МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Пропозиція щодо нового форуму

08/28/2001 | Technar
Подяка панові АВ за ідею.

Є пропозиція додати новий форум на тему "Росія", чи "Українсько-Російські відносини". Не маю сумнівів, що цей форум буде популярнішим за "Мову".

Чи є волонтери на ролю модераторів? Що скажуть панове Москаль та Шутер?

Від модератора не вимагається нічого особливого. Час від часу чистити офтопік, безмістовні матюки та заохочувати новачків.

Сам я підтримую ініціативу пана АВ.

Відповіді

  • 2001.08.28 | технолог

    Re: Пропозиція щодо нового форуму

    Підтримую!
    Хоча б тому, що туди переберуться АВ, Роллери, Москалі, Колі, та т.і.
    А якщо не переберуться, то буде куди їх посилати без матюків.
  • 2001.08.28 | Фарбований Лис

    Re: Пропозиція щодо нового форуму

    А які правила модерування?
    Які права та обов*язки модератора?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.28 | Technar

      Re: Пропозиція щодо нового форуму

      Фарбований Лис писав(ла):
      > А які правила модерування?

      Без фанатизму слідкувати за дотриманням правил форуму. Більш менш регулярно читати "свій" форум. Якщо не щоденно, то хоча б кілька разів на тиждень.

      > Які права та обов*язки модератора?

      Модератор може видаляти або редагувати будь-які повідомлення.

      Модератор має бути зареєстрованим та мати функціонуючий емейл для зв"язку з ним.

      Модератор повинен мати почуття гумору.

      Ну і звичайно це повинна бути людина, яка активно пише на форум, тобто люди його вже знають.

      Усе.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.28 | ВААСЯ ПУПКІН

        Буду бескоштовно модератором... :-)) (-)

        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.28 | ВААСЯ ПУПКІН

          Re: На канікулах я не байдикував, а писав до ноутбука....

