МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

За квартирою Михайла Свистовича встановлено цілодобове чергування міліції.

09/09/2001 | Майдан
За квартирою Михайла Свистовича встановлено цілодобове чергування міліції.

Що найменше з минулої п'ятниці, за квартирою прес-секретаря Громадського комітету захисту конституції "Україна без Кучми", Михайла Свистовича , який мешкає в містечку Ірпінь поблизу Києва, ведеться цілодобове міліцейське спостереження. Такий висновок можна зробити тому, що в усіх машинах , які зараз стоять навколо місця проживання Свистовича були помічені люди у міліцейській формі. Серед автомобілів , які там знаходяться постійно, або періодично змінююються, є автомобіль "Жигулі" з реєстраційним номером 4556 КХБ, мікроавтобус з радіоантенами ( правдоподібно пересувна станція підслуховування ) та мотоциклісти у міліцейській формі.

Причиною такого спалаху міліцейської активності може бути оголошення Михалом Свистовичем звернення до журналістів , які хочуть взяти інтерв'ю з молодими людьми, які у четвер біля новозбудованого памятника Незалежності у Києві, нанесли собі ножові поранення у живіт, в знак протесту проти дій української влади. Для журналістів , які хотіли б зустрітися з учасниками цієї акції Володимиром Лесиком та Віктором Цокотуном, Михайло Свистович надав номер свого домашнього телефону в Ірпіні 54-676. Код Ірпіня з Києва: 8-297. Код з інших міст України : 8-04497

Володимир Лесик та Віктор Цокотун дали інтервю газеті "Известия"

В суботу 8 вересня кореспондент відомої російської газети "Известия" взяв інтервю у Володимира Лесика та Віктора Цокотуна які у четвер 6 серпня на знак протесту проти порушення владою України громадянських прав і свобод своїх співвітчизників, нанесли собі важкі ножові поранення біля недавно збудованого памятника Незалежності у Києві.
Вони повідомили що представники міліції у четвер утримували їх у міліції протягом 9 годин і не давали протягом цього можливості медикам надати їм необхідну допомогу. Чинне українське законодавство не дозволяє здійснювати таке затримання ( без представлення звинувачення) довше трьох годин. Близько 24 години ночі Цокотуна , який був у дуже важкому стані все таки відвезли у лікарню, а Лесика просто виставили на вулицю мотивуючи це тим, що він нібито може триматися на ногах.

Лікарі до яких попав Сокотун також довго не робили ніяких дій, пояснючи це тим що - "Ми зробимо так як нам скажуть по телефону". На сьогодні обидва все таки отримали першу медичну допомогу і знаходяться у місті Ірпіні, що поблизу Києва.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".