МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Що це?

09/05/2001 | Адвокат ...
За останні декілька днів МЗС України перевершив себе, розгорнувши бурхливу діяльність щодо захисту прав двох громадян України, які є підозрювані у скоєнні тяких злочинів: масовому душогубстві родичів та транспортуванні ґероїну у США та Тайланді, відповідно.

Цікаво, що пан Піховшек у неділю в своїй проґрамі "Епіцентр" назвав тих людей "вбивцею" та "наркокур'єром", хоча суду на Солтесом ще не було, а справа Мамонтової ще не закінчена. Відомо, де пан Піховшек звіряє свого годинника і надихається професійним завзяттям.

Патос патріотичного пориву наших дипломатів спрямований до того, щоб за усяку ціну вмовити власті США та Тайланду згодитися на те, щоб злочинці-українці відбували призначене покарання на Батьківщині. Шляхетна робота. До якої залучився і Ку-чмо особисто.
Але, українці і до сьогодні час від часу втрапляли у всілякі кримінальні пригоди закордоном. І, чесно кажучи, я не пам'ятаю такого завзяття з боку чиновників МЗС та президента.

До чого б це? Адже в ситуаціях, коли й злочини були не такі тяжкі і т.д., і т.п., всі нинішні активники були мляві й сонні, мов мухи. А тут -- "такая прить"!

Маю версію. Вся ця "забота о соґражданах" має на меті попередити інших наших співгромадян що теж "томятся в іностранних тюрьмах": "Хлопці! Не забувайтеся! Вас все дно засудять. Але ми зробимо все, і, навіть,-- більше того, аби покарання ви відбували в Україні. Тож -- поводьте се чемно, не патякайте зайвого, особливо про Ку-чмо. Як будете "хароші" -- сидітимете у цивілізованих буцигарнях демократичних країн, якщо ж розкриєте рота ширше, ніж потрібно, то потрапите "в совєцький рай."

Нагадаю, що П.І. Лазаренкові "свтить" довічне ув'язнення за дуже тяжкі, згідно законів США, злочини. Звичайно, він не скоїв 6 вбивств І-го ступеня, але ж...


А що з цього приводу думає шановне панство?

Відповіді

  • 2001.09.05 | Augusto

    Це варіянт ІМХО "свій до свого по своє".

    Душу рідну впізнали (він сокирою, ми сокирою). Скоріше за все один з дурних спазматичних рухів Q-чмоїни. Hема сенсу, бо зло за природою алогично. Як ось, наприклад і виступ По*єбєнька з Лазаренко. Чули, про його останній демарш?

    Киев. 4 сентября. ИНТЕРФАКС-УКРАИНА - Генеральный прокурор Украины Михаил Потебенько намерен отозвать из Верховной Рады Украины представление о предоставлении парламентом согласия на привлечение к уголовной ответственности и арест экс-премьера, народного депутата Павла Лазаренко.

    Как сообщил в интервью журналистам во вторник глава комитета парламента по вопросам регламента и депутатской этики Виктор Омелич, такое решение было принято в ходе совместных консультаций членов комитета с М.Потебенько, с главой Верховного суда Виталием Бойко и с юристами.

    В.Омелич сообщил, что регламентный комитет рассмотрел этот вопрос по поручению председателя Верховной Рады Ивана Плюща.

    По словам депутата, спикер попросил его провести консультацию с генеральным прокурором, главой Верховного суда и юристами для выяснения правовых оснований для рассмотрения этого вопроса в парламенте.
  • 2001.09.05 | Мартинюк

    Що це? -Чуття єдиної родини...


    Згоден з Аугусто що це скоріше інстинктивний емоційний порух солідарності з "родственними душами".
    Не виключено що якісь "братани" підсуєтилися по лінії блату в Адміністрації.

    Адже і Солтис і Меркулова не такі прості як виглядають - схоже що на історичній батьківщині вони були доволі крутими "братанами" і "тьолками", або принаймі мали таких у своїх близьких друзях.

    А прості українські "лохи" які щодня і сотнями попадають у всякі халепи за кордоном, то вибачте не предмет зовнішньої політики держави взагалі і в "натурі" зокрема.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.09.05 | Чучхе

      Не розумію: то ми засуджували МЗС за те, що не допомогає українцям, що потрапили в халепу закордоном, тепер засуджуємо за те, що допомогає...

