МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Яка альтернатива кучмівській команді?

08/30/2001 | Абдула
Я вважаю, що треба шукати альтернативу кучмівській команді а не альтернативну персону, яка би могла стати у двобій з Кучмою. Не лідера нації треба шукати, а ту партію, яка би могла мати відповідний потенціал для керування державою - фаховий, інтелектуальний, фінансовий. А лідер нації визріє у надрах цієї партії.
Ну знайдемо ми симпатичну персону, а далі що? Знови підшукувати для неї кадри? Скільки на це років піде?
На порожньому місці нічого не робиться, все має тяглість, визріває поступово - полова відлітає, а формуються структуризовані групи людей з усталеним авторитетом певних персон. Вже є в Україні певні партії з підібраними кадрами і структурами. Якщо є хтось здатний їх розвивати і підсилювати далі, той і стане лідером і зможе протистояти Кучмівській команді. Тому мені здається, що не треба зациклюватися на персоналіях, а аналізувати потеціальні можливості найбільш впливових партій. Такий напрямок дискусії може і підказати потенційному лідерові вибір напрямку дій.

Відповіді

  • 2001.08.30 | Мартинюк

    Альтернатива кучмівській команді

    Так сталося що у відкрито опозиційних політструктурах нема професіоналів . Тобто вони є - але тільки на рівні рядових маргінальних членів( в сенсі наближеності до керівництва партій членів), або просто співчуваючих.

    На разі партії навіть не демострують бажання хвалитися наявністю в їх рядах тих чи інших професіоналів. Навіть професіоналізм Ющенка сприймається більше як недолік аніж позитив - суспільство надалі очікує від нього наявності ( або імітації наявності) талантів політика-демагога.

    Гадаю було б доцільним вже на даному етапі пердвиборчої гонки спровокувати міжпартійні та міжблокові змагання на кращу урядову команду та первести суспільну дискусію з фігні типу хто як виглядає, як подивився і як промовчав, у площину дискусії хто і що збирається робити з тим чи іншим міністерством.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.30 | Абдула

      Re: Альтернатива кучмівській команді

      Мартинюк писав(ла):
      > Так сталося що у відкрито опозиційних політструктурах нема професіоналів . Тобто вони є - але тільки на рівні рядових маргінальних членів( в сенсі наближеності до керівництва партій членів), або просто співчуваючих.
      >
      Цікаве зауваження. Я з цим згідний. Ще з початків формування Руху у нас виробилася система розбудови партій з перевагою у бік публічних політиків, трибунів, натомість люди з практикою керівної, організаційної діяльності ігнорувалися лідерами партій як реальні конкуренти.
    • 2001.08.30 | Isoлятор

      А я вже тут пару разів писав:

      Висувайте кандидатури на посади тіньових міністрів! (І навіть пропонував Піддерев'янського в якості міністра культури, бэз лыбиков.) А там, можливо, хтось і відгукнеться... а як ні - можна звернутися офіційно, провести інтерв'ю на "Майдані"... Теж буде корисна справа! А то нєпарядачєк палучаєца: в усіх нормальних країнах "тіньовий кабінет" - звичайна справа. А у нас - за кращими східними зразками - всі принишкли й дивляться в рота Q&Co...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.30 | Абдула

        Re: А я вже тут пару разів писав:

        Розуміючи доцільність створення тіньового кабінету, я все-таки хочу підкреслити, що він би мав бути створений на партійній основі - з одної партії, або з їх блоку. Якщо ми знову зациклимося на особистостях, то ми не створимо команди.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.30 | Isoлятор

          Партія не може бути міністром!

          А в країнах, які я називаю "нормальними", це звичайно робиться так: конкретній людині роблять конкретну пропозицію, і, якщо вона погоджується, починають переговори зі структурою, яку ця людина представляє.

          Так що без "особистостей" ніяк не обійтися. До того ж дійсно тяжко в межах однієї партії/блоку відшукати гідних претендентів хоча б на половину міністерських посад. Особливо в українських умовах. :(:
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.30 | Абдула

            Re: Партія не може бути міністром!

            > Так що без "особистостей" ніяк не обійтися.

            Тоді, певно, і мені можна включатися у політичну боротьбу:) Це є незрілість нашої політичної боротьби. Боротьба між особистосьтями має йти в рамках партій, а не на державному ріні. Особистість, яка не має команди - не особистість.
            Власне, йдеться про те, що треба робити вибір не між особистостями, а ідеологіями. Усі диктатори буди особистостями, та чи хочемо ми диктатури? А якщо хочемо демократії, то з яким соціальним устроєм?
            Хоча би спочатку визначитися із загальним напрямком чи з ухилом - соціалістичний, капіталістичний, мішаний. Зрештою, тут йдеться не про окремих міністрів, а про Президента України.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.30 | Isoлятор

              І так всю жізьнь!

              Короче, ясно. Вопрос опять затоптан.

              Тільки одне зауваження. Ви кажете, що
              >треба робити вибір не між особистостями, а ідеологіями. Усі диктатори буди особистостями...

              Угу, і Сталін з Гітлером, згоден. Та щось у мене язик не повертається звинуватити їх у відсутності ідеолоґії...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".