МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Адміністрація Президента заборонила Кушнарьову та Омельченко приєднатись до "НУ"

08/29/2001 | Спостерігач
http://www.for-ua.com
15.55 Александр Вишняк, руководитель независимого центра “Ukrainian sociology service”:

- Я считаю, что это нереально, невзирая на то, что такой вариант обсуждался уже несколько месяцев назад, его продвигали молодые сторонники донецкого клана, группа Ахметова. Но дело в том, что это бессмысленный путь. Наличие того же Азарова и донецких сторонников в этом блоке будет резко уменьшать шансы Ющенко в западных регионах Украины. И наоборот, наличие националистов в блоке вместе с Азаровым будет уменьшать шансы Азарова в Донецком регионе. Их избиратели не суммируются, а вычитаются.

Вряд ли и в самих верхах будет получено согласие на такое присоединение. Администрация президента при помощи силовых акций и всяческих угроз сделала все, чтобы в “Нашу Украину” не вошел губернатор Харьковщины Кушнарев, который очень хотел присоединиться к Ющенко. А это часть “Новой Украины” и НДП. Сейчас все делается для того, чтобы киевский мэр Омельченко также не присоединился к “Нашей Украине” и на 99% это уже случилось. Тогда кто позволит это сделать Азарову?

Так что заявление Азарова можно расценивать только как технологический прием.

Доныне не понятно, кто будет входить в “Нашу Украину” по той причине, что нет окончательной договоренности со всеми, кого хотел бы видеть Ющенко. А он хотел бы видеть всех правых и отдельных представителей местной власти, преимущественно восточного и южного региона, для того, чтобы иметь мощную часть блока, которая бы не ассоциировалась с националистами. Кроме того, они должны быть не запятнанными в разного рода финансовых скандалах и тех, которые не поддержали голосования за отставку Ющенко.

Что касается “Партии Регионов”, то одно ее крыло не исключает присутствия Ющенко в своем блоке и для него даже отведены места. Имею ввиду Порошенко, который является заместителем Азарова по партии. Партия “Солидарность”, которая при объединении в азаровские Регионы должна была самоликивдироваться, юридически этого не сделала. Порошенко оказался украинским парнем и на всякий случай оставил за собой запасной выход.

Відповіді

  • 2001.08.29 | Адвокат ...

    Ось тобі ось!

    Це розплата за зухвале виведення Кушнарьовм на площо 80 тисяч підевільних голів худоби "на підтримку" Ку-чмо. Та акція, як і я, і інші писали, мала не стільки підтримати рудого таргана, скільки продемонструвати йому силу місцевих "царьків". Тоді все було "чікі-пукі", а зараз -- "па піздаку!" Нічого дивного: ні Ку-чмо, ні його поплічники ніколи толєрантністю, особливо до "своїх", не відрізнялися.

    ... Але, згадаєте мої слова!, якщо Кушнарьов побачть, що Ющ перемагає, він "кине папіка" у самий брутальний та облудний спосіб. І його вельми достойний приклад цей підтримають інші.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.29 | Фарбований Лис

      Re: Ось тобі ось!

      Я теж так думаю, що кине. Більше того, навіть якщо Кушнарьови та Омельченки будуть в Тундрі, то це на руку Ющенку, бо чим більше там своїх людей тим краще.
      Важливо, щоб вони не погризлися, а щоб кулуарно домовились.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.29 | Адвокат ...

        99,6% що вони вже про все домовилися (-)

  • 2001.08.29 | Shooter

    Про Кушнарьова - не скажу, ...

    ...проте навряд чи би дозволив Омельченко малювати Ющенку на Майдані Незалежності, якби не мав з ним пов'язаних певних планів. Крім того, хоч круть, хоч верть, але нема куди йти Омельченку окрім Ющенка (хіба що ще до давнього "друга" Суркіса :): ).

    Щодо Ахмєтова - то він йде "сам" в іпостасі Азарова, проте, виходячи із специфіки його бізнесу, є зацікавленим в стабільності і наявності "вітрини для Заходу" - Ющенка. Так само Порошенко незацікавлений бути перемеленим данєцкіми, а Вітя, все ж таки, набагато більше "душевна людина".

    Проте найцікавшим залишається те, як всякі, прости Господи, соціольоги гонять відверту туфту, навіть не мруґнувши оком.

    Пі(де)аР чи як то воно там називається...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.29 | Горицвіт

      про Омельченка

      Shooter писав:

      > ...проте навряд чи би дозволив Омельченко малювати Ющенку на Майдані Незалежності

      Ющенко малював не на Майдані незалежності, а на Михайлівському майдані, наскільки я чув. Крім того, як це Омельченко міг "не дозволити"?

      > Крім того, хоч круть, хоч верть, але нема куди йти Омельченку окрім Ющенка

      А він може йти по мажоритарному округу. Про що він, до речі, вже колись заявляв.

      А ще може йти на мера, а ця посада несумісна з депутатством.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.29 | Shooter

        Re: про Омельченка

        Горицвіт писав(ла):
        > Shooter писав:
        > > ...проте навряд чи би дозволив Омельченко малювати Ющенку на Майдані Незалежності
        >
        > Ющенко малював не на Майдані незалежності, а на Михайлівському майдані, наскільки я чув. Крім того, як це Омельченко міг "не дозволити"?

