МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

из Ля Ейтить-рошели, cцена из "Железной Маски"

04/20/2001 | Безвременно постигший
Полночь. Бастилия. Толпа беснующихся народных избранников высаживает бревном макет дверей, нарисованный на трехметровой толщины стене.

За стеной в темени горит факел.

Длинные тени изгибаются под сводами обьекта. Слышны гулкие голоса мушкетеров.

Иван Степанович Портос : "Пацаны, ну так же ж низзя ! Этой публики всего ж навсего 260 человек. Давайте выйдем и надерем панам дупутатам ... уши"

Ян Азарович Атос : "Портос, умные герои всегда идут в обход. Через сорок пять секунд мы выйдем в потайную дверь и смешаемся с толпой. Тебе, голубчик, даже придется нести осадное бревно, только в противоположную от Бастилии сторону, и распихивать зевак.
Итак Д'Артаньян, не угодно ли тебе признать, что ты притащил нам черти-кого ?! Снимаешь железную маску, в 25-ый раз, а там опять тот же самый медведчук. Чем тебе не нравится твой кум, узник Сан-Франциско ? Пригожий, высокий, богатый..."

Леонид Данилович Д'Артаньян : "Ну вы шо, вже абарзели ? Ну это ж блин, ваще !!! Да какая разница, медведчук, франчук или барсук. Ноги делать надо !"

Подходят к макету двери на противоположной стене.

"Эй, Арамис ! Давай сюда ключ ! Гив ми зе ки, твою мать !!!"

Раздается звонок по сотовому телефону. Голос в трубке :

"Але, Виктор Андреевич Арамис здесь. Могу я оставить сообщение для господина Д'Артаньяна ?"

Голосом Вертинского поет, под аккомпанемент рояля :

"Я заблудилсааа в мрачных лябиринтаххх,

Мне всех вас бууудет крупно не хватать..."

Издали доносится эхо. Поворачивается ключ в ржавой двери.

Відповіді

  • 2001.04.20 | "Юрій Андрухович"

    Re:

    "При цьому я здобуваю нагоду побачити, як оживають вони (вважати їх режисерами?) і як вони нас дурять."
  • 2001.04.20 | Дуг´ін

    Re 2

    Iдеологія євразійства притаманна реваншистській, екстремістській частині російського політичного спектра, що зумовлено гомологічністю корпусу внутрішньо- та зовнішньополітичних ідей. Популярність у цьому середовищі євразійству забезпечує привабливість зовнішньополітичного «охоплення». Географічно воно є найширшою імперською ідеологією. Більший простір ладен був захопити тільки марксизм із його «світовою революцією».

    Дугін відверто проголошує, що його євразійська геополітика — не наука, а ідеологія, «світогляд» на кшталт марксизму, лібералізму або інших редукціоністських систем інтерпретації суспільства та історії, які «виокремлюють як підставовий принцип якийсь один найважливіший критерій і зводять до нього всі незліченні аспекти людини та природи». Геополітична редукція спирається на географічний принцип, котрий детермінує «соціальні прояви людини в державах, етносах, культурах, цивілізаціях тощо».

    Засадничим для геополітики є постулат про фундаментальний конфлікт між «таласократією» (Морем, торговельною цивілізацією) і «телурократією» (Суходолом, цивілізацією військово-авторитарною), або, за Дугіним, «дуалізм між “демократією” та “ідеократією”». Чим має завершитися боротьба двох світових систем, наперед не визначено, але обидві вони прагнуть до абсолютного панування. Раніші спроби «ідеократії». затвердити свою зверхність за допомогою ідей «Світової Революції». та планетарного панування Третього Райху провалилися, відтак світовий простір захоплює «демократія».
    Сенс геополітики за Дугіним полягає у створенні універсального пояснювального принципу задля орієнтації (додамо, «правильної» орієнтації) у складному сучасному світі.

    «Українське питання» геополітики вважають першочерговим і головним для Євразії. Мережеві геополітичні видання приділяють Україні дуже багато уваги, часто на сайтах є окремий український розділ. Тут у євразійців уже немає розбіжностей. Їхню спільну думку найкраще висловив Дугін: «Факт існування “суверенної України” є на геополітичному рівні оголошенням Росії геополітичної війни». Але в контексті євразійських ідей Україна виступає не як самостійний суб’єкт зовнішньої політики, а лише як предмет боротьби «надворогів»: «світового зла», що його втілює «мондіалістський атлантизм», і «євразійської імперії» — Росії.

    Дугін ... уважає «каменем спотикання» західноукраїнські землі й радикально вирішує цю проблему, пропонуючи в своєму проекті світоперебудови поділити Україну між Росією та Німеччиною. В «Основах геополітики» він визнає, що «проста інтеграція Москви з Києвом неможлива», і зазначає, що навіть коли вона відбудеться, «всупереч усіляким об'єктивним перешкодам», то «не забезпечить тривкої геополітичної системи». Отже, йому йдеться про «геополітичну декомпозицію України» — поділ її «на декілька поясів, згідно з гамою геополітичних і етнокультурних реальностей».
    Для Східної та Центральної України, а також Бесарабії передбачено «широку автономію, але в безумовному та щонайміцнішому союзі з Москвою». Для Криму — «максимальна автономія під прямим стратегічним контролем Москви, але з урахуванням соціально-економічних інтересів України й етнокультурних вимог кримських татар». Волинь, Галичина та Закарпаття відходять до Імперії Середньої Європи («німецький контроль»), бо щодо Росії та решти України є «підривним» елементом. Схожі проекти «геополітичної декомпозиції України» подибуємо й у інших євразійців.

    Отже, в разі політичної кризи євразійство цілком здатне, скориставшись підсвідомими імперськими настроями російського електорату, перетворитися на офіційну ідеологію. А суспільство не усвідомлює, що йдеться про екстремістську доктрину безупинного імперського реваншу, про ідею, яка обіцяє йому таки «шлях війни та людських страждань».
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.20 | сергій

      Наша відповідь геополітиці. Вельмишановний Пан Скрипка упиз––в Д



      О геополитике в творчестве "ВВ": "...выступали в московском клубе
      "Акватория". Стоило им покинуть сцену, как туда взобрался мужичок:
      волосы до плеч, борода, гимнастерка. Єто біл настанник революционной
      молодежи геополитик Александр Дугин. В тесной гримерке "Акватории"
      украинские рок-звезды испуганно слушали по "громкой связи" речь
      Дугина, клеймившего украинцев как предателей Великой Евразии. В
      воздухе запахло национальной рознью. Олег Скрипка, кутаясь в зябкое
      пальтецо, потянулся к выходу. И нос к носу столкнулся с геополитиком.
      Ораторский запал Дугина не иссяк - он вывалил на ошеломленного
      Скрипку поток нецензурной брани. На чистом французском языке. Не
      проронив ни слова, Скрипка взвился в воздух и нанес разящий удар
      ногой в челюсть Дугина". (© "Афиша").
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.20 | сергій

        Забув вказати де взяв–http://www.evermusica.com/, в відділі реце

        http://www.evermusica.com/


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".