МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЮНІСЕФ пропонує йодувати усю харчову сіль в Україні

04/27/2006 | Роман ShaRP
Прочитав сьогодні у новинах.

Панове науковці, просвітіть, будь ласка, чи це добре, чи погано?

Відповіді

  • 2006.04.27 | Iryna_

    Re: ЮНІСЕФ пропонує йодувати усю харчову сіль в Україні

    Не знаю, чи добре це з точки зору харчування, але зіпсоване йодованою сіллю відро рижиків, яке ми колись (в колгоспі студентами) спробували засолити, пам'ятаю добре. Вийшла рідкісна гидота.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2006.04.28 | Englishman

      Re: ЮНІСЕФ пропонує йодувати усю харчову сіль в Україні

      а ви впевнені, що гриби зіпсувалися саме через йод у солі, а не через інші причини?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2006.04.29 | Iryna_

        Re: ЮНІСЕФ пропонує йодувати усю харчову сіль в Україні

        Englishman пише:
        > а ви впевнені, що гриби зіпсувалися саме через йод у солі, а не через інші причини?

        Бабуся, у якої ми жили, з нас довго сміялася... так що впевнена.
        І характерний йодний смак мав місце.
  • 2006.04.27 | Георгій

    Re: ЮНІСЕФ пропонує йодувати усю харчову сіль в Україні

    Вважається, що йодування солі запобігає деяким хворобам щитовидної залози, оскільки два найбільш досліджені і активні гормони цієї залози (так звані Т3 і Т4) не можуть бути синтезовані без йоду. Але чи варто йодувату геть усю харчову сіль, я не впевнений. У США можна придбати і йодовану, і не-йодовану.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2006.04.27 | casesensitive

      Re: ЮНІСЕФ пропонує йодувати усю харчову сіль в Україні

      есть такие места в Америке, где продают ТОЛЬКО йодированную; по вкусу она от обычной ничем не отличается.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2006.04.28 | Iryna_

        Re: ЮНІСЕФ пропонує йодувати усю харчову сіль в Україні

        casesensitive пише:
        > есть такие места в Америке, где продают ТОЛЬКО йодированную; по вкусу она от обычной ничем не отличается.

        Вони ж там грибів не солять, так що їм підходить.
        Для просто їжі дійсно смак той самий. Для соління-консервації - ні.
  • 2006.04.28 | igor

    Скільки ж там того йоду? (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2006.04.28 | Георгій

      Re: Скільки ж там того йоду? (-)

      Приблизно 400 мікрограмів на чайну ложку (тобто десь 80 мікрограмів на грам солі) (див. http://www.goaskalice.columbia.edu/2234.html). Людина потребує десь 100-150 мікрограмів йоду на день, але вагітним і жінкам, які годують грудьми, треба більше.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".