          Чому ми не любимо москалів ?
          - Тому що вони не люблять нас.
          Чому ми ненавидимо москалів ?
          - Тому що вони, москалі, ненавидять нас, українців.
          Чому москалі не люблять нас і ненавидять нас ?
          - Тому що ми, українці, кращі за них, москалів, потенційно.
          Чому ми , українці, кращі за москалів ?
          - Насправді, кожна нація рівна з будь-якою іншою, всі нації рівні перед Богом та між собою і мають право жити на своїй землі. Але москалі внутрішньо відчувають свою меншовартісність у порівнянні з українцями і прагнуть її компенсувати за рахунок штучних факторів, як-от наявність у них у даний історичний момент газу, який вони крадуть у народів Сибіру та Півночі, або безпідставне вивищення своїх письменників над письменниками інших народів, наприклад ставлячи свого Пушкіна вище від нашого Шевченка ; врешті вони доходять до крайнощів і починають заперечувати право на існування інших націй, наприклад нації українців або нації чеченців.
          Тому яким повинне бути ставлення українця до москаля ?
          - Українець повинен з повагою відноситися до кожної людини на Землі, до представника кожної нації. Тому відношення українця до москаля має бути таким самим, як і відношення українця до жида, німця, француза, австралійця, вірменина і т.п. , якщо ці нації не загрожують існуванню нашої української нації. А от українець до українця повинен ставитися з винятковою любов'ю та пошаною, бо ми є членами однієї нації і не повинні ворогувати між собою. Наша сила – у єдності нації.
          Але ж говорять, що москалі нам – брати ?
          - Москалі нам такі ж самі брати, як поляки, болгари чи чехи, чи інші слов”яни. Немає ніяких підстав для нас виділяти саме москалів серед інших слов”янських народів, а у більш ширшому розумінні – і серед інших індоєвропейських народів. Те, що ми знаходилися 70 років у єдиній совіцькій імперії, а до того 125 років у Московській імперії, не є підставою для виникнення “братських” стосунків між українцем та москалем. “Братство” нав”язують нам саме москалі, а не ми – москалям. “Братство” москалів з українцями їм необхідне для подолання їхнього комплексу меншовартості.
          Як одну з підстав наводять наявність довгого кордону між нашими державами, наявність багатьох змішаних сімей, де один із подружжя – москаль, а інший – українець ?
          - Наявність кордону між державами не може слугувати підставою для “братерства”, бо у сьогоднішньої Московської імперії є набагато довший кордон із Китаєм. Отже, виходить, що москалі мають за братів також і китайців, але ж тоді виходить, що і ми, українці, – брати китайців, а це абсурд. З іншого боку, наприклад, австралійці не мають спільного кордону з англійцями, але хто може заперечувати наявність “братерських” відносин між Англією-Великобританією та Австралією ? А щодо наявності змішаних сімей – то це дуже тонкі матерії, щоб на них спекулювати. Зрештою, діти від таких змішаних шлюбів повинні бути українцями – ми повинні забезпечити відповідну державну політику та відповідне виховання у школі та вдома.
          Але вважається за велику чесноту прагнення людей до об”єднання ?
          - Це хибна думка і нав”язується нам у даному випадку москалями. Вони прагнуть позбавити наш народ державності , утворити новітню імперію з центром у Москві і асимілювати нас у свою москальську націю. Ніде у Біблії чи в інших Святих писаннях не написано, щоб українці об”єднувалися з москалями в одну державу. Тому просте механічне об”єднання кількох народів чи націй в одну державу не може вважатися автоматично за чесноту. Москалі говорять – он, погляньте, вся Європа об”єднується, то ж давайте і ми з вами об”єднаємося. У цьому випадку москалі нагло лицемірять, бо Україна належить до Європи, а Московія більшою частиною належить до Азії. Тому , якщо Європа об”єднується, то і ми , як частина Європи, повинні об”єднуватися з усією Європою, а не з азіятами. Хоча зрештою, наша ціль повинна бути– не об”єднання знову ж таки механічне з Європою, а сильна і незалежна держава Україна європейського типу.
          Дехто з москальських начальніков погрожують нам у випадку відмови об”єднатися перекрити газову трубу ?
          - Так, у Московії зараз є кілька небезпечних для України політичних течій : 1)панславізм; 2) русизм ( московський шовінізм); 3) євразійство. Кожна з цих течій передбачає зникнення самостійної незалежної України з мапи світу, натомість розширення Московської імперії та впливу Кремля на світову політику. Різні тільки механізми зникнення України. Панславізм передбачає об”єднання усих слов”ян в одну державу під егідою Москви і поступову асиміляцію усих слов”ян в московську націю. Євразійство має на меті возз”єднання колишніх радянських республік – Росії, України, Білорусі, Казахстану і т.п. в одну Євразійську державу зі спільним військом та економікою, внаслідок чого все одно відбудеться асиміляція слов”янської частини народонаселення ( в т.ч. українців) і , ймовірно, деякої частини неслов”янських народів у московську націю. Русизм передбачає геноцид ( фізичне винищення) усіх непокірних народів і асиміляцію їх залишків ( дітей, жінок) знову ж таки до московської нації, що ми спостерігаємо зараз у Чечні. Для завоювання голосів усеред москальського електорату будь-хто з представників цих ворожих Україні політичних течій, а також і т.зв. “російські демократи”, сьогодні експлуатують фактор “газової труби”, щоб змусити Україну змінити своє ставлення до Росії (Московії).
          Що буде, коли Росія дійсно припинить постачання газу в Україну ?
          - По-перше, багато хто з українців врешті-решт прозріє і побачить справжнє обличчя “старшево брата”. По-друге, зникне остання ниточка між Росією та Україною, яка нас хоч до чогось зобов”язувала, ми зможемо тут же зажадати від Росії виведення її сил із Севастополя, повернення нашої частини від золотого запасу колишнього СРСР і т.п. По-третє, з”являться ділові пропозиції від третіх країн про поставки до нас газу. По-четверте, ми зможемо розпочати реставрацію наших АЕС, що призведе до тиску на Росію з боку США та Європи. Все це для Росії є більш невигідним, ніж поставки до нас газу.
          Чому ми крадемо в Росії газ ?
          - Питання про крадіжки газу Україною у Росії є юридично необгрунтованими. Дійсно, у кожній країні є свої злодії, які теоретично, а подекуди і практично, мають можливість красти газ. Але якщо український злодій краде газ із газотрубопроводу на території України, то це є крадіжкою газу не Україною у Росії, а українцем в України. При наявності засобів контролю та можливості контролю кількості газу на вході в Україну та на виході з України можна технічно, а потім і юридично обгрунтувати різницю в цизх кількостях та зробити відповідні висновки і визначити, скільки український злодій украв у своєї держави газу.


