МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

В парламенті створюється фракція "НУ"

09/06/2001 | Спостерігач
В парламенті створюється фракція "НУ"?

УП, 6.09.2001, 12:04


Незважаючи на прогнози рухівця Сергія Конєва, Рух Геннадія Удовенка таки планує крокувати, принаймні до виборів, в одній колоді з ПРП та Рухом Юрія Костенка й більше того - під вивіскою "Наша Україна".

Як стало відомо "УП" з конфіденційних джерел, найближчим часом у Верховній Раді буде оголошено про злиття двох рухівських фракцій та "Реформ-Конгресу" у єдине парламентське об'єднання "Наша Україна".

Сюди ж мають увійти деякі позафракційні депутати. Як твердять наші джерела, мова може йти навіть про створення фракції, в якій, втім, кожна партія матиме право голосувати не відповідно до спільних домовленостей, а - як сама вважатиме за потрібне. Нова фракція, за прогнозами, нараховуватиме щонайменше п'ятдесят "мандатоносців".

Найвірогідніше оголошення про її створення відбудеться наступного тижня. Сторони - Ющенко, Пинзеник, Удовенко та Костенко - за нашими даними, не лише дійшли принципової згоди про створення фракції чи депгрупи "НУ", а й погодили це питання зі своїм активом. Ті - погодилися. Цілком можливо, що того ж таки дня, Ющенко нарешті скаже щось конкретне про "Нашу Україну", про її партійних членів.

Керівники згаданих нац-демівських партій наразі від будь-яких коментарів відмовляються. Їх можна зрозуміти: вони не бажають випереджати події.

Ми ж зі свого боку зазначимо, що створення нової фракції, чи нехай це буде між фракційне об'єднання, яких в парламенті тьма, нарешті означатиме вихід з підпілля Віктора Ющенка, а також те, що колишній прем'єр має "товар" аби торгуватися з тією ж таки ТУНДРою чи переманювати від "дніпропетровців" аграріїв Михайла Гладія. Так чи інакше, Ющенко стає реальним суб'єктом. А от про Рухи, ПРП та КУН так не скажеш. Буде дуже дивно, якщо вони оголосивши про створення в парламенті "НУ", розійдуться, як того прагнуть Конєв та Ко .

Цікаво, чи знають про згадану ініціативу в адміністрації президента? І що з цього приводу думає натхненник створення у ВР різноманітних міжпартійних конфігурацій Роман Безсмертний? Благословили вони "НУ", чи прогавили?

Відповіді

  • 2001.09.07 | Л.К.

    Re: Як завжди - важлива інформація пропливає мимо.

    Хто дивився цієї ночі "ЕРУ"?
    Інтерв"ю давали Удовенко і Костенко.
    Дуже велика ймовірність об"єднання Рухів.
    Ще більше протисояння об"єднанню.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".