гонгадзе взагалі не знав

                Що перший раз чує, і все так подібне , про що Кучма привселюдно і неоднократно заявляв.
                Що з піввосьмої ранку Кучма приходив на роботу і тяжко працював над тим як би це підняти рівень свободи преси та забезпечити спокійне життя опозиційним виданням.

                Ну для чого йому ще знати про якогось Гонгадзе коли він знайомий з самими Мішею Чорним та Борисом Абрамовичем?

                А Шутер ось на основі АСТових творів взагалі виявив що Мельниченко продажний шпійон, котрий продався американцям...

                Взагалі АСТологію слід у бібліотеку скинути ( правда наголосити на авторі компіляції). Дуже добре чуття і відтворення звороту "...сука, блядь...)
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.16 | Shooter

                  Ну ось

                  >А Шутер ось на основі АСТових творів взагалі виявив що Мельниченко продажний шпійон, котрий продався американцям...

                  А цитату можна? Бо я такого за собою не пам'ятаю.

                  IMHO, Мартинюче, думати часом буває важче (і цікавіше), ніж на барикади ходити.
              • 2001.08.16 | ilia25

                Про писання президентів

                Що стосується запису розмов американських президентів, то вони робили ті записи зі своєї ініціативи та для "особистого користування". Практику започаткував ще Рузвельт, але від нього залишилось лише кілька годин розмов. Перший великай аудіоархів залишився після Кенеді -- майже 300 годин. Про те, що записи ведуться знав тільки сам Кенеді, та його брат Роберт.

                Наступник Кенеді -- Джонсон -- встановив цілу систему звокозаписуючої апаратури. Після того, чк він продемонстрував її Ніксону під час "передачі вахти", наксон наказав демонтувати всю апаратуру. Але згодом, він відновив записи своїх розмов.

                Причина? Як і в інших -- щоб потім легше було писати мемуари. Мемуари Президента можуть стати добрим довіском до пенсії -- от жадність фраєра і згубила. Після Ніксона такою фігнею більше ніхто не страждав, і на превеликий жаль істориків аудіоархів Ніксона залишається останнім.

                Тобто ніякі спецслужби американських президентів не писали. І стверджувати що Кучму писало СБУ теж не має підстав. Власне якість самих плівок скоріш підтверджує версію Мельниченка -- побутовий диктофон (під диваном або ще десь захований), аніж теорії про професійне обладнання, встановлене СБУ.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.16 | Augusto

                  Ілія, якщо не віриш, пошукай тут на Майдані...

                  шматочок інтерв'ю з останнім КГБістом ССССССР тов.Крючковим, він лежить десь в моїх повідомленнях, писали всіх "вождів", це була с-т-а-н-д-а-р-т-н-а процедура. Я тобі не шукатиму, я два рази нічого не роблю, лінивий дуже! А всі українськi свинопаси-голови колгоспів-технологи-парторги не живуть, а грають в "великих білих людей", тому вони і cxожі на макаку в картузі!
                • 2001.08.16 | Augusto

                  А ти очікував долбі-саунд? :))

                  ilia25 писав(ла):
                  > Власне якість самих плівок скоріш підтверджує версію Мельниченка -- побутовий диктофон (під диваном або ще десь захований), аніж теорії про професійне обладнання, встановлене СБУ. ..

                  Вони всі такі оперативні записи, повір! :):
                • 2001.08.16 | Пані

                  Какая разница?

                  Как писали. Диктофоном, служебным магнитофоном или еще чем.

                  Илья, ты в Зеркале Недели статью искал? А то про чем писали - это все могут, а записи исследовать - так это лом. Я, кстати, тоже искала и ни хрена ни нашла.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.16 | AST

                    Re: Какая разница?

                    Пані
                    Они в том фрагменте спрыгнули на статью в контексте обсуждения поездки Ющенка в Польшу (имела место в начале сентября) В тот день еще было дофига разговоров про проблему польского памятника на Личаківському цвинтарі у Львові. Может где-то оттуда это идет?
                    Собственно ладно - не думаю что это слишком важно.