          (далі буде)
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.28 | Technar

            Так це ж готовий FAQ до нового форуму!

            Тепер точно ніхто не повірить, що зародження нового форуму вийшло спонтанно.
          • 2001.08.28 | Фарбований Лис

            Re: На канікулах я не байдикував, а писав до ноутбука....

            Вася, є кілька зауважень чи запитань.
            По перше, ти ніяк не пояснив хто є "ми" і якщо ці ми не є гіпотетичні, то чи узгодив ти виступ від їх імені.
            Друге - ти часто вживаєш слово москаль та іноді жид. Якщо ти мав на увазі якісь народи, то які би ті народи не були, але вони мають право називатись так як вони хочуть. а якщо це не розповсюджується на цілі народи, то варто дати визначення хто такі москалі, а хто такі жиди. Тут був якийсь москаль з москви, але то є його особистий вибір бути москалем.
            Якщо ти хочеш дратувати москалів, то це краще робити в реалі, бажано десь на Арбаті, а не на форумі. На які відгуки ти розраховуєш до свого виступу?
            Я думаю, що твої статті мали б ефект на нг.ру, чи на сайті лузана, або на лента.ру.
            Якщо твій допис піде в окремий форум про росію, і ти там будеш модератором, то ти будеш вимушений розганяти той зоопарк, що збіжиться тобі давати відповіді.
            А щодо змісту, то я абсолютно не погоджуюсь з тим, "що небезпечних для України політичних течій : 1)панславізм; 2) русизм (
            московський шовінізм); 3) євразійство."
            І чим вони небезпечні? Як мені здакється, ці течії немають ніякого впливу ні на внутрішні процеси в Росії ні на Україну. Любий спротив України проти любої з цих течій розбиває їх потуги нанівець.
            Панславізм - антинаукова ідея-теорія для плебсу.
            Русизм-московський шовінізм при бажанні України може так і залишатись за нашим Хутором Михайлівським.
            А Євразійство - те що ніколи і не жило в реальному світі.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.28 | ВААСЯ ПУПКІН

              Re: На канікулах я не байдикував, а писав до ноутбука....

              Фарбований Лис писав(ла):
              > По перше, ти ніяк не пояснив хто є "ми" і якщо ці ми не є гіпотетичні, то чи узгодив ти виступ від їх імені.
              ----- "Ми" - це я та мої послідовники. Загалом, патріоти України - та наші діти, внуки і т.п.
              > Друге - ти часто вживаєш слово москаль та іноді жид. Якщо ти мав на увазі якісь народи, то які би ті народи не були, але вони мають право називатись так як вони хочуть.
              ------ Навіщо ж тоді в нашій мові існують слова "москаль" та "жид" ? Не ми їх придумували, не нам їх і відміняти. А якщо москалі назавтра захочуть називатися "українцями", то що ? піти їм назустріч ??? Хай називаються правильно, а не вигадують якісь назви, які не відповідають історичній правді. І як, до речі, хочут називатися жиди, які проживають в Ізраілі ? Ви їх запитували ?

              а якщо це не розповсюджується на цілі народи, то варто дати визначення хто такі москалі, а хто такі жиди.
              ---- той матеріал, який я розмістив - це лише початок, спроба систематизувати поняття. Наприкінці там так і написано - "далі буде). Тим більше, що я ж не можу "висмоктувати" питання з пальця, а прагну дати свої відповіді на реальні запитання. Дати означення "жидам" та "москалям" у мене в плані. Ждіть. Далі буде.

