МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗВІТ ТАКОМУ СОБІ НІМЦЮ ПРО ДОПОМОГУ УВ"ЯЗНЕНИМ В СІЗО СБУ.

08/25/2001 | Михайло Свистович
Прошу інщих читачів не дивуватися, бо цей чоловік, який прислав гроші для унсовців, саме так жартома представився.

Я перепрошую, але писатиму дуже стисло, бо маю купу роботи. Гроші передав ще 23 серпня, думав описати докладно та ще й в темі про допомогу унсовцям, але щось тієї теми не знайшов. Напевно, щось в очах вже мерехтить.

Пізніше я докладно опишу весь процес і ще деякі відомості та пропозиції, а зараз лише по суті.

450 марок - це 202,5 долари (тут кошти чомусь видають доларами), за які я отримав в обмінному пункті 1083,38 гривень за курсом 5,35.

Гроші розділив порівну між усіма 16 ув"язненими. Додав ще свої 4,62 грн., щоб вийшло по 68 грн. Хотів додати більше, щоб вийшло по 70 грн., але адвокат Шкіля Таня Монтян сказала, що потрібна саме нерівна сума, бо так чомусь відразу видно, що це пожертва народна, а не відкупне від партнерів по опозиції. Видно і для унсовців, які від цього тішаться, і для гебістів, які від цього бісяться. Логіки я тут не бачу, але послухався.

Квитанції всі в мене. Гадаю, що Ви мене вибачите, якщо я їх відсканую і поставлю на сайт пізніше, бо зараз, їй-богу, не маю часу.

Вам від опозиціонерів, дружини та мами Андрія Шкіля величезна подяка, бо, як виявилось, для деяких з ув"язнених це була перша передача за весь час перебування за гратами. Я просто, перепрошую, о...їв! І після цього в когось повернеться язик захищати вчорашніх партнерів по опозиції, а унсовців називати гівнюками? Хлопець, який їздив зі мною передавати гроші сказав, що тепер він і себе обмежить, відмовившись від деяких необов"язкових речей,наприклад, горілки, і друзів своїх, що звуть себе патріотами, буде кожного хапати за барки і здирати з них по 20 гривень на допомогу тим, хто сидять.

Ще раз велике дякую, чекайте докладної розповіді, бо дуже хочеться спати, а птсати ще різних речей багато.

Відповіді

  • 2001.08.25 | Augusto

    А є ще добрі люди в світі!

    І дивиться - без передачі,а це без мила, шкарпеток, цигарок, солодкого....


    >буде кожного хапати за барки і здирати з них по 20 гривень на допомогу тим, хто сидять.

    Якщо не багаті люди, то нехай п'ять гривень дадуть, а то і гривню, але щоб більше людей дало!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.25 | romulus

      Re: А є ще добрі люди в світі!

      кинь рахунок
      плз
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.25 | Augusto

        Ромюлусе, це до пана Михайла!

        Став його в пошук та знайди його координати для Вестерн Юніона (десь лежить і його телефон, для персональних контактів). Він не краде, все донесе до тих, кому послав. Якщо не зможеш знайти: а)е-мейлом пробуй, але не чекай багато - замотався хлопець; б) прямо тут кажі: не виходить, хєльп!
      • 2001.08.26 | злий

        як допомогти

        Хочу описати процедуру передачі грошей ув'язненим. Якщо у когось виникає бажання допомогти унсовцям, то робиться це дуже просто. Приходьте в СІЗО СбУ (з правої сторони від центрального входу за рогом є двері з дзвоником) дзвоните і кажете, що хочете передати гроші такому-то чоловіку. Вас записують у журнал відвідувачів (потрібно мати з собою документ , наприклад, паспорт ) і показують віконечко де отримують передачі.
        Коли відкриють віконце називаєте прізвище та ім'я людини якій передаєте гроші (обов'зково попросіть щоб перед тим як вони заберуть гроші їх при вас перерахували). Вам видають форму де вказується кому передані гроші від кого і сума. Людина яка прймає від вас гроші обовязково розписується і віддає вам копію (квитанцію).
        Гроші добре передавати тому, що їх повинні прийняти від будь-якої людини в будь-якій кількості , в той час як передачі лише від близьких родичів (або з спеціального дозволу начальства СІЗО у разі відсутності таких) тільки два рази на місяць. Один чоловік може використовувати 118грн у місяць на прдукти, тутюн і т.д. , але у них і цих грошей нема. На ліки гроші можна використовувати в необмеженій кількості.
        Як бачите описана процедура досить проста і має лише один мінус ви обовязково засвітитесь перед СБУ. Тому можна дійсно висилати гроші наприклад Михайлові або Тетяні Мунтян (адвокат чотирьох увязнених унсовців) щоб не було сумнівів у їх чесності попросіть копію квитанції яку обов'язково видають у СІЗО.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.28 | Михайло Свистович

