МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Потебенько зірвався з прив"язі....

08/18/2001 | Чув
Потебенько вирішив - "ех була не була". На 1000 чоловік, які офіційно "працюють" в Укрспецюсті Михайло Олексійович завів 72(!) кримінальних справи.
Долбанов (ред - в реалі Вадим Долганов, чоловік Сюзанни Станнік, міністра юстиції і за сумісництвом президент Національної телекомпанії) просто виє. Кожне "7 днів" присвячується наполовину Кучмі і наполовину - Потебеньку.
За Потебеньком не відстаючи ходить Юрій Кармазін і каже, що справами не натішиться.
Вбивць Александрова обіцяють заловити протягом найближчого тижня. У Слав"янську сидить 820 слідчих, причому половина - податкова поліція. Вже рокрили "по-дорозі" 40 справ.
По Гонгадзе швидше всього замішані спецслужби сусідньої країни. Звісно ж, не Польщі. Там розслідування ще йде на середині справи. Нібито Кучма і Литвин мають тверде алібі. Про алібі "Крави" всі мовчать як риба об лід.
Якщо Потебенька знімуть, щелепи на Сюзаниному горлі він не розіжме. Кармазіну це все дуже подобається. Мабуть Кучмі також, бо Потебенька ще не зняли.

Відповіді

  • 2001.08.18 | Augusto

    Велику рибу давай!

    Що там за кильки смажите? Давай Медведчука, давай Сурко-лкова, давай ТіГиГипка!
    Тоді почнемо вже про "алібі", а то те окозамилювання навіть не смішне.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.18 | trick

      Re: Велику рибу давай!

      Ajakzhe, rozmrijavsya - tak vin ix i zdast:
      jaksho im pochaty "zadatvaty pytannya" - vony pro "alibi" Q&Co takogo narozkazujut...
      :)
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.18 | Чув

        Re: Велику рибу давай!

        Політика - це мистецтво можливого.
        Рибу витягувати можна сидячи на човні. Але човняра на вудку не вчепиш, треба вийти з човна.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.18 | Shooter

          рибу давай!

          >Але човняра на вудку не вчепиш, треба вийти з човна.

          ...або пустити човен на дно...
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.20 | Shooter

            велика, але тухла...

            іхтіолоґічна наза - "козьол отпущєнія"


            http://www.liga.kiev.ua/lenta/get.html?id=20924

            Генпрокуратура Украины уже направила в США материалы о причастности экс-премьера Павла Лазаренко к убийству Гетьмана и Щербаня, - сообщил депутат Григорий Омельченко.
            По его словам, в этих материалах Лазаренко представлен в роли заказчика этих убийств. При этом Омельченко подчеркнул, что для таких обвинений Генпрокуратура должна иметь "очень весомые доказательства".

            Имеются ли такие, все смогут убедиться в начале сентября, когда Генпрокурор Михаил Потебенько передаст в ВР новое представление о даче согласия парламента на привлечение Лазаренко за организацию этих убийств. "Есть ли такие доказательства, мы посмотрим", - отметил он, передает proUA.

            Григорий Омельченко также сообщил, что еще в 1999 году он передал в Генпрокуратуру документы, в которых причастность Лазаренко к убийству Щербаня рассматривалась одной из версий. Кроме Щербаня с 1997 года, по его словам, погибли 7 человек, которые так или иначе были задействованы в финансово-коммерческой схеме Лазаренко и могли знать об отмывании им грязных денег и открытии валютных счетов.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.20 | Shooter

              А там не проста рибка - а акула! І давай старого випитуватися...

              "Генеральному прокуророві України М.О.Потебеньку народного депутата України П.І. Лазаренка

              Відкритий лист


              Шановний пане Потебенько,
              Ваше інтерв'ю від 18 серпня 2001 р. газеті "Зеркало недели" змусило мене зробити дану заяву, оскільки Вами грубо порушені мої конституційні права, зокрема, конституційна норма про презумпцію невинуватості.

              Я категорично заявляю, що не маю жодного відношення до вбивства Є.Щербаня та В. Гетьмана. Ваша заява – це чергова груба фальсифікація, яка викликана активізацією дій моїх американських адвокатів та їх успішного просування на шляху закриття моєї справи в США у зв‘язку з відсутністю юрисдикції наді мною у прокуратури США.

              Мотиви Ваших вищезазначених дій є цілком зрозумілими, не випадково чергове шоу співпадає з початком нової сесії Верховної Ради України. Дуже дивним є той факт, що для порушення кримінальної справи проти мене стосовно вбивства Є Щербаня в травні 2000 р., напередодні приїзду в Україну колишнього президента США Білла Клінтона Вам не спало на думку просить Верховну Раду про надання згоди на притягнення мене до відповідальності. Як, до речі, Вам не спало на думку робити це також по трьох інших кримінальних справах, порушених проти мене з травня 2000 р. В зв‘язку з цим виникає питання, - чим викликана така вибірковість у Вашій невтомній боротьбі по розкриттю резонансних справ? Дозволю собі припустити, що не останню роль в цьому зіграв недавній скандал з паном Долгановим, який зачіпав Ваших близьких родичів. Ваш метод відволікання уваги громадськості не є новим, та, тим більше, не є ні для кого переконливим.

              Як це не прикро для Вас, але Ваша заява не стала очікуваною сенсацією, оскільки громадськість вже звикла до методики покладання вини на того, хто не має можливості на даному етапі повноцінно себе захистити. Я здивований, що Генеральна прокуратура України не пред‘явила мені обвинувачень у вбивстві журналістів Г.Гонгадзе та І.Александрова, адже це було би так зручно для прокуратури.