              > Якщо ти хочеш дратувати москалів, то це краще робити в реалі, бажано десь на Арбаті, а не на форумі.
              ---- На Арбаті ??? Та я ж не самогубець ..:-)) А кулемет на митниці не пропустять... :-))
              Моє завдання не дратувати москалів ( читай - як ми повинні ставитися до москалів), а спробувати дати українцям систему понять. Москалі мене не обходять, поки вони сидять по своїх норах.

              На які відгуки ти розраховуєш до свого виступу?
              ---- Які б відгуки не були, я від своїх поглядів не відмовлюся. Я не баба на базарі. А усім милий не будеш. До речі, є така книга - "МАГА ВІРА", там матеріал подано у схожій формі. Чи навпаки , я подаю у схожій формі ( БО МАГА ВІРА написана раніше).

              > Я думаю, що твої статті мали б ефект на нг.ру, чи на сайті лузана, або на лента.ру.
              --- Я не прагну зробити сенсацію, не маю на меті займатися епатажем і т.п. Моя ціль - підняти українську самосвідомість.
              Я не бажаю сперечатися з москалями - що я можу від них почути ???? Одні матюки на адресу українців та звинувачення у націоналізмі. Хай вони собі божеволіють, конають - нам своє робить. Насамперед ми , патріоти, повинні між собою виробити усталену систему понять, розставити всі крапки над "і" - і не повертатися більше до цих простих тем ( напр., хто такі "москалі" ?), а йти далі - розробляти ПРОГРАМУ ДІЙ.


              > Якщо твій допис піде в окремий форум про росію, і ти там будеш модератором, то ти будеш вимушений розганяти той зоопарк, що збіжиться тобі давати відповіді.
              --- прийму удар на себе.... :-)) то ж вам краще буде обговорювати питання підготовки до виборів...

              > А щодо змісту, то я абсолютно не погоджуюсь з тим, "що небезпечних для України політичних течій : 1)па....
              ------ ну і що ??? ти можеш абсолютно не погоджуватися із тим фактом, що g=9,8 м/кв.сек., але g від цього не зміниться.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.28 | Фарбований Лис

                Приймаю... :)))......(-)

                ---
              • 2001.08.28 | Остап

                При всій моїй повазі до В.П., це все рівно, що під"єднатись до Кацапстану.....

                При всій моїй повазі до В.П., це все рівно, що під"єднатись до Кацапстану.....

                Серйозні люди підуть геть....(себе на увазі не маю, бо не серйозний)

                Крім того є форум УНСО...., УП,....
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.29 | ВААСЯ ПУПКІН

                  Re: При всій моїй повазі до В.П., це все рівно, що під"єднатись до Кацапстану.....

                  так, це не я запропонував ввести новий форум, а навпаки - наш опонент АВ. Хоча, може він і не опонент ? Але весь час постить переважно т.зв. російською мовою.

                  Я ж просто відгукнувся на заклик Технаря і запропонував себе на посаду ( неоплачувану !!!!) модератора передбачуваного форуму. Позаяк , сподіваюся, відповідаю всім вимогам, пред"явленим Технарем до модератора ( наявність окремого модема і почуття гумору включно - сподіваюся, це не є нескромно ? ). Також всі знають, як я люблю москалів, то ж ніхто не звинуватить мене в упередженості до АВ чи іже з ним :-)) .

                  А взагалі я й не сподівався, що все відбудеться без сучки задорнова.... :-)) Хто із справжніх українців відмовить собі у такій благородній справі - посперечатися відносно доцільності призначення самбаді на посаду, якою б вона не була, вставитии свої 1/20 гривні... А взагалі, як писав Технар, модераторів може бути 2, а може й більше,.. так що хто наступний ?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.29 | Technar

                    Я вам усе послав

                    А щодо двох модераторів - то я б дуже вітав у якості другого Москаля з Москви, але в пана можуть бути інші плани. Давайте почекаємо на нього.