          Re: як допомогти

          Все вірно описано. Лише не вказано, де воно знаходиться. Це - біля станції метро "Арсенальна", Аскольдовий провулок. Адреси не пам"ятаю, але, окрім СІЗО СБУ там більше нічого немає. Тому знайти легко. Тим більше, що там лазить повно есбеушників в них можна спитати.
  • 2001.08.25 | Augusto

    Пане Михайло, що я хочу сказати!

    То дуже добре, як жест, але в тюрмі готівку не дозволяють, тому всі гроші йдуть на рахунок і все купується раз на тиждень (чи раз на два тижні, не памьятаю) в тиремному генделику, де каZли ломлять спекулятивні ціни. Як би Ви пояснили хлопцям, що краще - передача, дешевше?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.09.05 | Михайло Свистович

      Знаю це не "по наслишкє".

      Впізнаю сидільця з досвідом. Я теж бував за гратами, давно, правда, бо ці три години, що я провів в їхніх руках під час зимового етапу акції, я не рахую.

      Ви все пишете правильно, але СІЗО СБУ, як виявилось, це трохи інше, ніж міліцейське СІЗО. Сьогодні я нарешті точно вияснив, що речові передачі приймаються лише від родичів. Ми вже передавали Володимиру Павлюку через його дружину таку передачу. Та родичі приїздять не так часто, до того ж чекати, поки приїдуть всі неможливо, гроші ж лежатимуть мертвим вантажем, адже їх треба розділити на всіх. А ціни в тюремному генделику, як не дивно, досить прийнятні, тому передавати гроші - це єдино можливий шлях.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.09.05 | Augusto

        Gut! Gut!

        Деякі з "сидєльцiв", як виявляється, не потребують допомоги - вони, немовби зізналися, що вони дійсно є злиднями, ну то нехай відбувають чесно зароблене.
        Друге, Шкіль там тільки від підлоги віджимається, дурну енергію нема куди подіти, ІМХО можна його мамі передати якусь допомогу та пару гантелей.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.09.07 | Михайло Свистович

          Re: Gut! Gut!

          Augusto писав(ла):
          > Деякі з "сидєльцiв", як виявляється, не потребують допомоги - вони, немовби зізналися, що вони дійсно є злиднями, ну то нехай відбувають чесно зароблене.
          > Друге, Шкіль там тільки від підлоги віджимається, дурну енергію нема куди подіти, ІМХО можна його мамі передати якусь допомогу та пару гантелей.

          Звідки Ви взяли цю нісенітницю?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.09.08 | Augusto

            З інтервью Шкіля. Де його ще і назвали "фюрером".

            Не маю сумніву, що він такого не казав, як не маю і сумніву, що той Пі(сю)Арщик, що писав "статєєчку" з ним розмовляв (був би шасливим , якби помилявся, але наші "акули пера" мають велику ваду - відсутність фантазії). Просто, якщо пан Шкіль хоче погратися в примадону, то краще цього все ж не робити в умовах інфовійни.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.09.12 | Михайло Свистович

              Нарешті прочитав інтерв"ю.

              Я не знаю, що саме говорив Шкіль, а що приписав йому кореспондент, але взяти інтерв"ю в СІЗО СБУ безпосередньо неможливо, тому воно могло бути зроблене лише через третіх осіб в усному або письмовому вигляді.

              Фюрером Шкіля назвав, звичайно, сам кореспондент, прізвище якого мені теж щось нагадує, але що саме не можу згадати.

              А що в тексті інтерв"ю Вам не подобається? По-моєму, нормально. Де там гра в примадонну?
          • 2001.09.08 | Augusto

            А ось і текстик. Хто такий цей Чаленко, прізвище дуже знайоме.

            http://www.for-ua.com/page.php?action=interview&id=v010828141826

            Андрей Шкиль: Революционера закаляет все – в первую очередь жизнь. «ForUm», 28.08.01


            Фюрер УНА-УНСО дает интервью из тюремной камеры: о своем уголовном деле; что закаляет революционера; что произошло 9 марта и о многом другом.