      Мартинюк писав(ла):
      > А прості українські "лохи" які щодня і сотнями попадають у всякі халепи за кордоном, то вибачте не предмет зовнішньої політики держави взагалі і в "натурі" зокрема.

      Це якраз предмет турбування держави. Ми тримаємо штат дипломатичних співробітників які мають допомагати тим з наших співвітчизників, хто потрапив у біду, хоч би й Солтісу. Це нормально. Я не розумію, через що стільки шуму, адже МЗС виконує саме покладені на нього обов"язки. А що про це почали багато говорити, то це виключно заслуга прес-служби МЗС і я б не шукав у цьому якихось скритих причин.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.09.06 | Мартинюк

        Це якраз той варіант

        де посольство могло б ухилитися від участі на підставі браку коштів,(як це воно робить в 99% інших ситуацій) або врешті просто не трубити про це на весь світ.

        Але я все більше переконуюся у допомозі "братанів" і їх здатності штовхати посольські установи України на дії невигідні для того ж іміджу України.

        Інформація яка пройшла показує що Солтис був доволі крутим рекетиром вже в Україні, те саме щодо тої лялі , яка сидить у Таїланді - вона постійно возила героїн кілограмами. Адже для нікого не єсекретом що наші спецслужби трошки підпасаються на наркобізнесі. Основою цього дозвіл на проведення контрольних закупок і ввезення контрольних партій. Все пояснюється благородною необхідністю продати пару кГ наркотиків для наступного виявлення наркоманів та дрібних наркоділерів.

        Ну а насправді це ... легалізація наркоторгівлі в умовах теперішньої України і перведення її під дах каральних служб (МВС та СБУ)

        Всі знають що наркопритони фактично охороняються міліцією та іншими "операми". А ось те що все це діється у строгій відповідності з українським законодавством ніхто напевно і не здогадується!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.09.06 | хех

          А як би поводилася амбасада США, якби Солтис був американцем, затриманий та судимий за масове вбивство на Україні?

          Це питання риторичне, я на нього не буду відповідати, а подискутую з Мартинюком

          вся річ в тому, що то були резонансні справи і посольства просто не могли на них ніяк не прореагувати. А навіть і якби не реагувало, світові агентства передавали б повідомлення "як стало відомо з джерел, близьких до юкрейн ембесі"...

          І що мало б робити зараз Посольство Украіни в США з приводу Солтиса? Позбавити його українського громадянства? До всього іншого є ще й ця, як її, презумпція - о!

          Хочу сказати, що знаю випадки, коли посольства України допомогали людям, зокрема в таких віддалених точках як Польща та Китай надавали допомогу нашим човникам, що зазнали пограбувань з боку вільнолюбних осіб ічкерійської національности. Правда, знаю і протилежні випадки дійсно повної бездіяльності. Тут мабуть чітких критеріїв "працюють добре", "працюють погано" нема. Тре дивитись в кожному конкретному випадку.
  • 2001.09.05 | Пані

    Опять детали из Харькова

    Дело Виктории Мамонтовой освещается одним харьковским телеканалом уже с полгода. Там коллизия практически дословно такая же, как в австралийском сериале "Бангкок. Хилтон", который был в свою очередь снят на основании реальных собитий.

    Так вот до недавнего времени МЗС палец о палец не било по этому делу, хотя помощь ей нужна была до суда больше, чем после. ИМХО.

    А тут сразу круто взялись защищать сразу двух "смертников". Кстати, тот Солтис случаем не дальний розственник этого Солтиса (который в НацБанке)?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.09.05 | SpokusXalepniy

      И я не верю в сентиментальные чувства Qчмы

      Мои версии (по нисходящей) такие:

      1. Артподготовка. То есть упражнения "на кошках", что бы потом, клгда до дела дойдет, не говорили, что раньше о своих не беспокоились. Под "делом" я понимаю угрозу Лазаренко - можем, мол, добиться отсидки на Родине Героя.

      2. Абсолютно допускаю, что нарко-бизнес может с успехом контролироваться с верху (с того верха, выше которого уже ничего - космос). В этом случае надо защищать воистину своих.