                    Двоє модераторів з різними точками зору самі започаткували б дискусію та заохотили б інших до підключення.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.29 | ВААСЯ ПУПКІН

                      Re: Я вам усе послав

                      Я усе отримав, зайшов і трохи постирав....Але, виявляється, я не можу працювати одночасно у двох вікнах - робота з "моїм" форумом як модератор та робота у іншому вікні в іншій гілці форуму як звичайний відвідувач. Чи не так ? Почалися якісь конфлікти, врешті система зависла і довелося робити РЕСЕТ.

                      Technar писав(ла):
                      > А щодо двох модераторів - то я б дуже вітав у якості другого Москаля з Москви, але в пана можуть бути інші плани. Давайте почекаємо на нього.
                      >
                      > Двоє модераторів з різними точками зору самі започаткували б дискусію та заохотили б інших до підключення.
                      -------....і стирали би постинги один одного ?? :-))
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.29 | Technar

                        Re: Я вам усе послав

                        ВААСЯ ПУПКІН писав(ла):
                        > Я усе отримав, зайшов і трохи постирав....Але, виявляється, я не можу працювати одночасно у двох вікнах - робота з "моїм" форумом як модератор та робота у іншому вікні в іншій гілці форуму як звичайний відвідувач. Чи не так ? Почалися якісь конфлікти, врешті система зависла і довелося робити РЕСЕТ.

                        Мені важко сказати, я здебільшого лінксом хожу, там вікон нема.

                        Гадаю, що якщо ви зробите логін напочатку, а потім відркиєте обидва форуми, то проблем не буде. Спробуйте, а коли що - пишіть.

                        > > Двоє модераторів з різними точками зору самі започаткували б дискусію та заохотили б інших до підключення.
                        > -------....і стирали би постинги один одного ?? :-))

                        Можу помилятися, але мені здається що ані ви, ані він цього не робитимете. До речі це ще одна вимога до модераторів - вміння вести дискусію із носіями протилежної точкою зору не вдаючися до деліту або тероризму :х
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.08.29 | Augusto

                          Повний оффтопік, але техничний.

                          Який Лінукс? Я б'юся вже місяць з СуСе 7.1 з кернелом 2.2.18, я поставив ще і 2.4.4. Справа в тому, що я не можу використовувати свій УСБ модем, немовби можу (теоретично), але мені дуже важко - стандартно нема драйвера до Алкатела СуперТача УСБ, щоб його інсталювати, треба змінити кернел на 2.4.4. (зробив), зробити патчі (зробив), зкачати драйвер з інета (зробив) далі йде погано - драйвер для РедКапелюха, а в мене СуСе (німецький), для СуСе нема мейк файла та мейк інсталл - неможливий, треба руками, трохи інше дерево (для бута, маунта і дісмаунта при старті та стопі) я знайшов коментарі, але мені не вистачає досвіду добрати, що там, я зрозумів, що СуСе "покращено" і система дивиться в їнші теки, але як в біса для ньюбі те розібратися? Німці допомогають з інсталяцією тільки самого Лінукса, мені то не треба, але часто знаходжу в Інеті коментар, типу якщо треба, допиші сам, фак! Якщо в тебе є бажання та досвід з Лінуксом, може допоможеш е-мейлом (потрохи)? Бо до 6 вересня (а фактично до 10) мені нема кого і спитати!
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.08.29 | Technar

                            То на жаль не до мене. Лінуксоїди - хелп!

                            Я написав "лінкс" (lynx), то браусер, а не ОС. Я з лінуксу не дуже фахівець, я по солярі, а до того по мейнфреймам.

                            Але тут є кілька затятих лінуксоїдів, може вони тобі допоможуть. Коли прокинуться, бо вони з материкової неньки.
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.08.29 | Augusto

                              Соррі, будєм іскать!

                              Нє, тоді далі шукатиму! Якщо випадково хтось є гуру, озвиться!
                          • 2001.08.29 | DevRand

                            ну я типу спробую..

                            кинь мені на мило для початку коментарі які ти не зрозумів.
                            а також щодо драйвера - як ти намагався його ставити ? (і мейкфайл теж кинь)
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.08.29 | Augusto

                              Кинув!