            - Известно ли Вам или Вашему адвокату, когда завершится расследование Вашего дела, и когда его материалы будут переданы в суд?

            - Сейчас закончено предварительное следствие и скоро дело передадут в суд. Темпы чрезвычайные. И судя по поведению следователей, на них давили достаточно интенсивно, чтобы ускорить ход дела. Это отработанный метод: дела тех, кого должны посадить и не боятся этого сделать, заканчивают быстро.


            - Какие статьи Вам "шьют", и какие сроки по ним Вам грозят?

            - Часть вторая 71 статьи тянет на 8-15 лет. «Шьют» не то слово, гвоздями прибивают. Некоторые материалы по статье 74 выделены в отдельное дело по статье 84, насколько я понял – это для перестраховки, чтобы держать нас и еще большое количество людей, которые проходили как свидетели, на крючке при позитивном для нас решении дела по статье 74.


            - В каких условиях Вас содержат в тюремном изоляторе (сколько человек в камере, хорошее ли питание, можно ли читать прессу и книги)? Кто Ваши соседи по тюремной камере?


            - Условия обычные. Круглосуточное наблюдение, включен свет. Тумбочка, которую обыскивают раз в неделю. Табуретка. Кран. Решётки на окне и на нем же металлический намордник, который пропускает небольшое количество света и раскаляется под солнцем.
            Большие замки и глазки для подглядывания. Сижу в одиночке с мая, с того времени как объявил голодовку.

            Когда были соседи, один из них был афганец-наркоторговец, а другой – молодой юноша с 12-летним тюремным стажем.

            Питание хорошее благодаря маме, которая каждый день ходит в СИЗО с передачей.


            - Каково состояние Вашего здоровья? Применяют ли к Вам методы физического устрашения? Как часто вызывают на допросы? "Добрый" ли Ваш следователь или "злой"? Пробовала ли СБУ Вас вербовать?


            - Сейчас состояние здоровья нормальное. Время лечит. Конечно, ко мне не применялись методы физического воздействия, должность не та. Давить пробовали, но бросили это неблагодарное дело. Все следователи пытаются быть добрыми, распространяются о поддержке нашей борьбы и надежды на нашу победу, собираются вступить в УНА, и мимоходом "клепают" дело.

            Интеллектуальный уровень у всех разный, но в общем ниже, чем я рассчитывал. Допросы меня обошли, потому что никаких показаний я не давал, собираюсь давать их только в суде. Вербовать – есть определенная категория людей, к которым даже не подходят с подобными предложениями. Да и здесь нет таких, которые бы могли завербовать даже тех, которые бы хотели быть завербованными.


            - Есть ли у Вас информация о "судьбе" Ваших соратников, арестованных вместе с Вами после 9 марта? Дает ли кто-то из их признательные показания?


            - Конечно, сведения о моих побратимах есть. Я знаю, что они рядом, что большинство держится мужественно. Благодаря тому, что никто из них не стал стучать, со многих наших союзников, в частности с Луценко, Хмары, Жовтяка, Чорновола, были сняты все обвинения и были вынесены постановления об отказе привлечения их к уголовной ответственности.

            Из 16 арестованных только одиннадцать – члены организации, остальные попали под раздачу и имеют только касательное отношение к УНА-УНСО. Один из них имел унсовскую повязку, другой знал кого-то из руководителей, ещё один имел неосторожность объявить себя симпатизирующим нам. Есть такой, который вступил в УНСО за месяц перед арестом, а другой за три дня. Так что коллекцию СБУ собрало разнородную.

            Двое "признали свою вину" и, как по мне, оговорили сами себя, потому что состава преступления, т.е. массовых беспорядков, 9 марта не было.

            Руслан Зайченко, председатель Черкасской организации УНА-УНСО даже умудрился обвенчаться в СИЗО.


            - Как лично Вы интерпретируете события 9 марта? Что тогда произошло?


            - Акция 9 марта ничем бы не отличалась от других оппозиционных акций, если бы не накопление отрицательной энергии в окружении президента, которое решило покончить с оппозицией раз и навсегда. И перед МВД было поставлено задание спровоцировать и наказать оппозицию.

            Чему в деле есть неоспоримые доказательства. Из показаний одного из майоров МВД следует, что инструктаж относительно событий 9 марта происходил 7 марта утром. "Будут организованы массовые беспорядки, – сказали ментам,– но вы должны добросовестно выполнять свои обязанности". Могу авторитетно заявить, что акция возложения цветов к памятнику Шевченко оппозицией планировалась только вечером седьмого в общих чертах. Т.е. деталей не знал никто, кроме милиции. Для нас это была заурядная акция оппозиции, которая не должна была закончиться взятием какой-либо администрации. К тому же просто смешон результат их "массовых беспорядков" - два сломанных пальца у милиционеров, а остальные отделались легким испугом.