      3.Возможно, это еще один способ взяточничества.
      Интересно тогда какая такса за избавления от смертного приговора в другой стране путем перевода преступника в Украину?

      Вадим Сакович
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.09.05 | НеДохтор

        Re: вітання! Вернувся SpokusXalepniy. Очам не вірю (+)

        Моя версія 0.

        Незалежно від того, чи так задумано, чи так вийшло, але як наслідок маємо:

        Була обіцянка-цяцянка розкрити справу по вбивству Александрова.
        Зараз пауза.
        Ми говоримо про Солтиса та Моментову, а про Александрова ніхто і не згадує. Витіснення вдалось.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.09.05 | SpokusXalepniy

          Я теж вітаю. Але і надальш буду більш читати ніж писати.

          Мені соромно, що я потрапив в таку халепу. Дійсно, у грудні була така спокуса посперечатися з будь яким відвідувачем форуму (це був ще форум Гонгадзе) про те, що Кучмі залишилося бути президентом не більш кількох тижнів, ну, максімум, - місяців. Гадав, що після плівок, інакше просто не може бути.
          Після квітневих справ я признався собі, що дуже мало розумію в громадському житті. Не розумію, як це можливо, коли переважна кількість населення вже знає про бандюгу-президента та одночас робить вигляд, що нічого особливого не трапилось. Так - політична боротьба.
          Раніш я вважав, що це тільки неінформованність...
          але факти вимусили мене визнати, що це я був дурний, а Кучма&K виявились розумніши за мене в кілька разів.
          Вони виграли двобій по всім напрямам. Таким чином вони краще знають свій народ.
          От тому я сіджу і "не вякую". Чукча зараз читач.

          Нажаль, маю це признати.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.09.05 | Augusto

            Там долі стоїть пірамида Маслоу.

            Подивиться уважно, чи може голодна людина роздумувати про квазари? Оць тут і є їхня сила (і одночасно слабість), теорію революції почитайте, про суб'єктивні фактори. А в грудні, це розмова окрема. Ви цю серію Сімпсонс бачили, як Барт армію проти Нельсона та його дружків збирав? "Я не можу обіцяти вам перемогу, я не можу обіцяти, що всі повернуться додому...(топіт ніг, він бачить, що залишився один) окей! окей! Я обіцяю вам перемогу!!! Я обіцяю, що всі повернуться додому!!!:):
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.09.05 | SpokusXalepniy

              Стан суспільства

              > ...теорію революції почитайте, про суб'єктивні фактори.

              Гадаю, що навпаки. Треба читати не про суб'єктивні, а про об'єктивні фактори, бо ніякі суб'єкти не спроможні щось зробити за відсутність належних обставин (належного стану суспільства).

              > "Я обіцяю..."

              Невже це стосується України?
              Невже хтось ще вірить в якісь обіцянки?
              Ні, - це помилкове запитання. Точніше так.
              Невже хтось ще слухає обіцянки? ;)

              Таким чином - справа не в обіцянках?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.05 | Augusto

                Я там ще додав шматочок теорії, стоїть біля пірамиди, як сфінкс.

                Мене здається, що зараз саме такий вакуум, але знов таки -ІМХО.
        • 2001.09.05 | Augusto

          Ви, мабуть, подумали, що то жарт був відносно бомжа?!

          НеДохтор писав(ла):
          > Була обіцянка-цяцянка розкрити справу по вбивству Александрова.
          > Зараз пауза.

          Оце і є рівень "розкривання", ну нема там меду в тому місці, не треба і шукати! А викрутас з Солтисом діє на психику, ось Чучхе вже запитання поставляє типу "це ж нормально?, вони там і знаходяться, щоб людей захищати що на постійному перебуванні в США?"

          П.М. А хто це Мамонтова, не хочу щукати.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.09.05 | НеДохтор

            Re: Ви, мабуть, подумали, що то жарт був відносно бомжа?!

            Augusto писав(ла):
            >
            > П.М. А хто це Мамонтова, не хочу щукати.