                              Чи читати можеш? Бо всі ці кодування....:):
                              Просто відповідай, перевіримо зв'язок!
                    • 2001.08.29 | Москаль з Москви

                      Для мені це було би досить цікаво.

                      Але я маю деякі проблеми з укр.мовою – помилки роблю. Модераториалі з помилками – це ж ганьба! :):

                      Щодо модерації, то я вважаю, що у цей теми треба не стирати повідомлення, а, напроти, всі позиції, в т.ч. зовсім радикальні, виявляти певно. Націоналістічни виклики чи в мій адрес, чи в адрес моєї Батьківщини і нації мене теж не дуже дівують – теж мені, біном Ньютона! Якщо тільки згідно їм жити, треба брати автомат и іти на вулицю до першого негра (чи, мабуть українця, москаля...). Коли до цього ще не дійшли, можливо розмовляти на різни теми. Що і робимо іноді.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.29 | Technar

                        Можна вважати це за згоду?

                        Пане Москаль

                        Я не думаю, що ваші мовні помилки можна вважати поважною підставою для відмови бути модератором. З огляду на зміст форуму він буде двомовним, я би пропонував на тому форумі, а може і на всіх, визнати "граматичне" питання офтопіком. Для питань граматики є мовний форум.

                        Я вам зараз дам повноваження та надішлю листа з деталями.
                        Щодо прибирання повідомлень, то я з вами згоден. Правила форуму і не передбачають контентне модерування, крім чітко окресленого переліку випадків. Будь ласка ознайомтеся із ними ще раз та запропонуйте доповнення або зміни релевантні для вашого форуму.

                        Також пропоную вам долучитися до FAQотворчисті Васі, та подати свій варіант включно з вашим поясненням "Чому Москаль", бо воно напевно буде популярним питанням.
            • 2001.08.29 | НеДохтор

              Євразія чи Азіопа ?

              Фарбований Лис писав:
              > А Євразійство - те що ніколи і не жило в реальному світі.

              Про Євразію.

              Є в Москві такий Олексій Олексійович Кара-Мурза. Мені сподобалась запропонована ним термінологія.

              Крім слова "Євразія" (тут більший наголос на Європу) він ще вживає термін побудований так само, але з більшим наголосом на Азію - "Азіопа".

              По-моєму це шедевр. Уявляєте запитання до політика: "Куди Ви більше хочете в Євразію чи в Азіопу" :-).

              Взагалі стаття повністю тут:
              http://www.russ.ru/antolog/inoe/krmr32.htm
            • 2001.08.29 | Москаль з Москви

              Чому Москаль

              Цьому нiку вже шесть років. Він родився після того, як мені національно-свідоми українци просвітіли щодо теорії, згідно якої етнонім “руські” – давньоукраїнський, та їм треба називати українців, а сучасніх “руськіх” треба називати як їх називали у 14-16 вв. – “московіти”, теж ж саме що і “москали”. Мені це дуже сподобилось: якщо це дійсно породжує якісь проблеми, я справді згоден називати сучасних “руських” москалями,

              ...а українців “руськими”. ;):

              Чекаю обiд.
          • 2001.08.29 | Москаль з Москви

            Вещь.

            Я плакалъ.
          • 2001.08.30 | АВ

            Re: На канікулах я не байдикував, а писав до ноутбука....

            Частично:

            http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_rus&key=999163360&first=999163484&last=998067576

            Тому яким повинне бути ставлення українця до москаля ?
            - Українець повинен з повагою відноситися до кожної людини на Землі, до представника кожної нації. Тому відношення українця до москаля має бути таким самим, як і відношення українця до жида, німця, француза, австралійця, вірменина і т.п. , якщо ці нації не загрожують існуванню нашої української нації. А от українець до українця повинен ставитися з винятковою любов'ю та пошаною, бо ми є членами однієї нації і не повинні ворогувати між собою. Наша сила – у єдності нації.

            --- А может -гражданства? Или отменим?

