МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Бог: знаємо чи віримо?

02/14/2004 | троль
Ост тут P.M. казав, що в раю людям не треба буде вірити у Бога, вони знатимуть, що він є. Хоча я і довів, що навіть у раю можна не вірити у цього Бога.
А що ж у звичайному світі? Віруючі не знають, а тільки вірять? Тобто вони не знають напевно, є Бог чи ні? Хороше діло! Оце так віруючі! Насправді, мабуть всі люди на якийсь відсоток вірять у існування Бога, але на 100% ніхто. Просто одні на 5%-10% і це атеїсти і невіруючі, інші на 60-90% і це віруючі. А правди не знає ніхто. Чи є Бог чи нема. Окрім хіба що самого Бога :-).

Відповіді

  • 2004.02.14 | Р.М.

    Re: Бог: знаємо чи віримо?

    троль пише:
    > Ост тут P.M. казав, що в раю людям не треба буде вірити у Бога, вони знатимуть, що він є. Хоча я і довів, що навіть у раю можна не вірити у цього Бога.

    Ну якже ж можна не вірити в раю у Бога?. Адже без віри Вас туди ніхто не пустить. :)

    > А що ж у звичайному світі? Віруючі не знають, а тільки вірять? Тобто вони не знають напевно, є Бог чи ні? Хороше діло! Оце так віруючі!

    Ви праві. Ісус Христос сказав, що коли б у нас була віра всього лише,як гірчичне зерно,- ми могли б гори пересувати. Очевидно, тут йдеться про рівень свідомості, зі здатністю творити. Кажуть, що таке станеться на сьомому небі.
    Але зараз Бог не вимагає від нас такої віри. Зараз нам достатньо бути маленькими дітьми, які щиро і беззастережно вірять своєму любячому батькові.
    Вибачте, що інколи пишу висловами. Просто я не вмію так гарно писати, як tmp. А хотів би.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2004.02.14 | троль

      Пустить чи не пустить

      про це нікому не відомо з людей, хіба що Георгію. Бачу, як він вже потягнувся до шухляди за Біблією. Жартую, останнім часом, треба віддати йому належне, він намагається жити власним розумом.
  • 2004.02.15 | Георгій

    Re: Бог: знаємо чи віримо?

    троль пише:
    > Віруючі не знають, а тільки вірять? Тобто вони не знають напевно, є Бог чи ні? Хороше діло! Оце так віруючі! Насправді, мабуть всі люди на якийсь відсоток вірять у існування Бога, але на 100% ніхто. Просто одні на 5%-10% і це атеїсти і невіруючі, інші на 60-90% і це віруючі. А правди не знає ніхто. Чи є Бог чи нема. Окрім хіба що самого Бога :-).
    (ГП) Це, мабуть, правда. Але Ви розглядаєте віру як прийняття певного факту за істинний без певних емпіричних та логічних доказів. Християни розглядають віру трохи інакше - не просто як прийняття факту існування Бога (чи то з доказами, чи то без доказів), а як передусім ДОвіру Богові. Пан Р.М. про це дуже добре пише - це в якійсь мірі як світогляд дитини, яка ДОВІРЯЄ своїм батькам, має ДОвіру (тобто впевненість, рівновагу, душевний спокій), коли вона живе в хорошій, люблячій родині.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".