            1. Не жарт "про бомжа" добре розписаний в "ДТ"
            http://zn.kiev.ua/statya.php?id=32096

            2. Вибачаюсь, що переписав чужу помилку. Насправді Вікторія Моментова (а не Мамонтова).Ось Вам для довідки інфо із УКРОПу
            http://www.ukrop.com/bulo.html?d=18.08.2001

            add: 23:26 - тепер в новинах знову пишуть Мамонтова (напевно так правильно)
            ----------------
            18.08.2001

            13:13 У ТАЇЛАНДІ ЗАСУДЖЕНО ДО СМЕРТНОЇ КАРИ ГРОМАДЯНКУ УКРАЇНИ

            У Таїланді винесено смертний вирок 26-річній громадянці України. Студентку медичного вузу Вікторію Моментову обвинувачено в контрабанді героїну - поліція знайшла у неї вдома більш як кілограм порошку. Підсудна заявила, що героїн належить одному африканцеві, який певний час проживав у неї і залишив наркотик під виглядом якихсь ліків. Однак суд не взяв до уваги цих пояснень і виніс смертний вирок.

            УНІАН
            ----------------
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.09.05 | Augusto

              Нема рок-н-ролу в Таїланді!

              Але за героїн можна і той... Це ж не маріхуана, це - смерть!
        • 2001.09.06 | ВААСЯ ПУПКІН

          Два .... ні, три в одному !

          Ці всі скандали можуть переслідувати не одну, а кілька цілей.
          Питання - кому вигідно ?? - кучмі.
          Отже, геть кучму.
          До речі, якого хрена ця Мамонтова перлася в Таїланд ? Перевозила наркоту ??? Якщо так, то туди їй і дорога.Не треба травити своїх співвітчизників і заробляти на цьому гроші.
          Я наприклад, за кордон не ізджу і наркоту не вожу.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.09.06 | Augusto

            Дівчина ж думала що то ліки! Кіло ліків! Ще не розведених!

            Ото хвороби та рецепти! Щоб було потрібно кіло ліків! Епічні розміри! А на "х*й" вона думала, що то - божа цукерка, час втручатися Q-чму!
  • 2001.09.05 | Shooter

    IMHO

    Як на мене, то існують дещо цікавіші "кримінальники зарубєжом", ніж "Паша-бєзнадьога" - Жердицький і Діденко.

    Котрих, можливо, і не буде за що садити в Бундесі. Проте котрі багато чого знають. І котрі можуть на вибори-2002 "атстєгнуть" ще немалу копійку. Зрозуміло, що на кампанію сил, котрі не належать до "бандюків в законє".

    Одна Юля (фінансово) все не потягне....
  • 2001.09.06 | Франек

    Re: Що це?

    Ви пишете:
    "Тож -- поводьте се чемно, не патякайте зайвого, особливо про Ку-чмо."
    А що, хiба патякали? Розкажiть, будьте ласкавi. А то я мабуть пропустив цю дуже цiкаву подробицю! Щось не вiриться менi?!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.09.06 | технолог

      Танці смерті. Укрінформбюро

      Танці смерті



      Ярослав Грушевський,
      "Укрінформбюро"

      Миколу Солтиса, що зарізав свою сім'ю – всього шість чоловік, включаючи дружину на третьому місяці вагітності та трирічного сина, оголошеного в розшук Федеральним бюро розслідувань США, знає сьогодні в обличчя вся Америка. За допомогу в його спійманні оголошено винагороду в СТО ВІСІМДЕСЯТ ТИСЯЧ ДОЛАРІВ, а самого його включено до першої десятки списку “найбільш розшукованих злочинців”.



      Наразі американські слідчі органи не знають відповіді на питання, чому він скоїв такий жахливий злочин, і чи був Микола сповна розуму. Та й статус його поки не "обвинувачуваний", а лише "підозрюваний". Але ми хочемо привернути вашу увагу не до того, винен чи ні наш колишній співвітчизник в здійсненні цього кривавого злочину, що сколихнув всю Америку. А до того, як українські власті використовують цю трагедію, щоб заробити популярність. "Паблісіті", по-американському.



      Шок



      Американців, як і українців, вбивствами здивувати важко. У цьому два наших народи схожі. Що в США в неблагополучному районі можна позбавитися життя через десять доларів, що в Україні, десь в робітничому кварталі Кривого Рогу, можуть убити за десять гривень – тобто усього за два долари. Те ж саме стосується і так званих "побутових злочинів", коли глава сімейства, що зневірився знайти роботу, спочатку вбиває дружину, дітей, а потім і сам зводить рахунки з життям. Різниця тільки сумі, що необхідна для прогодування сім'ї.