            Але ж говорять, що москалі нам – брати ?
            - Москалі нам такі ж самі брати, як поляки, болгари чи чехи, чи інші слов”яни. Немає ніяких підстав для нас виділяти саме москалів серед інших слов”янських народів, а у більш ширшому розумінні – і серед інших індоєвропейських народів. Те, що ми знаходилися 70 років у єдиній совіцькій імперії, а до того 125 років у Московській імперії, не є підставою для виникнення “братських” стосунків між українцем та москалем. “Братство” нав”язують нам саме москалі, а не ми – москалям.

            --- Это не так, более того - кое-кто сограждан готов называть "москалями" и задвинуть ещё дальше, вплоть до рая, наверное... :(:

            “Братство” москалів з українцями їм необхідне для подолання їхнього комплексу меншовартості.

            --- Патентуй "комплекс", пока наследники Шикльгрубера первыми не оказались...

            Як одну з підстав наводять наявність довгого кордону між нашими державами, наявність багатьох змішаних сімей, де один із подружжя – москаль, а інший – українець ?
            - Наявність кордону між державами не може слугувати підставою для “братерства”, бо у сьогоднішньої Московської імперії є набагато довший кордон із Китаєм. Отже, виходить, що москалі мають за братів також і китайців, але ж тоді виходить, що і ми, українці, – брати китайців, а це абсурд. З іншого боку, наприклад, австралійці не мають спільного кордону з англійцями, але хто може заперечувати наявність “братерських” відносин між Англією-Великобританією та Австралією ? А щодо наявності змішаних сімей – то це дуже тонкі матерії, щоб на них спекулювати. Зрештою, діти від таких змішаних шлюбів повинні бути українцями – ми повинні забезпечити відповідну державну політику та відповідне виховання у школі та вдома.

            --- Дети американцев "в Мексике" "обязаны" быть мексиканцами? Техас и Калифорния так не считали...Но это вообще отдельная тема, вне контекста нынешней государственности, в которой некоторые норовят отказать коренным жителям в праве на гражданские права под предлогом "чужеридних москалив", без которых Черновцы были бы у Румынии, Житомир - у Польши, Мелитополь - у Турции, как, кстати и _были_ до возврата "деяких" "москалив" в "деяку" Киевскую Русь.

            Але вважається за велику чесноту прагнення людей до об”єднання ?
            - Це хибна думка і нав”язується нам у даному випадку москалями. Вони прагнуть позбавити наш народ державності , утворити новітню імперію з центром у Москві і асимілювати нас у свою москальську націю. Ніде у Біблії чи в інших Святих писаннях не написано, щоб українці об”єднувалися з москалями в одну державу. Тому просте механічне об”єднання кількох народів чи націй в одну державу не може вважатися автоматично за чесноту. Москалі говорять – он, погляньте, вся Європа об”єднується, то ж давайте і ми з вами об”єднаємося. У цьому випадку москалі нагло лицемірять, бо Україна належить до Європи, а Московія більшою частиною належить до Азії. Тому , якщо Європа об”єднується, то і ми , як частина Європи, повинні об”єднуватися з усією Європою, а не з азіятами.

            ---Расскажи это НАТО в Македонии и Турции. Обьединяются те, кто хотят, а не те, кому ты это позволишь...

            Хоча зрештою, наша ціль повинна бути– не об”єднання знову ж таки механічне з Європою, а сильна і незалежна держава Україна європейського типу.

            ---При наличии гражданских прав у жителей, независимо от "нацсвидомости"...

            Дехто з москальських начальніков погрожують нам у випадку відмови об”єднатися перекрити газову трубу ?

            ---А энергосистемы обьединили, видимо, чтоб сразу чуть что - и без света оставить?