                    Ілья і Августо.
                    Не обижайтесь.
                    Это у вас похоже на спор двух кастратов о собственном сексуальном опыте.
                    Вы хоть одну запись слышали шоб спорить о том, какого они качества и как были сделаны? :-)
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.16 | ilia25

                      Хорош строить из себя Джеймса Бонда

                      AST писав(ла):
                      > Вы хоть одну запись слышали шоб спорить о том, какого они качества и как были сделаны? :-)

                      Я слышал то же, что и все. Я согласен, что все мои суждения -- дилетантские, но я не думаю, что твои выводы заслуживают бОльшего доверия.

                      Ты -- такой же дилетант, как и я. У тебя нет необходимой информации, чтобы подтвердить свои выводы, как нет полномочий эту информацию собирать. Именно поэтому так необходимо официальное расследование -- чтобы расставить все по местам.

                      А до тех пор, виноватой во лжи можно считать только ту сторону, которая это расследование саботирует. И это НЕ Мельниченко.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.16 | Shooter

                        строить

                        IMHO, сумніваюсь, що Ви прослухали весь лейбл "Коля Мєльнічєнко". І що аналізували записи з допомогою хоча би того ж Sound Forge.

                        На відміну від Вас, Ваш опонент робив і одне, і друге. Що до певної міри ґарантує його вищу, ніж Ваша компетентність в даному питанні.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.08.16 | Augusto

                          Ага! Та ще взяти змонтований запис (офіційно, багато разів було сказано:змонтований з різних епізодів)...

                          Shooter писав(ла):
                          > IMHO, сумніваюсь, що Ви прослухали весь лейбл "Коля Мєльнічєнко". І що аналізували записи з допомогою хоча би того ж Sound Forge.
                          >
                          > На відміну від Вас, Ваш опонент робив і одне, і друге. Що до певної міри ґарантує його вищу, ніж Ваша компетентність в даному питанні.

                          і кричати : він змонтований! Ги! Ото експертиза! Ще він і ці прапорці-маркери "знайшов", веселуха!
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.08.16 | Shooter

                            Ауґусто,...

                            ...я от ніяк в'їхати не можу: часом Ваше комедіювання веселить, а часом просто подразнює (як от у цьому випадку).

                            Не поясните причину? ;):
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.08.16 | Augusto

                              Це зірки так стали!

                              вплив місяця, Меркурій, Великий Віз, Чумацький Шлях!

                              Не забувайте, що вміння літати, то є мистецтво вчасно відвертати від землі!
                    • 2001.08.16 | Augusto

                      Чудо природи, я навіть перший їх розкидував інтернетом ще з сайту де Фолькскранта!:))

                      AST писав(ла):
                      > Вы хоть одну запись слышали шоб спорить о том, какого они качества и как были сделаны? :-)

                      Я ще їх дуже уважно слухаю та насолоджуюся, в мене такий інтернет, що танк в'їжжає!:):
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.16 | AST

                        Так допоможи мені трошки!

                        Augusto!
                        "Бикуватий" майор - це було супер! Я тащусь!

                        Конкретно - а в вас ці записи з сайту Вольксрант зараз качаються? В мене - ніц.:(

                        Якщо можете - наведіть мені тривалість звучання усіх фрагментів і співставте іх порядок із розшифровками на

                        http://www.pravda.com.ua/?0121-3-8
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.08.16 | Augusto

                          А вони і не повинні були "качатися"!

                          Он-лайн треба слухати за допомогою "Реалплейера"!:): Якщо і качаються, то вони там не для того, це тобі не фтп сайт.:):

                          http://www.volkskrant.com/real/buitenland/koetsjma.html

                          Серіо, правою мишею, якшо вона в тебе є, звичайно, клікаєш на лінк, вибираєш "по уму" як ти хочеш скачати, куди ти хочеш скачати, воно має екстенцію .рам, програється "Реалплейером" і вдома, ніщо немовби не відкриває, тільки він, внизу сторінки є лінк на "Реалплейер", подивись демо, якщо не маєш. А взагалі ти його - саунд Форжером, Саунд Форжером!
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.08.17 | AST

                            А тепер, якщо маєш вуха...