            На нас еще пытаются повесить 42 потерянные за 10 лет независимости резиновые дубинки и 73 комплекта формы. А также принудить заплатить по 73 гривны за кв. метр отмывки фасада проходной МВД от яиц. А еще нам пытаются приписать повреждение муниципального имущества, которым оказались две тротуарные плиты, стоимость которых – 6350 грн. Даже генерал милиции за такие деньги всю свою жизнь посвятил бы изготовлению таких плит.


            - Дмитрий Корчинский критиковал "соглашательскую" тактику УНА-УНСО во время первых "мирных" демонстраций "Украины без Кучмы" за то, что не было предпринято штурма президентского дворца. Его организация "Щит Батькивщины" была сторонницей радикальных (" с мордобоем") действий оппозиции против власти, за что была исключена из числа "акционеров". Почему Вы 9 марта избрали тактику Корчинского, хотя вначале были против нее? Не жалеете?


            - Его выгнали не за подобные действия, а за откровенно провокационную деятельность и работу на два фронта – на оппозицию и на власть, чтобы только выглядело прикольнее.

            9 марта никакой тактики у оппозиции не было. Мы не жалеем, потому что не за за чем жалеть. Нас посадили совсем не за то, что нам официально инкриминируют. А только за то, что УНА-УНСО не контролируемая партия. Наша власть, если не может надеть намордник, бросает за решетку.


            - Закаляет ли тюрьма революционера? Чувствуете ли Вы, что благодаря тюрьме Вы приобрели некий положительный опыт? Если да, то в чем он?


            - Революционера закаляет все. В первую очередь жизнь. Тюрьма является только составной. В тюрьме есть время и возможность обдумать прошлые шаги и спланировать будущие. Тюрьма, как любое испытание, сильного человека делает сильнее, слабого убивает.

            В общем, тюрьма это много отжиманий от пола, много планов и размышлений о будущем и мало свободы.


            - В Москве в Лефортово сейчас находится под следствием генсек НБП Эдуард Лимонов. Он "свободное" время в камере зря не тратит. Работает сразу над тремя книгами, пишет статьи в "Лимонку". А как Вы тратите свое "свободное" время? Пишите что-нибудь? Ваше отношение к Лимонову?


            - Не знаю как в Лефортово. Не бывал. Но в СИЗО СБУ книжки, конечно, писать можно, а вот с газетными материалами напряг. Несколько моих работ, уже осели в недрах СБУ, потому что были изъяты. Так что пишу в архивы СБУ. Что касается книг, то писателю Лимонову конечно легче. Он сначала известным был, как писатель, а только потом решил реализовать себя в другом. Относительно моих мемуаров, то это еще рановато, но уверен, что результатом моего пребывания здесь будет не только приговор, но и книжка. Также работаю над двумя ТВ-проектами. Это мне ближе, потому что вынужден смотреть ужасное украинское телевидение.

            Лимонов никаких особых эмоций у меня не вызывает.


            - Нет ли у Вас впечатления, что оппозиция Вас бросила? Кстати, как она борется за Ваше освобождение?


            - Во-первых, нужно поставить вопрос: что такое оппозиция и насколько она сконсолидирована? Та ее часть, которая на самом деле борется с режимом, пытается нам помочь. Больше добрым словом, чем добрым делом. Однако и за то спасибо, потому что другие шипят сквозь зубы, что во всем виноваты эти проклятые унсовцы. Мне трудно сказать, как оппозиция борется за наше освобождение, отсюда ее борьба незаметна. Надеюсь, это потому, что она еще не началась. Лакмусовой бумажкой, станет подготовительный процесс к выборам.


            - Будет ли УНА-УНСО участвовать в выборах?


            - Конечно, будем участвовать в выборах. Планируется съезд УНА приблизительно в сентябре, где будет сообщено, как мы пойдем на выборы.


            Александр Чаленко

            ForUm
        • 2001.09.10 | Марта

          Re: Gut! Gut!

          Augusto писав(ла):
          > Друге, Шкіль там тільки від підлоги віджимається, дурну енергію нема куди подіти, ІМХО можна його мамі передати якусь допомогу та пару гантелей.

