МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Що чути про Головатого?

08/24/2001 | Shooter
Вже десь з 3-4 місяці, як він "зник".

А тут ось цікава інфо.

Валерій Івасюк: "Росія планує дискредитувати США смертю українського депутата"
http://www.pravda.com.ua/?10822-5-1

Герой нещодавніх публікацій УП Валерій Івасюк через своїх довірених осіб вийшов на нас з проханням терміново зв'язатися. Телефонувати довелося у... Велику Британію. Експерт спеціальної комісії Верховної Ради з розслідування обставин зникнення (вбивства) Георгія Гонгадзе, який майже два місяці тому отримав у цій країні політичний притулок, ось уже кілька днів перебуває за межами України. "Лондонська погода нині є кращою за український клімат", - з певним натяком сказав він після вітальних слів. "У мене є інформація для вас", - одразу перейшов до справи Івасюк й попросив увімкнути диктофон. Наш "Panasonic" записав наступний монолог:

"Під час мого перебування в Україні, а саме у період між 12 та 17 липня цього року, мене було поінформовано про початок реалізації спеціального заходу, розробленого в рамках загального плану дискредитації Сполучених Штатів Америки в очах громадян України, який в свою чергу є елементом глобальної політики Російської Федерації щодо України. Згідно з цим заходом, має бути послідовно здійснена низка певних дій з політичної та фізичної нейтралізації народного депутата України члена делегації Верховної Ради до Парламентської асамблеї Ради Європи Сергія Головатого. Відповідно до отриманої інформації складовими цього заходу є:

Перше – задіяння як цільової діючої особи заходу конкретного політика, який є вищою посадовою особою в Україні та прибув свого часу в Україну на постійне місце проживання зі Сполучених штатів Америки.

Друге – засвідчення цього політика перед декількома особами, як вірогідного на майбутнє, замовника фізичної нейтралізації Сергія Головатого.

Третє – здійснення заходів проти Сергія Головатого.

Четверте – оприлюднення фактичної засвідченої інформації про причетність до тяжкого кримінального злочину проти Сергія Головатого визначеного політика. При цьому особливий наголос буде зроблено на американському походженні його та існуючих досі партнерських стосунках між цим політиком та спецслужбами США.

Мені були названі прізвища цього політика та осіб, перед якими його було засвідчено. Про все, що мені стало відомо, я поінформував політичний відділ посольства США під час офіційної зустрічі зі мною в посольстві США 19 липня ц. р. Єдине, про що я відмовився говорити попри наполегливі запитання, це називати джерело інформації та обставини її отримання.

Впродовж наступних кількох тижнів я мав зустрічі з рядом вищих посадових осіб України. Серед іншого я інформував їх про зазначений вище спеціальних захід. Так само я дав відповідне інтерв'ю журналісту газети "Kyiv post", одначе, виконуючи наполегливе прохання дуже авторитетного політика - лідера однієї з найвпливовіших партій, я зняв своє інтерв'ю з друку в черговому числі "Kyiv post".

Приймаючи рішення про оприлюднення того, що мені відомо, саме в такий спосіб і у такому частковому вигляді й саме зараз, коли я знову перебуваю у Великій Британії, я керувався передовсім існуванням реальної загрози реалізації означеного заходу в повному обсязі. А що ж до фізичної нейтралізації Сергія Головатого - ближчим часом. Я сподіваюся, що відповідні служби адміністрації США невідкладно приймуть адекватні рішення про профілактику небезпечного розвитку подій як для конкретних людей, так і для репутації Сполучених Штатів Америки. Я готовий викласти все, що мені відомо, "без купюр" тільки в тому разі, якщо безпосередньо зі мною зустрінеться особа з достатніми повноваженнями та статусом в системі державної адміністрації США. Моя згода на таку зустріч та замовлення такої зустрічі можуть бути надані через адвоката Андрія Федура. Ось власне й все. Будь ласка, не запитуйте мене ні про що. Я не уповноважений вдаватися у деталі та подробиці".

Коментарі самого Сергія Головатого та речників посольства США ми сподіваємося отримати найближчим часом.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".