МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Тут правдива стенограма розмов Кучми - 111 переглядів на старом

02/21/2001 | СВЯТОСЛАВ - повідомив ВАСЯ ПУПКІН
21 Тут правдива стенограма розмов Кучми Святослав (slavko@mailcity.com)111 2000-12-21 09:20:11

Святослав написав(ла) (09:20:11):

В Адміністрації Президента України

УНІАН повідомляє, що в Адміністрації Президента проведено нараду, присвячену загостренню ситуації у країні. Оскільки дестабілізаційні елементи не припиняють спроби використання фальсифікованих буцімто розмов Президента з керівниками силових структур, було прийняте рішення оприлюднити справжні звукозаписи телефонних переговорів Л.Д. Кучми з міністром внутрішніх справ Кравченком, прокурором Потебеньком і головою СБУ Деркачем. Нижче подаються фрагменти стенограм.

Епізод 1.

Кравченко (далі К}: Леоніде Даниловичу, це нічого що я Вас так рано в понеділок турбую?
Президент (далі П): Дуже добре, що телефонуєте, пане міністр, Я вже давно не сплю. Як сказав Каменяр, «Ще сонячні промені сплять, досвітні огні вже горять». Сиджу оце міркую, як людям пенсії підвищити...
К.: Леоніде Даниловичу, я хотів сказати, то вчора ми з Колегією МВС їздили до Великого Ботанічного Саду Академії Наук дивитися на троянди. Таке видовище, а аромат... Так і хочеться сказати словами нашого класика академіка Максима Тадейовича Рильського: «У щастя людського два рівних є крила/Троянди й виноград - красиве та корисне».
П.: Так, чудові слова, справді добре сказано, Я от, знаєте, хоч і скрутно з часом, люблю інколи взяти з полиці збірку Володимира
Сосюри та прочитати Людочці вголос: «Любіть Україну». Треба нам з Вами, пане міністре, більше уваги приділяти майстрам слова. А особливо треба підтримати тих, хто розчиняє перед нашою країною двері у віртуальний світ Інтернету. Приміром, що Ви чули про нашого видатного Інтернет-журналіста Гонгадзе?
К.: Грузин, грузин....
П.: Так, представник братнього грузинського народу, що подарував світу «Витязя у тигровій шкірі». Треба допомогти цьому талановитому митцю. Хотілося б направити його на декаду українською культури у Тбілісі.
К.: Чудова думка, Леоніде Даниловичу. Аби тільки чеченці його в дорозі не викрали.
П.: Я подзвоню Деркачу, хай він потурбується.
К.: На все добре, пане президенте.
П.: Чудового Вам дня, пане міністре!
П.: Добрий день, пане Деркач!
Деркач (далі Д); Леонид Данилович, любите ли Вы театр, как люблю его я?
П.: Люблю, Но из всех искусств для нас важнейшим есть кино.
Д.: Ах, когда уже в нашей реформированной стране появится свой Антониони или на худой конец Куросава? Мы в СБУ только об этом и мечтаем.
П.: В Администрации высоко ценят усилия нашей службы безопасности по воспитанию отечественных гениев культуры. Поэтому просил бы Вас лично обеспечить безопасность талантливейшего журналиста Гонгадзе на пути в Грузию на декаду украинской культуры.
Д.: Непременнейше, Леонид Данилович. Й сами поблюдем и грузинского посла подключим. Замечательный у Грузин посол в Киеве, Леонид Данилович.
П.: Знаю, я об этом уже говорил Шеварднадзе. Значит, задание поняли? Выполняйте. Й блюдите законность, как зеницу ока.
Д.: Так в правовом же государстве живем, Леонид Данилович!

Епізод З

П.: Пане Генеральний Прокурор? Президент Кучма турбує.
Прокурор Потебенько (ПП): Доброго Вам ранку, пане президенте! Чим можу служити?
П.: Ви знаєте, я отут сиджу міркую, як би пенсії людям підвищити і взагалі, щоб стало жити ще краще. Як сказав наш Кобзар, «І на оновленій землі...» Матеріально в нас вже майже добре, а от мене ще свобода слова непокоїть. Чи Ви її добре гарантуєте?
ПП.: Пане президенте, ночей не снимо, не доїдаємо, але забезпечуємо конституційні права кожного громадянина України!
П.: Ну, я Вам вірю. Бажаю наснаги!
ПП.: Леоніде Даніловичу, хотів Вас запросити сьогодні ввечері самодіяльний зведений хор райпрокуратур виконуватиме струнний рецитал Стравінського.
П.: Це той, що в до-мінорі?
ПП.: Так точно, в мінорі.
К.: Обов'язково приїду. З Людою. Ми з нею дуже культурні. До побачення.

Далі буде


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".