                            ...Красно дякую! Послухай ще раз і більш не пизди... Тепер опускалово майора буде повне. Записи абсолютно тотожні файлу Gong01.wav
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.08.17 | Augusto

                              О, наш Ейнштейн знов щось знайшов!

                              AST писав(ла):
                              > ...Красно дякую! Послухай ще раз і більш не пизди... Тепер опускалово майора буде повне. Записи абсолютно тотожні файлу Gong01.wav


                              Ги! Скільки там було фрагментів, професоре?
                              Офіційно, за визначенням НТО (це там де справжні вчені працюють) кожен фрагмент взятий з їншого діалогу-монологу, про це і майор казав і Мороз і бомж з під МакДональдса, і баба Клава, всі чули, тільки твій розум залишився стерільним! А тепер подумай, якщо вони з різних розмов, чи стоять там прапорці на початку і наприкінці? Питання їнше, що показала справжня, неаматорська експертиза! Я ось знаю, а ось скажи ти голосно, шефе!
                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                              • 2001.08.17 | AST

                                Спеціальне пояснення для дітей природи

                                Якщо сила-силеннна нев'ябних експертиз і сам "бикуватий"(c) майор не може дати відповідь на одне просте запитання: "СКІЛЬКИ ТАМ ОКРЕМИХ ФРАГМЕНТІВ?" то нахуя треба така експертиза?
                                І тебе, довбню, питаю: "СКІЛЬКИ?"
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.08.17 | Augusto

                                  Тут пояснення для чудес природи від дитини природи.

                                  AST писав(ла):
                                  > Якщо сила-силеннна нев'ябних експертиз і сам "бикуватий"(c) майор не може дати відповідь на одне просте запитання: "СКІЛЬКИ ТАМ ОКРЕМИХ ФРАГМЕНТІВ?" то нахуя треба така експертиза?
                                  > І тебе, довбню, питаю: "СКІЛЬКИ?"

                                  Ще раз йди, на... той вебсайт, візмі олівець і папірець та рахуй згори всі фрагменти ДО повного! Як порахуєш один, став хрестика, потім всі хрестики порівняй з пальцями на руках (їх десять, якщо ти не з Місяця впав), не вистачить, на ногах ще десять, того повинно вистачити!
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.08.17 | AST

                                    гм... А Мороз рахує, що їх 11...

                                    “…Поскольку на кассете записано 11 эпизодов разговоров президента с разными людьми, то "это не может быть оригиналом в принципе, и они это прекрасно понимают" считает Мороз.”
                                    (цитируется по http://pravda.com.ua/ru/?0127-2-print)

                                    Чи Мороз хуй за палець рахує?
                                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                    • 2001.08.17 | Augusto

                                      Питання до Мороза чи до мене?

                                      AST писав(ла):
                                      > Чи Мороз хуй за палець рахує?

                                      Я рахую, як зрахувало НТО, дозволяю собі таку вільність! Є в мене і копія експертизи цього демо, але, вона і в тебе є!
                                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                      • 2001.08.17 | AST

                                        В мене є експертиза, але я її не покажу! :-)))

                                        Вельми типовий аргумент.
                                        Результатів експертизи TNO ніхто і ніде не бачив.
                                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                        • 2001.08.17 | Augusto

                                          Не бреши так, спину зірвеш!

                                          AST писав(ла):
                                          > Результатів експертизи TNO ніхто і ніде не бачив.

                                          Хоча що мені до твоєї спини?

                                          http://zoek.volkskrant.nl/artikel?text=Koetsjma&FDOC=0&SORT=presence&PRD=10y

                                          Я познущаюсь трохи, ось тобі лінк на статтю, де стоїть маленький шматочок з експертизи, але дуже-дуже цікавий! :):
                                    • 2001.08.17 | Augusto

                                      Я не тому на нього сказав...

                                      бикуватий, що він дурний, а тому, що він ще реагує на всіляку дурню, якщо хтось її каже гучно та впевненим голосом! Соромно в його віці, ні?
                        • 2001.08.16 | Augusto

                          Соррі, забув!