      Майже як в фільмі жахів, з однією лише відмінністю. Вони там дивляться "про це" більше по телевізору, а ми – з вікна.



      Цього разу жах оселився з американцями по сусідству. Настільки поруч, що в раніше спокійному окрузі Сакраменто від нарядів поліції та переодягнутих у цивільне співробітників ФБР стало не продихнути. Перелякані американці боялися випускати дітей на вулицю, а російські жителі Каліфорнії навіть хотіли створити загони добровольців, щоб охороняти школи. Місто буквально обклеєне величезними портретами Солтиса... Все, як в кіно.



      Фінал у цього трілера винятково український. Весь той час, доки ФБР та поліція шукали Миколу Солтиса і допитували всіх без винятку слов'ян, що мешкають у Сакраменто, вбивця ховався на задвір’ї будинку своєї матері – на городі. Харчувався сирими овочами і, можливо, зумів би сховатися, якби не рідний брат. Дізнавшись, що родич ховається в безпосередній близькості від його будинку, він вивів з будівлі дружину та дітей і став гарячково набирати номер "119". На телефонній станції апаратура звернула увагу чергового на ці дивні дзвінки, і той вирішив, що абонент намагається набрати "911" - телефон служби порятунку.



      Треба зазначити, що американці рідко дзвонять до поліцію напряму, віддаючи перевагу цьому короткому номеру перед усіма іншими способами зв'язатися з властями. Коли що не так – рятівний "911", а там вже рятівники зв'яжуться з поліцейськими самостійно. Так і сталося. Через декілька хвилин Микола Солтис, що тримав в страху половину Каліфорнії і переполохав всю Америку, був затриманий.



      А тепер скажіть, як після цього американці ставитимуться до емігрантів з України? Як вони реагуватимуть, що я, ви, наші знайомі приїхали до США у справах або погостювати? Як сказав мій приятель Майкл, на якому я вирішив перевірити свої припущення і подзвонив до Сан-Франціско, "ми т’єпер добре знати, хто живе в Україна і д’є знаходиться цей держава".



      І тепер скажіть, як будуть ставитися американці до українців взагалі, коли вони дізнаються, що за Солтиса вирішила заступитися держава Україна? Заступитися за вбивцю!



      "Ну й що тут такого дивного? - сказали мені в Міністерстві іноземних справ України. - Ми його вважаємо громадянином України, позаяк указу про вихід його з громадянства немає". Тобто Солтис, як і раніше, наш з вами співвітчизник і співгромадянин. Тому до Сакраменто найближчим часом відправиться консул України Валентин Наливайченко, аби "забезпечити дотримання американською юстицією прав підозрюваного"!



      Що можна сказати з цього приводу? Задля того, аби рідна держава звернула на тебе увагу, треба вбити шість чоловік!? А як же інакше, якщо ТРИДЦЯТЬ ТИСЯЧ українців змушені нелегально працювати в Португалії, а у Києві хоч би хто почухався. А чому ми повинні оцінювати роботу президента і призначених ним держчиновников інакше, якщо понад СТА ТИСЯЧ українців нелегально працюють в Греції, Іспанії, Італії? А скільки ще в Чехії, в Польщі, в Словаччині, в Угорщині? І державі Україна на них плювати, оскільки вони усього лише працюють і наразі, дякувати Богу, ще нікого не убили.



      Є у цієї історії ще одна особливість. Той самий Майкл розповів мені, що поліція збирається перевіряти дещо незвичайну версію. Згідно з цією версією, родичі Миколи Солтиса спеціально ховали його якомога довше, щоб винагорода за його спіймання досягла максимальної величини. Логіка такого рішення, на думку поліції, така: "Що сталося, те сталося. Тебе все одно заарештують. Але ти маєш допомогти сім'ї. Поки ми тебе ховаємо, за допомогу в твоєму арешті призначать винагороду. Ми тебе видамо і отримаємо гроші. Тоді сім'я перестане бідувати".



