МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Об'єднання заради перемоги.

08/22/2001 | Майдан
Ця мета багато чого обгрунтовує.

Сам факт появи великого об'єднання яке охопило всі дійсно продемократичні угруповування -ФНП,НУ,УБК дозволялив би перенести політичну активність в Україні на зовсім вищий рівень, замість розпачливого питання "Як нам побутися Кучми" появилося би більш серйозне і більш конструктивне питання - "А що ми будемо робити після Кучми?" . Повторюю це питання дуже серйозно постало би вже зараз , до виборів, і суспільство до часу зміни центрів впливу на державну політику вже б сформулювало концепцыю "Що слід робити після Кучми".

Зараз цього нема , більше того наявність в одній упряжці лебедя, щуки та рака відбиває в розумних людей взагалі охоту говорити на цю тему.

Ідеологами "роз'єдинізму" фактично пропагується наступний "план" - завалимо Кучму, а вже після цього надаємо по мордах один одному...

В цих умовах, дай боже хоча б нашим трьом телятам вовка з'їсти...

Відповіді

  • 2001.08.22 | НеДохтор

    Re: тактика какнути-лизнути може погубити опозицію

    Майдан писав:
    > В цих умовах, дай боже хоча б нашим трьом телятам вовка з'їсти...


    Мене також насторожує, що багато діячів практикуються в тому як вміло "какнути" на інших діячів опозиції та одночасно облизнути своїх кумирів.
  • 2001.08.22 | Shooter

    Re: Об'єднання заради перемоги.

    В.Ющенко не исключил контактов с ФНС


    Сегодня экс-премьер Виктор Ющенко заявил, что в ближайшие 7-10 дней пройдет заседание координационного комитета по созданию избирательного парламентского блока "Наша Украина".
    После этого мероприятия, сообщил В.Ющенко, будут обнародованы все вошедшие в блок общественные и политические организации. По его словам, у организаторов блока "Наша Украина" до сегодняшнего дня не было контактов с Форумом национального спасения по поводу сотрудничества на предстоящих парламентских выборах, однако не исключил, что в дальнейшем такие контакты могут иметь место, - сообщают "Версии". Виктор Ющенко считает, что у него нормальные отношения с Партией регионов. Виктор Андреевич добавил, что инициаторы блока "Наша Украина" будут "создавать нормальные отношения с любой силой, которая работает на Украину". Заявив, что тема консолидации сил является краеугольным камнем, экс-премьер подтвердил, что он продолжает регулярно встречаться с председателем Верховной Рады Украины Иваном Плющом, в частности, такая встреча была в среду.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.22 | Shooter

      Л.Лукьяненко: ФНС переживает трасформацию

      Сегодня глава Республиканской партии Левко Лукьяненко прокомментировал корреспонденту Центра "ЛИГА" высказывание В.Семиноженко о том, что Лукьяненко больше не сможет заниматься политикой после того, как обвинил Президента Л.Кучму в измене Родине.
      Народный депутат Л.Лукьяненко сказал, что "заявление В.Семиноженко является эмоциональным, и он его скоро сам изменит".

      Комментируя данные социологического опроса о политических симпатиях украинских граждан, который был проведен по заказу Института политики, а именно то, что рейтинг Форума национального спасения снизился по сравнению с весенним периодом, Л.Лукьяненко заявил, что это не совсем так. "Сейчас происходит трансформация ФНС. Форум был создан для того, чтобы сместить Л.Кучму с должности Президента. Теперь на основе ФНС просто создается блок оппозиционных сил, который должен победить на парламентских выборах", - сообщил народный депутат.
    • 2001.08.22 | Майдан

      Це добре.

      Після опублікованих рейтингів ФНП та УбК можуть стати більш зговірливими.

      Однак Ющенко напевно також розуміє що без реальних і надійних партійно-виборчих структур його рейтинг залишатимется віртуальним.

      В теперішньому протоблоці який асоціюється з НУ Ющенко може більш менш розраховувати лише на УНР та дещо менше на ПРП, решта -НРУ Удовенка та КУН можуть в будь який момент викинути найнесподіваніші кульбіти згідно побажаннь Кучми та його московських виборчих дорадників.
  • 2001.08.22 | НеДохтор

    Re: методи об'єднання заради перемоги.

    Такому об’єднанню добре сприяють спільні збори, засідання і т.д. Було би доцільно розробити формат таких спільних зборів. Можливо хай будуть окремі секції, але мусить бути пряме спілкування, а не через пресу. При прийнятті основних передвиборчих рішень повинні бути присутні всі представники опозиції, хоч всередині вони можуть прийняти не одне а три окремих рішення для кожної складової частини.