                          Нічого не робитиму, я працюю безплатно тільки на революцію!
                    • 2001.08.17 | Пані

                      Про газеты

                      Разговоры именно в этом эпизоде интересны тем, что полностью (не побоюсь этого высокго слова) развенчивают Кучму который "газет не читает". Контекстно тут выглядит так, будто Мостовая и Рахманин - это его любимые писатели.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.17 | AST

                        Що спільного між нами і Кучмою :-)

                        Кучма також не доганяв про яку статтю йому там грузив Литвин.
              • 2001.08.17 | Пані

                Как любитель детективов...

                Какая разница от какой печки плясать лишь бы истину установить. Что следует из лжи согласно формальной логике?

                Augusto писав(ла):
                > Тільки хочу добавити, що таке "розслідування", як ото почав пан АСТ, є може повсякденною практикою в Україні, але незвичне в нормальних країнах: як це так, ти починаєш розслідувати щось коли є переконаним в тому, що об'єкт розслідування бреше! Це в світі називається підтасовка під свою версію!

                Ага, скажите это тому клоуну (Старр, кажется), который Клинтона ганял за лжесвидетельство.

                А уж журналисты часто начинают расследование чего-то как раз основываясь на предположениях, что объект врет. У них, журналистов, на это нюх, профессия такая ложь чуять и выявлять.

                А агент Малдер вообще расследует все исходя из предположения, что врут все. Малдеру значит можно, а стрингеру нельзя? Наверное, вы у него клятву Гиппократа принимали и пуповину обрезали, а теперь клеймите за грех отступничества.

                Как лицо, газет не читающее, предлагаю также ввести в обиход аксиому "Майор никогда не врет".
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.17 | Augusto

                  Якщо відкинути персонажі з мультиків та агента Малдера...

                  то найжахливише (ще раз - найжахливише), що майор дійсно не бреше! Отой диктофон під диваном дійсно існує(вав) і що трагично, він є штатним спецобладнанням Спілки БурильщиківУкраїни! Фак, це ж гірше за вигадки!
                  А метод Степури не витримує критики і йде так: спочатку береться фрагмент (всі знають, що монтований, але тому, що всі номера файлів змінені і всім облом подивиться, ніхто не пручається, вірять Саші),"досліджується" на монтаж, знаходиться монтаж (я б здивувався, якби його там не було! вісім стикованих фрагментів, повинні ж прапорці "початок файлу" та "ЕОФ" стояти, чи ні?), потім робиться сальто-мортале = якщо тут монтаж, то і всі файли монтовані, потім вже з пальця висмокчуються "нестиковки", "підтасовки" (там навіть розмова не ведеться про знайдені прапорці, бо там їх вже нема) і вуаля = "доведено"!
                  Трохи костурбато, але ось хавають, що мене, особисто веселить страшно!
                  П.М. В мене був випадок в житті, коли я отримував політичний притулок, мене звинуватили в підробці вироку суда, бо "дуже багато грубих орфографiчних помилок", і тому ніяк не може бути офіційним документом! Фак, правда iнколи чудніша від вигадки!
  • 2001.08.16 | Augusto

    Другий репортаж з прес-конференції колишнього охоронця президента України Миколи Мельниченка в Національному прес-клубі у Вашингтоні.

    Вашингтон, 15 серпня - Другий репортаж з прес-конференції колишнього охоронця президента України Миколи Мельниченка в Національному прес-клубі у Вашингтоні.

    Михайло Мигалисько: Відповідаючи на запитання, скільки власне годин записів зроблено в кабінеті президента Леоніда Кучми, майор Микола Мельниченко не дав остаточної відповіді, проте попередив про можливі наслідки їхньої розшифровки:

    Їх набагато більше ніж 300 годин. Я можу з певністю сказати одне: якщо буде юридична допомога і технічна допомога, то зробивши транскрипцію цих розмов ми вийдемо на дуже широке коло злочинців, не тільки на території України. Наприклад, коли йде розмова Кучми з одним бізнесменом, де вони кажуть, яким чином відбуваються крадіжки газу російського, скільки доларів вони платять тим чи іншим політикам, бізнесменам в Росії і в інших країнах, і скільки залишається їм, то вони переходять на тиху розмову, на шепіт. І тут саме технічна проблема, аби підняти і почути ці прізвища. Розмова відбувається після того як уряд Ющенка на чолі Юлією Тимошенко почали боротися із цією схемою. І оточення Кучми із жахом сповіщає, що це руйнує їхню фінансову підтримку. Тому, я думаю, що у нас попереду буде дуже важлива і цікава інформація, яка розчарує дуже багатьох людей в тих чи інших політиках. Але потрібна добра воля і вирішення юридичних і технічних проблем»

