МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

М'яса в українській ковбасі поки що не буде

07/28/2008 | Майдан-ІНФОРМ
Держспоживстандарт скасував наказ про впровадження з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м`яса в ковбасі різних сортів.

Про це повідомив заступник міністра економіки Андрій БЛИЗНЮК.

Таким чином, зазначив заступник міністра, нові стандарти для виробництва ковбаси, як і планувалося раніше, запровадять з квітня 2009 року.

Пояснюючи причини такого рішення, А.БЛИЗНЮК сказав, що нині виробники не готові до запровадження таких стандартів.

Також, на його думку, споживачі теж навряд будуть готові купувати продукт, в якому за новими правилами немає деяких інгредієнтів і добавок, які формували оригінальний смак того чи іншого сорту ковбаси.

Нагадаємо, що з 1 серпня планувалося запровадження нових стандартів для виробництва ковбаси, якими визначався конкретний вміст чистого м`яса, а також обмежувалася наявність різних харчових і смакових добавок, а також субпродуктів. Зокрема, за новими правилами, ковбаса вищого сорту має вироблятися на 100% з м`яса.

Джерело: УНІАН
поставив: s@nya

Відповіді

  • 2008.07.28 | Викладач

    Re: М'яса в українській ковбасі поки що не буде

    Правильна! А то как я атличу ливірнаю ат пічьоначнай? Дайош калбасу за 2-80!!! И хрєн, чо в нєй мяса нєт! Ми прі савєцкай власті єлі ету калабасу і нічєго, вон сколька лагєрєй панастроілі!!!
  • 2008.07.28 | Yes

    Re: Оце справді дуже погано.

    Якісна продукція повинна бути основою просування на ринки Европи і Росії.

    Адже ніхто не забороняє робити ковбасу з різним вмістом мяса, як і встановлювати ціну на неї.
  • 2008.07.28 | Николай Чернигов

    Вот эту тему стоило бы обсуждать.

    Майдан-ІНФОРМ пише:
    > Також, на його думку, споживачі теж навряд будуть готові купувати продукт, в якому за новими правилами немає деяких інгредієнтів і добавок, які формували оригінальний смак того чи іншого сорту ковбаси.

    Мне так понравилась забота обо мне компетентных органов. Как же они переживают, что, привыкнув ко вкусу молотых куриных лап, мой желудок откажется переваривать мясо! :lol: :lol: :lol:
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.07.28 | Адвокат ...

      А шо тут ап-суждать?

      Консервують савок,-- як можуть, і чим можуть. Як не зрадою національних інтересів, так хучь би продовженням життя савоцьких стандартів на "їжу".

      Касамольци да камунізди!
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2008.07.28 | Николай Чернигов

        Вот то то и оно.

        Что по таким неприемлемым для Вас, из-за советского происхождения, ГОСТам в копченой колбасе высшего сорта, кроме соли и специй, должно быть только мясо и сало, а в вареной колбасе высшего сорта допускаются молоко, яйца и аж до 2% муки ли крахмала.

        Но для счастливых граждан Украины существуют не ГОСТы, а ТУ, разработанные производителями "мясопродуктов".
  • 2008.07.28 | ziggy_freud

    М'ясо в українській ковбасі - нє било, нєт і нє нада

    Майдан-ІНФОРМ пише:
    > Нагадаємо, що з 1 серпня планувалося запровадження нових стандартів для виробництва ковбаси, якими визначався конкретний вміст чистого м`яса, а також обмежувалася наявність різних харчових і смакових добавок, а також субпродуктів. Зокрема, за новими правилами, ковбаса вищого сорту має вироблятися на 100% з м`яса.

    досить зобов*язати виробників писати відсотковий склад компонентів. А споживач хай вже думає, чи їсти йому крохмаль з соєю і харчовими барвниками у вигляді ковбаси, чи краще купити все це окремо та змішати за смаком.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.07.28 | saha

      Все правильно, а якщо не выдповідає складу

      кримінальну справу за введення покупця в оману.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2008.07.28 | Адвокат ...

        Кримінальну, мо` й ні, але згідно Закону "Про захис прав

        споживачів", мона з такого "виробничка" попити багацько крови.
  • 2008.07.28 | klin

    Re: М'яса в українській ковбасі поки що не буде

    Таким чином знову видумали наші Держдумці новий механізм доЇння ковбасних цехів , знову держчиновники будуть під видом перевірок поповнювати своЇ закрома "банкети,відпочинки,днюхи і т.д...." Хотілося застерігти наші "уми" (десь ми вже бачили такий контроль)м`яса від ваших перевірок не збільшуеться та виготовляють ту ковбасу не заводи якими ви вже колись контролювали,а прості підприемці в яких на шиЇ ще не зажили старі рани.ЩОБ КОНТРОЛЮВАТИ необхідно створювати хоть щось для простого селянина , покращувати умови виробництва,розбудовувати інфраструктуру АПК,припинити підвищувати ставки по кредитах і тільки після того як ВИ будете контролювати своЇх підлеглих на місцях щось можете пропонувати.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.07.28 | ziggy_freud

      так, забули про механізми доїння підприємців

      система сертифікації ковбаси має бути такою, щоб не кожне гаврилівське курча долетіло до отримання сертифікату. А тільки те, що належить лобістам закону. Якість тут вже на ...місці.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".