        Місце не суттєве. А "не дозволити" - думаю, причин (адміністративних) можна було найти найцять. Хоча би тих самих пожежників наслати :):.
        > > Крім того, хоч круть, хоч верть, але нема куди йти Омельченку окрім Ющенка
        >
        > А він може йти по мажоритарному округу. Про що він, до речі, вже колись заявляв.

        Звичайно. Може задекларувати своє союзництво з Ющенком - і йти по мажоритарному. Але результат буде одинаковий.

        > А ще може йти на мера, а ця посада несумісна з депутатством.

        Може. Проте навряд чи Омельченко не розуміє того, що в суч. Україні навіть мер Києва - відносно нестійко.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.29 | Горицвіт

          Re: про Омельченка

          Shooter писав:

          > Звичайно. Може задекларувати своє союзництво з Ющенком - і йти по мажоритарному. Але результат буде одинаковий.

          Думаю, ніхто не сумнівається, що для Омельченка особисто буде позитивний результат на виборах і без Ющенка і без будь-кого іншого.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.30 | Shooter

            Re: про Омельченка

            Горицвіт писав(ла):
            > Думаю, ніхто не сумнівається, що для Омельченка особисто буде позитивний результат на виборах і без Ющенка і без будь-кого іншого.

            :): Ви вважаєте за результат для Омельченка проходження у ВР?

            Я б швидше схилявся до думки що для Омельченка результатом буде можливіть тією чи іншої мірою впливати на політичні=економічні процеси в країні (дурна та країна, де існує подіюна абсолютна рівність...але як казав їден комуняка-хахол "маємо те, що маємо...").

            Як Ви думаєте, чи буде таку можливість мати "голий депутат" Омельчнко?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.30 | Фарбований Лис

              Re: про Омельченка

              Змушений втрутитись. Комуняка-хахол не казав, а повторював. А автор тих слів хоч і бувший член партії, але не комуняка і точно не хахол, а автор низки книжок поезії, та знавець більше двох десятків мов.
              Не переоцінюйте ідеолуха КПУ, такі крилаті слова народжуються тільки в головах поетів. Серед хахлів поетів не буває.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.30 | Горицвіт

                Re: про Омельченка

                А хто? Ви б назвали цього поета для історії.

                Фарбований Лис писав(ла):
                > Змушений втрутитись. Комуняка-хахол не казав, а повторював. А автор тих слів хоч і бувший член партії, але не комуняка і точно не хахол, а автор низки книжок поезії, та знавець більше двох десятків мов.
                > Не переоцінюйте ідеолуха КПУ, такі крилаті слова народжуються тільки в головах поетів. Серед хахлів поетів не буває.
            • 2001.08.30 | Горицвіт

              Re: про Омельченка

              Та звісно, йому вигідніше вже зараз приєднатися до якогось блоку. Щоб впливати на все. Я теж вважаю, що Омельченку найближчий саме (потенційний) блок Ющенка, бо тоді це буде блок Ющенка-Омельченка. І не буде ніяких неприродностей.

              "Найуспішніший мер разом з найуспішнішим прем'єром!"

              Shooter писав:

              > Як Ви думаєте, чи буде таку можливість мати "голий депутат" Омельчнко?
    • 2001.08.29 | Пані

      Про Кушнарева скажу я

      Это все очень похоже на реальность. В части про Кушнарева, по крайней мере.

      На праздники мне довелось пообщаться в неформальной обстановке с представителями местной элиты (в Харькове правит НДП). Мой коллега, принимавший участие в пьянке, просуммировал впечатления так. "Сидят и ждут ГКЧП, как с моря погоды". То есть ждут, чтоб нашелся какой-то сумасшедший Янаев, запер Кучму в Форосе или еще где, а они тут как тут, объявят независимости власти от Кучмы и ближайшего его окружения. Очень страдают, что на роль Янаева добровольцев не обнаруживается.

      Тотальное подслушивание всех всеми привело к тому, что они стали следить за своей речью даже в неформальной обстановке. У меня было стойкое ощущение дежа вю - закрываешь глаза и как будто все помолодели лет на 20. Снова разговоры иносказаниями, снова шутки типа "вы все записали, товарищ майор?" Несколько раз пили за Горбачева и перестройку (многие были в демплатформе КПСС, но тем не менее лет 10 как таких тостов не вспоминали). Мысль о новой "демплатформе" носится в воздухе.

      К празднованию годовщины подошли крайне экономно. Даже фейерверк провели один на два праздника (23-го - День города) и то на тройку с минусом. Похоже, что абсолютно сознательно. Тем, кто ругает новый памятник в Киеве, рекомендую приехать в Харьков, чтобы убедиться, что хуже быть МОЖЕТ. Мне слов жалко, чтоб живописать то у...ище, которое у нас сварганили к дате. Монументик отцу Федору на первой платформе Харьковского вокзала - это высокое искусство по сравнению с этим...

      Вобщем, я согласна с предыдущими ораторами, и предполагаю появление Кушнарева в НУ рано или поздно. Он скорее выиграет, чем проиграет от такого альянса, а опыт "демплатформирования" у него уже есть.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".