    Журналістам у Вашингтоні також було роздано роздруковку одного із записів про взаємини Леоніда Кучми, Ігоря Бакая та Олександра Волкова. Пресові повідомлення про його стосунки із колишнім головою «Нафтогазу» України Ігорем Бакаєм майор Микола Мельниченко прокоментував ось так:

    «Я вважаю, що я більший товариш для Бакая ніж Кучма. Якщо так трапиться, що Ігор Бакай буде сидіти в тюрмі, то я приносити передачі йому буду. Його заява про те, що я просив у нього тисячу доларів для ліків на дитину безпідставна. Про те, що я просив у нього 70 тисяч на техніку іще в присутності іншого народного депутата Абдуліна, вона безпідставна. Про те, що я пропонував йому продати компромат на Юлію Тимошенко, безпідставна. Рекомендую більш достовірно спитати у Ігоря Бакая: які у нас з ним відносини. Нехай він це скаже. Задайте запитання, чому Бакай таке говорить. Тому, що Кучма його зрадив. Перед тим як поставити Бакая на посаду президента «Нафтогазу» Кучма витиснув із нього обіцянку, що той забезпечить йому 250 мільйонів доларів на виборчу камапнію президента. Роздруковка однієї із таких розмов є у вас, де ми бачимо, що ключовою фігурою у фінансуванні Кучми був Волков. А Бакай в цьому, на мою думку, він як учасник цих незаконних операцій так і жертва режиму Кучми. Ще я хочу заявити наостанок: Кучма зараз залишається на самоті, його покидають товариші. Покидають чому, бо Кучма зраджує. І це закон, що із човна всі тікають.»

    Мар’яна Драч: Варто нагадати, що президент Уrраїни рішуче відкидає усі звинувачення на свою адресу і вже не раз називав заяви Мельниченка провокацією. Тим часом у Вашингтоні також йшла мова про закордонні рахунки народних депутатів України Волкова та Пінчука. З нами на зв’язку Мирослава Гонгадзе. Мирославо, чи прозвучала якась нова інформація з цього приводу?

    Мирослава Гонгадзе: “Так, Ви знаєте, були названі ці прізвища і було сказано, що такі матеріали існують. Було роздано на прес-конференції більше 40 сторінок різних матеріалів, які включають різні списки документів, фінансові звіти Bank of New York, один із договорів фірми IBI (Ай-Бі-Ай), Одеського порту і передачі якихось фінансових документів. Але справа в тому, що всі ці матеріали потребують фінансового аналізу і якогось фахівця з фінансового права. Їх просто так проаналізувати дуже складно. І саме тому я думаю, що все це потребує розшифровки, саме таке запитання я задавала пану Шишкіну з цього приводу, але конкретних відповідей, на жаль, ми поки що не отримали.”

    Радіо Свобода
    http://www.radiosvoboda.org
  • 2001.08.17 | Augusto

    Як Степура відкрив для себе інтернет, навчився не хвилюватися та любити Q-чмо, та що з того вийшло.

    Ще він зробив з свого "істінно рускаго" імені А(лєксандр (з твьордим знаком!) СТ(єпура) нікнейм та почав всіх матюкати, але то окрема розмова... Далі буде!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.17 | AST

      ДАЛІ - ХУЙ В САНДАЛІ!

      Це не майор бикуватий, а ти. З майором спілкуватися було приємніше.
      Йде обсираловка ніка, реальних прізвища та ім'я. Просто цікаво, які будуть ще аргументи?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.17 | Augusto

        Сашко, ти перший почав посилати!

        І не вчора, а ще раніше!
        Я не скандальна людина, але інколі ти заходиш далі, ніж це прийнято між пристойними людьми! То не плач!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".