      За американськими мірками, таке припущення – далеко не найбільша дурість, на яку здатні доведені до відчаю люди. Тільки ось в чому питання, хто ж довів Миколу Солтиса до такого відчаю? Та країна, яка дала йому притулок, або та країна, з якої він був змушений емігрувати? Яка тільки тепер раптом пригадала про свого громадянина.І не тільки пригадала, але й активно підтримала антинаціональну по суті кампанію “вбивства – маніяк -Україна”.Ну добре, кучмоноїдам це вигідно, аби відвести увагу суспільства від чергових вбивств журналістів тут, вдома. Але навіщо ця вся вакханалія у вітчизняних ЗМІ?

      Воістину,Кучмистан...



      Наркотрафік



      Смерть від руки правосуддя загрожує не лише громадянинові України Миколі Солтису. Дещо раніше, ніж про американську трагедію, Україна дізналася про вирок, винесений в Таїланді нашій землячці Вікторії Мамонтовій. За що? За перевезення та за зберігання наркотиків. Хочете знати її історію?



      Вікторія Мамонтова виросла в Харкові. Бог дав їй здібності, але піддав дівчину випробуванням. Коли Віці було три роки, її батько пішов із сім'ї, і весь тягар турбот про дитину ліг на плечі її матері, Тетяни Романівни Михайлової. Зрозуміло, що з грошима було скрутно, але вони вистояли – Віка закінчила школу, кулінарне училище і, – оцініть! – Київський університет ім. Шевченка.



      Якби сьогодні на дворі був соціалізм, що нині проклинається багатьма, така дівчина могла б зробити добру кар'єру – знання, помножені на характер, завжди давали відмінний результат. Але про соціалізм залишилися одні спогади. Тому погодьтеся, що з дипломом університету йти працювати кухарем... Не дуже то й хочеться. Залишалося одне – ринок, де тоді знайшли притулок не тільки вчорашні випускники. З ними разом, пліч-о-пліч, ліктем до ліктя, стояли викладачі, кандидати наук, доценти. Цю сувору школу пройшла і Вікторія Мамонтова. Вона торгувала шубами в Москві, човникувала... Але легше не ставало.



      А потім їй зробили пропозицію: "Подруго, ти по світі поїздила, порядок знаєш, досвіду набралася... Привези посилочку від друга?" Що це була за посилочка, ви здогадалися.



      І пішло-поїхало. Через певний час на Вікторію вже полювали спецслужби. Вона була удачлива, кілька разів виходила сухою з води, але... Скільки вірьовку не плети, а кінець їй буде! Восени минулого року громадянку України Вікторію Мамонтову було заарештовано в Таїланді за перевезення та зберігання наркотиків, а в серпні 2001 р. засуджено до страти. Малоймовірно, що вона не дивилася телесеріал “Бангкок-Хілтон" – його багато разів крутили за кордоном, тому мала б знати, що за злочини, пов'язані з наркотиками, в Таїланді розстрілюють. Жалісна вийшла історія, чи не так?



      Але я не про це. Я про те, що не бачу великої різниці між Вікторією і тими українками, єдиний заробіток яких, - перевезення макової соломки із Закарпаття, наприклад, в Київ або Дніпропетровськ. Яка принципова різниця?



      А ось яка. В Україні смертну кару скасовано. У іншому разі, вважають політики, Європа не вважатиме нашу державу повністю демократичною. А в США, де можуть стратити Миколу Солтиса, і в Таїланді, де можуть стратити Вікторію Мамонтову, смертна кара – справа звичайна. Саме тому Міністерство іноземних справ України заметушилося.Та й преса постаралася. Ми нарешті побачили як ЗМІ, не обтяжені цензурою, можуть формувати громадську думку в Україні.

      Від цієї маленької правди про наших за кордоном ми не змінилися.Ми бачимо неньку-Україну щодня. Як нам зробити, аби вона піклувалася про нас тут, у Києві, в Сумах, в Харкові і в Кам'янець-Подільському? Скрізь. І не примушувала заробляти гроші на чужині у такий бридкий і небезпечний спосіб.



      NO COMMENTS...
    • 2001.09.06 | Адвокат ...

      Було й таке.

      Вельмивідомий достойник, пан Лазаренко, як я не помиляюся, казав, що до злочинів, у яких його звинувачують у США, безпосередньо причетний Ку-чмо.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".