    Наприклад на альтернативних зборах 22.08 опозиція була присутня разом і відповідно в унісон звучали їхні наміри:

    Цитати із УНІАН, із севера http://www.ukrop.com/bulo.html?d=22.08.2001

    -------------------
    16:16 ДЛЯ ПЕРЕМОГИ НАД РЕЖИМОМ КУЧМИ ОПОЗИЦІЯ ПОВИННА ОБ"ЄДНАТИСЯ

    Для перемоги над "злочинним режимом" ПУ усі гілки опозиції повинні об"єднатися. Про це заявив у виступі на альтернативному урочистому засіданні опозиції лідер фракції "Батьківщина" Олександр ТУРЧИНОВ. За його словами, сьогодні головне завдання опозиції - визначити, яким чином вона може перемогти. О.ТУРЧИНОВ наголосив, що йдеться не лише про відсторонення Л.КУЧМИ від влади, а й про зміну усієї системи влади. За його словами, опозиція повинна досягти тотальної заміни "корумпованої влади, починаючи від сільських рад і закінчуючи Кабінетом Міністрів та адміністрацією Президента".

    УНІАН
    -------------------
    15:12 ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ НИНІШНЬОГО ЗАСІДАННЯ ОБ"ЄДНАНОЇ ДЕМОКРАТИЧНОЇ ОПОЗИЦІЇ - СТВОРЕННЯ КОАЛІЦІЇ ОПОЗИЦІЙНИХ ВИБОРЧИХ БЛОКІВ

    Про це заявив нардеп Тарас ЧОРНОВІЛ, коментуючи мету альтернативних урочистих заходів до ювілею Незалежності, які проходять у Будинку кіно. За словами Т.ЧОРНОВОЛА, "це засідання відображає потреби" усієї демократичної опозиції, представленої на нинішньому засіданні трьома основними групами: тим варіантом ФНП, який став виборчим блоком, очолюваним Юлією ТИМОШЕНКО, блоком СПУ та близьких до неї партій, очолюваним Олександром МОРОЗОМ, та групою членів опозиції, які входять до блоку Віктора ЮЩЕНКА "Наша Україна". Як наголосив Т.ЧОРНОВІЛ, необхідно перейти від декларацій до конкретних кроків зі створення коаліції опозиційних виборчих блоків. На думку Т.ЧОРНОВОЛА, іншого шляху для перемоги над нинішньою владою немає.

    УНІАН
    --------------------
    14:54 СПУ ГОТОВА ЙТИ НА КОМПРОМІСИ З УСІМА ОПОЗИЦІЙНИМИ СИЛАМИ

    Про це лідер СПУ Олександр МОРОЗ заявив сьогодні під час виступу на зборах опозиційних сил, присвячених 10-й річниці Незалежності України. За словами О.МОРОЗА, на сьогодні опозиційні сили мають згуртуватися для відстоювання демократії, незважаючи на власні інтереси. Крім того, опозиційні структури мають боротися з однопартійною системою, яка залишилася в Україні, наголосив О.МОРОЗ. За його словами, сьогодні уособленням системи є так звана партія влади - "зловісне" об"єднання "ТУНДРА" (об"єднання НДП, Партії регіонів і "Трудової України" в єдину партію, а також про можливе приєднання до неї Аграрної партії). Однією з перемог опозиції, на думку О.МОРОЗА, є те, що Леонід КУЧМА не зможе балотуватися на третій термін на пост Президента.

    УНІАН

    -------------------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.23 | технолог

      Трохи оффтопік, але не хочу окремої теми

      Серед людей, які оточують нас, є певна кількість тих, хто надає значення символіці, і я не пропоную тут обговорювати доцільність та правдивість їхніх поглядів.
      Але символіка дійсно займає якесь місце у громадській свідомості. Чомусь є герби міст, логотипи фірм, прапори.
      Так от, власне, йдеться про прапори і не тільки.
      Коли гине корабель, то на його щоглі піднімається перевернутий прапор корабля.
      Вам не здається, що наш національний прапор перевернутий?
      А наштовхнув мене на цей допис сьогодняшній сюжет з новин, де Ющенко виявляє свої здібності художника і малює підкову, як символ НУ. Але підкову - кінцями вниз.
      Я годину вбив, шукаючи прикмети, що стосуються підков. Так от, в одній з енциклопедій написано, що підкова чепляється в хаті кінцями вниз для того, щоб захистити від чаклунства та від демонів, а для того, щоб в хаті було щастя, та воно не вилилось - підкова чепляється кінцями вверх.
      То за що стоїть НУ - проти чаклунства, чи за щастя "маленького українця"?
      Може, поки не пізно, є можливість роз'яснити це питання серед оточення Ющенка?
      Бо в своїй більшості люди сприймають підкову як ознаку щастя...
      Невже цього не знають оточення, та сам митець, що ваяв сьогодні підкову?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.23 | Augusto

        Від демонів захист потрібніший!