          Не хотілось би опускатись до коментарів на такі дурнуваті висновки, хочу лише спитати: чи в курсі ви, що таке повна відсутність руху протягом шести місяців (якщо не рахувати щоденну півгодинну прогулянку ) у камері на кілька кв.м? І про наслідки - застої, набряки, збої у серцевій діяльності? Продовжити? Такий закид людині, яка не в стані зараз відповісти є, як мінімум, нешляхетний. Фе.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.09.10 | Augusto

            Дитино, Ви свої войовничі якості попробуйте на ворогах!

            Я на власному досвіді знаю досить багато про те, як в'язнизя виглядає зсередини, тому не буду навіть зупинятися на тому, що небезпека гіподінамії є не найголовною в житті.
            Розмова йде :
            а) не погіршувати все даванням інтервью з посадою "фюрер УНА-УНСО";
            б) якщо це правда, то внаслідок обмежених засобів допомогу краще зосередити на тому, хто її потребує, відмовившись від "уравніловкі".
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.09.11 | Михайло Свистович

              Я б Вам також порадив своє хамство випробовувати на ворогах.

              Augusto писав(ла):
              > Я на власному досвіді знаю досить багато про те, як в'язнизя виглядає зсередини, тому не буду навіть зупинятися на тому, що небезпека гіподінамії є не найголовною в житті.

              Я теж знаю як вона виглядає зсередини. Ну і що з того? А Лук"яненко чи Хмара дадуть фору в цьому будь-кому з нас, але не хизуються цим.

              Я вже писав, що маю своїх троїх дітей, і боюсь, що не набагато молодший від Вас. І войовничисть свою на ворогах достатньо випробував, а в моєму питанні, відповідь на яке я так і не отримав, нічого войовничого, здається, не було.

              А нічого поганого в тому, що людина намагається підтримувати себе в нормальній фізичній формі я не бачу. Декого це рятує від депресії.

              > Розмова йде :
              > а) не погіршувати все даванням інтервью з посадою "фюрер УНА-УНСО";

              Я ж просив Вас вказати, звідки Ви взяли те, що написали.

              > б) якщо це правда, то внаслідок обмежених засобів допомогу краще зосередити на тому, хто її потребує, відмовившись від "уравніловкі".

              Вже відмовились. Але не ми, а сам Шкіль. Він передав, що відмовляється від своєї долі на користь інших, оскільки йому передачі все ж надходять. Також не потрібні передачі Олегу Селезі, якого теж підтримують рідні.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.11 | Augusto

                Михайло, а навіщо ж Ви підписалися "Марта"?

                Розминка якась чи що то було? Я тут сиджу з якоюсь Мартою розмовляю, може собі якись плани міркую, а тут, зненацька, виявляється, що Марта - вусата, має троїх дітей, чоловічої статі та ще і ім'я - Михайло! А я вже закохався... Ну що тут казати? Закінчую фразою з старого фільма "У кожного свої недоліки".
                П.М. Ну давав Шкіль це інтервью чи ні?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.09.12 | Михайло Свистович

                  Я не підписуюсь чужими ніками.

                  І хто така Марта я не знаю. Бачив її постинг у гілці, але не прочитав, бо зараз не маю часу. Ви блискуче вирахували Степуру буквально на день пізніше за нас (з цього приводу питання: "Чого Ви називаєте його Сашком? Він ніби Олексій"), чим випадково зірвали деякі наші плани щодо використання цієї інформації. Але з Мартою Ви помиляєтесь.

                  Я не підписуюсь чужими ніками принципово. Взагалі, якщо у Вас стоїть PGP, я б радо поспілкувався з Вами милом про деякі питання.

                  Я не знаю, чи давав Шкіль інтерв"ю, чи ні (не маю часу його прочитати), але взнаю це на днях.

                  До речі, вчора майданівці передавали гроші в СІЗО. Вияснили, що їх потребують 10 унсовців. На кожного припало по 20 гривень і ще 50 дали дружині Руслана Зайченка, яка приїхала до Києва, на речову передачу.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.12 | Augusto

                    А чому б і не "Сашко"? Ось всі комп'ютерники на фірмах звуться ж "Боб"?

                    :):
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.12 | Михайло Свистович

                      Гумор незрозумілий.