            - Так, у Московії зараз є кілька небезпечних для України політичних течій : 1)панславізм; 2) русизм ( московський шовінізм); 3) євразійство. Кожна з цих течій передбачає зникнення самостійної незалежної України з мапи світу, натомість розширення Московської імперії та впливу Кремля на світову політику. Різні тільки механізми зникнення України. Панславізм передбачає об”єднання усих слов”ян в одну державу під егідою Москви і поступову асиміляцію усих слов”ян в московську націю. Євразійство має на меті возз”єднання колишніх радянських республік – Росії, України, Білорусі, Казахстану і т.п. в одну Євразійську державу зі спільним військом та економікою, внаслідок чого все одно відбудеться асиміляція слов”янської частини народонаселення ( в т.ч. українців) і , ймовірно, деякої частини неслов”янських народів у московську націю. Русизм передбачає геноцид ( фізичне винищення) усіх непокірних народів і асиміляцію їх залишків ( дітей, жінок) знову ж таки до московської нації, що ми спостерігаємо зараз у Чечні.

            ---Кадырову расскажи с Гантемировым, почему не помогли Басаеву немножко исправить Дагестан...

            Для завоювання голосів усеред москальського електорату будь-хто з представників цих ворожих Україні політичних течій, а також і т.зв. “російські демократи”, сьогодні експлуатують фактор “газової труби”, щоб змусити Україну змінити своє ставлення до Росії (Московії).

            ---А как начнут поддерживать идею получения Украиной газа из Норвегии через Польшу - так обвинишь в организации миллионов смертей от холода?

            Що буде, коли Росія дійсно припинить постачання газу в Україну ?
            - По-перше, багато хто з українців врешті-решт прозріє і побачить справжнє обличчя “старшево брата”.

            --- Россия "по жизни" "чісто кіллер"?

            По-друге, зникне остання ниточка між Росією та Україною, яка нас хоч до чогось зобов”язувала, ми зможемо тут же зажадати від Росії виведення її сил із Севастополя, повернення нашої частини від золотого запасу колишнього СРСР і т.п.

            ---Вместе с долгами СССР, вероятно... :)

            По-третє, з”являться ділові пропозиції від третіх країн про поставки до нас газу. По-четверте, ми зможемо розпочати реставрацію наших АЕС, що призведе до тиску на Росію з боку США та Європи.

            --- АЭС лучше располагать где - нибудь в Антарктиде, получив её долю в ООН, даром что-ли ту Антрактиду открыли потомки Ярослава Мудрого. А как США дали поставить украинский реактор в Бушере - до сих пор вспомнить горько...

            Все це для Росії є більш невигідним, ніж поставки до нас газу.
            Чому ми крадемо в Росії газ ?

            ---Цыган коня крал, потому, что есть хотел...А надо было у коня... овса украсть... :)

            - Питання про крадіжки газу Україною у Росії є юридично необгрунтованими. Дійсно, у кожній країні є свої злодії, які теоретично, а подекуди і практично, мають можливість красти газ. Але якщо український злодій краде газ із газотрубопроводу на території України, то це є крадіжкою газу не Україною у Росії, а українцем в України.

            --- Абрам родил Исаака, Исак - Иакова...Народ родил Кучму, Кучма - Бакая...Кто там голосовал за Кучму рекордно? Не Галичина ли?

            При наявності засобів контролю та можливості контролю кількості газу на вході в Україну та на виході з України можна технічно, а потім і юридично обгрунтувати різницю в цизх кількостях та зробити відповідні висновки і визначити, скільки український злодій украв у своєї держави газу.

            ---Вот! Только если злодей - украинский, то почему ты всё о "москалях" ?

            (далі буде)

            Давай! В спорах рождается истина...
        • 2001.08.28 | Technar

          От і добре!

          Добре було б і другого модератора з іншою точкою зору. Для початку і один згодиться:)

          Пан Вася, напишіть мені емейлом під яким логіном ви зареєстровані, та я надішлю вам дані для доступу.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.28 | ВААСЯ ПУПКІН

            Зараз зареєструюся.....

            А е-мейл мій такий : pupkinvasia@yahoo.co.uk
  • 2001.08.28 | Адвокат ...

    Давно пора! ( - )

  • 2001.08.29 | Москаль з Москви

    Пан Москаль не очень понял, куда делся тред со статьёй Кваши.

    згорнути/розгорнути гілку відповідей


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".