              Вважаю за важливе повідомити Вам, шановний пане Потебенько, що Ваша заява буде лише сприяти мені у викритті мною насильницьких методів Прокуратури та силових структур, які протягом останніх двох років здійснювали арешти невинуватих людей та шляхом погроз і тортур намагалися "вибити" з них свідчення стосовно моєї причетності до резонансних злочинів. В потрібний час я назву прізвища людей, які письмово повідомили мені про застосування до них тортур та психологічного насилля після їх відмови вигадувати свідчення проти мене. Дехто з них до тепер піддається тортурам з боку силових структур України, тому я маю підстави серйозно хвилюватись за їх здоров‘я і життя. Разом з тим я вдячний їм за те, що вони не зламалися та не піддалися тиску поліцейської держави і вчинили чесно перед совістю і Богом.

              В своєму інтерв‘ю газеті "Зеркало недели" Ви так пристрасно переконуєте всіх, та насамперед себе, в тому, що готові довести резонансні справи до кінця. Я також в цьому зацікавлений, в зв‘язку з чим пропоную Вам не чекати мого повернення в Україну, а вже у вересні 2001 р. відрядити прокурорів, які ведуть цю справу, для проведення допиту мене по цій справі з подальшою передачею справи до суду.

              Прошу вважати мою заяву офіційним зверненням до Генерального прокурора України. Якщо прокуратура не погодиться з моєю добровільною згодою термінового розгляду даної справи, то висновки про ефективність та справедливість діяльності української прокуратури залишимо на розсуд громадськості.

              Шановний пане Прокуроре, не сподівайтесь, що Вам вдасться зламати чи залякати мене. За два з половиною роки я вже пройшов всі найтяжчі сходини пекла, тому Ваш чергова необгрунтована маячня на мене не вплине. Хочу лише підкреслити, що поліцейська держава в Україні не буде існувати вічно і, без сумніву, скоро до влади прийдуть нові демократичні сили. Але в українській історії будуть глибоко закарбовані всі неправомірні дії нинішньої влади та Ваші особисто, як її безпосереднього представника. Історія не вибачає помилок.

              З повагою, Павло Лазаренко, 20 серпня 2001 р."
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.21 | Augusto

                Фак, як би не знав, хто то пише, заплакав би!

                Ситуативний союзник, демон, що пройшов "сходинками пекла"! :):Але в одному він правий - цей фортель вже не просто старий, він відверто дурнуватий.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.21 | Л.К.

                  Re: Демон ще в 1998 році казав, що він не ангел.

                  Та чи правильно, що він один має спокутувати за всю згаю й цькувати його повинна вона ж - зграя.
                  Поведінка прокурора дійсно неприпустима. Все, що він робить на цій посаді є до оторопу дурнуватим.
                  За той час, що Потебенько обіймає посаду Генерального прокурора він уже раз п"ять заявляв, що вбивство Гетьмана й Щербаня розкрито. Якщо мені не зраджує пам"ять, то Генеральним він став у кінці літа, чи на початку осені 1998 року. Сліди вбивства Гетьмана були ще свіжі. Але в своєму першому ж інтерв"ю Потебенько визначив власні пріоритети - справи народних депутатів. З того часу його як перемкнуло, так і не відпустило. Навіть визначивши для себе і для всіх, що Лазаренко- головна (на той час) його мета він не спромігся її досягти "чистими" методами. Треба було організувати вакханалію зі швейцарським затриманням і осоромити свою державу не весь світ, визнавши свою нікчемність.

                  Другий раз під вибори розігрувати ту саму карту... ну це вже навіть не смішно.
        • 2001.08.19 | Augusto

          Дивиться, щоб той човняр, випадково, перед криголамом не сідав!

          Бо він не граф Дракула, а молодь не має поваги до "колишніх" (та ще і лузерів). Подбав би про завтра (світле він собі вже відрізав, зараз ще йде про "спокійне", а потім вже піде про "просто завтра")!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.19 | Чув

            Re: Дивиться, щоб той човняр, випадково, перед криголамом не сідав!

            Якщо море буде чисте, як сльоза, то всі риби бачитимуть потворну пику човняра і допоможуть акулі.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.20 | Майдан

              Не поділяю вашого захоплення.

              Такі кампанії бувають перд кожними значним подіями, типу майбутніх виборів.
              Потебенько всього навсього дістав завдання накопати побільше і пошвидше кримінального компромату на чиновництво та потенційно непослушних олігархів.

              Накопає і передасть Кучмі з Литвином. Останні з допомогою цього будуть шантажувати непослушних і ненадто запопадливих місцевих та київських чиновничків. Можливо для загального остраху та на втіху простолюду когось покарають, як це сталося зимою з Сенчуком. Виявлять скажімо що хтось як і Сенчук (який жах) купив на для облради кілька службових "Волг". Ну хіба можна з цим порівняти якесь примітивне перечислення півмільярду баксів в ооф-шори чи Росію?

              Народ буде либитися, клацати соняшникове насіння і милуватися картиною екзекуції. Найдуться дурники які ( так само як у випадку Сенчука) будуть пускати слину і белькотіти про перемогу демократії. Хоча Сенчука зняли за те, що допустив до антикучмівських демонстрацій у Львові і тому що міг стати потенційним союзником Ющенка.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.20 | Чув

                Re: Не поділяю вашого захоплення.

                Пропоную всім трохи підняти себе над поняттям народ, "що пускатиме слину". Якщо мої вороги гризуть одне одного - я їм аплодую. Я - в захопленні від такої гризні. Однак, пояснюю це вперше і востаннє. Бо вважаю, що виправдовування - це марна трата часу.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".