                      А чому б не Васько, наприклад? Якщо помилились в імені - признайтесь чесно, якщо в цьому була якась мета - напишіть, що на те були причини, коли не хочете їх рокривати. Не хочете на Форумі - киньте на мило. Бо на розгадування ребусів часу не маю.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.09.12 | Augusto

                        Признаюся чесно:

                        а він і не АлЄксанр(з твердим знаком),а АлекЄй (без твердого знаку)
                        А взагалі я не фанатик кодировок та їншого, я відкритий та не замислюю нічого поганого. Навіть мій компьютер майже не захищений - мені нема чого ховати, я на боці правди. Якщо треба мою адресу, вона є у ДеВранда.
          • 2001.09.10 | Augusto

            Забув мабуть попередити!

            Я не є членом УНА, чи УНСО, чи НАСА, тому внутрішня "ієрархія" там, мене не обходить, для Вас Шкіль - "пАн провідниК" (поставте самі великі літери де Вам подобається), а для мене - всі арештанти однакові - просто українці.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.09.11 | Михайло Свистович

              І я також.

              Augusto писав(ла):
              > Я не є членом УНА, чи УНСО, чи НАСА, тому внутрішня "ієрархія" там, мене не обходить, для Вас Шкіль - "пАн провідниК" (поставте самі великі літери де Вам подобається), а для мене - всі арештанти однакові - просто українці.

              Я теж "не є членом УНА, чи УНСО, чи НАСА, тому внутрішня "ієрархія" там, мене не обходить".

              Для мене Шкіль є не паном провідником, а просто Андрієм, тому всі для мене однакові. Більше того, з командиром, наприклад, черкаських унсовців Русланом Зайченком чи рядовим унсовцем Володимиром Павлюком в мене більш дружні відносини ніж з А. Шкілем. І я ніде не давав приводу писати, що для мене важливіша ієрархія. Тому Ваші звинувачення не просто безпідставні, але тенденційні і, з огляду на Ваш непересічний інтелект (це серйозно, я це визнаю) навмисні.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.11 | Augusto

                Ще раз, я думав що то -Марта.

                Соррі, не добрав ( Марта - Микола, Микола - Марта, ще і зараз, чесно, не добираю!).Це Марта Свистович?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.09.12 | Augusto

                  Михайло, якщо вони ще продовжать в такоми ж тоні, цілий світ вже буде проти УНА, УНСО та хреститиметься та плюватиме тільки від назви!

                  Хазяї бумерангів історії!:(:

                  Послання УНА-УНСО стосовно терактів у США

                  Останні події в Америці показали, що кілька вдало проведених терактів здатні дестабілізувати ситуацію у цілому світі. Вчора ніхто й замислити не міг, щоб терористи могли заволодіти відразу кількома літаками і здійснити теракт у самому центрі фінансового світу США.

                  Весь світ за кілька годин зрозумів, що США не такі страшні, всесильні чи довговічні, як їх малюють. Якщо кілька тисяч чеченців здатні поставити на коліна Росію - то кілька десятків камікадзе здатні поставити на коліна США.

                  Мільйони відчули моральне задоволення, на яке чекали роками, десятками років - за бомбардування американцями Хіросіми і Нагасакі, В'єтнаму, Лівії, Іраку, Афганістану, Боснії і Герцоговини, Югославії тощо. За все приходиться платити, навіть у цьому світі. Бумеранг історії невпинно починає повертатись назад. Хто нині може сказати - що чекає США завтра?

                  Пояснити ці теракти можна настанням епохи накопичення вчинків. Епоха накопичення капіталу завершується. Стабільність стає нудною і нецікавою. Не так важливо - хто виконавці терактів. Набагато важливішим є їх наявність.

                  Нинішній Україні невигідна стабільність у світі. Україна не має жодних більш-менш серйозних впливів. Будь-які глобальні зміни - шанс для нас. Тому УНА-УНСО вітає дестабілізацію - запоруку майбутньої сильної і процвітаючої України!

                  ______________________
                  Київ
                  Прес-центр УНА-УНСО
                  unso@geocities.com
                  http://www.una-unso.org
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.12 | Михайло Свистович

                    Да... Тут я з Вами повністю погоджуюсь! :(( (-)

                  • 2001.09.13 | DevRand

                    перевірка інформації на жаль трохи затягнулася, але реальна заява УНСО зараз є в новинах (-)

                • 2001.09.12 | Михайло Свистович

                  Ще раз: Марта - це не я.

                  Якби в мене був час писати такий величезний постинг як у темі про УНСО та ФНП, то я б насамперед відповів на "Михайло Свистович - лицемірний жебрак".

                  А хто така Марта я спробую вияснити.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".