        технолог писав(ла):
        > Я годину вбив, шукаючи прикмети, що стосуються підков. Так от, в одній з енциклопедій написано, що підкова чепляється в хаті кінцями вниз для того, щоб захистити від чаклунства та від демонів, а для того, щоб в хаті було щастя, та воно не вилилось - підкова чепляється кінцями вверх.

        Чесно! Часника там ще нехай добавить та осиковий кілок! А після перемоги, можна і перевернути.
  • 2001.08.23 | Остап

    Після Кучми - ПАРЛАМЕНТСЬКА РЕСПУБЛІКА, котра помирить всіх опозиціонерів у коаліційному уряді.

    Майдан писав(ла):
    > Ця мета багато чого обгрунтовує.
    >
    > Сам факт появи великого об'єднання яке охопило всі дійсно продемократичні угруповування -ФНП,НУ,УБК дозволялив би перенести політичну активність в Україні на зовсім вищий рівень, замість розпачливого питання "Як нам побутися Кучми" появилося би більш серйозне і більш конструктивне питання - "А що ми будемо робити після Кучми?" .

    Після Кучми - ПАРЛАМЕНТСЬКА РЕСПУБЛІКА.
    Він настіль дискредитував президентство, що якраз прийшов час позбутися цієї паразитичної гілки влади.

    > Повторюю це питання дуже серйозно постало би вже зараз , до виборів, і суспільство до часу зміни центрів впливу на державну політику вже б сформулювало концепцыю "Що слід робити після Кучми".

    Питання тому і постало, що спроби щось змінити міняючи лідерів, завели у глухий кут.

    Тільки ліквідація цього одіозного поста є поступом на шляху демократії.


    >
    > Зараз цього нема , більше того наявність в одній упряжці лебедя, щуки та рака відбиває в розумних людей взагалі охоту говорити на цю тему.
    >
    А ви попробуйте поговорити з серйозними людьми про ефективну систему влади - парламентську республіку, вони будуть дуже раді. Я сам багато разів пробував -результати чудові.



    > Ідеологами "роз'єдинізму" фактично пропагується наступний "план" - завалимо Кучму, а вже після цього надаємо по мордах один одному...
    >

    Не треба "надавати по мордам" після відміни поста президента - парламентська республіка помирить всіх опозиціонерів у коаліційному уряді.


    > В цих умовах, дай боже хоча б нашим трьом телятам вовка з'їсти...

    З"їдять, якщо перестануть марити президентством для себе, а займуться ліквідацією поста президента.
  • 2001.08.23 | Богдан

    Про те, що об'єднання потрібне ще наші діди горлали. Тепер треба придумати, як це зробити практично.

    В ідеалі потрібне об'єднання "Нашої України", ФНП та соцпартії. Як це об'єднання здійснити? Треба сформулювати тезу яка об'єднує всіх трьох. Ющенко відмовляється від опонування корумпованій владі та називає своїх мжливих союзників фашистами. Більше того ще під час переговорів, коли ідея об'єднання ще не похована Ющенко (зазвичай такий скупий на заяви) чітко і ясно заявляє про безперспективність об'єднання з ФНП і називає себе сином Кучми. Мені здається що при такому маніакальному бажанні відштовхнути можливих союзників з об'єднавчих процесів дійсно нічого не вийде. А шкода. В таких умовах об'єднання ФНП та соцпартії втрачає всякий сенс.

    Це можна порівняти з високопарними закликами об'єднати католицьку і православну Церкви на терені України. Поки лунають гасла - все добре. Як тільки починають виясняти хто, які поступки буде робити, то все впирається в глуху стіну.

    Мій прогноз: об'єднання можливе лише за однієї умови. Путін введе танки в Київ, поставить перед дулом автоматів всіх українських - буржуазних націоналістів. Саме тоді Ющенко, Тимошенко і Мороз об'єднаються :-))


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".