МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Пане Георгію, дозвольте запитання?

06/02/2003 | Анатолій
Пане Георгію!
Як Ви неодноразово казали тут на форумі, Ви не є Свідком, але Вам ця течія є дуже добре знайомою і Ви не вбачаєте нічого в ній поганого. ОК. Я також не бвачаю в цьму щось гірше, чи краще за інших християн. Не могли б Ви тут на форумі пояснити основні принципи та відмінності вчення Свідків, щоб всі форумники могли також прийти до думки, що Свідки є нормальними людьми.
Чекаю на відповідь.
Анатолій

Відповіді

  • 2003.06.02 | Георгій

    Re: Пане Георгію, дозвольте запитання?

    Анатолій пише:
    > Пане Георгію!
    > Як Ви неодноразово казали тут на форумі, Ви не є Свідком, але Вам ця течія є дуже добре знайомою і Ви не вбачаєте нічого в ній поганого. ОК. Я також не бвачаю в цьму щось гірше, чи краще за інших християн. Не могли б Ви тут на форумі пояснити основні принципи та відмінності вчення Свідків, щоб всі форумники могли також прийти до думки, що Свідки є нормальними людьми.
    (ГП) Якщо дуже коротко, Свідки Єгови вірять в єдиного Бога і вважають Біблію його словом. Як і всі християни, Свідки вірять, що "Бог так полюбив світ, що дав Сина Свого Однонародженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне" (Івана 3:16). Також як всі християни, Свідки вважають, що для спасіння людині треба увірувати і демонструвати свою віру добрими ділами (в першу чергу, водним хрищенням, проповідництвом і чистим, моральним життям), оскільки "віра без діл мертва" (Якова 2:17). Але, на відміну від інших християнських угрупувань, Свідки Єгови не поділяють вірування, що Бог існує як одна істота в трьох особах (Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Святий Дух). Свідки вважають це вірування таким, що НЕ базується на Біблії, а швидше є даниною стародавньої традиції міфологічних "тріад богів," а також результатом впливу містицизму. Біблія, в інтерпретації Свідків, вчить про Бога (Отця), який існує як одна істота і одна особа. Однонароджений Божий Син, Ісус Христос, за інтерпретацією Свідків, був створений Отцем у певний момент часу, ДО створення ангелів і фізичного Всесвіту. Після свого створення (або "народження"), Христос разом з Отцем творив все, що існує на "небі" (тобто ангелів) і на "землі" (тобто у фізичному Всесвіті).

    Свідки також відрізняються від інших християн методами проповідництва. Вони наполягають на тому, що Добра Звістка про Христа і його Царство повинна передаватися "від хати до хати" (грецьке "ката ойкон," вираз, який використовувався апостолом Павлом у Діях). Також, Свідки, на відміну від інших угрупувань християн, практикують відлучення від своєї організації ("disfellowship") у випадках, якщо хтось з їх лав грубо порушує моральні принципи поведінки християнина. Двері назад до організації завжди відкриті, але тільки після певного випробувального періоду.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2003.06.02 | Галаган

      Так само від хати до хати бігають мормони з харізматами і ;) -

    • 2003.06.02 | Анатолій

      Re: Пане Георгію, дозвольте запитання? Дякую!

      Нічого поганого, з того, що Ви розповіли про Свідків, я не побачив. Деякі розходження у канонах - то це було, це є , це буде.
      А як я Вам казав раніше - терпимість до інших вірувань є ознакою духовності, і навпаки - бездуховності. А отже, я таки правий - МП є юдо-християнською вотчиною, вотчиною юдейського племенного Демона.
      Дякую ще раз, Анатолій
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2003.06.02 | Георгій

        Прошу

        Як я неодноразово писав раніше, я вважаю цей форум місцем, де ми маємо змогу ділитися інформацією і обговорювати різні питання, а не паплюжити те чи інше. Не варто, на мій погляд, демонізувати ту чи іншу групу віруючих, робити її козлом відпущення. До речі. Свідки мають прекрасний Веб-сайт, http://www.watchtower.org Там є і російська сторінка (української, на жаль, ще нема, але скоро буде, безумовно - ще не так давно і російської не було). --ГП
      • 2003.06.02 | Franko

        Переграєте, пане Анатолій! Ой, переграєте.

        Анатолій пише:
        > Нічого поганого, з того, що Ви розповіли про Свідків, я не побачив. Деякі розходження у канонах - то це було, це є , це буде.
        > А як я Вам казав раніше - терпимість до інших вірувань є ознакою духовності, і навпаки - бездуховності. А отже, я таки правий - МП є юдо-християнською вотчиною, вотчиною юдейського племенного Демона.
        > Дякую ще раз, Анатолій

        Якщо бажаєте розсварити на цьому форумі християн, а конкретно -- пана Галагана і пана Георгія (що вже дуже кидається в очі), то робіть це делікатніше. Бо ваші наміри, пане Просвітлений, видно за кілометр.

        Franko
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2003.06.02 | Галаган

    Доволі дитяча формулювання, до чого тут нормальні люди ? :) -

  • 2003.06.03 | Анатолій

    Не хвилюйтесь, пане, я Вас давно переграв. (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2003.06.03 | Галаган

      Особливо в історії ;) (-)

  • 2003.06.03 | Анатолій

    І Вас також, ісТОРАк Ви мій, ахвицерський! (-)



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".